با امضای معاون اول رئیس جمهوری

مصوبه افزایش سرمایه شرکت ملی صنایع پتروشیمی ابلاغ شد

محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهوری مصوبه مربوط به افزایش سرمایه شرکت ملی صنایع پتروشیمی را ابلاغ کرد.

هیئت وزیران در اجرای احکام مندرج در ماده (۴) و بند (م) ماده (۱۶) اساسنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی، با پیشنهاد وزارت نفت مبنی بر افزایش سرمایه این شرکت موافقت کرد.

بر این اساس، سرمایه شرکت ملی صنایع پتروشیمی از مبلغ ۵ هزار میلیارد ریال به مبلغ ۶۷.۵۰۰ میلیارد ریال منقسم به ۶.۷۵۰ میلیون سهم ۱۰ هزار ریالی افزایش می یابد.

وزارت نفت مکلف است ظرف حداکثر دو ماه از تاریخ ابلاغ این مصوبه، نسبت به تهیه اساسنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی در چارچوب مقررات اقدام و لایحه مربوط را برای تصویب به هیئت وزیران ارائه کند.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه:

ایران در نشست سران جی ئی سی اف  در سطحی بالا شرکت می کند

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی ئی سی اف) به زودی برگزار می شود و جمهوری اسلامی ایران هم بی شک در سطحی بالا شرکت خواهد کرد.

سعید خطیب زاده درباره روند و پیشرفت مذاکرات هسته ای در وین گفت: بن بستی در وین نیست، مذاکرات همانند گذشته برگزار می شود و رفت و برگشت ها میان هیئت ها در حال انجام است.

وی با بیان اینکه گفت وگوها وقتی به روزهایی می رسد که باید در مورد مسائل جدی صحبت شود، سخت می شود، افزود: توافق در وین منتظر تصمیم های سیاسی طرف مقابل است.

 تهران تصمیم های سیاسی خود را سال ها پیش گرفته و در برجام باقی مانده است.

ما منتظر این هستیم که پاسخ ابتکار و پیشنهادهای ایران را دریافت کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص سفر رئیس جمهوری به قطر اظهار کرد: نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز به زودی برگزار می شود و ما هم بدون شک در سطحی بالا شرکت خواهیم کرد. درباره این سفر پیشنهاد می کنم از دفتر ریاست جمهوری پیگیری شود.

 

سخنگوی دولت:

رکوردشکنی صادرات نفت ایران نشانه ای از شکست تحریم است

سخنگوی دولت با انتشار مطلبی در حساب کاربری خود در توئیتر رکوردشکنی صادرات نفت ایران را نشانه ای از شکست فشار حداکثری عنوان کرد و نوشت: سیاست خارجی نتیجه گرا، بدون امید بستن به وین و نیویورک، تحریم را ناکارآمد و خنثی کرده است.

علی بهادری جهرمی با بازتوئیت خبر یک رسانه غربی درباره افزایش صادرات نفت ایران، در حساب کاربری خود نوشت: اذعان رسانه های غربی به رکوردشکنی صادرات نفت ایران در سه سال اخیر، نشانه دیگری از شکست فشار حداکثری علیه ملت ایران است.

وی افزود: سیاست خارجی نتیجه گرا، بدون امید بستن به وین و نیویورک، تحریم را ناکارآمد و خنثی کرده است.

سخنگوی دولت اظهار کرد: ملت ایران پیروز این نبرد است.

 

تشکیل کارگروه هایی برای رفع مشکلات  دانش بنیان های نفتی

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در دیدار با اعضای هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران بر تشکیل چند کارگروه برای برطرف کردن مشکلات اعضای دانش بنیان انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت تأکید کرد.

نشست اعضای هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران با سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به همراه تعدادی از معاونان وی در دبیرخانه این انجمن برگزار شد.

در این نشست با در نظر گرفتن این نکته که تعداد زیادی از اعضای انجمن (حدود ۲۰۰ عضو) دانش بنیان هستند و اکثریت اعضا فعالیت های دانش محور را دنبال می کنند، براساس دیدگاه های دریافتی از اعضا مواردی همچون مشکلات تأمین نقدینگی، دریافت ضمانت نامه از صندوق ها، اعتبار ضمانت نامه ها نزد حوزه کارفرمایی، ابهام زدایی از تعریف ساخت بار اول، ارزش گذاری بر مالکیت فکری و دانش شرکت ، همچنین ارزیابی شرکت های عضو توسط گروه کارگزاری تشکیل شده، از سوی انجمن بحث و بررسی شد.

در پایان این نشست به دستور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری مقرر شد موارد و مشکلات مطرح شده در قالب چند کارگروه پیگیری و عملیاتی شود.

 

 

تبریک دبیرکل اوپک به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی

دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در پیامی به وزیر نفت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک گفت و تأکید کرد: ایران همچنان به نقش خود به عنوان یک متحد قدرتمند ادامه می دهد و تجربه ها و رهنمودهای صحیح را برای گفت وگوهای ما به ارمغان می آورد.

متن پیام محمد سانوسی بارکیندو به جواد اوجی به شرح زیر است:

«به نمایندگی از سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، سبب افتخار و سربلندی اینجانب است که به مناسبت چهل وسومین سالگرد انقلاب اسلامی ایران که ۲۲ بهمن یا ۱۱ فوریه جشن گرفته می شود،  بهترین آرزوهای خود را به جنابعالی، دولت و ملت بزرگ جمهوری اسلامی ایران تقدیم کنم. جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای بنیان گذار اوپک، همچنان از طریق راهنمایی های هوشمندانه و تجربیات دقیق خود به نقش آفرینی کلیدی در سازمان ادامه می دهد. برخی از بهترین استعدادها و شناخته شده ترین کارشناسانی که طی بیش از ۶۰ سال گذشته، تاریخ اوپک و در سطح وسیع تر تاریخ صنعت نفت را شکل داده اند، برآمده از کشور شما هستند. از زمان تأسیس سازمان با اعتبار ما، جمهوری اسلامی ایران مصمم به ارتقای گفت وگو و همکاری از جمله از طریق بیانیه همکاری (DoC)، به عنوان یک دستاورد واقعاً برجسته از سوی  کشورهای عضو اوپک و متحدان بوده است. جمهوری اسلامی ایران همچنان به نقش خود به عنوان یک متحد قدرتمند ادامه می دهد و تجربه ها و رهنمودهای صحیح را برای گفت وگوهای ما به ارمغان می آورد.  ما مشتاقانه در انتظار یک سال کار گروهی متعهدانه دیگر مبتنی بر تلاش متقابل خود برای حفظ تعادل بازار و به نوبه خود، حمایت از جهان برای نجات از همه گیری کرونا هستیم. دانشجویان و کارمندان متعهد صنعت نفت و گاز در کشور شما، منشأ پیشرفت های فناورانه چشمگیری شده اند و همچنان الهام بخش هستند. شما در رویارویی با شرایط سخت همچنان از خود استقامت و پایداری نشان داده اید. اینجانب اطمینان دارم که با همدیگر، بر اساس ارزش های مشترکمان، به سوی عصری از رشد و شکوفایی پیش می رویم؛ عصری که هم برای تولیدکنندگان و هم برای مصرف کنندگان مفید خواهد بود. اجازه دهید در پایان به مناسبت گرامیداشت این روز خاص به دولت و ملت بزرگ جمهوری اسلامی ایران تبریک بگویم. برای شما آرزوی موفقیت و سربلندی در سال پیش رو را دارم.»

 

 

ادامه حمایت مالی بانک های اروپایی از صنایع نفت و گاز

  بانک های اروپایی با وجود هشدار آژانس بین المللی انرژی میلیاردها دلار بودجه برای افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز تخصیص می دهند.

به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، مؤسسه سرمایه گذاری غیرانتفاعی «شیراکشن» (ShareAction) نشان داد بانک های اروپایی میلیاردها دلار بودجه برای توسعه ظرفیت تولید نفت خام و گاز طبیعی اختصاص می دهند و این روند خلاف رویه و دستورعمل های آژانس بین المللی انرژی در قبال سرمایه گذاری در تأسیسات جدید برای مقابله با مسئله گرمایش جهانی است.  در این گزارش آمده است که در سال ۲۰۲۱ میلادی، ۲۵ بانک پیشرو در اتحادیه اروپا در مجموع ۵۵ میلیارد دلار اعتبار به شرکت های انرژی برای فعالیت های توسعه ای در زمینه ایجاد ظرفیت های تازه تولید نفت خام و گاز طبیعی تخصیص داده اند. اگرچه این رقم نسبت به ارقام ۱۰۶ میلیارد دلار وام در سال ۲۰۲۰ میلادی و ۸۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ کاهش یافته است، اما به ترتیب از وام های ۴۹ میلیارد دلاری و ۵۰ میلیارد دلاری در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۷ بالاتر است. آژانس بین المللی انرژی در ماه مه سال گذشته میلادی در گزارشی اعلام کرده بود که برای کمک به کاهش ۱.۵ درجه سانتی گرادی گرمایش نباید در طرح های توسعه ای نفت و گاز سرمایه گذاری شود.

 

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس:

مصوبه های کمیسیون تلفیق شفاف و قابل دفاع است

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی گفت: مصوبه های این کمیسیون دقیق، شفاف و قابل دفاع و مقدار تغییرات در بودجه ارسالی دولت محدود و بسیار ناچیز است.

حمیدرضا حاجی بابایی به کار فشرده اعضای کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی برای بررسی بودجه سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: دولت موفق نشد تأییدیه برداشت ۲۰ درصدی از صندوق توسعه ملی را دریافت کند. این موضوع به این معناست که ۱۳۷ هزار میلیارد تومان منابع دولت در بودجه کاهش یافت، این در حالی است که دولت برای این منبع مصارفی تعریف کرده بود.

وی افزود: ما منتظر بودیم دولت با نامه ای ۱۳۷ هزار میلیارد تومان مذکور را از طریق معرفی منابعی تأمین کند، یا این رقم را از مصارف بکاهد، در حالی که این اتفاق نیفتاد، هرچند در نشستی در این باره جمع بندی داشتیم، اما لازمه آن این بود که دولت آن را به مجلس ابلاغ می کرد. رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس تصریح کرد: با وجود سختی ها بررسی لایحه بودجه را در شرایطی به اتمام رساندیم که در سال آینده تراز عملیاتی بودجه کسری نخواهد داشت و میزان تغییرات محدود و بسیار ناچیز است، اما سرانجام رضایتمندی عمومی از مصوبه های تلفیق حاصل شده است.

حاجی بابایی با بیان اینکه تبصره ۱۴ بودجه جزئی از موضوع نفت است، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ جدولی پیوست تبصره یک خواهد شد که در آن میزان درآمد نفتی، هزینه ها و اقدام هایی که انجام می شود از جمله یارانه سوخت و... شفاف و مشخص خواهد بود. وی گفت: ما در حال تدوین جدولی هستیم که در آن براساس آمار و ارقام دیوان محاسبات، مرکز پژوهش ها و... میزان فروش داخلی نفت، میزان فروش خارجی نفت، پتروشیمی ها و... درج خواهد شد که رقم آن به نرخ آزاد خواهد بود، به این معنا که در این جدول مشخص خواهد شد که قیمت نفت آزاد چقدر خواهد شد، سپس تعیین خواهد شد که درآمد آن، هزینه ها و... چقدر خواهد بود.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس ادامه داد: در پایان این جدول درج خواهد شد که هرگونه اقدام خارج از این جدول، جرم به شمار می آید، یعنی اگر فردی اقدامی انجام می دهد، باید آن را وارد جدول کند. نامه ای نیز به وزیر نفت در این باره داده شد که اطلاعات مربوطه را به ما ارائه دهد.

حاجی بابایی افزود: اگر این موضوع به درستی اجرایی شود، به کلی موضوع بودجه ریزی متحول خواهد شد. هم اکنون همه امید کمیسیون تلفیق لایحه بودجه و دولت تبصره ۱۴ بودجه است، این در حالی است که این تبصره چهار سال پیش وجود نداشت و ما در برنامه ششم توسعه آن را مصوب کردیم. این صحبت ها به این معنا نیست که در وزارت نفت فردی به دنبال سوءاستفاده است، منظور این است که حساب ها در این حوزه باید شفاف و دقیق شود.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه با توجه به وعده دولت سیزدهم درباره ساخت ۴ میلیون واحد مسکن، چه منابعی در لایحه بودجه سال آینده برای تحقق این امر پیش بینی شده است، اظهار کرد: اعتباراتی همانند ۵۰ هزار میلیارد تومان از محل تبصره ۱۶، حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات، ۴۰ هزار میلیارد تومان از طریق تهاتر نفتی و... برای این موضوع پیش بینی شده است.