شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب   

توربین ایستگاه تزریق گاز کرنج راه اندازی شد

کارشناسان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، توربین گازی ایستگاه تزریق گاز 600کرنج ردیف (ب) را با طراحی و اجرای روشی نو، راه اندازی کردند. غلامرضا نورانی، مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: هزینه بسیار بالای تعمیر، تحریم های ظالمانه و نیاز عملیاتی ایستگاه به توربین سبب شد تا کارشناسان در مدیریت تولید و شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری اقدام به بررسی اولیه و سپس راه اندازی، بازرسی ها و تست های عملکردی برای اطمینان از صحت کارکرد این توربین کنند. مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب ادامه داد:  این توربین پس از انجام بازرسی ها از سوی تعمیرات بهره برداری نفت و گاز آغاجاری و با نظارت خدمات مهندسی تعمیرات مکانیک، نصب شد. وی گفت:  با هدف جلوگیری از اشکالات محتمل و راه اندازی مطمئن تر، راه اندازی مرحله ای این توربین، برای نخستین بار طراحی و انجام و توربین با پذیرش ریسک همکاران و انجام 10 مرحله استارت، عملیاتی شد. مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با بیان اینکه این اقدام، بدون صرف هیچ گونه هزینه ارزی و ریالی انجام شده است، گفت:  هم اکنون این توربین با شرایطی بسیار خوب و بدون اشکال بیش از هزار و 700 ساعت است که در سرویس قرار دارد.

اجرای 200 کیلومتر از طرح جامع فاضلاب اهواز

بیش از200کیلومتر ازطرح جامع فاضلاب اهواز با اعتبارات اهدایی نفت و همسو با ایفای مسؤولیت های اجتماعی این صنعت درحال اجراست که تاکنون اجرای 142کیلومتر آن نهایی شده است. محمد خانچی، مشاورمدیرعامل در امور اجرایی و پیگیری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با اشاره به اعتبار تخصیص یافته برای اجرای این طرح گفت:  در تفاهم نامه همکاری میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت آب و فاضلاب اهواز، مبلغ 1050میلیارد ریال برای اجرای این طرح نهایی شده است.

وی اظهار کرد:  تاکنون با اجرای این طرح، مشکل فاضلاب همه مناطق حاشیه ای اهواز از جمله کوی علوی، ملاشیه، کوی سیاحی، کوی رمضان، زرگان، مشعلی، عین دو و دیگر مناطق کمتر برخوردار تا حد زیادی برطرف شده است. خانچی ادامه داد:  افزون بر این، تفاهم نامه 10 میلیارد تومانی نیز برای احداث و بازسازی شبکه فاضلاب منطقه شکاره شهرستان کارون از سوی صنعت نفت اختصاص یافته است.

 

    شرکت گاز استان هرمزگان 

گازرسانی به فاز دوم نیروگاه غدیر قشم تکمیل شد

فاز دوم نیروگاه گازی غدیر قشم برای تولید برق به همت شرکت گاز استان هرمزگان و منطقه ۶ عملیات انتقال گاز عملیاتی شد. فواد حمزوی، مدیرعامل شرکت گاز استان هرمزگان در نشست با مصطفی تندرو، مدیرعامل نیروگاه غدیر قشم گفت:  با تلاش شبانه روزی شرکت گاز استان هرمزگان و همکاری منطقه 6 عملیات انتقال گاز، عملیات گازرسانی به فاز دوم نیروگاه غدیر قشم با موفقیت انجام و عملیاتی شد. وی افزود:  در شرایطی که کمبود برق در کشور حکمفرما بود، با انتقال معکوس حدود یک میلیون و 900 هزار مترمکعب گاز در شبانه روز از سرزمین اصلی به جزیره قشم در نیمه اردیبهشت امسال، واحد دوم گازی نیروگاه نیز عملیاتی شد و اکنون هر دو واحد نیروگاه فعال و با حداکثر توان در حال تولید برق هستند.

مدیرعامل شرکت گاز استان هرمزگان اظهار کرد:  این نیروگاه اکنون با توجه به شرایط محیطی و دمای هوا با ظرفیت 285 مگاوات برق فعالیت می کند و تاکنون بیش از یک میلیون مگاوات ساعت برق تولید و به شبکه سراسری منتقل کرده است. وی تصریح کرد:  بدون تردید تحقق این مهم عینیت بخشی به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به سال تولید، پشتیبانی و مانع زدایی هاست. در این نشست مقرر شد نسبت به تأمین گاز پایدار نیروگاه با خطوط انتقال گاز مطمئن در آینده، اقدام های لازم انجام شود.

 

   شرکت گازاستان تهران

ممیزی جامع انرژی امسال پایان می یابد

مدیرعامل شرکت گاز استان تهران از اجرای ممیزی انرژی در 23 ساختمان و 15 ایستگاه تقلیل فشار گاز در استان تهران تا پایان امسال خبر داد.

سعید توکلی گفت: این طرح همسو با کاهش و بهینه سازی مصرف انرژی، همچنین نگهداشت نظام مدیریت انرژی، از سال 99 آغاز شده و هدف آن، شناسایی گلوگاه های مصرف انرژی و ارائه راهکار برای کاهش مصرف است.

وی با بیان اینکه در مرحله نخست، بازدید میدانی از ساختمان ها و ایستگاه های تقلیل فشار گاز استان تهران انجام شده است، افزود:  در این مرحله، اطلاعات همه تجهیزات مصرف کننده انرژی در ساختمان شامل سیستم های روشنایی، تجهیزات اداری پرکاربرد، تجهیزات اداری متفرقه، تجهیزات آشپزخانه ای، تجهیزات گرمایش، سرمایش و تهویه مطبوع و تجهیزات موتورخانه ای به همراه نحوه بهره برداری از آنها و مشخصات پوسته ساختمان برداشت شده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان تهران افزود:  در کنار برداشت اطلاعات میدانی از ساختمان ها، شدت روشنایی روی سطوح کاری، به همراه دما و رطوبت نسبی فضاها به منظور بررسی شرایط آسایش کارکنان اندازه گیری شده است. به گفته وی در ایستگاه های تقلیل فشار گاز نیز مشخصات همه تأسیسات مورد استفاده از قبیل فیلترهای خشک، جداکننده ها، هیترها، فشارشکن ها، ادورایزرها و سیستم روشنایی محوطه به همراه اطلاعات تجهیزات مورد استفاده در اتاق نگهبانی برداشت شده است.

توکلی افزود:  اندازه گیری مکانیکی و الکتریکی ساختمان ها به منظور تحلیل عملکرد دیگ ها، چیلرها، پمپ ها، برج های خنک کننده، هواسازها و... برای شناسایی جریان های انرژی در ساختمان و تفکیک مصارف گاز و برق در بخش های مختلف انجام خواهد شد.

به گفته وی، اطلاعات به دست آمده در این مرحله، به عنوان ورودی برای شبیه سازی از طریق نرم افزارهای تخصصی استفاده می شوند.

مدیرعامل شرکت گاز استان تهران با بیان اینکه پس از تحلیل شرایط موجود ساختمان ها و ایستگاه ها همچنین شناسایی گلوگاه های انرژی و فرصت های بهبود، راهکارهای کاهش مصرف انرژی پیشنهاد خواهد شد، گفت:  امکانپذیری اجرای هریک از آنها از نظر فنی و اقتصادی بررسی و پیش بینی می شود طرح ممیزی جامع انرژی تا پایان امسال پایان یابد.

 

    شرکت انتقال گاز ایران 

تداوم فرایندهای عملیاتی در گرو پایداری ارتباطات است

سرپرست مدیریت مخابرات و تلمتری شرکت انتقال گاز ایران، تداوم فرایندهای عملیاتی را در گرو پایداری ارتباطات و اطلاعات و هم افزایی و همدلی واحدهای ICT عنوان کرد. محمدرضا نیک روش فرد، دربازدید ازمنطقه 2عملیات انتقال گاز وشبکه های ICT زیر ساخت های ارتباطی، همچنین فیبرنوری و تأسیسات تقویت فشار گاز این حوزه عملیاتی گفت:  همچنان باید با تکیه بر دانش، توان و ظرفیت های علمی خود به ارتقای سیستم ها، تجهیزات و ارائه خدمات ادامه دهیم تا به وضع مطلوب برسیم.

وی در نشست هم اندیشی با سرپرست منطقه و کارکنان واحدICT که با حضور مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان و مدیرشرکت خطوط لوله ومخابرات نفت منطقه اصفهان برگزار شد، به اهمیت مخابرات و تلمتری اشاره وتصریح کرد: امروز همه اقدام ها وفعالیت ها وابسته به ارتباطات و فناوری است و باید با آمادگی و به روز کردن دانش خود به رسالت سازمانی عمل کنیم. سرپرست مدیریت مخابرات و تلمتری شرکت انتقال گاز ایران افزود:  این آمادگی و به روز کردن، به آن اهمیت دارد که با هم افزایی همه امکانات ICT واحدهای مختلف مجموعه های مختلف وزارت نفت وهمکاری آنها می توان حداکثر بهره وری را بویژه در شرایط بحرانی به دست آورد.

نیک روش فرد تصریح کرد:  تبادل نظرها، دیدگاه ها و همکاری با شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت، هم افزایی برای مدیریت منابع در دسترس ICT را به همراه دارد، از این رو با تلاش، همفکری و هم اندیشی می توان همسو با اهداف وزارت نفت کوشا بود و به سرمنزل مقصود رسید.

مجید مصدقی، سرپرست منطقه 2 عملیات انتقال گاز نیز گفت:  واحد ICT منطقه، همگام با فناوری های نوین ارتباطی و به روز، همواره در حفظ و نگهداری زیرساخت ها کوشا بوده و از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.

 

     شرکت گاز استان لرستان

بهره برداری از 25 طرح گازرسانی 

پروژه های گازرسانی به 18 روستا و 7 واحد تولیدی و صنعتی شهرستان دلفان استان لرستان با حضور استاندار و نماینده شهرستان های سلسه و دلفان در مجلس شورای اسلامی به بهره برداری رسید. کرم گودرزی، مدیرعامل شرکت گاز استان لرستان در آیین افتتاح این پروژه ها با بیان اینکه طرح های مزبور در حوزه های یاد شده، در مدت زمان 6 ماه تکمیل شده اند، افزود:  با گازرسانی به 18 روستای شهرستان دلفان، 700 خانوار زیرپوشش گاز طبیعی قرار گرفته اند. وی ادامه داد:  همسو با عدالت محوری و توازن در ضریب نفوذ گازرسانی در استان، سال گذشته تحولی خاص درگازرسانی به شهرستان دلفان انجام شد و توانستیم با تعریف پروژه های گازرسانی درمحورهای مختلف، مقدار قابل توجهی کمبودهای گازرسانی در این شهرستان را جبران کنیم. مدیرعامل شرکت گاز استان لرستان با اشاره به رشد 13 درصدی گازرسانی به شهرستان دلفان به عنون یکی از نقاط سردسیر کشور در یک سال گذشته افزود:  هم اکنون به 298 روستای این شهرستان گازرسانی شده و گازرسانی به 32 روستای دیگر آن نیز در دست انجام است که تا پایان امسال تکمیل خواهد شد. یحیی ابراهیمی، نماینده سلسه و دلفان در مجلس شورای اسلامی نیزبا قدردانی از عملکرد شرکت گاز استان لرستان با بیان اینکه اجرا و تکمیل این طرح ها جز با برنامه ریزی دقیق، کار جهادی و تلاش شبانه روزی امکانپذیر نبود، رشد قابل توجه گازرسانی در شهرستان دلفان را که در همسو با محرومیت زدایی انجام شده است، قابل تقدیر خواند. سیدموسی خادمی، استاندار لرستان نیز درآیین بهره برداری از طرح های گازرسانی در شهر ستان دلفان گفت:  خدمت به مردم منطقه دلفان افزون بر وظیفه، کاری خداپسندانه است که به منظور ایجاد رفاه مردم، باید در همه نقاط استان تداوم یابد.

وی تصریح کرد:  ضریب نفوذ گازرسانی روستایی، همچنین استفاده از مصوبه شورای اقتصاد برای گازرسانی به واحدهای صنعتی، بهترین آمار برای پایش عملکرد شرکت گاز استان لرستان است.

 

   شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران 

 ضرورت استفاده حداکثری از ظرفیت ها برای تأمین سوخت پایدار

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران با اشاره به ضرورت شکل گیری اتاق فکری متشکل از کارشناسان در ساختار شرکت گفت:  باید در روند کارها و بررسی طرح های مجموعه پالایش و پخش سیاستگذاری کلانی انجام شود. جلیل سالاری در نشست صمیمانه با کارکنان و مدیریت های ستادی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران، با تأکید بر مداومت نظارت بر عملیات پالایشگاه ها افزود:  طرح ها باید غربالگری و روند به گونه ای پیش برود که مطالعات روی کاغذ باقی نماند، به طوری که پس از تجزیه، تحلیل و بررسی، براساس شاخص های تعریف شده، نتیجه آنها به صورت عینی مشاهده شود. وی با اشاره به دغدغه تأمین سوخت زمستانی گفت:  برای تأمین سوخت زمستانی با همکاری مدیریت هماهنگی و نظارت بر عملیات، چالش پیش رو با واحد برنامه ریزی و تأمین و توزیع، به گونه ای راهبری شود که برای 6 ماه دوم سال، دغدغه ای در خصوص تأمین سوخت وجود نداشته باشد. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران، درنشست با مدیران ومسؤولان شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران نیز با اشاره به ابلاغیه ممنوعیت ساخت مخازن ذخیره سازی دردوره آقای زنگنه تاکید کرد:  افزایش مصرف سوخت در شرایطی که به تعداد مخازن نیز اضافه نشده، زنجیره مصرف و ظرفیت سوخت را با اختلال هایی همراه می کند. سالاری با بیان اینکه متأسفانه ناوگان حمل ونقل تقویت نشده است، افزود:  باید در بخش خطوط لوله، به ارتقای امنیتی و کاهش هزینه ها در سطح دسترسی ها و شعاع های انتقالی متمرکز شویم. وی همچنین با بیان اینکه نزدیک به 58 درصد انتقال فراورده ها از طریق حمل ونقل زمینی انجام می شود، تصریح کرد:  باتوجه به بخش ذخیره سازی و شرایطی که در حوزه انتقال وجود دارد، ضروی است که قرارگاه سوخت رسانی برای تأمین پایدار اصولی مدیریت شود. سالاری تأکید کرد:  باید ازحداکثر ظرفیت ها و مخازن بین راهی استفاده شود تا بتوان انتقال پایداری انجام داد و از چالش ها عبور کرد. معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فراورده های نفتی در بخش دیگری با اشاره به اینکه در ساختار منابع انسانی چالش های پرشماری وجود دارد، تصریح کرد: باید در کل صنایع پالایش و پخش، با نگاهی توسعه ای بازنگری در ساختار صورت گیرد. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی، همچنین در نشست با مدیر و کارکنان مدیریت امور مالی شرکت ملی پالایش و پخش ایران بر ضرورت تدوین اساسنامه در این شرکت تأکید کرد. وی گفت:  شرکت های فرعی، هویت های حقوقی مستقلی دارند و نباید بار شرکت های فرعی بر دوش شرکت اصلی سنگینی کند. سالاری در نشست با مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره شرکت ملی پخش فراورده های نفتی نیز بر اهمیت احداث انبارهای جدید نفت و مخازن ذخیره سازی فرآورده های نفتی تأکید کرد.

 

    پالایشگاه فجر جم

کاهش  77درصدی مصرف آب

مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجر جم از کاهش 77 درصدی مصرف آب در پروژه تعمیرات اساسی این مجموعه در مقایسه با یک دهه گذشته خبر داد.

عبدالصمد نجفی گفت:  در پروژه تعمیرات اساسی امسال شرکت پالایش گاز فجر جم، یک هزار و 135 مترمکعب آب مصرف شده که کمترین مقدار مصرف آب از زمان راه اندازی شرکت تاکنون بوده است.

وی افزود:  این رقم در یک دهه اخیر، روزانه نزدیک به پنج هزار مترمکعب بوده است.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجر جم، تغییر روش های شست وشوی مخازن، ظروف و بازگردانی مجدد و استفاده از آب مصرف شده، همچنین نظارت محیط زیستی شدیدتر بر روند اجرای کار از سوی پیمانکار را مهم ترین دلایل کاهش مصرف آب در تعمیرات اساسی این شرکت برشمرد.

نجفی تصریح کرد:  همزمان با این اقدام ها، دوره های مختلف آموزشی نیز برای کارکنان و کارگران تعمیرات اساسی در زمینه کاهش مصرف آب و شیوه مصرف آن در سطح شرکت برگزار شده است.