رئیس جمهوری:

وزارتخانه ها   ظرفیت های  تعامل  با سازمان  همکاری های شانگهای   را شناسایی کنند

رئیس جمهوری با بیان اینکه هیچ مانعی برای تقویت روابط اقتصادی با کشورهای همسایه و منطقه وجود ندارد، گفت: وزارتخانه ها ظرفیت های همکاری با سازمان همکاری های شانگهای را شناسایی و در مسیر رشد اقتصادی فعال کنند.

سیدابراهیم رئیسی (یکشنبه، ۲۸ شهریورماه) در نشست هیئت دولت با اشاره به عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای گفت: امروز نه تنها وزارت امور خارجه بلکه همه وزارتخانه ها مسئولیت و ماموریت دارند که از ظرفیت ایجادشده، نهایت استفاده را در رونق و شکوفایی اقتصادی کشور به عمل آورند.

وی افزود: امروز کشورهای عضو شانگهای نیز زمینه همکاری با جمهوری اسلامی ایران را از هر زمان دیگری مهیاتر می دانند و احساس می کنند می توانند همکاری های بهتر و بیشتری را با ایران رقم بزنند و در سخنان خود نیز بر تقویت و تعمیق سطح همکاری با تهران تأکید داشتند.

رئیس جمهوری بر لزوم شتاب بخشی به فعال کردن بندر چابهار تأکید و تصریح کرد: بندر چابهار دروازه ارتباط با کشورهای آسیایی و جهان است، بنابراین شتاب در توسعه و بهره برداری آن از اهمیت زیادی برخوردار است.

رئیسی به رایزنی های انجام شده برای تقویت همکاری های دوجانبه با تاجیکستان اشاره کرد و گفت: دو کشور ارتباط فرهنگی با ریشه و اعتقادی با یکدیگر دارند و در این سفر، دو طرف مصمم شدیم فصل نوینی از روابط دو جانبه بین دو کشور رقم بخورد.

وی بیان کرد: سیاست خارجی دولت، تقویت روابط با کشورهای همسایه با اولویت دیپلماسی اقتصادی است و این سیاست را با قدرت پیگیری خواهیم کرد و هیچ مانعی برای تقویت روابط اقتصادی با کشورهای همسایه و منطقه وجود ندارد.

رئیس جمهوری تداوم حرکت به سمت رشد اقتصادی و کاهش تورم در کشور را مورد تأکید قرار داد و گفت: گام های مثبتی در این زمینه برداشته شده و امیدواریم این روند با سرعت بیشتر همراه و برای مردم ملموس باشد.

رئیسی تصریح کرد: در تصمیم های اقتصادی به دنبال آن هستیم که اقدام ها، همراه با مطالعه و کار کارشناسی باشد تا گام های اجرایی که در حوزه اقتصادی برداشته می شود تأثیرگذار و همراه با نتیجه روشن باشد.

 تصویب آیین نامه اجرایی مربوط به تحویل مواد اولیه قیر به دستگاه ها

در این نشست همچنین آیین نامه اجرایی مربوط به تحویل مواد اولیه قیر به دستگاه های اجرایی در نشست هیئت دولت تصویب شد.

بر اساس این مصوبه، وزارت نفت به موجب آیین نامه اجرایی بند (ز) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور مکلف شد (از طریق شرکت های تابعه) مطابق اعلام سازمان برنامه و بودجه کشور، معادل ۱۵۰ هزار میلیارد ریال نفت خام به صورت ماهانه (یک دوازدهم) در اختیار پالایشگاه ها قرار دهد تا متناسب با سهم مندرج در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، مواد اولیه قیر به دستگاه های اجرایی موضوع این آیین نامه تحویل داده شود.

سازمان برنامه و بودجه کشور نیز مکلف است هم زمان با اعلام به وزارت نفت، نسبت به ابلاغ و تخصیص اعتبار به صورت تملک دارایی های سرمایه ای از محل ردیف مندرج در قانون برنامه و بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، به وزارتخانه های راه و شهرسازی، کشور (سازمان ذی ربط)، بسیج وزارت آموزش و پرورش (سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور) و وزارت جهاد کشاورزی (سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری کشور) و سازندگی سپاه و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اقدام کند.

فروش و دیگر راه های انتقال مواد اولیه قیر از جمله معاوضه و تهاتر توسط دستگاه های اجرایی به هر شکل ممنوع است و مواد دریافتی تنها باید به مصرف موارد یادشده در بند (ز) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور برسد.

دستگاه های اجرایی موضوع این آیین نامه مکلف به ارائه گزارش هر سه ماه یکبار به کمیسیون های انرژی، برنامه و بودجه و محاسبات و عمران مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه کشور هستند.

 

از سوی معاون اول رئیس جمهوری ابلاغ شد:

مصوبه رفع موانع واگذاری سهام دولت در پالایشگاه شازند

محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهوری مصوبه رفع موانع واگذاری سهام دولت در پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند را ابلاغ کرد.

هیئت وزیران در نشست روز چهارشنبه (۲۴ شهریورماه) به منظور رفع موانع واگذاری سهام دولت در شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران را موظف کرد بدهی ناشی از دریافت تسهیلات صندوق انرژی بانک ملت برای توسعه شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند به مبلغ (۷۷۸.۰۶۲.۲۳۳) یورو بابت اصل و فرع تسهیلات یادشده منتهی به پایان سال ۱۳۹۹ و سایر هزینه های مترتب را به میزان اعلامی بانک مورد نظر و از محل وجوه حاصل از صادرات فرآورده های نفتی شرکت پالایش نفت موصوف مستقیم برداشت و تسویه کند.

 

نماینده بروجرد در مجلس شورای اسلامی:

بن بست دیپلماسی انرژی  با انتصاب های شایسته در نفت شکسته می شود

نماینده بروجرد در مجلس گفت: بی شک با انتصاب های قوی و جوانگرایی که در بدنه مدیریتی وزارت نفت انجام شده است، بن بست در دیپلماسی انرژی شکسته می شود.

 عباس گودرزی در گفت وگو با خبرنگار شانا با بیان اینکه صنعت نفت کشور با جوانگرایی و تحولگرایی مسیر پیشرفت و تعالی را طی می کند، گفت: با روحیه تحولگرایی که در وزیر نفت سراغ دارم و انتصاب های شایسته ای که در این وزارتخانه انجام شده است، بی شک آن بن بست هایی که سال ها در دیپلماسی نفتی کشور رخنه کرده بود، از بین می رود و ما شاهد دوران شکوفایی در وزارت نفت خواهیم بود.

 وی استفاده از عناصر مؤمن و انقلابی در بدنه وزارت نفت را راه حل برون رفت از وضع موجود دانست و افزود: هرکجا به جوانان مؤمن و انقلابی اعتماد کردیم، پیشرفت کرده ایم و از وضع موجود به وضع مطلوب رسیده ایم.

 نماینده بروجرد در مجلس تصریح کرد: همان طور که در بیانیه گام دوم انقلاب نیز آمده، اگر قرار است تولیدات با کیفیت در همه عرصه ها داشته باشیم، اگر قرار است توزیع ما عادلانه باشد و به معنای واقعی اقتصاد مقاومتی را در دستور کار داشته باشیم، باید از عناصر انقلابی، دانا، شجاع و مسلط به امور استفاده کنیم.

 گودرزی گفت: از وزیر نفت بابت اعتماد به جوانان و نیروهای انقلابی تشکر می کنم. امروز نفت را نفتی ها و حرفه ای ها اداره می کنند و این برای ادامه مسیر و ایجاد تحولات گسترده بسیار مفید است.

 

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

ساخت پتروپالایشگاه ها ضرورتی انکارناپذیر است

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط کنونی، تقویت و توسعه پتروشیمی ها و ایجاد پتروپالایشگاه ها ضرورتی انکارناپذیر است.

سیدموسی موسوی در گفت وگو با خبرنگار شانا، با اشاره به ضرورت عبور از خام فروشی و افزایش تولید محصولات پتروشیمی گفت: با توجه به شرایط موجود باید به سمت تولید محصولات پتروشیمی و ساخت پتروپالایشگاه حرکت کنیم که خوشبختانه این موضوع مورد توجه وزیر نفت دولت سیزدهم قرار دارد. وی افزود: باید افزون بر دادن تنفس خوراک به پتروپالایشگاه ها، تسهیلات لازم را نیز در اختیار آنها قرار داد تا بتوان در عمل، جلوی خام فروشی را گرفت و به ارزش افزوده بیشتر دست یافت.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اینکه باید صنایع پایین دستی پالایشگاه ها گسترش یابند، تصریح کرد: ایجاد صنایع پایین دستی به معنای ساخت تولید محصولات مختلف، ارزآوری، ایجاد اشتغال و... است.

موسوی بیان کرد: از آنجا که همه هّم و غم ما در حوزه نفتی جلوگیری از خام فروشی است، تقویت و توسعه پتروشیمی ها و ایجاد پتروپالایشگاه ها ضرورتی انکارناپذیر است.

 

عراق: اوپک به توافق کاهش تولید  پایبند می ماند

وزیر نفت عراق اعلام کرد که اوپک در نشست ماه اکتبر به پایبندی به روند کاهش تولید توافق شده خود ادامه خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز از بغداد، احسان عبدالجبار روز یکشنبه (۲۸ شهریورماه) اعلام کرد که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (ائتلاف اوپک پلاس) تلاش خواهند کرد قیمت نفت را در سه ماه نخست سال ۲۰۲۲ در حدود ۷۰ دلار برای هر بشکه حفظ کنند. وی افزود: انتظار می رود این ائتلاف در صورت ملاقات در ماه اکتبر - در صورت ثابت ماندن قیمت ها - به توافق کنونی تولید خود پایبند باشد.

وزیر نفت عراق در کنفرانسی خبری در بغداد گفت: مجموع صادرات نفت عراق، از جمله صادرات منطقه اقلیم کردستان در شمال این کشور، ماه سپتامبر باید به طور میانگین ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز باشد.

 

جشن ۶۰ سالگی اوپک  به تعویق افتاد 

منابع مطلع از احتمال به تعویق افتادن جشن ۶۰ سالگی اوپک که قرار بود در بغداد برگزار شود، خبردادند.

به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، یک منبع سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) براساس نامه ای اعلام کرد این سازمان تصمیم گرفته است نشست حضوری را که قرار بود به مناسبت شصتمین سالروز تأسیس خود در بغداد برگزار کند، از ۳۰ سپتامبر به اوایل سال ۲۰۲۲ میلادی موکول کند. اوپک در ماه ژوئن دعوت نامه های این رویداد را با امید برگزاری نشستی حضوری ارسال کرده بود. قرار بود این نخستین نشست حضوری اوپک از ماه مارس ۲۰۲۰ باشد، اما منابع مطلع اعلام کردند که محدودیت های ویروس کرونا مانع آن شده است.

 

تأسیسات ذخیره سازی نفت خام کویت راه اندازی شد

مرکز ذخیره سازی نفت کویت با ظرفیت ذخیره سازی روزانه ۱۰۰ هزار بشکه را راه اندازی کرد.

به گزارش خبرگزاری پلتس، شرکت دولتی نفت کویت فعالیت خود در تأسیسات جدید ذخیره سازی نفت خام را آغاز کرده که ظرفیت آن ۱۰۰ هزار بشکه در روز است، این تولیدکننده عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در حال برنامه ریزی برای افزایش ظرفیت تولید خود است. شرکت دولتی نفت کویت در بیانیه ای اعلام کرد: تأسیسات GC-31 در شمال کویت همچنین ۶۲ میلیون و ۵۰۰ هزار فوت مکعب در روز گاز همراه و ۲۴۰ هزار بشکه در روز آب تصفیه شده را فرآوری می کند.