رئیس جمهوری در دیدار با دبیرکل اوپک:

اوپک باید منافع اعضا را در اجرای سازوکارها در نظر گیرد

رئیس جمهوری تأکید کرد: دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) باید حقوق و منافع کشورهای عضو را به عنوان مبنای اتخاذ همه تدابیر و اجرای همه سازوکارها در نظر گیرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، سیدابراهیم رئیسی بعدازظهر جمعه (۱۵ مردادماه) در دیدار محمد سانوسی بارکیندو پس از شنیدن گزارش دبیرکل اوپک از وضع و شرایط عرضه نفت در بازارهای جهانی، گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو مؤثر اوپک بر ارتقای جایگاه جهانی این سازمان و افزایش نقش آفرینی آن در مدیریت بازار جهانی انرژی تأکید دارد.

وی با اشاره به تلاش بعضی از قدرت ها برای تضعیف جایگاه اوپک، تأکید کرد: دبیرخانه اوپک باید حقوق و منافع کشورهای عضو را به عنوان مبنای اتخاذ همه تدابیر و اجرای همه سازوکارها در نظر گیرد. رئیس جمهوری ضمن تبریک شصتمین سالروز تاسیس اوپک و اظهار امیدواری به فعال تر شدن این سازمان و اینکه اعضا در دوره پیش رو سازنده تر و هماهنگ تر عمل کنند، اظهار کرد: دبیرخانه اوپک باید نقشی فعال تر برای ایجاد هماهنگی بیشتر میان کشورهای عضو و غیرعضو این سازمان ایفا کند.

دبیرکل اوپک نیز در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از وضع بازار و و شرایط عرضه نفت، ایران را از بنیان گذاران این سازمان دانست که همواره در طول دوران فعالیتش نقشی کلیدی و عملکردی سازنده داشته است.

بارکیندو تصریح کرد: در دوره پیش رو نیز نیازمند همراهی و همکاری جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد اهداف اوپک هستیم.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:

 ظرفیت تولید نفت باید افزایش یابد 

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بر ضرورت افزایش ظرفیت تولید نفت تاکید کرد و گفت: تحریم تا همیشه باقی نمی ماند و به این منظور باید در تولید نفت ظرفیت سازی بیشتری انجام شود.

 علی آقامحمدی افزود: تحریم تا همیشه باقی نمی ماند و سرانجام به شکلی حل خواهد شد؛ بنابراین باید از فرصت فعلی برای افزایش ظرفیت تولید نفت به بهترین نحو استفاده کرد. وی در پاسخ به این پرسش که «با توجه به استقرار دولت جدید، آیا به بهبود همکاری های بین المللی ایران و باز شدن مسیر صادرات نفت خوش بین هستید؟»، گفت: بله. به نظر می رسد گفت وگوها از سر گرفته می شود و همکاری تازه ای شکل می گیرد؛ زیرا طرف مقابل می داند دولت قاطع است و به دنبال تنش هم نیستند.

 آقامحمدی در جمع خبرنگاران به مزیت های راه اندازی پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت اشاره و تصریح کرد: تحریم ها صنعت نفت را از حیث دستیابی به سرمایه و فناوری محدود کرده اند و اقداماتی نظیر راه اندازی این پارک و حمایت از فعالان حوزه فناوری در این صنعت می تواند به کمرنگ تر شدن این محدودیت ها کمک کند. وی یادآور شد: باید نحوه حمایت از شرکت های داخلی مشخص باشد که در صورت رفع تحریم ها نیز این روند حمایتی بدون هیچ اختلالی ادامه یابد.

بر اساس این گزارش، پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت روز دوشنبه (۱۸ مردادماه) با هدف ایجاد مراکز نوآوری و رشد مشترک، هشت موافقت نامه همکاری با دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری کشور امضا کرد.

 

حضور مدیرعامل شرکت ملی نفت در کمیسیون اصل 90 مجلس

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با حضور در این کمیسیون به بعضی از پرسش های نمایندگان پاسخ داد. علی خضریان درباره نشست عصر روز شنبه (۱۶ مردادماه) کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: در این نشست ادامه رسیدگی به پرونده های شکایت از وزارت نفت با حضور مسعود کرباسیان، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، مدیران و پیمانکاران این شرکت و وزارت نفت و نمایندگان سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات انجام شد و پنج موضوع به صورت تخصصی بحث و بررسی شد. وی افزود: طرح خط لوله انتقال نفت خام گوره - جاسک از جمله مواردی بود که به موضوع آن رسیدگی و مقرر شد آخرین گزارش وضع پیشرفت فیزیکی این خط لوله توسط مشاور طرح تهیه و به کمیسیون ارسال شود.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پرونده دوم مربوط به موضوع افزایش تولید از میدان های گازی شرکت نفت مناطق مرکزی بود که در ابتدا نماینده سازمان بازرسی کل کشور ابهام ها را مطرح کرد و مقرر شد برای رفع این ابهام ها، شرکت ملی نفت اطلاعات مربوطه را به کمیسیون ارسال کند. خضریان بیان کرد: پرونده سوم موضوع خرید لوله های جداری که معروف به CRA است، رسیدگی و مقرر شد دلایل تولید نشدن داخلی این لوله ها گزارش شود، همچنین بررسی میدان های مشترک نفتی موضوع چهارمی بود که در ابتد نماینده سازمان بازرسی گزارشی مختصر از نگاه کارشناسی مطرح کرد و سپس مقرر شد با پیشنهاد مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، نشستی اختصاصی با حضور کارشناسان مربوطه درباره این موضوع تشکیل شود.

وی گفت: موضوع پایانی درباره طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت بود که در این باره نیز مقرر شد مستندهای موضوع به کمیسیون اصل ۹۰ ارسال شود.

 

«جواد اوجی» به عنوان وزیر نفت دولت سیزدهم معرفی شد

رئیس جمهوری، جواد اوجی را به عنوان وزیر پیشنهادی نفت در دولت سیزدهم، برای اخذ رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد.
سیدابراهیم رئیسی، روز چهارشنبه۲۰ مردادماه  نامه معرفی اعضای پیشنهادی وزرای دولت سیزدهم را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد. بر این اساس رئیس جمهوری، جواد اوجی را به عنوان وزیر پیشنهادی برای تصدی وزارت نفت برای کسب رای اعتماد از نمایندگان مجلس معرفی کرد.
جواد اوجی دارای مدرک تحصیلی مهندسی نفت از دانشگاه صنعت نفت اهواز است و فعالیت خود را از سال ۱۳۶۹ در صنعت نفت آغاز کرده است. وزیر پیشنهادی نفت پس از معرفی به عنوان وزیر نفت در پیامی به کارکنان این صنعت نوشت: بر هیچکس پوشیده نیست صنعت نفت، پیشران اقتصاد کشور است و کارکنان خدوم آن با درک واقعی از شرایط حساس امروز و با مسئولیت شناسی و ایثار بی نظیر، وظیفه خطیر خود را به درستی انجام دادند.
در بخشی از پیام جواد اوجی، به کارکنان خدوم صنعت نفت آمده است:
اینک که بر حسب ادای وظیفه و تکلیف فرصت خدمتگزاری در عرصه و سنگری دیگر از خط مقدم جهاد اقتصادی در صنعت نفت برای اینجانب فراهم شده است، با اتکال به ذات اقدس و متعال الهی و توسل به ائمه اطهار (علیهم السلام) و با استعانت از مولایمان حضرت بقیه الله الاعظم روحی له الفداه، برخود می بالم و مباهات می کنم که خادم جامعه صنعت نفت به ویژه پرسنل زحمتکش وزارت نفت و کارکنان عملیاتی آن در نواحی خشکی و دریا باشم. اینجانب تربیت یافته دانشگاه صنعت نفت و از جنس جنوب، دیار گرما و شرجی، سختی و صعوبت، علم و عملیات، پژوهش و پژوهشگاه هستم و با گذراندن مراتب کارشناسی و مدیریتی در صف و ستاد، از شمال نفت شهر تا جنوب آبادان، از شمال شرق و نواحی غرب گرفته تا دریای نیلگون خلیج فارس، در سخت ترین شرایط عملیاتی و اقلیمی یار و همراه و همکار دیرینه شما بوده و خواهم بود و نیک می دانم که راهبری این صنعت بزرگ فقط با قدرشناسی و به مدد توان و آگاهی شما عزیزان و زحمتکشان این مرز و بوم میسر است.
من به خوبی بر شأن، منزلت و کرامت شما پرسنل عزیز صنعت نفت وقوف و آگاهی دارم؛ از این رو موفقیت و لازمه انجام مأموریت ملی صنعت نفت را در گرو توانمند کردن و ارتقای سرمایه انسانی دانسته و آن را به عنوان یکی از امور زیربنایی و اولویت های اساسی در برنامه های ارائه شده خود به مجلس محترم شورای اسلامی تثبیت نموده ام.
امروز پرسنل صنعت نفت با تأسی از آموزه های دینی، غیرت و آرمان های انقلاب اسلامی همچون دوران دفاع مقدس و در شرایط سخت و دشوار و تضییقات استکبار جهانی با نصب العین قراردادن سیاست های اقتصاد مقاومتی و خود اتکایی و به کارگیری حداکثر  ظرفیت، توان و فرصت های داخلی و البته اکسیر روحیه جهادی و انقلابی پا به پای هم به رسالت تاریخی خود عمل می کنند و موفقیت های بزرگ صنعت نفت را در میدان و عرصه های ملی و بین المللی در دولت سیزدهم و در طلیعه گام دوم انقلاب با کار و تلاش مجاهدانه رقم می زنند.
اینجانب اگر مورد اعتماد نمایندگان عزیز و محترم ملت غیور و شریف ایران اسلامی در مجلس شورای اسلامی قرار گیرم، رجاء واثق دارم که باتوجه به شأن و منزلت، کرامت، کار و کارآیی که شما کارکنان عزیز صنعت نفت دارید و مصداق جهاد فی سبیل الله است و نیز با وحدت و همدلی خواهیم توانست به مدد قدرت بی همتای الهی، استفاده از علم و فناوری، رویکردهای صحیح اقتصادی، خرد جمعی، تصمیمات عالمانه و روحیه جهادی و انقلابی به اهداف راهبردی و ماموریت های عملیاتی صنعت نفت و تولید ثروت با جهت گیری اقتصادی و ایجاد حداکثر ارزش افزوده نائل آییم.

 

واردات ال ان جی جهان در ژوئیه از ۳۰ میلیون تن گذشت

واردات ال ان جی جهان در ماه ژوئیه تحت تاثیر رشد قابل ملاحظه واردات آسیا و آمریکای جنوبی برای پنجمین ماه پیاپی از ۳۰ میلیون تن گذشت.

به گزارش مدیریت امور اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت، واردات گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) جهان درماه ژوئیه با یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن افزایش نسبت به مدت مشابه پارسال به ۳۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تن رسید، افزایش واردات خریداران ال ان جی در مناطق آسیا و آمریکای جنوبی سبب تغییر مقصد بسیاری از محموله ها از اروپا به این مناطق شد. از کل محموله های فروخته شده ال ان جی در ماه ژوئیه ۷۰ درصد آن (۲۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن) به منطقه آسیا صادر شده که نسبت به دوره مشابه پارسال ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن افزایش یافته است که ۷۹ درصد آن را کشورهای منطقه شمال شرق آسیا وارد کرده اند، در مقابل کل واردات ال ان جی منطقه اروپا طی همین مدت ۴ میلیون و ۴۳۰ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال یک میلیون و ۷۰ هزار تن کاهش یافته است. گرمای بیش از حد معمول در بخش هایی از چین و کره جنوبی و افزایش فعالیت های خرید پیش از آغاز فصل زمستان از مهمترین عوامل افزایش واردات ال ان جی منطقه شمال شرق آسیا در ماه ژوئیه است. در عین حال واردات ال ان جی جنوب آسیا در این ماه کاهش یافته است که کاهش واردات ال ان جی هند به دلیل افزایش تولید داخلی گاز و قیمت های بالای تک محموله ها در بازار عامل عمده تنزل واردات ال ان جی این منطقه بوده است. در ماه های اخیر افزایش تولید داخلی گاز از مناطق دریایی هند از حوضه کریشنا گوداواری و تشدید شیوع ویروس همه گیر کووید-۱۹ (کرونا) نیز سبب کاهش واردات ال ان جی هند شده است.

واردات ال ان جی منطقه آمریکای جنوبی در ماه ژوئیه به بالاترین رقم مشاهده شده از سال ۲۰۱۶ تاکنون رسید که افزایش واردات برزیل مهمترین عامل آن است. واردات ال ان جی برزیل در ماه ژوئیه به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن رسید این در حالی که است که واردات ال ان جی این کشور در ماه مشابه پارسال تقریبا صفر بوده است. کاهش قابل ملاحظه تولید برق از منابع آبی عامل عمده افزایش واردات ال ان جی برای تولید گاز از نیروگاهای گازسوز جبران کاهش تولید برق هیدروالکتریک بوده است. در روندی مشابه واردات کشورهای آرژانتین و دیگر کشورهای وارد کننده در این ماه نسبت به دوره مشابه پارسال افزایش یافته است. دلیل عمده کاهش واردات ال ان جی منطقه اروپا، افزایش واردات گاز با خطوط لوله به ویژه واردات اسپانیا و ایتالیا از الجزایر بوده و این موضوع سبب شده است واردات ال ان جی به پایانه های مدیترانه در ژوئیه با یک میلیون تن کاهش نسبت به دوره مشابه پارسال به ۲ میلیون تن برسد. در منطقه شمال غرب اروپا نیز فاصله قیمتی مناسب بین دو حوزه آتلانیتک و آسیا-اقیانوسیه سبب تغییر مقصد محموله های ال ان جی به بازار منطقه شمال شرق آسیا شد.