مطالعات شما بیشتر در چه زمینه هایی است؟

مباحث تخصصی و فنی و عمومی را دنبال می کنم، برای به روز نگه داشتن اطلاعاتم، کتاب هایی را که در زمینه مباحث فنی-تخصصی رشته و شغل خودم، مکانیک سیالات و صنعت نفت وجود دارد و حتی غیر از آن، مانند آشنایی با قراردادهای بین المللی نفتی و علوم انسانی در زمینه حقوق از استاد بزرگ این رشته مانند مرحوم کاتوزیان به عنوان پدر علم حقوق و استاد صفایی مطالعه می کنم و در ضمن به ادبیات و شعرا بسیار علاقه مند هستم.

شاعر مورد علاقه تان را نام می برید؟

 پنج نفر هستند که هیچ تمایزی بین آنها قائل نمی شوم، مولانا، فردوسی، حافظ، سعدی و نظامی، جزو پنج تن آل شعر ایران هستند، شعرای تکرارنشدنی که در دنیا مشابه ندارند، حتی در تمام ادبیات روسیه، فرانسه، انگلیس و... افرادی هم وزن این شعرا وجود ندارند یا به دوبیتی های خیام که با مفهوم و نغز هستند و یا رباعیاتی که عطار دارد، علاقه مند م.

 علاوه بر رشته های هنری به ورزش هم می پردازید؟

اهل ورزش هستم، چه زمانی که در منطقه مرکزی و یا منطقه لرستان بودم و چه هم اکنون به ورزش های کوهنوردی، ايروبیک و پیاده روی می پردازم، زمانی که باشگاه های ورزشی فعال بود، آمادگی جسمانی هم کار می کردم، امیدوارم بساط کرونا جمع و باشگاه های ورزشی دوباره رونق پیدا کند.

 به ورزش کوهنوردی به صورت حرفه ای می پردازید؟

 با کوهنوردان حرفه ای بسیار فاصله دارم، مانند عظیم قیچی ساز، اورست نَورد که جزو اعضای باشگاه اورست نَوردان دنیا است. زمانی که در منطقه مرکزی خدمت می کردم، هر از گاهی با دوستان به کوه های اطراف صعود داشتیم، مانند ارتفاعات شهباز، مالگا و... که بالای سه هزار کیلومتر است.

چند بار به اتفاق دوستان به کوه شهباز که بام استان مرکزی است، صعود کردیم و این تفریح پرکردن اوقات فراغت به سالم ترین شکل ممکن است.

 در زمان خوشنویسی و کوهنوردی مشغله ذهنیتان چیست؟

دایره تفکر آدمی بسیار وسیع است و معمولاً قدرت تفکری که خداوند در نهاد انسان گذاشته است، به یک موضوع خاص محدود نمی شود.

 هنر خوشنویسی در عین اینکه سخت است، در حین قلم زدن، شعر با مفهوم و معنای بلند آیه قرآن، در فکر و ذهن خطاط مؤثر است.

هنگام خوشنویسی، صدایی از قلم بلند می شود که به آن صریر قلم گفته می شود و شنیدن آن یک لذت خاصی دارد یاکمک به همنوع و سایر مخلوقات، از مواردی است که این زمان ها به ذهن انسان خطور می کند.

 در مورد خانواده خود توضیح بفرمایید؟

 همسرم شاغل و دبیر آموزش پرورش هستند و در مقطع دبیرستان تدریس می کنند. دو فرزند دارم، پسرم امسال در دانشگاه تهران رشته حقوق پذیرفته شده است، شطرنج کار می کند، به خوشنویسی علاقه دارد، حافظ پنج جزء قرآن و در مسابقات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران و دانش آموزی در رشته های قرآن، خوشنویسی و شطرنج صاحب مقام و در مدرسه استعداد های درخشان دیپلم خود را گرفته است.

دخترم نیز در کلاس سوم ابتدایی تحصیل می کند، خط خوبی دارد و از ضریب هوشی بالایی برخوردار است.

  چه کنیم فضای خشن کاری تلطیف شود؟ پیشنهاد شما چیست؟

به دو شعر توجه شما را جلب می کنم؛ هنرمند هرجا رود، قدر بیند و بر صدر نشیند.

به جز هنر که تاج سر آفرینش است/ دوران هیچ منزلتی جاودانه نیست

یعنی اینکه هنر جاودانه است و در این زمینه همکاران و همچنین خودم را توصیه می کنم به فراگیری یک هنر؛ به خصوص همکاران خودم که دست به آچار هستند، توصیه می کنم به فراگیری  هنرهای ناب ایرانی، اعم از موسیقی سنتی، خوشنویسی، صوت خوب، قرآن، هنرهای دستی مانند معرق، صنایع مربوط به چرم و هنرهایی که در قدیم به اسم صنایع هنرهای زیبا یا همان صنایع دستی شناخته می شدند،اقدام کنند.

 صنعت نفت دارای ماهیت خشنی است و مخصوصاً بخش های فنی و عملیاتی و حتی قسمت های غیرفنی هم نسبت به دیگر سازمان ها از خشونت این صنعت متأثر می شوند و اگر کسی بخواهد این خشونت را تلطیف کند، یکی از هنرهای یاد شده را فرا بگیرد، فرقی نمی کند هر کدام از هنرهای هفتم و صنایع دستی را یاد بگیرد، آن خشونت کار فنی با ظرافت هنر ترکیب می شود و توصیه می کنم همکاران به مکان های هنری اعم از موزه ها، نگارخانه ها و مکان هایی با قدمتی که یک هنرمند در آنجا مدفون است بروند. به عنوان مثال بارگاه امام هشتم (ع)که مشرف می شویم، غیر از صفای معنوی آن بارگاه، توجه به محیط و معماری آن داشته باشند؛ از جمله معرق ها و خط کاشی استاد عباسی و استاد موحد، استاد عبدالرضایی و ...

در تهران نیز به مدرسه سپهسالار سری بزنند که امروزه به دانشگاه شهید مطهری معروف است و به کتیبه های مربوط به میرزا غلامرضای اصفهانی توجه خاص کنند که ماندگار شده و این یکی از سرگرمی هایی است که اگر کسی هنرمند هم نباشد، روح او را تلطیف می کند، یا باغ نگارستان که زیرمجموعه دانشگاه تهران است و... دیدن این مکان ها زمان فراغت را به بهترین نحو پر و روحیه را تلطیف می کند.

 اگر توصیه ای دارید، بفرمایید؟

سعی کنیم به قرائت قرآن و ژرف اندیشی در  معانی بلند آن توجه داشته باشیم و به خواندن اشعار فارسی، همچنین به مطالعه کتاب های  عمومی و تخصصی که در جامعه ما مغفول مانده است، بپردازیم.

 سرانه مطالعه ما پایین و موجب تأسف است؛ امیدوارم به جایی برسیم که فرهنگ کتابخوانی در کشور رواج یابد، زیرا این گونه شکل فرهنگ یک جامعه ساخته و آن جامعه آبادتر می شود.

از همه عزیزان حوزه بهره برداری، فنی و حتی حوزه های غیرفنی همچون منابع انسانی، مالی و... درخواست دارم دانش خود را به روز کنند، ارتقا دهند و با دنیا و با علم روز حرکت کنند که این کلید موفقیت در هر زمینه ای است.

 اگر متوقف شویم، حتی اگر دانش آموخته دانشگاه های معتبرکشور هم باشیم، راه به جایی نخواهیم برد، پس هرگز دچار سکون نشویم.

توصیه ای که به همکارانم دارم این است که خود را به روز کنند و مطالعه داشته باشند و به قول فردوسی بزرگ؛ میاسای زآموختن یک زمان

 برای اینکه موفق شویم، باید اهل مطالعه کتاب باشیم، کسی  که وقت خود را در فضای مجازی بی هدف می گذراند، راه به جایی نخواهد برد.

اگر هر شخصی یک مبحث را به صورت تخصصی مطالعه کند، حتماً موفق می شود؛ از این رو همکارانم را به مطالعه توصیه می کنم.