گفت و گو با همکار وزنه بردار نفتی و مربی تیم ملی نوجوانان

مربی گری از وزنه زدن سخت تر است

آرزویم کمک به تیم مناطق نفتخیز جنوب است

وزنه برداری، ورزشی است که در آن ورزشکار، هالتری با سنگین ترین وزن ممکن را بالای سر می برد. مسابقات وزنه برداری در دو رقابت یک ضرب و دوضرب انجام می شود و در هر بخش وزنه بردار حق انجام سه حرکت را دارد. موفقیت در وزنه برداری فقط به قدرت بدنی بستگی ندارد. توانایی های پرتابی بدن (قدرت انفجاری) برای اجرای سریع حرکت در موفقیت وزنه برداران نقش دارد و حرکات وزنه برداری در مقایسه با حرکات قدرتی دیگر از جابه جایی بیشتر و دامنه حرکتی وسیع تری تشکیل می شوند. این رشته درکشورمان و به تبع آن در استان خوزستان طرفداران زیادی دارد، به گونه ای که طی سال های اخیر شاکله اصلی تیم های ملی و باشگاهی کشورمان را وزنه برداران خوزستانی و باشگاه های مناطق نفت خیزجنوب و ملی حفاری تشکیل داده اند. یکی از قهرمانان سال های نه چندان دور مناطق نفت خیز جنوب که پرچم پر افتخار کشورمان را در مسابقات قهرمانی جهان و آسیا به اهتزاز در آورده، جواد نادری، همکار و وزنه بردار سابق باشگاه مناطق نفت خیز جنوب است. نادری، پس از سال ها افتخار آفرینی به عنوان وزنه بردار هم اکنون در کسوت مربیگری تیم ملی نوجوانان کشورمان به ایفای نقش می پردازد، به همین بهانه گفت وگویی را با ایشان ترتیب داده ایم که در ادامه از نظرتان می گذرد.

     با بیوگرافی از خودتان برای مخاطبان شروع کنیم؟

 جواد نادری هستم. در سال 1363 در شهرستان نهاوند متولد شدم. دارای مدرک کارشناسی تربیت بدنی وکارمند رسمی شرکت نفت و در امور ورزش شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب مشغول فعالیت هستم.

 چه شد که رشته ورزشی وزنه برداری را انتخاب کردید؟

چند نفر از دوستانم وزنه بردار بودند و من هم در تمرین ها همراه آنها می رفتم. همین موضوع باعث شد که کم کم به این رشته علاقه مند شوم و در نهایت این رشته را انتخاب کنم، همچنین پدر و مادرم مشوق اصلی من در رشته وزنه برداری بودند.

    وزنه برداری را از چه سالی و در کجا آغاز کردید؟

ازسال 73در زادگاهم شهرستان نهاوند وبعدازچند سال درخدمت تیم مناطق نفت خیز جنوب تمرین را ادامه دادم. در این زمینه مربی های زیادی برای من زحمت کشیدند، از جمله آقایان کاکاوند کاظمی نژاد، رشیدی و حذبه که از تمامی آنان نهایت تشکر و قدردانی را دارم.

    مهم ترین عناوینی که تا کنون در رشته وزنه برداری به دست آورده اید، چه بوده است؟

بهترین عناوینم، قهرمانی جهان جوانان، قهرمان آسیا، نایب قهرمانی در مسابقات آسیایی، پنج دوره حضور در مسابقات قهرمانی باشگاه های آسیا به همراه تیم مناطق نفت خیزجنوب که در نهایت با این تیم، یک بار قهرمان آسیا و یک دوره هم نایب قهرمان باشگاه های آسیا شدم و همچنین بهترین وزنه بردار سال آسیا، در سال ۲۰۰۹ از مهم ترین عناوینی است که در این رشته به دست آورده ام.

    مهم ترین دغدغه شما در رشته وزنه برداری چیست؟

 بیشترین دغدغه من کمک به ورزشکاران و همچنین کمک به باشگاه مناطق نفت خیز برای به دست آوردن افتخارات بیشتر است؛ چون دراین باشگاه پا گرفته ام و عناوین متعددی را در سطح آسیا و جهان کسب کرده ام، به نوعی خود را مدیون این باشگاه می دانم و باید ادای دین کنم.

    تیم وزنه برداری مناطق نفت خیزجنوب از پرافتخارترین تیم های کشور محسوب می شود که در سال های اخیر نیز با درخشش در رقابت های بین المللی افتخارات زیادی را برای کشورمان و همچنین صنعت نفت به ارمغان آورده است. شما افق وزنه برداری در این باشگاه را چگونه می بینید؟

 مناطق نفت خیز جنوب، یکی از تیم های پرافتخار وزنه برداری کشورمان محسوب می شود؛ اما متاسفانه طی چند سال گذشته بنا به دلایلی، ورزش نفت بخصوص وزنه برداری با ناملایمات و تصمیمات اشتباه مواجه بوده و افت کرده است. امیدوارم به امید خدا و با روی کار آمدن دولت جدید، شرایط بهتر شود؛ البته باید این را هم اضافه کنم که در مناطق، مدیر عامل باشگاه، جناب آقای فرهمند باتمام وجود پشت تیم وباشگاه ایستاده اند و زحمت می کشند تا بهترین عناوین را کسب کنیم.

    پس از اینکه رشته وزنه برداری را به عنوان وزنه بردار کنار گذاشتید، به مربیگری روی آوردید. در این زمینه بیشتر برایمان بگویید.

بله همینطور است. هفت سالی می شود که دیگر وزنه نمی زنم و به طور رسمی از سال ۱۳۹۷ نیز به جرگه مربیان وزنه برداری پیوسته ام.

     مربیگری سخت تراست یا وزنه زدن؟

100درصد مربیگری؛ چون وقتی که وزنه بردار هستی ، بیشتر حواس و تمرکزت روی خودت است؛ اما در مربیگری شما باید مواظب کل تیم باشی؛ از نظر فنی ومسائل دیگر... ضمن اینکه اگر در تیم هر اتفاقی بیفتد، به مربی برمی گردد و این مربی است که باید حواسش جمع باشد که تیم آسیب نبیند. پس با  این توضیح می توانم بگویم که کار مربیگری سخت تر است.

    هم اکنون به عنوان مربی تیم ملی نوجوانان در اردوی تیم برای رقابت های جهانی عربستان حضور دارید. از شرایط اردو، تعداد وزنه برداران و آموزش هایی که به آنها می دهید، بیشتر بگویید.

اردوی تیم ملی وزنه برداری نوجوانان از پنج ماه پیش با کمک فدراسیون شروع شد. در این اردو 9ورزشکار حضور دارند که خدارا شکر ازخانواده بزرگ نفت هم دو ورزشکار ازباشگاه مناطق نفت خیر به نام آقایان صالحی پور و غالبی در اردوهستند وتیم هم شرایط خوبی دارد. انشاءالله که بچه ها بتوانند نتایج خوبی بگیرند و باعث افتخار کشور شوند.

    شیرین ترین و تلخ ترین خاطره ورزشی شما چیست؟

شیرین ترین خاطره ورزشی من، همراهی تیم نفت در مسابقات آسیایی است که قهرمان شدم. بدترین خاطراتم دراین چندسال هم اتخاذ تصمیمات اشتباه در ورزش نفت بوده که باعث افت تیم های نفتی شده و امیدوارم که دوباره ورزش نفت به اوج خود برگردد.

      بزرگترین آرزوی ورزشی جوادنادری چیست؟

آرزوی ورزشی من فقط کمک کردن به بچه ها و تیم بزرگ و ریشه دار مناطق نفت خیز جنوب است؛ زیرا خیلی ها ازاین باشگاه به میادین جهانی رسیده اند. ماهم تمام تلاشمان را می کنیم این تیم را در بهترین شرایط نگه داریم تا وضعیت کماکان خوب بماند و در مسابقات بدرخشیم.

    مناطق نفت خیزجنوب چقدر در پیشرفت و موفقیت شما در رشته وزنه برداری تاثیر داشته است؟

من به نوعی همه زندگی ورزشی و افتخاراتم را مدیون باشگاه فرهنگی- ورزشی مناطق نفت خیز جنوب هستم واین باشگاه بزرگ و ریشه دار بر گردن من و تمامی ورزشکاران حق دارد.

    در پایان اگرحرفی باقیمانده بفرمایید ؟

 از آقای فرهمند، مدیر عامل زحمتکش باشگاه تشکر می کنم که انصافا در شرایط سخت و بادست خالی باشگاه را اداره می کنند و به همه ما روحیه می دهند. همچنین همکاران خودم در باشگاه فرهنگی_ ورزشی مناطق نفت خیزجنوب که همه جوره ما را حمایت می کنند از جمله آقای اخلاصی. در پایان از مسؤولان و دست درکاران ورزش صنعت نفت و مقام عالی وزارت می خواهم که حمایت از تمامی رشته های ورزشی در این صنعت عظیم را در دستور کار قرار دهند تا فرزندان و کارکنان نفت، بدون دغدغه در رقابت های قهرمانی کشور، آسیا و جهان همچون گذشته پرچم پر افتخار ایران عزیز و نفت را به اهتزاز درآورند و موجب سربلندی این مرز و بوم شوند. شما مطمئن باشید اگر مسؤولان حمایت کنند، هر غیرممکنی را ممکن می کنیم و به روزهای طلایی در رشته های مختلف از جمله وزنه برداری بر می گردیم.

 

صعود کوهنورد نفتی به قله دماوند

رئیس واحد تعمیرات خط شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران منطقه شمال شرق به قله پنج هزار و 671متری دماوند صعود کرد.

علیرضا رحیمی در اولین صعود خود به قلل مرتفع کشور، موفق به فتح قله دماوند از مسیر جبهه جنوبی شد. کوهنورد منطقه شمال شرق در صعودی که با هدف گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر انجام داد، کارش را از مسیر جاده هراز آغاز و با عبور از پلور و مسیر جاده رینه، شرایط را برای ارتفاع بالا، رقیق شدن هوا و آماده سازی لازم به منظور صعود به قله مهیا کرد.رحیمی در ادامه مسیر پس از استراحت کوتاهی در پناهگاه سوم، ساعت ۲ بامداد به سمت قله دماوند حرکت کرد. فشار بدنی بر اثر رقیق شدن هوا و کمبود اکسیژن از یک سو و بوی بد گوگرد و عوارض ناشی از ارتفاع زدگی از سوی دیگر، دغدغه های مهم این ورزشکار منطقه شمال شرق بود؛ اما «موفقیت در اولین تجربه صعود به قلل مرتفع کشور» انگیزه اصلی او برای فتح قله دماوند شد که خوشبختانه با موفقیت به پایان رسید.

 

سرپرست تیم بسکتبال بانوان پالایش نفت آبادان:

با ترکیبی از جوانان بومی و باتجربه ها بازیکن جدید جذب کردیم

 سرپرست تیم بسکتبال بانوان پالایش نفت آبادان، بابیان اینکه موفق به جذب بازیکنان مدنظرمان شدیم، گفت: با ترکیبی از جوانان بومی و باتجربه ها پا به عرصه مسابقات می گذاریم. سهیلا گلی داری با توضیح بیشتر در خصوص وضعیت تیم بسکتبال پالایش نفت آبادان گفت: تمرینات تیم بسکتبال بانوان پالایش نفت حدود ۲هفته است که به طور منظم در آبادان آغازشده است. تمرینات زیر نظر مدینه آلبوعلی روضان، سرمربی این تیم و در سالن شماره (یک) مجموعه ورزشی ۱۷ شهریور آبادان به طور مرتب و شاداب انجام می شود تا این تیم با آمادگی هرچه بیشتر و کامل تر دربازی های فصل جدید رقابت های لیگ برتر حضور یابد. وی تصریح کرد: در جلسه ای که به منظور هماهنگی در تهران و با حضور رئیس فدراسیون، مسؤولان فدراسیون و نمایندگان تیم ها برگزار شد، قرار شد تا ۱۲ تیم حاضر در این دوره از مسابقات، در ۲ گروه ۶ تیمی با یکدیگر به رقابت بپردازند.

سرپرست تیم بسکتبال بانوان پالایش نفت آبادان با اشاره به انصراف تیم مهرام از حضور در رقابت های فصل آتی یادآور شد: این مسأله سبب شد تا یکی از گروه ها ۵ تیمی شود.  گلی داری، درباره گروه تیم بسکتبال پالایش نفت آبادان گفت: در تقسیم بندی گروه ها، تیم پالایش نفت در گروه B با گروه های اکسون تهران، پاز تهران، ستاد گاز تهران و فولاد مبارکه اصفهان هم گروه شد.

وی در خصوص زمان شروع مسابقات افزود: مسابقات فصل جدید، از همین هفته به صورت متمرکز در تهران آغاز می شود. اسامی کادر فنی و بازیکنان تیم بسکتبال بانوان پالایش نفت آبادان را به این شرح است: 

مدینه آلبوعلی روضان به عنوان سرمربی، سهیلا گلی داری به عنوان سرپرست، ستاره صادقی و مهسا بهادری به عنوان مربیان کمکی، سرور شریفی به عنوان مربی بدنساز، مهرنوش داودی به عنوان آمارگیر، زهرا باقری به عنوان ماسور، فاطمه اسدزاده به عنوان پزشک یار و مریم عبداللهیان به عنوان مسؤول تدارکات. همچنین اسامی بازیکنان به این شرح است:

مژگان خدادادی، ساغر آجیلی، ترنم شاهین زاده، الناز مظهری، مریم پورخلف، هما جعفری، مریم جانکی، الناز سیاهی، انیس مرادی، آنا احمدی، محدثه قسمی و مژده نظری.