وزیر نفت:

برای تأمین گاز خانگی در فصل سرما  همه تلاش مان را می کنیم

وزیر نفت گفت: همه تلاش خود را می کنیم که در فصل زمستان مشترکان خانگی گاز با مشکلی روبه رو نشوند.

جواد اوجی، روز یکشنبه (۱۴ شهریورماه) در حاشیه نشست کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره تدابیر وزارت نفت برای تأمین گاز مورد نیاز مردم در فصل سرما، گفت: با روند کنونی مصرف گاز طبیعی در کشور، پیش بینی می کنیم حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب کسری گاز در فصل سرما داشته باشیم.

وی افزود: هفته آینده در همین باره نشست هایی با مسئولان وزارت نیرو خواهیم داشت، همچنین یکی از تمهیدهای ما نصب ایستگاه های تقویت فشار در خطوط سراسری انتقال گاز است.

وزیر نفت تصریح کرد: همه تلاش خود را خواهیم کرد که در بخش خانگی، مردم دچار مشکل نشوند.

 

 از سوی وزیر نفت صادر شد :
دستور بررسی و اصلاح ابلاغیه ها و شیوه نامه های منابع انسانی


وزیر نفت دستور بررسی و اصلاح ابلاغیه ها و شیوه نامه های مربوط به منابع انسانی را در ۹ بخش به معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت ابلاغ کرد.در ابلاغیه جواد اوجی به فرزین مینو، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزیر نفت آمده است:
«شایسته است در اسرع وقت درباره ابلاغیه های مشروحه ذیل با تشکیل کارگروه های کارشناسی ذی ربط بررسی های جامع پیرامون موضوعات مندرج، صورت گرفته و با در نظر داشتن بازنگری محدودیت هایی که مشکلات و تنگناهای غیرضروری ایجاد کرده یا تمهیدات منظورشده کماکان لازم الاجرا تشخیص داده می شود، نتایج حاصله حسب مورد با پیشنهاد مشخص گزارش شود.
١- ابلاغیه شماره ۱۲۷۴۳۲ - ۲۰/۲ تاریخ ۱۳۹۴/۳/۱۹ در موضوع: شیوه نامه الحاقی به ضوابط اجرایی بودجه سال ۱۳۹۴.
۲- قانون تفسیر بند «و» ماده (۴۴) قانون برنامه پنجم (ابلاغیه شماره ۷۳۱ - ۲۰/۲ تاریخ ۱۳۹۹/۱۱/۱۴) در موضوع: تبدیل وضعیت کارکنان غیررسمی ایثارگر (مشمولان قرارداد مدت موقت/ مستقیم).
(الف) از طریق اختصاص سمت های متناسب مورد نیاز بلاتصدی موجود یا از محل احیای سمت های حذف شده، نسبت به تبدیل وضعیت مشمولان قانون مذکور با رعایت ضوابط مربوط اقدام لازم انجام گیرد.
 (ب) در موارد عدم امکان اختصاص سمت به شرح مذکور، سمت سازمانی قائم به شخص در سازمان محل خدمت ایجاد و پس از انتقال/ جابه جایی یا خاتمه خدمت فرد، سمت ایجادشده حذف شود.
(ج) افراد واجد شرایط با مدرک تحصیلی حداقل دیپلم به عنوان کارمند رسمی و دارندگان مدارک تحصیلی پایین تر از دیپلم به عنوان کارگر رسمی تابع قانون کار تبدیل وضعیت شوند.
۳- ابلاغیه شماره ۸۳ - ۲۰/۲ تاریخ ۱۴۰۰/۲/۱۱ در موضوع صرفه جویی های ضروری با توجه به مقدمه فوق الذکر با همکاری واحدهای ذی ربط اقدام کارشناسی لازم انجام و نتایج حاصله حسب مورد گزارش شود.
۴- ابلاغیه شماره ۱۸۸ - ۲۰/۲ تاریخ ۱۳۹۷/۳/۲۲ و دستورالعمل شماره ت ه م /۵ ۳۲۵۲۰ تاریخ ۱۳۹۷/۵/۲۲ در موضوع: نظام پرداخت کارکنان مشمول قرارداد مدت موقت/ مستقیم.
 مقررات و ضوابط پرداخت های انجام شده ناشی از اجرای دستورالعمل مربوط در محدوده مناطق عملیاتی تعیین شده، با در نظر داشتن اهمیت بیشتر فعالیت های حرفه ای، تخصصی و مهارتی به شاغلان بخش های خدماتی در همان محدوده عملیاتی مذکور نیز تسری یابد.
 ۵- ابلاغیه شماره ۸۸ - ۲۰/۲ تاریخ ۱۳۹۷/۲/۱۱ در موضوع: تعدیل مدرک تحصیلی رسمی دانشگاهی اخذشده حین خدمت.
باتوجه به مقدمه فوق الذکر، با همکاری مدیران و کارشناسان حوزه منابع انسانی شرکت های اصلی و ستاد و با در نظر داشتن صرفه و صلاح صنعت نفت در این خصوص، کارشناسی لازم انجام و نتایج حاصله گزارش شود.
۶- ابلاغیه شماره ۵۰۳۰۰۳ - ۲۸/۱ تاریخ ۱۳۹۳/۱/۲۵ در موضوع: خدمات بهداشت و درمان صنعت نفت و با عنایت به نظام نامه مالی سازمان بهداشت و درمان با تشکیل کارگروه تخصصی متشکل از کارشناسان خبره و صاحب نظر و در نظر داشتن هزینه های مراکز درمانی در مالکیت صنعت نفت، در جزایر و مناطق عملیاتی محروم و در راستای افزایش رضایتمندی ارائه خدمات حیاتی بهداشت و درمان، بررسی جامع و فراگیری پیرامون موضوع به عمل آورده و نتایج حاصله جهت اتخاذ تصمیم مقتضی ارائه شود.
۷- مصوبه شماره ۱۶۰۱ جلسه تاریخ ۱۳۸۷/۱۲/۱۸ هیئت مدیره محترم وقت شرکت ملی نفت ایران در موضوع: دستورالعمل اجرایی برخورداری فرزندان پسر کارمندان شاغل و بازنشسته (در سنین بیش از ۲۲ سال) از خدمات بهداشتی و درمانی پس از تهیه آمار مشمولان و برآورد بار مالی مورد نیاز و تشریح علل توقف اجرای مقررات موضوعه، جهت تصمیم گیری گزارش شود.
۸- بند ۹ - ابلاغیه شماره ۶۰۷۱۱۵ - ۲۰/۲ تاریخ ۱۳۹۵/۱۲/۲۲ در موضوع: مقررات بازنشستگی پیش از موعد بر مبنای تقاضای شخصی کارمند.
فرآیند تصویب خواهی موافقت با بازنشستگی کارمند بر مبنای تقاضای شخصی با هماهنگی مدیران توسعه منابع انسانی شرکت های اصلی بررسی و پیشنهاد لازم درخصوص تفویض/ عدم تفویض اختیار به مدیران عامل شرکت های اصلی/ معاونت توسعه سرمایه انسانی و مدیریت (حسب مورد)، ارائه شود.
۹- ابلاغیه شماره ۸۱۰ - ۲۰/۲ تاریخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ و ۷۹۷- ۲۰/۲ تاریخ ۱۳۹۹/۱۲/۱۴ در موضوع: آیین نامه استخدامی اعضای هیئت علمی دانشگاه و مراکز مطالعاتی و پژوهشی صنعت نفت.
با تشکیل کارگروهی مرکب از کارشناسان صاحب نظر و خبره در این باره، مزایا و معایب اجرای ابلاغیه مذکور بررسی و با در نظر داشتن صرفه و صلاح صنعت نفت، همچنین رویکرد افزایش کارایی مراکز مذکور گزارشی جامع تهیه و ارائه شود.»

دستور لغو بعضی از ابلاغیه های منابع انسانی
همچنین وزیر نفت با صدور ابلاغیه ای خواستار توقف اقدام های اجرایی و لغو بعضی از ابلاغیه های مربوط به حوزه منابع انسانی شد.
«شایسته است در اسرع وقت نسبت به لغو و توقف اقدام های اجرایی مربوط به ابلاغیه های مشروحه ذیل با نظر داشتن ملاحظات مرقوم حسب مورد اقدام لازم معمول شود.
١- ابلاغیه شماره ۱۵۱۴۲۱ - ۲۰/۲ تاریخ ۱۳۹۵/۴/۵ در موضوع: انتصابات.
(الف) موضوع بند ۱- ابلاغیه براساس مقررات و ضوابط اجرایی موجود قبل از تاریخ ابلاغیه اقدام شود.
(ب) بندهای ۳ و ۴ ابلاغیه لغو شود.
 ۲- ابلاغیه شماره ۲۹۹ - ۲۰/۲ تاریخ ۱۳۹۷/۵/۶ در موضوع: ابلاغ محدودیت چهار ساله برای عهده داری یک سمت، لغو شود.
 ۳- ابلاغیه شماره ۲۸ - ۲۰/۲ تاریخ ۱۳۹۹/۱/۱۷ در موضوع: فرآیند انتصاب در سمت های با پایه «C» و بالاتر.
 کارگروه تخصصی انتصابات موضوع بند ۳- بر مبنای مقررات موضوعه مندرج در مجموعه مقررات اداری و استخدامی کارمندان صنعت نفت تشکیل شود.
 ۴- ابلاغیه شماره ۱۰۶ - ۲۰/۲ تاریخ ۲/۲۵/ ۱۴۰۰ تا بررسی جامع و عدالت محور موضوع لغو و اقدام های اجرایی مربوط متوقف شود.
۵- ابلاغیه شماره ۵۹ - ۲۰/۲ تاریخ ۱۳۹۶/۲/۶ در موضوع: تشکیل شورای اداری.
 شورای اداری موضوع ابلاغیه منحل و نسبت به تشکیل شورای هماهنگی مدیران توسعه منابع انسانی صنعت نفت به ریاست معاونت مدیریت و توسعه سرمایه انسانی اقدام لازم معمول شود.
 ۶- در خصوص بازنگری ترکیب فعلی کمیسیون بررسی سوابق و ضوابط تعدیل مدرک تحصیلی اقدام و ترکیب اعضای کمیسیون براساس مجموعه مقررات اداری و استخدامی کارمندان صنعت نفت تعیین و اقدام شود.
 ۷- دستورعمل ها و ضوابط مربوط به نظام تبدیل وضعیت و جذب نوین و تعیین حقوق نیروهای مدت معین مذکور، لغو و مراحل اجرایی مربوط متوقف شود.»

 

 

آمادگی کامل پالایشگاه های گاز ایران برای ورود به فصل سرما 

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه حدود ۶۵ درصد از فعالیت های مربوط به تعمیرات اساسی پالایشگاه های گاز کشور تکمیل شده است، از آمادگی کامل برای ورود به فصل سرما خبر داد. مسعود زردویان گفت: در هفت ماه سال، برای ۱۸ پالایشگاه گازی که اکنون عملیاتی هستند، یک برنامه فشرده تعمیرات اساسی (اورهال) تجهیزات پالایشگاهی تعریف و در زمان بندی خاص اجرا می شود تا با تأمین به موقع و کافی گاز، بتوانیم زمستانی گرم و بدون دغدغه را پشت سر بگذاریم.

وی افزود: با انجام این عملیات که هدف از آن، حفظ و نگهداری سیستم در شرایط کارآمد است، قابلیت اطمینان ما در پالایشگاه ها افزایش می یابد و به این ترتیب می توانیم مقدار فرآورش را به حداکثر ممکن برسانیم و مطمئن باشیم که انتقال پاک، ایمن و بهره ور گاز انجام می شود.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: این در حالی است که در این مدت، همه بازدیدهای دوره ای برای اطمینان از عملکرد دستگاه ها با توجه به مسائل ایمنی صنعت گاز که به شدت توصیه می شود، انجام شده است، ضمن آنکه تعمیرات لازم هم در همین دوره انجام می شود. زردویان با بیان اینکه تعمیرات اساسی پالایشگاه های گاز از اواسط فروردین ماه امسال آغاز شده و تا پایان مهرماه ادامه دارد، گفت: بدیهی است انجام به موقع تعمیرات، نویدبخش تولید پایدار گاز در فصل زمستان خواهد بود. وی اظهار کرد: با توجه به تمهیدها، ارزیابی های ریسکی و روش های انتخابی انجام این کار و بازرسی های فنی با بهره مندی از تجهیزات روزآمد دنیا، زمان انجام اورهال در این سال ها، به طور مداوم بهبود یافته است و هم اکنون توانسته ایم کمترین زمان ممکن را به آن تخصیص دهیم تا بتوانیم بیشترین مقدار تولید را داشته باشیم.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران همچنین با بیان اینکه تاکنون حدود ۶۵ درصد فعالیت های مربوط به تعمیرات اساسی پالایشگاه ها تکمیل شده است، گفت: از مجموع ۱۸ پالایشگاه گاز (۱۲ پالایشگاه گاز پارس جنوبی و ۶ شرکت پالایش گاز)، تعمیرات ۱۰ پالایشگاه تکمیل شده و تعمیرات پنج پالایشگاه دیگر نیز در حال انجام است که تا آغاز فصل سرما، این مهم نیز به پایان می رسد.

زردویان، زمان آغاز تعمیرات اساسی سه پالایشگاه باقیمانده را در روزهای آینده ذکر و تصریح کرد: بی شک ما تمهیدهای لازم را در این زمینه اندیشیده ایم و پیش بینی های لازم را انجام داده ایم. همه همکاران ما در بخش تولید و فرآورش همانند دیگر بخش ها آماده اند این انرژی پاک، مطمئن، پایدار و مستمر را به همه مردم حتی تا روستاهای دوردست نیز برسانند تا شاهد افت فشار یا قطع گاز در نقطه ای نباشیم.

 

 

اجرای حدود ۸ هزار متر  عملیات حفاری در فاز ۱۱ پارس جنوبی

مدیرعامل گروه پتروپارس از اجرای حدود ۸ هزار متر عملیات حفاری در فاز ۱۱ پارس جنوبی خبر داد. حمیدرضا مسعودی در جریان بازدید از روند عملیات حفاری فاز ۱۱ پارس جنوبی یادآور شد: مرحله نخست حفاری این فاز شامل حفاری چهار چاه تولیدی با وجود محدودیت های ناشی از ویروس کرونا در حال انجام است. وی مقدار پیش بینی شده حفاری چهار حلقه چاه تولیدی را ۱۵ هزار متر اعلام کرد و گفت: از این مقدار تاکنون حدود ۸۰۰۰ متر حفاری انجام شده است.

مدیرعامل گروه پتروپارس بر ضرورت اقدام های همه جانبه برای آغاز تولید زودهنگام از آخرین فاز میدان مشترک پارس جنوبی تأکید کرد و افزود: پیمانکاران خط لوله و سکوی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی انتخاب شده اند و اجرای کار پس از تأیید شرکت ملی نفت ایران به آنها ابلاغ و عملیات مهندسی سکو و خط لوله برای نصب در موقعیت 11B آغاز می شود. مسعودی تصریح کرد: سهم شرکت های ایرانی در بخش های مختلف طرح توسعه فاز۱۱ اعم از تأمین تجهیزات فراتر از تعهد گروه پتروپارس در قرارداد توسعه فاز ۱۱ بوده و این شرکت همواره حمایت از کالای ایرانی و توان فنی و مهندسی کشور را سرلوحه کارها قرار داده است. شرح کار بخش نخست فاز یک توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی شامل ساخت و نصب جکت و عرشه، حفاری ۱۲ حلقه چاه و لوله کشی یک خط لوله دریایی ۳۲ اینچ از سکو تا خشکی است. طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به عنوان آخرین فاز میدان مشترک اردیبهشت ماه ۹۹ با آغاز عملیات بارگیری جکت سرچاهی سکوی 11B آغاز و در نخستین روز خردادماه فرمان عملیات نصب جکت نخستین سکوی آن صادر شد. هدف از اجرای این پروژه، در مرحله نخست و با حفر پنج حلقه چاه، افزایش تولید روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز ترش غنی و در گام بعد با حفر هفت حلقه چاه دیگر، افزایش تولید تا یک میلیون فوت مکعب گاز ترش غنی است.

 

رفع بحران آبی بخشی از شهرستان امیدیه با همکاری  صنعت نفت

بحران کم آبی کوی شهید دستیاری (منازل ۶۰ هکتاری) شهرستان امیدیه با اختصاص انشعاب آب ۲ اینچ به همت شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری برطرف شد. علیمراد درویشی، مدیر خدمات شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری گفت: در روزهای گذشته ساکنان محلی کوی شهید دستیاری، دچار بحران بی آبی شده بودند که بنا به درخواست مسئولان محلی شهرستان، انشعاب آب ۲ اینچ برای تأمین آب این منطقه اختصاص یافت. وی افزود: باوجود کمبود آب مصرفی برخی تأسیسات و منازل سازمانی، این اقدام در کوتاه ترین زمان ممکن برای برطرف شدن مشکل خطوط آب انجام شده است. مدیر خدمات شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری بیان کرد: در روزهای گذشته شرکت آغاجاری با تأمین یک دستگاه ماشین آتش نشانی و یک دستگاه تانکر آب، نیاز ساکنان این منطقه به آب مصرفی را برطرف کرد.

 

جان باختن غواص شرکت نفت و گاز پارس

علی زنده بودی، نجاتگر و غواص بوشهری هنگام غواصی دچار حادثه شد و جان به جان آفرین تسلیم کرد.

علی زنده بودی، عکاس و غواص بوشهری شرکت نفت و گاز پارس که در سال های گذشته به عنوان غواص و نجاتگر هلال احمر استان بوشهر فعالیت می کرد، بر اثر وقوع حادثه هنگام غواصی فوت کرد.

 وی علاوه بر انجام شغل غواصی، در عملیات امدادونجات فراوانی شرکت کرده و افراد زیادی را نجات داده بود.

 این غواص جوان بوشهری، تصاویر بازدید نخستین سفر وزیر نفت به پارس جنوبی را برای انتشار در رسانه ها آماده و ارسال کرد. فوت او در حالی رخ داد که عکس این عکاس روی جلد هزار و بیست و نهمین شماره هفته نامه کارکنان صنعت نفت ایران (مشعل) رفته بود. هفته نامه مشعل، ضایعه درگذشت علی زنده بودی، همکار نفتی را به خانواده محترم ایشان تسلیت می گوید و برایشان علو درجات مسالت می کند.

 

درخشش مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی در مسابقات جهانی دفاتر مدیریت پروژه

شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی خلیج فارس در نخستین حضور یک شرکت ایرانی در مسابقات جهانی دفاتر مدیریت پروژه (PMO Global Awards) با شکست حریفان قدرتمند در میان چهار شرکت برتر آسیا قرار گرفت. اتحادیه جهانی دفتر مدیریت پروژه (PMO Global Alliance) که از سال ۲۰۱۷ شکل گرفته، توانسته است در مدت کوتاهی به بزرگ ترین و مرتبط ترین شبکه جهانی ویژه دفاتر مدیریت پروژه (PMOS) با اعضای متخصص فعال در بیش از ۱۰۰ کشور تبدیل شود. این اتحادیه از سال ۲۰۱۸ جایزه ای را با عنوان «PMO Global Awards» راه اندازی کرد که به واسطه آن شرکت هایی از سراسر جهان به بلوغ مناسبی در مدیریت پروژه ها رسیده اند در آن شرکت می کنند و دستاوردهای خود را به معرض نمایش می گذارند و از سوی داورانی متخصص ارزیابی می شوند. این جایزه در پنج دسته بندی کلی قرار می گیرد که چهار دسته آن مربوط به بهترین دفاتر مدیریت پروژه در هر قاره است و دیگری نیز بهترین در جهان قلمداد می شود. این مسابقه سالانه با حضور شمار زیادی از شرکت ها برگزار می شود و امسال نیز ۴۰ شرکت برتر از ۳۰ کشور جهان در این حوزه توانستند وارد این رقابت حرفه ای شوند. شیوه برگزاری این مسابقه بیشتر شبیه جام جهانی فوتبال می ماند و در دو مرحله «Group Stage» و «Knockout Stage» برگزار می شود، همچنین از هر کشور هم تنها یک شرکت می تواند به نمایندگی از آن کشور در فرآیند مسابقه حضور داشته باشد. شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی توانست برای نخستین بار به عنوان شرکت ایرانی در این مسابقات جهانی حضور یابد و با برتری از چهار شرکت دیگر در مرحله «Group Stage» وارد مرحله جام حذفی شود. این شرکت در ادامه با پشت سر گذاشتن رقیبان سرسخت خود توانست وارد مرحله نیمه نهایی شود و در این مرحله جزو چهار شرکت برتر آسیایی قرار گیرد. شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی توانست در این جایزه در مقایسه دو به دو در برابر شرکت هایی نظیر ارویا (Ervia)، مین استریم (Mainstream)، دفتر مدیریت پروژه دولت منتسرات، شرکت الجزایری اس تی سی (STC) و شرکت مالزیایی آلکون (Alcon) به برتری برسد و سرانجام در رقابت با شرکت اندونزیایی تلکام سیگما (Telcomsigma) از گردونه رقابت خارج شد، همچنین در این دوره از رقابت ها شرکت هایی نظیر هواپیمایی امبرر (Embraer)، شهرداری دوبی و شرکت بوش (Bosch) نیز حضور داشتند.