معاون وزير نفت:
دانشگاه صنعت نفت بايد به برندي معتبر در سطح ملي و جهاني بدل شود

معاون مهندسي، پژوهش و فناوري وزير نفت بر ضرورت ارتقاي کيفيت سطح فعاليت‎هاي آموزشي و پژوهشي در دانشگاه صنعت نفت تاکيد کرد و گفت: اين دانشگاه بايد در زمره دانشگاه‎هاي رده اول در سطح ملي قرار گيرد و در بلندمدت به دانشگاهي مطرح در سطح جهاني بدل شود.
حبيب‎اله بيطرف روز شنبه (هفتم بهمن ماه) در آيين توديع عبدالنبي هاشمي، رئيس سابق دانشگاه صنعت نفت و معارفه کريم سلحشور به عنوان سرپرست جديد اين دانشگاه، ضمن قدرداني از زحمات دلسوزانه دکتر هاشمي، دکتر سلحشور را به دلايل آشنايي با حوزه منابع انساني وزارت نفت، تحصيل در دانشگاه صنعت نفت و سابقه مديريت و فعاليت به عنوان عضو هيئت علمي و استاد تمام اين دانشگاه، همچنين مسئوليتپذيري و پرکاري، بهترين گزينه براي سرپرستي دانشگاه صنعت نفت عنوان کرد.
وي با اشاره به سابقه طولاني دانشگاه صنعت نفت عنوان کرد: بيش از 60 سال سابقه فعاليت، آن هم در ارائه رشته‎هاي تخصصي صنعت نفت، اعتبار و سرمايهاي ويژه‎ براي دانشگاه کسب کرده است و به دليل همين سابقه و نقش موثر، فارغ‎التحصيلان بسياري از اين دانشگاه در سال‎هاي گذشته در بخش‎هاي مختلف صنعت نفت مشغول به کار شدهاند.

تشريح سياست‎هاي وزارت نفت درباره دانشگاه صنعت نفت
بيطرف ضمن تشريح سياست‎هاي مدنظر وزارت نفت درباره دانشگاه صنعت نفت، بر ضرورت ارتقاي سطح کيفي اين مجموعه تاکيد و با اشاره به سابقه درخشان دانشگاه صنعت تاکيد کرد: امروز صرفا با استناد به سوابق گذشته نميتوان اقدام کرد. دانشگاه صنعت نفت در شرايط حاضر هم بايد جزء بهترين‎ها قرار گيرد.دانشگاه صنعت نفت زمان مديدي از بهترين دانشگاه‎هاي کشور در آموزش رشته‎هاي مرتبط با صنعت نفت بود، اما پس از ورود دانشگاه‎هاي معتبر کشور به رشتههاي تخصصي صنعت نفت، فضاي رقابتي در اين زمينه شکل گرفت که لازم است دانشگاه صنعت نفت با تلاش براي ارائه بهترين عملکرد در اين رقابت، براي تبديل شدن به يکي از دانشگاه‎هاي رده اول در سطح ملي و حتي در بلندمدت در سطح جهان، تمام تلاش خود را به کار گيرد.
بيطرف در عين حال که به تفاوت‎هاي دانشگاه صنعت نفت در سال‎هاي اخير با دوره‎هاي قبل اشاره کرد، ادامه داد: وزارت نفت امروز هم با وزارت نفت قبل از انقلاب يا حتي دو دهه پيش متفاوت است، زيرا در سالهاي گذشته بخش عمده‎اي از فعاليت‎هاي اين وزارتخانه در بخش پالايش و پخش و همچنين پتروشيميها، واگذار شده و غالب فعاليت‏هاي اين دو بخش، ديگر در مالکيت و مديريت دولت و وزارت نفت نيست.
معاون وزير نفت با بيان اينکه افزايش سطح کيفي فعاليت‎هاي دانشگاه صنعت نفت، الزاماتي از جمله ارتقاي روش‎هاي آموزشي و ارائه آموزش‎هاي ضمن خدمت و آموزش‎هاي حرفه‎اي و مهارتي از سوي دانشگاه دارد،  گفت: لازم است اعضاي هيئت علمي، زمان بيشتري به فعاليت‎هاي مرتبط با دانشگاه اختصاص دهند.
بيطرف همچنين بر تقويت رابطه دانشگاه و صنعت تاکيد کرد و گفت: اين ارتباط نبايد اسمي باشد، بايد از حضور متخصصان صنعت نفت در کارگاه‎هاي آموزشي و پژوهشي دانشگاه بهره‎مند شد و در مقابل، هيئت علمي دانشگاه هم بايد در ارتباطي تنگاتنگ با صنعت نفت باشد، دانشگاههاي ديگر چنين امتيازي ندارند و اين شرايط ميتواند براي دانشگاه صنعت نفت، مزيت نسبي ايجاد کند.

تغيير در نوع نگرش به مقوله جذب ضروري است
وي در ادامه بر ضرورت تغيير نگرش به مقوله جذب و اشتغال ميان دانشجويان دانشگاه صنعت نفت تاکيد کرد و گفت: دانشجويان و فارغ‎التحصيلان اين دانشگاه بايد نگاه خود را از مطالبه‎گري اشتغال با اتکا به فشار قانون و دستورعمل‎ها و الزام و ... به اشتغال بر مبناي استقبال صنعت نفت تغيير دهند. پيش از اين، به درخواست جذب 150 نفر از فارغالتحصيلان دانشگاه صنعت نفت در فاز نخست پالايشگاه ستاره خليج فارس اشاره کرده بودم که در کمال تعجب شاهد بوديم از ميان 150 نفر، تنها 21 نفر براي کار در اين پالايشگاه اعلام آمادگي کردند.
بيطرف، از زماني که در وزارت نيرو به عنوان مجري طرح کارون 3 در اطراف ايذه مشغول به کار بود، ياد کرد و گفت: آن زمان، حدود 6 نفر از شرکتي کانادايي به عنوان شرکت ناظر در کنار ما کار مي‎کردند و جالب بود که با وجود اصالت کانادايي، برايشان مهم نبود در کانادا، آمريکا، آلمان، ايران يا حتي بيابان‎هاي اطراف ايذه مشغول کار باشند. آنچه برايشان موضوعيت داشت، تنها ماهيت کار بود نه مکان آن.
بيطرف، ضرورت توجه به سياست‎ها و اولويتهاي وزارت نفت را هم مورد تاکيد قرار داد و افزود: دانشگاه صنعت نفت بايد در تطبيق فعاليتهاي آموزشي متناسب با نيازهاي وزارت نفت، پيشگام باشد و در تراز علمي مناسبي قرار گيرد.
وي در پايان بار ديگر از خدمات ارزنده دکتر هاشمي قدرداني کرد و با توجه به ويژگي‎هاي دکتر سلحشور براي تصدي اين مسئوليت، گفت: انتخاب دکتر سلحشور، حجت را بر دانشگاه صنعت نفت تمام کرد و اميدواريم در آينده بيش از پيش، شاهد رشد بالنده اين مجموعه باشيم.

دانشگاه صنعت نفت بايد عملکردي پويا داشته باشد
سرپرست دانشگاه صنعت نفت گفت: اين دانشگاه به دليل وابستگي به دستگاه اجرايي (وزارت نفت) بايد عملکردي پويا داشته باشد و بتواند متناسب با نيازهاي روز وزارت نفت، نسبت به ارائه خدمات آموزشي و پژوهشي اقدام کند.کريم سلحشور روز شنبه (هفتم بهمن ماه) در آيين معارفه خود به عنوان سرپرست جديد دانشگاه صنعت نفت، با بيان اين مطلب افزود: از اساس مديريت دانشگاه‎هاي وابسته به دستگاه‏‎هاي اجرايي به دليل ويژگيهاي متفاوتي که دارند، سخت و پيچيده است؛ به ويژه آنکه در استفاده از الگوهاي دانشگاه‎داري موفق، دچار مشکل هستيم.وي به سابقه فعاليت دانشکده نفت آبادان پيش از انقلاب اسلامي اشاره کرد و افزود: اين دانشکده در سطح کشور و حتي منطقه ممتاز بود و جايگاهي ويژه داشت؛ طبيعي است که صنعت نفت با داشتن چنين تجربه‎اي از دانشگاه، انتظاراتي از اين مجموعه دارد و سختگيرانه‎تر عمل مي‎کند.متاسفانه بعد از انقلاب نتوانستيم در برقراري تعامل مناسب بين دانشگاه، صنعت و دولت موفق عمل کنيم و مدل‎هاي خوبي در اين زمينه ارائه دهيم؛ اين در حالي است که ساليان گذشته به اين نتيجه رسيديم که کار روي جنبه‎هاي نظري به تنهايي کفايت نميکند و بايد روشي در پيش بگيريم که علاوه بر يادگيري مباني نظري، دانش‎آموختگان در رويارويي با مشکلات واقعي صنعت نيز، کارآزموده شوند.وي با برشمردن برخي چالش‎هاي نظام آموزشي کشور در مقطع دانشگاهي يادآور شد: اين چالش‎ها در دانشگاه‎هاي وابسته به دستگاههاي اجرايي نمود مضاعف پيدا مي‎کند؛ از اين رو، مديريت دانشگاه‎هايي از اين دست، سخت و پيچيده است.سلحشور، دانشگاه صنعت نفت را سرمايه ملي خواند و ابراز اميدواري کرد: تعامل اين دانشگاه با صنعت نفت، ميتواند آيندهاي روشن فراروي اين مجموعه قرار دهد.

مديرعامل شرکت ملي نفت:
قرارداد ميدان نفتي منصوري تا نيمه نخست اسفند نهايي ميشود

مديرعامل شرکت ملي نفت ايران گفت: قرارداد ميدان نفتي منصوري تا نيمه نخست اسفندماه نهايي ميشود و 2 شرکت براي طرح توسعه اين ميدان انتخاب شدهاند. علي کاردر با بيان اين مطلب به آخرين وضع قراردادهاي شرکت ملي نفت اشاره کرد و گفت: از بين دو شرکت يک شرکت سرانجام قرارداد امضا ميکند که با يک شرکت داخلي کنسرسيوم تشکيل ميدهد.مديرعامل شرکت ملي نفت ايران، با بيان اينکه قرارداد ميدان نفتي چنگوله به احتمال زياد تا پايان امسال نهايي مي شود، اظهار کرد: براي اين ميدان سه شرکت اعلام آمادگي کردهاند و احتمالا قرارداد توسعه ميدان نفتي بند کرخه تا پايان سال نهايي ميشود.


معاون وزير نفت در امور پتروشيمي:
زيرساختهاي لازم  براي سرمايه گذاران صنعت پتروشيمي فراهم ميشود

معاون وزير نفت در امور پتروشيمي گفت: زيرساختهاي لازم براي سرمايهگذاران داخلي و خارجي صنعت پتروشيمي فراهم ميشود.
رضا نوروززاده با اشاره به اينکه براساس برنامه ششم توسعه، يکي از راههاي توسعه اقتصادي کشور، توسعه صنعت پتروشيمي است، اظهار کرد: اين صنعت از ظرفيت بالايي برخوردار است و رشد اين صنعت در کشور، مزيتهاي بسيار بالايي دارد. اميدواريم مطابق برنامه ششم توسعه، به ظرفيت توليد پيشبيني شده تا پايان اين برنامه برسيم و بديهي است که براي اين ميزان توليد، بايد سرمايهگذاريهاي مناسب انجام شود.
مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي با بيان اينکه وظيفه ما به عنوان دولت، زمينهسازي براي جذب سرمايههاي داخلي و خارجي است، تصريح کرد: از بخش خصوصي دعوت ميکنيم که براي رسيدن به اين هدف حضور يابند، ايجاد اشتغال و به فعل رساندن مزيتها و امکانات بالقوه کشور از مزاياي اين حرکت است.وقتي دولت از سرمايهگذاري بخش خصوصي صحبت ميکند، موظف است زيرساختهاي لازم را براي اين سرمايهها فراهم کند و همزمان با دعوت از مردم براي مشارکت، خودمان نيز بايد فعاليتها و وظايفمان را با همکاري انجام دهيم.

ضرورت راهاندازي و فعالسازي بانکرينگ در پايانه نفتي خارک
مشاور ارشد وزير نفت در امور صنعتي گفت: براي حفظ نقش راهبردي مرکز صادرات نفت خام کشور و افزايش درآمدزايي، عمليات بانکرينگ در پايانه نفتي خارک فعال شود.محمدرضا نعمتزاده با اشاره به اينکه زيرساختهاي صادراتي و تاسيسات ذخيرهسازي در پايانه نفتي خارک، نوسازي و بهسازي شده است، اظهار کرد: اين مزيت، انجام عمليات بانکرينگ را به خوبي توجيه ميکند. شرايط تردد شناورها و نفتکشها در حوزه آبي خليج فارس به گونهاي است که منطقه خارک به لحاظ جغرافيايي، بهترين نقطه براي سوختگيري کشتيها محسوب ميشود.
مشاور ارشد صنعتي وزير نفت با يادآوري اينکه شرکت پايانههاي نفتي ايران با ثبت رکورد صادرات روزانه 9 ميليون بشکه نفت خام و ميعانات گازي، براي صنعت نفت تاريخساز شد، گفت: ظرفيتسازي مناسبي در تاسيسات صادراتي نفت خام انجام شده است و اين موضوع قدرت مانور صنعت نفت را افزايش ميدهد.


معاون وزير نفت در امور گاز:
صادرات گاز به کشورهاي همسايه تضمينکننده امنيت ايران است

مديرعامل شرکت ملي گاز گفت: در صورت امضاي قراردادهاي صادرات گاز ميان ايران و کشورهاي همسايه، امنيت کشورهاي منطقه به يکديگر پيوند ميخورد و اين موضوع نکتهاي مهم در تامين امنيت کشور به شمار ميآيد.
حميدرضا عراقي در برنامه «گامهاي بلند همدلي» که شامگاه دوشنبه (9 بهمنماه) از شبکه يک سيما پخش شد، درباره صادرات گاز ايران گفت: صادرات گاز ايران هم براي کشور مقصد به صرفه است، هم براي ما مطلوبيت دارد، زيرا آنها با دريافت گاز ميتوانند چرخ اقتصادشان را بچرخانند و ما نيز با فروش گاز به توسعه کشور کمک ميکنيم.وي درباره صادرات گاز به بصره اظهار کرد: صادرات گاز به بصره در مرحله نخست با 7 ميليون مترمکعب آغاز ميشود، در مرحله دوم به 15 ميليون مترمکعب ميرسد و در مرحله پاياني به 25 ميليون مترمکعب در روز خواهد رسيد.در صورت امضاي قراردادهاي صادرات گاز ميان ايران و کشورهاي همسايه، امنيت کشورهاي منطقه به يکديگر پيوند ميخورد و اين موضوع، نکتهاي مهم در تامين امنيت کشور به شمار ميآيد.عراقي درباره استفاده از توان داخلي در راهاندازي خط ششم صادراتي انتقال گاز گفت: بخشهاي مختلفي از اين پروژه را به پيمانکاران داخلي واگذار کرديم و آنان نيز موفق شدند اين طرح را با فشردگي و حجم کار بسيار زياد براساس برنامه زماني تعيين شده، با موفقيت اجرا کنند.حسن منتظر تربتي، مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه گاز نيز در اين باره گفت: با توجه به تواني که در توليدکنندگان و پيمانکاران داخلي سراغ داريم، اميدواريم همه زيرساختهاي صنعت گاز کشور با تکيه بر توان نيروهاي داخلي به سرانجام برسد.براي اجرايي شدن خط ششم صادراتي گاز ناگزير به عبور از بستر رودخانه کارون بوديم، بنابراين با هدف حفظ محيط زيست، از فناوري HDD استفاده کرديم که براي احداث خط لوله، يک فناوري جديد با ويژگيهاي منحصر به فرد است، همانطور که موجب شد کمترين آسيب به محيط زيست وارد شود و هيچ تخريبي در بستر رودخانه کارون رخ ندهد.

کليات لايحه بودجه سال 97 کل کشور تصويب شد
نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي با کليات لايحه بودجه سال 97 موافقت کردند.
نمايندگان در نشست علني نوبت صبح امروز (چهارشنبه، 11 بهمنماه) مجلس شوراي اسلامي، کليات لايحه بودجه سال 97 کل کشور را با 182رأي موافق، 73 رأي مخالف و 6 رأي ممتنع از مجموع 262 نماينده حاضر در مجلس تصويب کردند.
لايحه بودجه سال 97 کل کشور مشتمل بر يک ماده واحده و 22 تبصره است.
بررسي کليات لايحه بودجه سال 97 کل کشور در مجلس شوراي اسلامي آغاز شد و سه نماينده موافق و سه نماينده مخالف در اين باره صحبت کردند.
محمد باقر نوبخت، رئيس سازمان برنامه و بودجه نيز در دفاع از کليات اين لايحه در جلسه علني صبح امروز مجلس نکاتي را مطرح کرد.
دکتر حسن روحاني، رئيس جمهوري لايحه بودجه سال 97 کل کشور را يکشنبه (19 آذر ماه) تقديم مجلس کرد. پيش از اين لايحه يادشده در کميسيونهاي تخصصي و کميسيون تلفيق بودجه مجلس شوراي اسلامي بررسي شده بود.


خرسند ي توتال از عملکرد مالي خود در سال 2017
مدير عامل توتال اعلام کرد اين شرکت بهزودي گزارش عملکرد خود را در سال گذشته ميلادي منتشر ميکند.
به گزارش خبرگزاري رويترز، پاتريک پويان، مديرعامل شرکت فرانسوي توتال، اعلام کرد: اين شرکت از ظرفيت تصاحب شرکتهاي بيشتري برخوردار است، اما در سال 2018 ميلادي بر جذب کامل شرکت مرسک اويل و تکميل قراردادهاي ديگر، متمرکز خواهد شد.
وي در حاشيه مجمع جهاني اقتصاد در سوئيس گفت: ما سودآوري فزايندهاي را گزارش خواهيم کرد که فراتر از 10 ميليارد دلار است.
سود خالص توتال در سال 2016 ميلادي 8 ميليارد و 200 ميليون دلار بود. کارشناسان برآورد ميکنند سود اين شرکت در سال 2017 ميلادي، 10 و 500 ميليون دلار بوده باشد.
پويان گفت: ما نبايد انضباط خود را درباره هزينه‎ها از دست بدهيم، من هميشه ميگويم که ما نميتوانيم قيمت نفت را کنترل کنيم و تنها ميتوانيم هزينههاي خود را مهار کنيم.
وي اعلام کرد: امروز به دليل بالا بودن تقاضا، قيمت نفت به حدود 70 دلار رسيده، اما اگر قيمت نفت خيلي بالا برود، تقاضا نيز پايين ميآيد.با قيمت 70 دلار، توليدکنندگان آمريکايي دوباره توليد خود را بالا ميبرند و اين مسئله بر قيمت نفت، تأثير منفي خواهد داشت.