صنعت نفت به قطع زنجیره ویروس کرونا کمک می کند

بسیج امکانات نفت برای واکسیناسیون جنوب

مشعل   شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، نقش خود در عمل به مسؤولیت اجتماعی را این بار در واکسیناسیون کرونا به نمایش گذاشته و با فراهم کردن امکانات لازم از جمله فضا، امکانات و تجهیزات و همچنین نیروی انسانی در حال خدمت رسانی به مردم با سرعت بخشی در امر واکسیناسیون است.

همانطور که می دانیم، مسؤولیت اجتماعی شرکت، موضوعی حساس و توجه برانگیز در سال های اخیر بوده که در شرکت های معتبر بین المللی به عنوان یک اصل بی بدیل پذیرفته شده است. در همین حال و بر اساس اهداف اعلام شده از سوی سازمان ملل، از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۳۰، همه کشورهای عضو سازمان ملل باید تلاش کنند که به اهداف و شاخص های توسعه پایدار در سه سطح ملی، منطقه ای و بین المللی دست یابند. سازمان ملل متحد برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار، ۱۷ هدف کلان را تعیین و تصویب کرده که در این میان، اهداف زندگی سالم، در دسترس بودن آب سالم، دسترسی به انرژی پاک و مقرون به صرفه، مبارزه با تغییرات اقلیم، استفاده پایدار از اقیانوس ها و دریاها، ارتقای اکوسیستم و احیای مشارکت جهانی برای توسعه پایدار به منزله اسناد بالادستی ملی یا بین المللی حوزه محیط زیست مطرح می شود. براین اساس، مسؤولیت اجتماعی، استاندارد ایزو 26000 را با رعایت دستورعمل های ویژه خود دارد که خود شامل ۷ شاخص پاسخگویی، شفاف سازی و مسؤولیت پذیری، اخلاق حرفه ای، احترام به حقوق ذینفعان، احترام به قانون، احترام به هنجارهای بین المللی و احترام به حقوق بشر می شود.

 در این بین، شرکت ملی نفت ایران براساس ماهیتش در زمینه اکتشاف، توسعه و بهره برداری از میادین نفت و گاز از این امر مستثنا نبوده و به دلیل ورود به حریم های میادین نفت و گاز تأثیرات مثبت و منفی گوناگونی بر محیط زیست، انسان های بومی، آثار تاریخی، اخلاق اجتماعی و نحوه زندگی مردم دارد که برای کاهش این اثرات منفی مسؤولیت اجتماعی جزئی از وظیفه ذاتی این شرکت شناخته شده است.  صنعت نفت ایران به عنوان بزرگترین صنعت کشور، طی عمـر بیش از یکصد سـاله خود، خواه ناخواه اقداماتی را که ماهیتاً با مسؤولیت اجتماعی شرکت همسو بوده، در مناطق نفت و گاز خیـز کشـور به انجام رسـانده است. تا به امـروز، طیف گسترده ای از این اقدام ها در قالب پروژه های عمرانی، آموزشی، بهداشتی و درمانی، محیط زیستی، اشتغالزایی و ... در نقـاط مختـلف کشـور، بویژه منـاطق عملیاتی صنـعت نـفت به اجرا درآمده و در حال اجراست. مسؤولیت اجتماعی در صنعت نفت افزون بر تکالیف قانونی و مشخص شده برای شرکت های تابعه نفت در برهه های مختلف، با توجه به نیازهای جامعه در مسیر تأمین مطالبات مردمی قرار می گیرد. آنگونه که در ایام سیل خوزستان، امکانات مجموعه صنعت نفت برای حل مشکلات به میدان آمد و در زمان خشکسالی و کمبود آب هم با تجهیز تانکرهای آب این خدمت رسانی رنگ و شکل تازه ای به خود گرفت. در همین زمینه شركت ملی مناطق نفتخيز جنوب به عنوان خاستگاه اين صنعت عظيم به موازات برنامه های راهبردی خود در توليد از مخازن نفت و گاز، همچنان بخش عمده ای از فعاليت های خود را به توسعه و عمران مناطق پيرامونی اختصاص داده و در بخش های مختلف نسبت به تقويت مناطق همجوار در قالب مسؤوليت های اجتماعی در زمينه های زيرساختی، آموزشی، فرهنگی و اجتماعی در قالب طرح های کوتاه مدت و بلند مدت در حال فعاليت بوده و اين کار را جزو وظايف اصلی و پايدار خود می داند.

 مسؤولیت اجتماعی رنگ واکسیناسیون گرفت

در موسم واکسیناسیون سراسری و به منظور مقابله با ویروس کرونا، امکانات مختلف شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به کمک آمده تا مردم در فضای مناسب و با امکانات بهتری واکسینه شوند. در همین زمینه شاهد راه اندازی مرکز تجمیعی واکسیناسیون کرونا از سوی بسیج شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب هستیم.  سرهنگ پاسدار، عباس ممبینی، فرمانده حوزه مقاومت بسیج شهید تندگویان در این زمینه به «مشعل» می گوید: مرکز تجمیعی واکسیناسیون کرونا با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز راه اندازی شده تا صنعت نفت و بسیج، بیش از گذشته در مسیر خدمت رسانی به مردم گام بردارد. به گفته او، مرکز تجمیعی واکسیناسیون کرونا با هدف عمل به اقدام های جهادی بسیج و مسؤولیت های اجتماعی و همچنین کمک به طرح واکسیناسیون کرونا در اهواز در سالن چند منظوره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی واقع در میدان پنج نخل راه اندازی شده که همه روزه از ساعت ۸ الی ۱۷ به صورت دو شیفت آماده تزریق واکسن کرونا به شهروندان با شرایط اعلام شده از سوی ستاد ملی کروناست. سرهنگ پاسدار عباس ممبینی با بیان اینکه در راه اندازی این مرکز، بسیج جامعه پزشکی سپاه حضرت ولی عصر(عج) مشارکت داشته است، تاکید می کند: بسیجیان این حوزه، همچون گذشته آمادگی هرگونه همکاری با بهداشت و درمان صنعت نفت و دانشگاه علوم پزشکی اهواز را برای مدیریت و کنترل همه گیری ویروس کرونا دارند.

 واکسیناسیون روزانه 500 نفر

او با اشاره به اینکه این مرکز اول تیر ماه راه اندازی شده است و تاکنون واکسیناسیون در آن تداوم دارد، می گوید: در این مرکز شاهد واکسیناسیون اقشار مختلف براساس اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا و مشاغل مختلف اعم از رانندگان تاکسی، دانشجویان، خبرنگاران و .. هستیم. او ادامه می دهد: در حال حاضر سه واکسن سینوفارم، برکت و آسترازانکا موجود است و نیروهای خدماتی مجموعه ما نیز در حال خدمت رسانی به نیروهای پزشکی هستند.  ممبینی اشاره می کند، از مزیت های این مرکز آن است که دور از منازل مسکونی واقع شده و ازدحام در آن ایجاد نمی شود، بنابراین هر گونه شلوغی در آن، مشکلی را برای مردم ایجاد نمی کند و ورود عموم برای واکسیناسیون در آن آزاد است و با توجه به استقرار 200 صندلی در آن، براحتی واکسیناسیون انجام می شود. طبق توضیحات ممبینی، روزانه به طور میانگین 500 واکسن در این مرکز زده می شود و شاهد استقبال مناسبی از سوی مردم در این مرکز هستیم.

 واکسینه شدن شرکتی ها و غیرشرکتی ها

افزون بر اختصاص مرکز تجمیعی واکسیناسیون کرونا، غلامرضا کمالی، مدیریت عملیات غیرصنعتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در گفت وگو با «مشعل» از اختصاص مرکزی دیگر در شهرک نفت خبر می دهد و می گوید: طرح واکسیناسیون مبارزه با کرونا ابتدا در مرحله نخست با محوریت سازمان بهداشت و درمان اهواز از تاریخ دوم خرداد سال جاری آغاز شد و تا 19 خرداد ادامه یافت و مرحله دوم آن از 23 تیر ماه تاکنون در جریان است و تا این لحظه 22 هزار و 500 نفر از کارکنان شرکتی و غیرشرکتی واکسینه شده اند. به گفته او، واکسیناسیون در مرحله اول با رویکرد شرکتی ها و همچنین عموم مردم در برنامه ریزی و هماهنگی قرار داشت؛ اما پس از آن و با توجه به تجهیز و اختصاص سالن چند منظوره بسیج تندگویان از سوی بسیج به عموم مردم، این مجموعه ها مختص شرکت ها شد تا با توجه به مسکونی بودن شهرک نفت از بعد ازدحام، مشکلی ایجاد نکند. مدیریت عملیات غیرصنعتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب توضیح می دهد: در گام نخست همکاری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در مسیر واکسیناسیون با اختصاص فضا برای انجام واکسیناسیون همراه بود که این مکان ها از نظر سرمایشی و تهویه مناسب بررسی و تجهیز و هوای آن به درجه دلخواه مجریان واکسیناسیون رسانده شد. در مرحله بعد، تجهیزات اداری و ملزومات مورد نیاز برای واکسیناسیون از جمله میز و صندلی و سایر وسایل را پیگیری و کمک کردیم و همچنین محل خانم ها و آقایان جدا و این مکان ها آماده انجام واکسیناسیون شد. کمالی ادامه می دهد: از نظر نیروی انسانی هم به کمک سازمان بهداشت و درمان اهواز آمدیم و بخش بهداشت و درمان اهواز به دلیل پیک کاری، امکان اعزام تعداد بالای نیروی انسانی را نداشتند، از این رو 31 نفر از همکاران شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب در بخش های حراست و همچنین عملیات غیرصنعتی را برای همکاری با آنها اعزام کردیم تا در امور ثبت نام و ایجاد نظم و انضباط و سایر فعالیت های مورد نیاز با آنها همکاری کنند.

 اجباری شدن واکسیناسیون برای رانندگان

مدیریت عملیات غیرصنعتی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، درباره واکسیناسیون کارکنان شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب توضیح می دهد: رانندگان شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب همه واکسینه می شوند و پس از آن نیروهای خدماتی در بخش نظافت و آبدارخانه در اولویت قرار دارند. به گفته او، واکسیناسیون برای رانندگان با توجه به حساسیت کاری شان برای این شغل اجباری است و برای این فعالیت، تمامی رانندگان باید کارت واکسیناسیون داشته باشند تا شاهد قطع هرچه سریع تر زنجیره این ویروس باشیم.