پیوندی با اشاره اینکه واکسن هایی را که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اختیار ما گذاشته می شود، استفاده می کنیم، تاکید می کند: به هیچ عنوان واکسن را وارد برندینگ و اینکه چه نوعی بهتر است نکنید، سازمان بهداشت جهانی تاکید بر استفاده از واکسن های در دسترس دارد.

مقابله با واکسن نزده ها

بر اساس گزارش های ارائه شده، 70 درصد جمعیت کشور واکسینه شده اند. ستاد ملی مبارزه با کرونا و وزارت کشور، بتازگی دستورعمل هایی را برای تشویق واکسن نزده ها ارائه کرده اند که وزارت نفت نیز به دنبال پیگیری و اجرایی شدن آن است.

 سرپرست مدیریت بهداشت و اچ اس ای سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در این باره می گوید: دولت به سازمان ها این اجازه را داده تا از ورود کسانی که بدون منع پزشکی واکسن نزده اند، به محیط کار جلوگیری و براساس دستور عمل مدیریت هوشمند کرونا، قوانینی در این خصوص اعمال شود.

وی با بیان اینکه متاسفانه در سراسر جهان، درصدی از افراد جامعه علاقه ای به واکسیناسیون نشان نمی دهند و گاهی اوقات در کادر درمان نیز شاهد این موضوع هستیم، می افزاید: امیدواریم واکسن نزده ها نیز انگیزه ای برای تزریق پیدا کنند؛ اما یکسری محدودیت های قانونی نیز وجود دارد و باید دلایل واکسن نزده ها مورد بررسی قرار گیرد و با آنها برخورد شود.

بستری 5 درصدی مبتلایان

با ورود سویه جدید کرونا، تعداد مراجعه کنندگان به اورژانس خاکستری و سرپایی در حال افزایش است و رنگ بندی شهرها بر اساس تعداد بستری های سرپایی مشخص می شود، حتی درصدی از بیماران بر اثر سرماخوردگی و آنفلوانزای فصلی بستری می شوند و نکته بیماری کرونا آن است که نباید تزریق واکسن، این را باور را ایجاد کند که کرونا خطرناک نیست. خفیف بودن درجه علایم، به معنای خطرناک نبودن آن نیست. وقتی تعداد افراد مبتلا زیاد شود، تعداد بستری ها نیز به همان میزان افزایش می یابد.

پیوندی می افزاید: در مبتلایان به بیماری دلتا 20 درصد افراد بستری می شوند و در اُمیکرون، تعداد افراد مبتلا و بستری 5 درصد است؛ اما به دلیل قدرت سرایت بالای آن، شاهد افزایش بستری ها هستیم. از این رو باید آمادگی لازم را برای شرایط بحرانی داشته باشیم که خوشبختانه بیمارستان نفت تهران، از آمادگی لازم در این زمینه برخوردار است.

پرهیز از گردهمایی ها

وی با بیان اینکه بیمارستان صنعت تهران، همانند دیگر پیک های کرونا سربلند بیرون می آید، می گوید: دورانی که برخی بیمارستان ها در پیک پنجم کرونا، امکان بستری بیمار و داروهای مختص به کرونا را نداشتند، بیمارستان نفت تهران در هیچ زمانی از پیک، درگیر چنین مشکلی نشد و امیدواریم که مردم بیشتر رعایت کنند و با زدن ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و اصول بهداشتی  و حضور نیافتن در گردهمایی ها و مهمانی ها یاریگر کادر درمان باشند.

پیوندی ادامه می دهد: از آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور، خدمات رسانی به بیماران کرونایی در بیمارستان نفت تهران در اولویت قرار داشته، به طوری که در امور دارویی، تزریق رمدسیور در اولویت بوده و در بخش تجهیزات پیشرفته پزشکی و آی سی یوها نیز دستگاه های تنفسی و سی تی اسکن به این بیمارستان افزوده شده است. این اعتماد و اطمینان را به کارکنان صنعت نفت می دهم که این بیمارستان امکان ارائه هرگونه خدمات درمانی را دارد.

محدودیتی در پذیرش بیماران نداریم

بیمارستان صنعت نفت، به عنوان یک بیمارستان مرجع در سطح صنعت استان تهران است و اگر بیماری به ارجاع نیاز داشت، بیمارستان نفت تهران پذیرش می کند، ضمن آنکه گاهی اوقات بیماران خود مراجعه می کنند و پذیرش می شوند. از این رو باید گفت که این بیمارستان، در بخش اورژانس هیچگونه محدودیتی برای مراجعه کنندگان، بخصوص کارکنان صنعت نفت ندارد.

همکاری با اپلیکیشن های مسیریاب

از سوی وزارت بهداشت درخواست شده بود، پایگاه های تجمیعی داشته باشیم تا روند واکسیناسیون با سرعت بیشتری انجام شود. همسو با این درخواست، پایگاه واکسیناسیون بیمارستان نفت تهران به عموم مردم اختصاص یافت. زهرا نعیم آبادی، کارشناس بهداشت بیمارستان نفت تهران که در پایگاه واکسیناسیون این بیمارستان فعالیت می کند، می گوید: حضور و دریافت واکسن برای عموم مردم در این پایگاه آزاد است و از مرکز بهداشت و درمان شرق تهران واکسن ها را دریافت می کنیم.

به گفته وی، هر دو سه روز یک بار، نمایندگانی از اپلیکیشن مسیریاب داخلی به ما مراجعه و اطلاعات واکسن را به روز می کنند تا بتوانند از طریق این برنامه، واکسن های  موجود در این پایگاه را اطلاع رسانی کنند. پایگاه واکسیناسیون بیمارستان نفت تهران به عموم مردم خدمات ارائه می کند و در این میان، اینکه چه نوع واکسنی بزنیم، مهم نیست؛ بلکه تزریق هر سه دوز واکسن اهمیت دارد؛ زیرا آنچه جامعه را ایمن تر می کند، واکسن زدن تک تک افراد است.

دوز سوم را چی بزنیم؟

نعیم آبادی با بیان اینکه بر اساس دستور عمل وزارت بهداشت، افراد، هر واکسنی را که در دوز قبل تزریق کرده اند، ترجیحا در دوز سوم نیز از همان استفاده کنند، می گوید: دوزهای اول و دوم واکسن های سینوفارم، بهارات و برکت باید شکل هم باشد. در دوز سوم هم بهتر است که مانند دو دوز قبل تزریق شود؛ اما اگر کسی آسترازنکا، اسپایکوژن و پاستوکوک پلاس دریافت کرد نیز مشکلی ندارد.

وی ادامه می دهد: کسی که دو دوز آسترازنکا زده، در دوز سوم می تواند همان واکسن یا اسپایکوژن و پاستوکوک پلاس دریافت کند و کسی که دوز های اول و دوم را پاستوکوک زده، برای دوز سوم می تواند همان واکسن یا اسپایکوژن و آسترازنکا دریافت کنند. واکسن اسپایکوژن نیز دوز سوم ندارد، یعنی کسی که در دوز اول  و دوم، این واکسن را دریافت کرده، نیازی نیست که دوز سوم واکسن را دریافت کند.