فعاليتهاي ستاد اقامه نماز در دي96
برگزاري مسابقات قرآن در شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب

مرحله مقدماتي سومين دوره مسابقات قرآنکريم، نهجالبلاغه و اذان ويژه کارکنان و همسران کارکنان شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب برگزارشد.
سيدهاشم موسوي نسب، کارشناس اداره آموزش ومعارف شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب درباره اين دوره از مسابقات گفت: مرحله مقدماتي اين دوره مسابقات با حضور 370 شرکتکننده آغاز شد.
وي افزود: شرکتهاي تابعه مناطق نفتخيز جنوب همچون شرکت بهره برداري نفت و گاز کارون، شرکت بهرهبرداري نفت و گاز مارون و شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب در اين مسابقات حضور داشتند.
موسوي گفت: شرکت کنندگان در رشتههاي مفاهيم قرآن، نهجالبلاغه، حفظ موضوعي قرآنکريم(بخش کتبي) و رشتههاي قرائت ترتيل و تحقيق، حفظ قرآن کريم از يک تا حفظ کل، اذان و حفظ عمومي قرآن و صحيحخواني قرآن کريم(بخش شفاهي) شرکت کردند.
افزايش 150 درصدي آمار شرکتکنندگان در مسابقات قرآن امسال نسبت به دورههاي گذشته، حاکي از اقبال خوب کارکنان وخانوادههاي مناطق نفتخيز جنوب به امور قرآني است. وي يادآوري کرد: راه يافتگان اين دوره از مسابقات به مرحله سراسري مسابقات شرکت ملي نفت ايران راه يافتند.
اين آيين با حضور تعدادي از مديران ستاد اقامه نماز وزارت نفت ومديران صنعت نفت جنوب برگزارشد و در آن دکتر مجيدي، مشاور فرهنگي و دبير ستاد اقامه نماز وزارت نفت و آيتالله حسنزاده، امام جمعه موقت اهواز به سخنراني پرداختند.

 

نشست شوراي فرهنگي و اقامه نماز   پخش   منطقه همدان  
نشست شوراي فرهنگي و اقامه نماز شرکت ملي پخش فرآوردههاي نفتي با حضور ائمه جماعات، مديرستاد اقامه نماز استان همدان، مدير منطقه و اعضاي شوراي فرهنگي منطقه همدان برگزار شد.  در آغاز اين نشست، فعاليتهاي فرهنگي، قرآني و توسعه وترويج فرهنگ نماز از سوي شيراني، رئيس روابط عمومي در سال جاري تشريح شد. در ادامه حجتالاسلام درويشي رابط فرهنگي و مسئول امور روحانيون منطقه 7 صنعت نفت ضمن تشکر از اقدامهاي مؤثر انجام شده در شرکت ياد شده، به بيان سياستهاي فرهنگي - قرآني و اقامه نماز وزارت نفت پرداخت. وي ضمن تشريح فلسفه تشکيل دفتر ارتباطات و رابطين فرهنگي، درباره لزوم پرداختن هرچه بيشتر به آموزشهاي قرآني تاکيد کرد که از ظرفيت روحانيون و ائمه جماعات در برگزاري جلسات قرآني استفاده شود. وي ضمن تشکر از امامان جماعت، آراستگي ظاهري، حضور به موقع براي اقامه نماز، بيان مسائل روز، پاسخ گويي به شبهات و تبليغ چهره به چهره را از عوامل رونق نماز جماعت برشمرد. در ادامه، روستايي مدير پخش فرآوردههاي نفتي منطقه همدان گفت: دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامي پس از شکستهاي پي درپي در جبهههاي مختلف، راه ضربه زدن به انقلاب و ملت را در تهاجم فرهنگي جستوجو ميکنند که به فضل خدا و هوشياري مردم، اين هجمه هم با شکست روبهرو خواهد شد. در پايان اين نشست از سه روحاني بازنشسته شرکت ياد شده با اهداي لوح، تقدير شد.


نماز انسان را به معراج مي برد
بيستمين نشست دبيران ستاد اقامه نماز وزارت نفت به ميزباني شرکت ملي پخش فرآوردههاي نفتي ايران برگزار شد.  در آغاز اين نشست، سيد محمدرضا موسوي خواه، مدير عامل شرکت ملي پخش فرآوردههاي نفتي ايران، درباره اهميت برپايي نماز و توجه ويژه به اين فريضه الهي گفت: نماز، عاليترين و والاترين جنبه روحاني دين اسلام است که انسان را به معراج ميبرد. وي با تأکيد بر برپايي باشکوه نمازجماعت در ادارات و دستگاهها گفت: اين مهم بايد با تلاش و پيگيري مسئولان در ادارات صورت گيرد.  موسوي خواه با اشاره به آيات و احاديث مربوط به نماز افزود: نماز انسان را از بدي و زشتي دور ميکند. وي با اشاره به ساخت نمازخانههاي متعدد در سطح جايگاههاي کشور از سوي شرکت ملي پخش گفت: يکي از اقدامهاي اين شرکت در توسعه نماز، ساخت نمازخانه در جايگاههاي بين راهي بوده است. مدير عامل شرکت ملي پخش، يکي از شاخصهاي طرح درجهبندي جايگاه و پرداخت کارمزد را مناسب بودن نمازخانههاي جايگاهها اعلام کرد و گفت: حدود 116 تن از روحانيون به عنوان ائمه جماعت در نمازخانههاي اين شرکت مشغول  برپايي نماز هستند. موسوي خواه ارتباط تنگاتنگ و صميمي روحانيون با کارکنان در شرکت ملي پخش را قابل تقدير خواند و افزود: روحانيون با پشتوانه مردمي و ارتباط تنگاتنگي که با مردم دارند، ميتوانند در تبليغ نمازموفقتر عمل کنند. وي افزود: شرکت ملي پخش و شرکت ملي گاز، بيشترين ارتباط با مردم را دارند؛ از اين رو روحانيون شرکت ملي پخش، با ارتباط نزديک با مردم در مجاري عرضه، نواحي و تاسيسات شرکت، بايد مردم را به نماز و برپايي آن تشويق کنند. مدير عامل شرکت ملي پخش، لازمه برون رفت از مشکلات دنياي امروز رابرپايي و توجه بيش از پيش به مقوله نماز خواند و تصريح کرد: جذب جوانان با اين مقوله مهم، نيازمند برنامهريزي و تلاش همه مسئولان است. ارائه گزارش از فعاليتهاي شرکت ملي پخش در حوزه نماز از سوي رئيس روابط عمومي ودبير شوراي اقامه نماز اين شرکت، از ديگر بخشهاي اين نشست بود. دکتر مجيدي، مشاور فرهنگي و دبير ستاد اقامه نماز وزارت نفت قبل از ورود به دستور جلسه اين نشست، به موضوع «برندينگ» و دستاوردهاي اولين همايش آشنايي فرهيختگان حوزوي با صنعت نفت پرداخت.    


نشست ائمه جماعات شرکتهاي تابعه صنعت نفت در استان مازندران
نشست ائمه جماعات شرکتهاي تابعه صنعت نفت در استان مازندران با حضورتعدادي از ائمه جماعات مرکز استان و مديران ستاد اقامه نماز وزارت نفت برگزار شد.  اين نشست، با حضور سرپرست دفتر ارتباطات حوزوي، دبير امور اجرايي و هماهنگي امور روحانيون، رئيس کارگروه رسانه و تبليغ ستاد اقامه نماز وزارت نفت و رابط فرهنگي منطقه 9 کشوري و تعدادي از ائمه جماعات شرکتهاي تابعه اين وزارتخانه در سالن کنفرانس خطوط انتقال گاز منطقه 9 (ساري) برگزار شد. در اين نشست، پس از تلاوت قرآن و خير مقدم گويي حجتالاسلام صادقي امام جماعت خطوط انتقال گاز منطقه 9، روحانيون به مسائل مختلف فرهنگي در حوزههاي ماموريتي خود پرداختند و به پرسشهاي آنان از سوي مديران شرکتکننده در نشست پاسخ داده شد.

 

انتصاب رئيس شوراي اقامه نماز شرکت ملي پالايش وپخش
با حکم رئيس ستاد اقامه نماز وزارت نفت، حجتالاسلام والمسلمين تيمور علي عسکري به رياست شوراي اقامه نماز شرکت ملي پالايش وپخش منصوب شد.  با حضور عليرضا صادقآبادي، معاون وزير نفت و مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي ايران، ناصر بابايي به عنوان رئيس شوراي فرهنگي و حجتالاسلام والمسلمين تيمورعلي عسگري به عنوان رئيس شوراي اقامه نماز شرکت ملي پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي ايران معرفي شدند.  عليرضا صادق آبادي در اين مراسم گفت: شرکت ملي پالايش و پخش به دليل خدمات مستقيم  در زمينه عرضه کالا   در تعامل زيادي با مردم قرار دارد. وي افزود: شرکت ملي پخش به علت داشتن جايگاههاي سوخت در نقاط دورافتاده کشور با مذاهب، فرهنگها و اقوام مختلف در ارتباط بوده و ما در حوزههاي فرهنگي نسبت به يکديگر مسئول هستيم. در اين نشست، دکتر مجيدي، دبير ستاد اقامه نماز وزارت نفت گفت: با حضور مهندس صادقآبادي و برنامهريزي خوب ايشان در ستاد اقامه نماز و شوراي فرهنگي شرکت ملي پالايش و پخش، اميدواريم شاهد حضور نيروهاي خوب براي پيگيري برنامههاي فرهنگي به صورت هماهنگ و مناسب باشيم و بتوانيم نيروهاي فرهنگي را شناسايي و در جهت پيشبرد اهداف فرهنگي و اقامه نماز در مجموعه پالايش و پخش که به عنوان ويترين اصلي وزارت نفت است، فعاليت کنيم. ناصر بابايي با تاکيد بر انجام وظايف جاري، به مسئوليت سنگين امور فرهنگي اشاره کرد و گفت: در اين مسئوليت تمام تلاش خود را براي به نتيجه رساندن کارهاي شوراي فرهنگي به کار خواهم گرفت. حجتالاسلام و المسلمين علي عسگري نيز به عنوان رئيس جديد شوراي اقامه شرکت ملي پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي نماز درباره مسئوليت خود در حوزه پالايش و پخش گفت: اصل برنامهريزي براي آخرت، هماهنگي و وحدت حول محور ولايت خدا، رسول اکرم (ص)، امام معصوم (ع) و ولايت فقيه و اصل بر عدم تقدم بر خدا از اصول اساسي مديريت اسلامي است که ما آن را سرلوحه کارهاي خود قرار خواهيم داد، زيرا اعتقاد ما اين است که مسئوليتها و عناوين شغلي گذرا و ناپايدارند و ما بايد ارتباط صادقانهاي بين خود و مردم ايجاد کنيم.
عسگري افزود: در صنعت پالايش و پخش، فرماندهي جوان با ايده پردازيهاي خوش فکرانه و خاصي که دارد، ميتواند مسير را به گونهاي بيش ببرد که ايدههاي کارآمدسازي ايجاد شود. رئيس شوراي اقامه نماز شرکت ملي پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي با تاکيد بر در نظر گرفتن شرايط اجتماعي تصريح کرد: بر فساد ميتوان غلبه کرد و رضايتمندي مردم از حاکميت، مهمترين فلسفه حکومت است که بايد در اين باره اهتمام جدي ورزيد و معتقديم بعد نظارتي از خود افراد آغاز شود و نماز، بهترين وسيله براي ايجاد رضايتمندي است که تاثيري مستقيم در ساختن معنوي دارد.  

 


دوره دانش افزايي ائمه جماعات صنعت نفت در اهواز
نخستين دوره دانش افزايي ويژه ائمه جماعات شرکتهاي تابعه وزارت نفت مستقر در اهواز برگزار شد.    نخستين دوره دانش افزايي ائمه جماعات، با هدايت و نظارت قرارگاه فرهنگي و همياري ستادهاي اقامه نماز 9 شرکت نفتي مستقر در شهرستان اهواز، با هدف توانمند سازي و ارتقاي مهارت تبليغي، برگزار شد. مهمترين برنامههاي عمومي اين دوره يک روزه، سخنراني آيت الله موسوي جزايري، نماينده ولي فقيه در استان خوزستان، با موضوع لزوم بصيرت افزايي به مناسبت 9 دي و نيز، ضرورت برگزاري چنين دورههايي در طول سال بود. در اين نشست، موسوي با هدف آشنايي روحانيون با صنعت نفت و عمل به اقتصاد مقاومتي به نمايندگي از مدير عامل شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب سخن گفت. بيژن عاليپور به دليل همراهي وزير نفت، همزمان با اين همايش، در منطقه رگسفيد حضور داشت. سرهنگ ممبيني، فرمانده حوزه مقاومت بسيج شهيد تندگويان( وزارت نفت - جنوب) نيز درباره نقش کارکنان صنعت نفت جنوب در دفاع از حرم و تقديم شهيد در اين عرصه و نيز اهميت 9 دي و سخنراني حجتالاسلام مجيد کافي سخنراني کرد. برگزاري کلاسهاي روش بيان تفسير قرآن در منابر کوتاه به کوشش ناصر سوداني، رئيس دانشگاه اميرالمومنين(ع)، روش بيان احکام شرعي در جمع کارکنان و خانوادهها به همت حجتالاسلام سيد مصطفي حسنزاده، معرفي آسيبها و دعوت از روحانيون براي همکاري با کارگروه کاهش آسيبهاي اجتماعي قرارگاه توسط حجتالاسلام امانت بهبهاني معاون دادگستري استان خوزستان واقامه نماز جماعت ظهر وعصر وبيان دغدغهها و مشکلات محلهاي اقامه نماز، همچنين ارائه پيشنهادها براي دورههاي بعدي از سوي ائمه جماعات به صورت کتبي و شفاهي، از ديگر برنامههاي اين دوره بود.
حضور دبيران ستادهاي اقامه نماز شرکتهاي 9 گانه( ملي مناطق نفتخيز جنوب، بهرهبرداري کارون، بهرهبرداري مارون، ملي حفاري ايران، گاز خوزستان، خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خوزستان، انتقال گاز منطقه يک، پخش فرآوردههاي نفتي منطقه اهواز، بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز) و برخي مديرانعامل شرکتها از ويژگيهاي اين دوره بود.
در حاشيه اين همايش، آزمايشهاي سلامت ( فشار و قند خون، تناسب قد و وزن) به کوشش بهداشت و درمان صنعت نفت اهواز روي داوطلبان صورت گرفت.


تبيين چالشهاي فرهنگي در شصت و سومين جلسه راهبردي مديران صنعت نفت
شصت وسومين نشست مديران صنعت نفت در استانهاي خراسان، به ميزباني بهداشت ودرمان صنعت نفت شمال شرق برگزار شد.  حجتالاسلام والمسلمين قمصري، رابط فرهنگي و امور روحانيون منطقه 8 کشوري در اين نشست گفت: در مباحث فرهنگي، چالشهايي داريم که يکي از آنها موازي کاري در حوزه فرهنگي است و در واقع دفاتر رابطين فرهنگي در مناطق دهگانه کشوري نيز براي حذف اين موازي کارها شکل گرفته است.
حجتالاسلام قمصري گفت: دفاتر رابطين فرهنگي و امور روحانيون در خدمت مديران مجموعه نفت و به عنوان بازوي مديران براي هماهنگي و هدفمند کردن کارهاي فرهنگي است. وي افزود: اگر يک مدير صنعتي در فضاي کار بخواهد درست عمل کند و بهينه باشد و در فضاي توليد بازتر عمل کند بايد از لحاظ روحي، رواني و اعتقادي در سلامت باشد.  رابط فرهنگي و امور روحانيون منطقه 8 درباره علل موفق نبودن طرحهاي فرهنگي گفت: فرهنگ، داراي لايههاي مختلفي است، اما چون تا به حال هدفمند و راهبردي عمل نکردهايم، فقط لايههاي سطحي فرهنگ را ملاحظه کرده و به عمقش نفوذ نکردهايم. حجتالسلام قمصري تصريح کرد: براي انجام بهينه فعاليتهاي فرهنگي بايد به عمق لايههاي مختلف نفوذ کرد و مشکلات و تهديدها را شناخت و برطرف کرد. وي با تاکيد بر اينکه مجموعه فعاليتهاي فرهنگي بايد زير نظرمديران انجام شود، افزود: کارآموزشي، پژوهشي و تخصصي را در جهت کارآمدي و به روز رساني کارهاي فرهنگي و ارتقاي عقيدتي و اخلاقي مجموعه بدنه نفت، اعم از کارکنان و خانوادهها در فضاهاي مختلف بايد انجام داد، تا نگرشها در حوزه اعتقادي، مهارتهاي زندگي، فضاي مجازي، اخلاق حرفه اي و... را اصلاح کنيم. رابط فرهنگي و امور روحانيون منطقه 8 کشوري در منطقه شمال شرق کشور گفت: وظيفه اين دفتر، به کارگيري تمام تلاش براي پيشگيري از کارهاي جزيره اي و موازي و درصدد است تا نيروها منجسم با يک هدف، رسالت، برنامهريزي و سياست کلان حرکت کنند.