گفت و گو با فرزند نفتی و سنگ نورد ملی پوش

تنها هدفم کسب مدال طلای جهان است

حسین آزادی سنگ نوردی یا صخره نوردی، ازجمله رشته های ورزشی است که ورزشکار با استفاده از طناب و ابزار فنی ویژه به بالا و پایین رفتن یا حرکت افقی روی صخره های طبیعی یا دیواره های سالنی می پردازد. سنگ نوردی شامل سه رشته بولدرینگ، سر طناب و سرعت است. علی طاهری ویس شوشتری از فرزندان کارکنان شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، یکی از ورزشکارانی است که در استان خوزستان در رشته سنگ نوردی فعالیت می کند. علی طاهری ویس شوشتری به خاطر نتایج خوبی که در مسابقات کشوری گرفت، به تیم ملی دعوت شده است. با سنگ نورد مناطق نفت خیز جنوب پس از برگزاری اردوی تیم ملی سنگ نوردی که خود را برای رقابت های بین المللی آماده می کند، درباره برنامه های آینده این سنگ نورد و اهدافش در روزهای پایانی تابستان داغ خوزستان گفت وگو کرده ایم که مشروح آن را می خوانید.

  با یک بیوگرافی از خودتان شروع کنید؟

خردادماه 1379 در اهواز متولد شدم. در رشته مهندسی معماری درس خواندم و متعاقباً دارای مدرک تحصیلی فوق دیپلم نقشه کشی معماری از دانشگاه شهید چمران اهواز هستم.  پدرم ابوالقاسم طاهری ویس شوشتری نیز 38 سال است که به عنوان کارمند در شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون از شرکت های تابع مناطق نفتخیز جنوب مشغول خدمت است.

    چه شد که رشته سنگ نوردی را انتخاب کردید و از کجا و چه زمانی این رشته را شروع کردید؟

موضوع به دوران کودکی من برمی گردد. به تشخیص مادرم که می دید من علاقه زیادی به بالا رفتن از موانع و کارهای همراه با هیجان را دارم برای همین رشته سنگ نوردی را از ۶ سالگی شروع کردم و از سال ۹۰ به صورت حرفه ای و قهرمانی وارد این رشته شدم و به قولی فعالیتم را از شهر اهواز و هیات سنگ نوردی و کوهنوردی استان آغاز کردم. 

   در خصوص رشته سنگ نوردی، نحوه اجرای آن و امتیازهایی که در حین مسابقه به ورزشکاران می دهند، برایمان بیشتر توضیح می دهید؟

سنگ نوردی به سه رشته متفاوت تقسیم می شود: سرعت، بلدرینگ، لید یا سرطناب که هر ورزشکار می تواند در هر کدام از این سه رشته به تنهایی شرکت کند یا اینکه در سه رشته فعالیت داشته باشد که در اصطلاح (کمباین) گفته می شود.

   شما در کدام یک از این سه دسته فعالیت می کنید؟

من در دو رشته بلدرینگ و لید به صورت حرفه ای فعالیت دارم ولی در بعضی از مسابقات که سه رشته برگزار می شود، هر سه رشته را انجام دادم و مقام هم کسب کردم.

    از مهم ترین عناوینی که تاکنون در این رشته کسب کرده اید، بگویید؟

 ابتدا در مسابقات جام پیام تهران در شهریور ۱۳۹۴ در رشته سر طناب با کسب مقام دوم به کار خودم پایان دادم.

 سپس در مسابقات انتخابی جام فجر کرمان اردیبهشت ۱۳۹۶ که مقام  دوم کمبایین و مقام دوم بلدرینگ را به دست آوردم.

 مسابقات جام تربیت مدرس آذر ۹۶ در بخش سر طناب، مقام سوم را کسب کردم.

 مسابقات جام فجر بهمن ۱۳۹۶ زنجان، مقام دوم کمباین را کسب کردم.

  در مسابقات آسیایی youth chempion ship  شرکت کردم که به مقام هفتم رسیدم.

در مسابقات کشوری دانشجویی رده سنی آزاد دانشگاه شریف تهران مقام اول را کسب کردم.

   تلخ ترین و شیرین ترین خاطره ورزشی شما در سنگ نوردی چیست؟

شیرین ترین لحظه موقعی اتفاق می افتد که شما مقام کسب می کنید و به قول معروف روی سکو می روید.  تلخ ترین خاطره ورزشی ام این بوده که  با وجود کسب مقام، افراد دیگری را به جای من به مسابقات آسیایی یا جهانی می فرستادند.

  چه هدفی را در رشته سنگ نوردی دنبال می کنید و بزرگ ترین آرزوی شما در این رشته چیست؟

من هم مانند تمام ورزشکاران دوست دارم در مسابقات جهانی حضورداشته باشم و بهترین عنوان را کسب کنم، بنابراین تأکید می کنم تنها و تنها هدفم، کسب مقام جهانی است.

   اخیراً به اردوی تیم ملی دعوت شدید، در این خصوص و نحوه برگزاری و شرایط اردو بیشتر بگویید؟

برای حضور در تیم ملی و در این اردو مشقت های زیادی را متحمل شدم ، متأسفانه برای تهیه بلیت هیات استان هیچ گونه همکاری با من نکردند و با هزینه شخصی عازم این اردو شدم و حتی طناب را هم قرض گرفتم تا پس از مسابقه تحویل بدهم ! اما شرایط اردو بسیار خوب بود و تمرینات منظم و خوبی را زیر نظر مربیان برگزار کردیم.

  مهم ترین مشکلاتی که در این رشته با آن دست و پنجه نرم می کنید، چیست و در این خصوص چه انتظاری از مسئولان و دست درکاران دارید؟

مشکلات که خیلی زیاد هستند، رشته سنگ نوردی و لوازم آن هزینه های زیادی به همراه دارد، متأسفانه هیات استان نیز همکاری خوبی با ما ندارد، نبود اسپانسر و  باشگاه در شهر اهواز را هم به این مشکلات اضافه کنید، من برای تمرین از باشگاه شخصی که در پارکینگ منزل شخصی امان درست کردم، استفاده می کنم. انتظارم از مسئولان استانم، حمایت کردن از همه ورزشکاران است.

  حرف پایانی و صحبت خاصی باقی مانده است؟

باید از پدر و مادرم تشکر کنم که در تمام مراحل زندگی مرا حمایت کردند و نیز از مربی خوبم آقای میزبانی  که با راهنمایی ها و آموزش های صحیح ورزشی باعث شد من به تیم ملی راه یابم، تشکر ویژه کنم. امیدوارم با کسب مقام قهرمانی در مسابقات آسیایی و جهانی پاسخ زحماتشان را بدهم.

 

کاپیتان نفت آبادان ماندنی شد

کاپیتان تیم فوتبال صنعت نفت آبادان قرارداد خود را با این تیم تمدید کرد تا بازهم در این تیم به فوتبال خود ادامه دهد.

طالب ریکانی، کاپیتان تیم فوتبال صنعت نفت آبادان باسابقه ترین بازیکن تیم فوتبال صنعت نفت آبادان و از وفادارترین و محبوب ترین بازیکنان این تیم، قرارداد خود را برای به مدت یک فصل دیگر تمدید کرد.

ریکانی در فصلی که گذشت، برای هشتمین سال، پیراهن طلایی پوشان آبادانی را به تن کرد.

باشگاه صنعت نفت آبادان که هنوز نتوانسته با مربی ای برای هدایت تیم خود در فصل بیست و یکم به توافق برسد، فعلاً اقدام به تمدید با بازیکنان باقی مانده از فصل قبل خودکرده است تا در ادامه بتواند با توجه به لیست سرمربی خود، وارد بازار نقل و انتقالات شود.

ریکانی در میان هواداران صنعت نفت بسیار محبوب است و با توجه به تمدید قرارداد او سایر بازیکنان هم به تمدید قرارداد ترغیب خواهند شد.

 

 

صعود تک نفره به بام ایران

فرزند همکار نفتی شاغل در نفت و گاز آغاجاری موفق شد به صورت انفرادی به قله  5671 متری دماوند صعود کند.

مهین ابوعلی، فرزند همکار نفتی شاغل در شرکت نفت و گاز آغاجاری نزدیک به 20 سال است که در رشته های کوهنوردی و سنگ نوردی فعالیت می کند، هفته گذشته موفق شد به صورت انفرادی به قله دماوند معروف به بام ایران صعود کند.

 فرزند نفتی کوهنورد از جبهه جنوبي، معروف به گوسفندسرا به سمت بارگاه سوم حرکت کرده و پس از استراحت شبانه در پناهگاه اين بارگاه، ساعت 4 صبح روز بعد به سمت قله حرکت کرد و بعد از 6 ساعت کوهنوردي در هواي سرد و برفي در تابستان موفق شد به قله 5671 متري دماوند صعود کند.

 در اوج گرماي تابستان، دماي قله دماوند به 7 درجه زير صفر می رسد. مهین ابوعلی تاکنون موفق شده به ارتفاعات اندیکا،ارتفاعات سی سخت یاسوج، قله کلون چین زردکوه بختیاری، قله توچال در ارتفاعات البرز، ارتفاعات تاراز، قله بل، قله سبلان و منگار صعود کند.

 

قهرمانی فرزند نفتی در مسابقات حرفه ای MMA

فرزند نفتی رزمی‏کار خطوط  لوله  و مخابرات منطقه شمال موفق به کسب مقام قهرمانی مسابقات حرفه ای MMA در کشور ارمنستان شد. مهیار شفایی، فرزند 13 ساله  و رزمی کار مهدی شفایی، کارمند امور اداری شرکت خطوط  لوله و مخابرات نفت منطقه شمال با تکیه بر استعداد، تلاش و توانایی های شخصی خود موفق به کسب مقام قهرمانی  در تورنمنت سوپرفایت MMA   به میزبانی کشور ارمنستان شد. مهیار شفایی پیش از این نیز موفق به دریافت کمربند قهرمانی مسابقات MMA سازمان TFC و نیز قهرمانی در مسابقات متعدد استانی و منطقه ای شده بود.  مهیار شفایی، نوجوان بااستعداد شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال از 8 سالگی وارد دنیای ورزش‎های رزمی شد و فعالیت خود را از ورزش دفاع شخصی و گراپلینگ کیک بوکسینگ آغاز کرده است.