شرکت ملی حفاری ایران

انحصارشکنی ایران در ساخت مته های دندانه ای

انحصار کشورهای آمریکا، آلمان و چین درساخت مته های دندانه ای حفاری با رونمایی از دو نوع مته حفاری ساخت داخل به دست توانمندان ایرانی شکسته شد.حسن محمدی مجد، مدیرکمیته تولید انبوه مته های حفاری جهاد دانشگاهی استان خوزستان در آیینی به همین مناسبت بابیان این که مته های یاد شده از نوع دندانه ای هستند و در اندازه های هشت ویک دوم اینچ و سه هشتم اینچ تولید شده اند، افزود: این مته ها ازجدیدترین محصولات تولیدی کشور درحوزه صنعت نفت به شمار می آیند.وی افزود: دانش فنی ساخت این مته ها که برای نخستین بار درکشور بومی سازی شده اند، حاصل سال ها تلاش پژوهشگران و نخبگان جهاد دانشگاهی خوزستان است.مدیرکمیته تولید انبوه مته های حفاری جهاددانشگاهی استان خوزستان گفت: این مته ها از لحاظ فنی ومهندسی پیچیدگی های بسیاری دارند ودرتولید آنها ازسوپر آلیاژهای خاصی بهره گرفته شده است.محمدی مجد اظهارکرد: این محصول در حفاری همه چاه های نفت و گاز کشور قابل استفاده است و امیدواریم شرکت های داخلی از این محصول استقبال کنند.وی با بیان اینکه این نوع مته ها پیش ازاین ازکشورهای آمریکا، آلمان و سپس از چین وارد می شد، افزود: کیفیت ساخت مته های تولید داخل بانمونه های موفق دنیا برابری می کند، از همین رو به دنبال برنامه ریزی برای صادرات این محصول نیز هستیم.

بهره گیری از کارگروه تخصصی برای توسعه تعامل با سازندگان

شرکت ملی حفاری ایران درجهت هم افزایی وشناخت جامع ازظرفیت ها وتوانایی های شرکت های سازنده، بهره گیری از کارگروه تخصصی را در دستور کار قرارداده است.ایده تشکیل این کارگروه درپی بازدید حمیدرضا گلپایگانی، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت ملی حفاری ایران ازغرفه های نمایشگاه صنعت نفت اهواز و محدودیت ساعت کاری شکل گرفته است.محمد دانشی، مشاور مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران ومسئول این کارگروه تخصصی گفت: وظیفه نخست کارگروه یاد شده، بررسی میزان همکاری شرکت های سازنده و روند این همکاری ها با شرکت ملی حفاری ایران بوده است.وی دومین وظیفه کارگروه یادشده را نیز بررسی توانمندی شرکت ها، اطلاع یا بی اطلاعی شرکت ملی حفاری ایران از این توانمندی ها، همچنین بهره گیری از این منابع برای پیشبرد اهداف عنوان کرد.دانشی با اشاره به تقسیم بندی اعضای این کارگروه به دو بخش تصریح کرد: اعضای هریک از این بخش ها درمدت برگزاری نمایشگاه صنعت نفت اهوازبا شرکت های سازنده مرتبط با صنعت حفاری مذاکره کنند و دیدگاه های آنها را جویا شدند.دانشی گفت: خروجی کارگروه تخصصی ایجاده بود که باهریک از شرکت های طرف مذاکره برخوردار ازتوانمندی های جدید مکاتبه شده است تا برای همکاری با آنها به صورت ویژه پرداخته و پیگیری شوند.

 

    شرکت مهندسی و توسعه نفت

افزایش 15هزار بشکه ای ظرفیت تولید نفت در آزادگان جنوبی

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت گفت: با برنامه ریزی های فنی ومهندسی که در دستورکار این شرکت قرار گرفته است، تلاش می شود تاپایان امسال 15هزاربشکه نفت به ظرفیت تولید میدان نفتی آزادگان جنوبی افزوده شود.ابوذرشریفی گفت: درحین انجام فعالیت های توسعه ای میدان نفتی آزادگان جنوبی، بهره برداری ازبخش هایی که به تولید منجرشده اند، درفازنخست آغاز شده وهمزمان با آن نیزمطالعات طرح توسعه فاز دوم این میدان نفتی کلید خورده است.مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی و توسعه نفت با تأکید بر اینکه در سال های گذشته به توسعه میدان نفتی آزادگان کم لطفی شده است، تصریح کرد: شرکت مهندسی و توسعه نفت در ماه های اخیر با شتاب بخشی به فعالیت هاتوانسته است چاه های جدیدی را وارد مدار تولید کند.شریفی به آب رسانی روستاهای همجوار با میدان های نفتی در غرب کارون نیز اشاره و تصریح کرد: شرکت مهندسی و توسعه نفت همسو با اجرای فعالیت های مسئولیت اجتماعی، آب رسانی به مناطق همجوار با تأسیسات نفتی را هم مدیریت می کند.وی با بیان این که این شرکت، آب رسانی پایداربه11روستا درمنطقه عملیاتی غرب کارون را در دستور کار قرارداده است، افزود: تاکنون10روستا آب رسانی شده است ویک روستای باقی مانده نیز تا پایان امسال آب رسانی خواهدشد.

 

  بهداشت و درمان صنعت نفت

بسیج امکانات برای مقابله با موج ششم کرونا

مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت از آمادگی کامل این سازمان و بسیج همه امکانات و تجهیزات برای مقابله با موج ششم کرونا خبر داد.

سیدمهدی هاشمی با اشاره به افزایش تعداد مراجعات سرپایی و بستری در بیمارستان صنعت نفت تهران و اهواز برآمادگی این سازمان برای مقابله با موج ششم کرونا تاکید وتصریح کرد: همه مراکزدرمانی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت درحال آماده باش هستند تا از این بحران به سلامت عبورکنیم.

وی با تأکید براینکه در موج های گذشته کووید-19نیز، آمادگی لازم ازسوی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت وجود داشته است، بهره مندی ازکارکنان آموزش دیده واستفاده از امکانات را عوامل موثر عبور از این موج ها برشمرد.

هاشمی با بیان این که هم اکنون نیزبرای تأمین اکسیژن بیمارستان ها مشکلی نداریم، افزود: به منظورمدیریت بهتر بیماران، بخش های کرونا و بخش های سفید از یکدیگر جدا شده اند و کمبود تخت درهیچ یک از بخش ها وجود ندارد.

مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت گفت: با شروع بحران کرونا و ضرورت مقابله باشیوع این بیماری، این سازمان نیز راه اندازی تخت های ویژه بستری جدید وتهیه اقلام حفاظت فردی را برای کارکنان عملیاتی و ستادی در دستور کار قرارداد و باهمکاری شرکت ملی نفت ایران به تهیه تجهیزات پزشکی ازجمله 20 دستگاه ونتیلاتور برای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراقدام کرد.

هاشمی گفت: با استمرارشیوع کرونا و بروز دیگرسویه های آن، روزآمد کردن تجهیزات پزشکی برای خدمات رسانی مطلوب به خانواده های صنعت نفت در اولویت قرارگرفت و سازمان بهداشت ودرمان صنعت نفت در رایزنی بامراجع ذی صلاح با دریافت بودجه خارج از شمول، به شناسایی تجهیزات پزشکی مورد نیازبا اولویت مناطق عملیاتی ومراکز بیمارستانی اقدام کرد.

مدیرعامل سازمان بهداشت ودرمان صنعت نفت درباره روند واکسیناسیون در صنعت نفت نیز گفت: واکسیناسیون کارکنان صنعت نفت و خانواده های آنان با اولویت مناطق عملیاتی، پارس جنوبی و مناطق جنوبی بالای 250 هزار دوز انجام شده است.

وی با اشاره به استقرار سامانه no corona گفت: این سامانه به منظور پایش، غربالگری و پیشگیری ازشیوع بیماری کووید-19در محیط های کاری و پیگیری افراد نیازمند قرنطینه در منزل یا محل کار برای خوداظهاری راه اندازی شده است.هاشمی پیگیری تلفنی بیماران سرپایی و بستری را بیش از 400هزار نفر اعلام و اظهار کرد: دسترسی به سامانه ازطریق وب سایت سازمان به نشانی https: //www.piho.ir/fa/corona برای استفاده همه کارکنان رسمی، قرارداد مدت معین، مدت موقت شاغل، پیمانکاران و بازنشسته و تحت تکفل ایشان فراهم شده است.

وی بااشاره به فعالیت دو مرکز واکسیانسیون تهرانسر و بیمارستان نفت تهران گفت: فعال شدن این مراکز، میزان رضایت مندی مراجعان را افزایش داده است.

مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت بااشاره به راه اندازی اپلیکیشن پتروویزیت برای نخستین بار به منظور دریافت خدمات پزشکی غیرحضوری گفت: با توجه به شرایط کرونا و مشکلات زندگی شهرنشینی ازجمله ترافیک، ویزیت های غیرحضوری، گامی موثر برای مراقبت و کنترل بیماری های مزمن است.

 

    نفت و گاز اروندان

راه اندازی سامانه برخط نظارت بر تولید غرب کارون

سرپرست مدیریت هماهنگی عملیات تولید شرکت نفت و گاز اروندان از راه اندازی سامانه یکپارچه وبرخط نظارت برتولید تمام میدان ها، چاه ها وخطوط انتقال نفت وگاز غرب کارون خبرداد.

مهران کرمی گفت: این سامانه باتلاش کارگروهی از کارشناسان مدیریت برنظارت تولید شرکت ملی نفت ایران، ICT و ابزار دقیق شرکت نفت وگاز اروندان، به منظورمانیتورینگ همه اطلاعات برخط میدان ها و تأسیسات به شکل تجمیع شده، طراحی وپیاده سازی و در دهه فجر امسال راه اندازی شده است.

وی اظهارکرد: سامانه یکپارچه و برخط نظارت بر تولید نفت و گاز غرب کارون درکنار اطلاعات تولید، جزییات فشار، دما و جریان خطوط لوله به تفکیک نفت سبک وسنگین را رصد و قابلیت مانیتورینگ چاه ها روی نقشه را مهیا می کند.

سرپرست مدیریت هماهنگی عملیات تولید شرکت نفت و گاز اروندان تأکید کرد: تبادل همه اطلاعات دراین سامانه برپایه رمزنگاری و پروتکل های امن انجام می شود وباتوجه به توسعه های صورت گرفته درآن، قابل ارائه به دیگر شرکت های نفتی برای بهره برداری است.

اروندان در مسیر توسعه

شرکت نفت و گازاروندان باامضای پنج تفاهم نامه بابخش های مختلف ازجمله معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گام های بلندی به سوی توسعه برداشته است.

 این شرکت درحاشیه دوازدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت نفت اهواز که بهمن امسال امسال در اهوازبرگزارشد، افزون برمعاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با دانشگاه نفت، شرکت حفاری استوان کیش و دانشگاه آزاد خوزستان تفام نامه امضا کرد.

نخستین تفاهم نامه شرکت اروندان با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بود که به منظور حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات آنها امضا شد.

دراین تفام نامه شناسایی، برنامه ریزی و همکاری با شرکت اروندان درجمع آوری گازهای مشعل و تولیدات داخل از اهم برنامه های پارک علم و فناوری ریاست جمهوری است.

دومین تفاهم نامه در حوزه صنایع بالادستی، پایین دستی، انرژی و محیط زیست است که با مشارکت و همراهی پژوهشگاه صنعت نفت انجام خواهد شد.

سومین تفاهم نامه که بادانشگاه صنعت نفت امضا شد، قرار است فعالیت های مربوط در حوزه های بالادست و پایین دست صنعت نفت، همچنین خدمات آزمایشگاهی است پیگیری شود.

استفاده از بنیه علمی دانشگاه نفت و انتقال فناوری نوین برای کمک به صنعت نفت و گاز کشور، از اهم اهداف این تفاهم نامه عنوان شده است.

شرکت حفاری استوان کیش هم ازجمله شرکت هایی بودکه با شرکت نفت وگاز اروندان تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

بنابراین تفاهم نامه، شرکت حفاری استوان کیش به حفاری و تعمیر و تکمیل چهار حلقه چاه در میدان نفتی دارخوین اقدام خواهد کرد.

درآخرین تفاهم نامه که بین شرکت نفت و گاز اروندان و دانشگاه آزاد خوزستان امضا شد، برهمکاری های آموزشی، پژوهشی، مطالعاتی، بهره مندی ازاطلاعات اساتید، امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی، همچنین حمایت ازپایان نامه های مقاطع دکترا و ارشد تاکید شده است.

 

   گروه اویک

انتخاب رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت های اکتشاف و تولید

مدیرعامل گروه اویک با اکثریت آرا به عنوان رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت های اکتشاف و تولید (E&P) انتخاب شد.محمدجواد شمس، مدیرعامل گروه اویک در نخستین نشست هیئت مدیره شرکت های اکتشاف و تولید که دراتاق بازرگانی تهران برگزارشد، بااجماع اعضا به عنوان رئیس، محمد مصطفوی، نایب رئیس، احمد حیات غیبی، خزانه دار و مصطفی خویی به عنوان دبیراین انجمن انتخاب شدند.در نشست پیشین انجمن شرکت های اکتشاف و تولید با رأی گیری اعضا، محمدجواد شمس به نمایندگی ازشرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت، علیرضا صادق آبادی به نمایندگی از شرکت گسترش انرژی پاسارگاد، سید شمس الدین موسوی به نمایندگی از شرکت پتروپارس، احمدحیات غیبی به نمایندگی ازشرکت نفت، گاز وانرژی کیسون ومحمد مصطفوی به نمایندگی ازشرکت خدمات مهندسی پارس پتروزاگرس به عنوان اعضای اصلی هیئت مدیره این انجمن انتخاب شدند.وزارت نفت سال 1396همسو با اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و به منظور انتقال و ارتقای فناوری ملی درحوزۀ عملیات بالادستی نفت و توانمندسازی شرکت های ایرانی، شیوه نامه ای باهدف تأسیس شرکت های نفتی (E&P) ایرانی ابلاغ کرد و بر اساس آن نحوه تأیید صلاحیت شرکت های اکتشاف، توسعه و تولید از میدان های نفت و گاز تبیین شد.پس از آن وزارت نفت بر اساس فرآیندی پیچیده و پس از ارزیابی 37 شرکت متقاضی برای فعالیت در قالب شرکت های اکتشاف و تولید، 17شرکت رابه عنوان شرکت های ایرانی صاحب صلاحیت در این حوزه تعیین و معرفی کرد.در ادامه، مجمع شرکت های ایرانی اکتشاف و تولید درسال 1396 با هدف هم اندیشی در زمینه فعالیت های توسعه ای صنعت نفت آغاز به کار کرد و امسال با تعیین اعضای جدید هیئت مدیره، این تشکیلات با عنوان «انجمن» وبا ثبت نام 12شرکت صاحب صلاحیت، فعالیت خود را دنبال خواهد کرد.

 

   شرکت نفت خزر

برگزاری رزمایش امداد و نجات در دریا و اسکله پشتیبانی

رزمایش امداد و نجات در دریا و اسکله پشتیبانی شرکت نفت خزر با هدف آموزش و آمادگی کارکنان در استان مازندران برگزار شد. این رزمایش بانظارت واحد اچ اس ای وهمکاری واحدهای مستقردرمنطقه عملیاتی و پیمانکار راهبر در اسکله پشتیبانی نفت خزر برگزار شد.محمد ترابی، رئیس پایگاه پشتیبانی شرکت نفت خزر، هدف از برگزاری رزمایش امداد و نجات در دریا را افزایش توان و آمادگی نیروهای شاغل در شناورهای کاسپین و اسکله پشتیبانی نفت خزر به منظورمقابله با حوادث وآمادگی واکنش به هنگام، در شرایط اضطراری عنوان کرد.دراین رزمایش نحوه واکنش درشرایط اضطراری، امدادرسانی به مصدومان احتمالی، ارتقای توان وهماهنگی نیروهای عملیاتی، افزایش آگاهی کارکنان در رویارویی باحادثه سقوط کارکنان و نحوه امدادرسانی تمرین شد.