گاز استان خراسان رضوی

افتتاح و کلنگ زنی 1000 پروژه گازرسانی

مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی از بهره برداری و کلنگ زنی یک هزار طرح گازرسانی روستایی، تولیدی و صنعتی در این استان  خبرداد.

حسن افتخاری با بیان این که بهره برداری و کلنگ زنی این طرح ها مربوط به هفته دولت امسال است، اعتبار مالی اجرای این طرح ها را 4800 میلیارد ریال اعلام کرد.

وی بااشاره به این که 21 روستای استان خراسان رضوی به نمایندگی از یک هزار طرح مزبور به بهره برداری رسیده است،تصریح کرد:این هزار پروژه شامل گازرسانی به 135 روستا،همچنین گازرسانی به 865 واحد تولید و صنعتی است.

به گفته افتخاری در بخش روستایی با گازرسانی به 76 روستا هشت هزار و 930 خانوار، زیرپوشش گاز طبیعی قرار گرفته اند و عملیات اجرایی به 59 روستا با چهار هزار و 235 خانوار نیز انجام خواهد شد. مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی ادامه داد: در حوزه گازرسانی به واحدهای تولیدی و صنعتی نیز از مجموع 865 واحد تولیدی و صنعتی 32 واحد زیر پوشش گاز طبیعی قرار گرفته اند و عملیات گازرسانی به 545 واحد دیگر با مجموع 2700 میلیارد ریال اعتبار آغاز شده است.

افتخاری گفت: با شروع عملیات اجرایی پروژه گازرسانی به 21 روستای بخش رضویه مشهد که در مدت زمان 480 روز به بهره برداری رسید، یک هزار و 823 خانوار زیرپوشش گاز طبیعی قرار خواهند گرفت. به گفته وی برای گازرسانی به این 21 روستا 151 کیلومتر شبکه تغذیه و توزیع، هزار و 100 انشعاب و چهار ایستگاه تقلیل فشار نصب، همچنین 54 میلیارد تومان از محل اعتبارات داخلی وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران هزینه می شود. محمدصادق معتمدیان، استاندار خراسان رضوی، نیز با قدردانی از تلاش های انجام شده با اشاره گفت: این استان از نظر شبکه گذاری و تعداد خانوارهای بهره مند روستایی از گاز طبیعی رتبه نخست کشوری را دارد و این مهم مرهون تلاش کارکنان شرکت گاز این استان است.

معتمدیان اظهار کرد:با تلاش همه بخش های نظام به ویژه زحمات کارکنان شرکت گاز خراسان رضوی، 95.5درصد مناطق روستایی استان خراسان رضوی از گاز برخوردارند. وی گفت: با پیگیری های انجام شده همه روستاهای بالای 20 خانوار استان خراسان رضوی امیدواریم تا پایان سال آینده از گاز برخوردار شوند.

استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: عملیات اجرایی گازرسانی به شهر باجگیران نیز به عنوان آخرین شهر فاقد گاز استان با نگاه مثبت وزارت نفت و شرکت ملی گاز  به زودی آغاز می شود.

سید احسان قاضی زاده هاشمی، نماینده مردم فریمان و سرخس در مجلس شورای اسلامی نیزبا قدردانی از کارکنان شرکت گاز استان خراسان رضوی گفت: طی پنج سال بیش از 200 روستای فریمان، سرخس، احمدآباد و رضویه از نعمت گاز طبیعی برخوردار شده اند.

 

    پالایشگاه ایلام

کنترل خوردگی در واحدهای شیرین سازی گاز

مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام از تعیین و پایش IOW مطابق با استاندارد API 584-2014 برای کنترل خوردگی واحدهای شیرین سازی در این واحد صنعتی خبر داد.

روح اله نوریان گفت:این مهم به منظور شناسایی عوامل ریشه ای خرابی ها، بررسی های مختلف از جمله انجام پروژه پژوهشی «بررسی عوامل خوردگی درواحدهای شیرین سازی» در پالایشگاه ایلام انجام شده است.

وی گفت: با توجه به نتایج این پروژه عوامل فرآیندی از جمله دما، میزان HSS، کنترل میزان اکسیژن و سایر انحرافات از شرایط طراحی به عنوان عوامل اصلی خوردگی و نشتی در واحدهای شیرین سازی شناسایی و اقدام های عملیاتی و دقیقی برای کنترل این عوامل برنامه ریزی و انجام شده است.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام با بیان اینکه اندازه گیری، ثبت سوابق و پایش وضعیت IOWها از جمله اقدام هایی است که باید به صورت مستمر انجام شود، تصریح کرد: هم اکنون اندازه گیری و ثبت سوابق به صورت روزانه توسط واحد بهره برداری انجام و توسط واحد مهندسی فرآیند (به صورت هفتگی) و به وسیله واحد بازرسی فنی (به صورت ماهانه) پایش می شود.

نوریان با اشاره به اینکه خوردگی در واحدهای شیرین سازی به صورت مشابه در اغلب پالایشگاه ها به عنوان یک چالش جدی مطرح و در برخی پالایشگاه ها شدیدتر از پالایشگاه ایلام است، اظهار کرد: پالایشگاه گاز ایلام برای انتقال تجربیات خود به دیگر پالایشگاه ها و حتی واحدهای صنعتی آمادگی دارد.

 

   منطقه 2عملیات انتقال گاز

ساخت پمپ فشار قوی سیستم روغن کاری توربین زیمنس

سرپرست منطقه 2 عملیات انتقال گاز گفت: ساخت پمپ فشار قوی سیستم روغن کاری توربین زیمنس به منظور استفاده حداکثری از توان شرکت های داخلی برای رفع محدودیت های تهیه قطعات مورد نیاز تجهیزات شرکت انتقال گاز در دستور کار کمیته خودکفایی منطقه 2 عملیات قرار گرفت. مجید مصدقی با اشاره به این که پمپ مزبور نمونه داخلی ندارد، اظهار کرد: ساخت این پمپ با همیاری و توان شرکت های داخلی امکان پذیر شده است.

وی با اشاره به این که پمپ یاد شده از تجهیزات بسیار مهم در سیستم روغن کاری توربین زیمنس است، افزود: این پمپ افزون بر وظیفه روان کاری، نقش بسیار مهمی نیز در خنک کاری بیرینگ شماره دو که نزدیک به محفظه احتراق است، ایفا می کند.

سرپرست منطقه 2 عملیات انتقال گاز تصریح کرد: پمپ های نوع پیچی (Screw) به دلیل فواصل بسیار کم میان قطعات ثابت، دوار و انطباقات میلی متری، ساختار پیچیده ای دارند و ساخت این پمپ نشان از توانمندی شرکت های داخلی است.

مصدقی تأکید کرد: با خودکفایی در ساخت این تجهیز مهم با هزینه ای حدود 30 درصد قیمت نمونه خارجی، افزون بر تأمین قطعات یدکی بحرانی توربین، از خروج ارز از کشور نیز جلوگیری می شود.

 

    شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی خلیج فارس

 درخشش در مسابقات جهانی دفاتر مدیریت پروژه

شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی خلیج فارس در نخستین حضور یک شرکت ایرانی در مسابقات جهانی دفاتر مدیریت پروژه (PMO Global Awards) با شکست حریفان قدرتمند در میان چهار شرکت برتر آسیا قرار گرفت. اتحادیه جهانی دفاتر مدیریت پروژه  که از سال 2017 شکل گرفته، توانسته است در مدت زمان کوتاهی به بزرگ ترین و مرتبط ترین شبکه جهانی ویژه دفاتر مدیریت پروژه (PMOS)  با اعضای متخصص فعال در بیش از صد کشور تبدیل شود. این اتحادیه از سال 2018 جایزه ای را با عنوان «PMO Global Awards» راه اندازی کرد که به واسطه آن شرکت هایی از سراسر جهان به بلوغ مناسبی در مدیریت پروژه ها رسیده اند در آن شرکت می کنند و با به نمایش گذاشتن دستاوردهای خود از سوی داوران متخصص ارزیابی می شوند.

این جایزه در پنج دسته بندی کلی قرار می گیرد که چهار دسته آن مربوط به بهترین دفاتر مدیریت پروژه در هر قاره است و دیگری نیز بهترین در جهان قلمداد می شود.

این مسابقات سالانه با حضور شمار زیادی از شرکت ها برگزار می شود و امسال نیز 400 شرکت برتر از 30 کشور جهان در این حوزه توانستند وارد این رقابت حرفه ای شوند.

شیوه برگزاری این مسابقه بیشتر شبیه جام جهانی فوتبال است و در دو مرحله «Group Stage»  و «Knockout Stage» برگزار می شود، همچنین از هر کشور تنها یک شرکت می تواند به نمایندگی از آن کشور در فرآیند مسابقه حضور داشته باشد.

شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی توانست برای نخستین بار به عنوان شرکت ایرانی در این مسابقات جهانی حضور یابد و با برتری از چهار شرکت دیگر در مرحله «Group Stage»  وارد مرحله جام حذفی شود.

 

   شرکت گاز استان ایلام

    گازرسانی به روستاهای نوار مرزی

مشعل گاز در 13 روستای چوار استان ایلام با حضور مسئولان این استان روشن شد.

عباس شمس اللهی، مدیرعامل شرکت گاز استان ایلام گفت: با حرکت جهادی کارکنان این شرکت، گازرسانی به 13 روستای بخش گنجوان شهرستان چوار در کمترین زمان ممکن انجام انجام شد و تلاش می شود گازرسانی به 6 روستای باقیمانده بخش مرکزی این شهرستان نیز که 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند، به زودی به بهره برداری برسد.

وی با بیان اینکه با گازرسانی به این تعداد روستا، 526 خانوار از گاز طبیعی بهره مند می شوند، افزود: تاکنون از مجموع 50 روستای شهرستان چوار، 42 روستا گازرسانی شده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان ایلام همچنین با بیان اینکه تاکنون سه هزار و 768خانوار در مناطق شهری و روستایی شهرستان چوار گازرسانی و اشتراک پذیری شده اند، تصریح کرد: از این تعداد، هزار و 902 مشترک شهری و هزار و 866 مشترک روستایی هستند.

شمس اللهی با بیان اینکه به زودی با گازرسانی به شهر پهله و روستاهای دیگر، 100 درصد جمعیت شهری و 97 درصد جمعیت مناطق روستایی استان ایلام از گاز طبیعی بهره مند می شوند، ادامه داد: برای گازرسانی به مناطق شهری و روستایی چوار، 360 کیلومتر خطوط تغذیه و شبکه گاز اجرا شده است.

علی اکبر بسطامی، نماینده ایلام در مجلس هم با بیان اینکه کار جهادی مسئولان شرکت گاز استان ایلام در محروم ترین روستاهای بخش گنجوان از توابع شهرستان چوار قابل ستایش است، گفت: یکی از نیازهای اساسی مردم در شرایط کنونی، رساندن گاز به روستاهاست که در این زمینه شرکت گاز استان خدمات قابل توجهی به نقاط محروم ارائه کرده است.

وی با تأکید بر توجه ویژه به مناطق روستایی افزود: خوشبختانه شرکت گاز استان ایلام تلاش کرده روستاهای محروم و توسعه نیافته را گازرسانی کند و دلگرمی ساکنان روستاهای کمتر برخوردار استان را رقم بزند.

بسطامی با بیان اینکه اداره های خدمات رسان مانند آب، برق، گاز، مخابرات و... نقش مهمی در توسعه پایدار روستاها دارند، اظهار کرد: خدمات دهی به مناطق محروم روستایی سبب کاهش مهاجرت روستاییان به شهرها، رونق اقتصادی در روستاها و کاهش هزینه های خدمات برای خانوارها می شود.

 

    وزارت نفت

برقراری ارتباط با سامانه تائیدیه مدرک تحصیلی وزارت آموزش و پرورش

  در بستر شبکه ملی اطلاعات از طریق زیرپورتال اینترنتی معاونت برنامه pshr.mop.ir برنامه ریزی وزارت نفت برقرار شد.این سامانه به صورت متمرکز طراحی و آماده خدمت رسانی به متقاضیان برای استفاده از آن است.

متقاضیان برای استفاده از این سامانه می توانند جهت دریافت نام کاربری و کلمه عبور به مدیریت فناوری اطلاعات شرکت مربوطه مراجعه کنند.

شرکت های تابع وزارت نفت که مشمول اصل 44 قانون اساسی هستند، جهت دریافت این خدمت باید با وزارت آموزش و پرورش مکاتبه کنند.

 

    پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان

شماره گذاری بیش از 95 درصد از تراکتورها و ادوات کشاورزی

  مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان گفت:با هدف شناسایی مصرف کنندگان واقعی، مدیریت مطلوب توزیع سوخت و صیانت از حقوق شهروندان، تا اوایل شهریورماه امسال، 29 هزار و 373 دستگاه ادوات کشاورزی شماره گذاری شده اند.

امین روستایی افزود: طرح ساماندهی مشترکان مصرف کننده فرآورده های نفتی در بخش کشاورزی موضوعی بود که سال ها موجب قاچاق سوخت، مصرف خارج از حوزه تعریف و موجب تضییع حقوق فعالان تولیدگر این بخش می شد.

وی افزود: با همکاری فرماندهی پلیس راهور و اداره مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی استان، جامعه مصرف کنندگان فرآورده های نفتی این حوزه شناسایی و اقدام های لازم از قبیل اطلاع رسانی چگونگی شماره گذاری، ثبت نام و مشخصات ادوات کشاورزی و در نهایت پلاک گذاری انجام شد.

روستایی تصریح کرد:عمل به مسئولیت اجتماعی و تحقق حقوق شهروندی، همچنین رعایت حقوق مصرف کنندگان همواره از اولویت های شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان به شمار می رود.

وی یادآور شد: پلاک گذاری دستگاه ها و ادوات کشاورزی افزون بر این که موجب تخصیص سوخت به مصرف کننده واقعی و تسهیل دریافت آن می شود، مزیت های دیگری همچون انضباط بخشی ترافیکی، امنیت عبور و مرورهمچنین پوشش بیمه ای و سنددار شدن آنها را نیز در پی دارد.

رئیس واحد تامین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان نیز با بیان این که صاحبان 622  دستگاه ادوات کشاورزی تکمیل پرونده کرده اند، افزود:مالکان یک هزار دستگاه دیگر نیز مراجعه یا پیگری در این زمینه نداشته اند.

وی تاکید کرد:مالکان تراکتورها و دیگر ادوات کشاورزی که تاکنون برای شماره گذاری وسایل خود اقدام نکرده اند با در دست داشتن سند کارخانه یا دفترچه مالکیت وسیله و مدارک هویتی به اداره جهاد کشاورزی محل سکونت خود مراجعه کنند و در روند اجرای پلاک گذاری قرار گیرند.