همکارنفتی و قهرمان وزنه برداری جهان در گفت وگو با مشعل :

مناطق نفت خیز جنوب شناسنامه وزنه برداری ایران است

25 سال است که در رشته وزنه برداری مشغول به فعالیت است. از زمانی که خودش به مصاف پولاد سرد می رفت، عناوین مختلفی را در مسابقات کشوری، آسیایی و  جهانی کسب کرده و حالا در کسوت مربیگری هم موفق عمل کرده تا هدایت ملی پوشان جوان ایران را در عرصه های بین المللی به عهده داشته باشد. جواد نادری، قهرمان سابق دسته 105 کیلوگرم ایران، آسیا و جهان که از کارکنان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است، حالا هدایت تیم ملی نوجوانان را  به عهده گرفته است.  با مربی جوان و همکارمان در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در خصوص وزنه برداری در این شرکت و نیز تیم ملی گفت و گویی داشتیم که باهم می خوانیم.

 از خودتان برایمان بگویید؟

سال 1362 در شهر نهاوند به دنیا آمدم و38 ساله هستم. از همان سنین نوجوانی به ورزش علاقه مند شدم و 25 سال است در وزنه برداری حضوری فعال دارم. در رشته تربیت بدنی تحصیلاتم را دنبال کردم و در حال حاضر لیسانس تربیت بدنی دارم. خانواده ورزش دوستی دارم اما در بین خواهرها و برادرانم فقط من ورزش حرفه ای را دنبال کردم. بیش از 15 سال است در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب مشغول به کارهستم.

   از چه زمانی ورزش، بخصوص وزنه برداری را شروع کردید؟

اگر اشتباه نکنم از 12 یا 13 سالگی بود که ورزش کردن را با وزنه برداری شروع کردم. یکی از دوستانم باشگاه وزنه برداری می رفت بعد به من هم گفت که وزنه برداری را امتحان کنم و من هم وقتی این ورزش را شروع کردم، خوشم آمد و بعد ادامه دادم تا جایی که امروز از حضورم در وزنه برداری 25 تا 26 سال می گذرد.

   به رشته های دیگر ورزشی علاقه نداشتید مثلاً فوتبال ؟

نه فوتبال را زیاد دوست نداشتم. من مثل خیلی از بچه های شهر نهاوند کشتی  را دوست داشتم، اما در نهایت به خاطر دوستم وزنه برداری را انتخاب، شروع  و دنبال کردم. اتفاقاً نهاوند کشتی گیرهای ملی پوش خوبی دارد و با بیشتر آنها دوست هستم.

   خانواده که با ورزش کردن شما مخالفت نداشتند ؟

همه پدر مادرها در ابتدا به بچه هایشان تأکیددارند که درس بخوانند و پدر و مادر من هم مستثنی از این قضیه نبودند و اولویت برای آن ها درس بود اما با ورزش کردن من هم مخالف نبودند و برای همین  در کنار درس من ورزش هم می کردم. درواقع مشوق ورزش کردن من هم بودند.

   جواد نادری چه عناوینی تاکنون در وزنه برداری به دست آورده است ؟

من عناوین زیادی در وزنه برداری به دست آورده ام. در مسابقات کشوری و استانی عناوین بسیار زیادی از قهرمانی تا دومی و سومی دارم. اما مهم ترین عناوین قهرمانی من نایب قهرمانی جوان جهان در سال 85 در کشور بلاروس است. در سال 81 قهرمان جوانان آسیا شدم. در سال 89 قهرمان بزرگ سالان آسیا شدم. سال 2011 میلادی بهترین وزنه بردار سال آسیا شدم. در سال 91 بهترین وزنه بردار دسته 105 کیلوگرم ایران شدم و در دره باشگاهی هم 7 سال با تیم وزنه برداری مناطق نفت خیز جنوب در لیگ های برتر ایران و نیز جام باشگاه های آسیا بارها بر روی سکو رفتم و عناوین اول تا سوم را کسب کردم.

   چه شد به استخدام نفت درآمدید ؟

من از سال 80 برای تیم مناطق نفت خیز جنوب وزنه می زدم و سپس به عنوان قهرمان ملی جذب وزارت نفت شدم و از سال 83 در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به عنوان کارمند اداری مشغول به کار شدم.

   در مناطق نفت خیز جنوب چه شغلی دارید ؟

من به عنوان کارمند امور ورزش و تربیت بدنی استخدام شدم و 15 سال است که در امور ورزش شرکت مشغول به انجام وظیفه هستم. 

   در کنار کار ورزش را هم دنبال می کنید ؟

بله. من از همان ابتدا هم به کار اداری مشغول بودم و هم برای تیم مناطق نفت خیز جنوب وزنه می زدم . بعد از خداحافظی از دنیای حرفه ای ورزش بازهم ورزش را در کنار کار ادامه دادم اما به صورت مربی  و کماکان هم این وظیفه را بر عهده دارم.

   وزنه برداری در مناطق نفت خیز جنوب را چطور ارزیابی می کنید ؟

اگر بگویم وزنه برداری هم مثل فوتبال از جنوب ایران شروع شد، سخنی به گزاف نگفته ام و به قولی استارت وزنه برداری از شهرهای مثل مسجدسلیمان و دیگر شهرهای جنوبی ایران بوده است. مناطق نفت خیز جنوب شناسنامه وزنه برداری ایران است. باشگاه مناطق نفت خیز جنوب در این سال ها در لیگ برتر ایران و آسیا پرچم دار وزنه برداری بوده و عناوین قهرمانی زیادی را کسب کرده است. مناطق نفتخیزجنوب نه تنها در قهرمانی زبانزد بوده بلکه در پرورش استعدادهای وزنه برداری هم همیشه پیشرو بوده است.

   به استعدادها اشاره کردید، آیا فرزندان نفتی هم در بین این استعدادها سهم دارند ؟

به نکته جالبی اشاره کردید. طبق قوانین شرکت ملی نفت ایران برای حضور در مسابقات باید 70 درصد تیم را فرزندان شرکتی تشکیل دهند. بر همین اساس باید بگویم بیشتر عناوین با همین فرزندان نفتی که جزو سرمایه های باشگاه هستند، به دست آمده است. ما با تیمی شرکتی در مسابقات استانی همیشه قهرمان بویم و در مسابقات کشوری هم همیشه  روی سکو رفتیم و عناوین مختلفی را کسب کردیم.

   بنابراین می شود گفت فرزندان نفتی به وزنه برداری علاقه مند هستند ؟

با توجه به شرایط موجود و نیز گرمای شدید استان و هم اینکه جوانان و نوجوانان تفریح خاصی ندارند، به ورزش هایی که سالنی است، روی می آورند و بیشتر جذب وزنه برداری می شوند. البته خیلی از آنها به واسطه پدرانشان و یا اقوامشان که وزنه بردار بودند و افتخارات زیادی را کسب کردند، این رشته را انتخاب می کنند.

   در شرایط  کرونا چگونه ورزش کردید، در تمرینات اذیت نشدید ؟

اگر بگویم اذیت نشدیم که دروغ است. واقعاً شرایط سخت بود و هست. بیشتر والدین با ورزش کردن فرزندانشان در آن شرایط مخالف بودند و از سوی دیگر بیشتر سالن های ورزشی وزارت نفت به خاطر کرونا تعطیل بودند. اما به هر صورتی که بود، تمرینات را ادامه دادیم. خوشبختانه چون وزنه برداری رشته ورزشی انفرادی است و ورزشکاران با فاصله مناسب و در تخته ها  و با وزنه های جداگانه وزنه می زنند، مشکلی پیش نیامد و به قولی خانواده راضی شدند که به ورزش و تمرینات بپردازند. در نهایت شما دیدید در آن شرایط سخت در مسابقات کشوری هم  تیم مناطق نفت خیز جنوب نایب قهرمان کشور شد.

  مربیگری سخت تر است یا بازیکن بودن؟

100 درصد مربیگری سخت تر است. شما وقتی بازیکن هستید فقط به خودت و وزنه فکر می کنی، اما زمانی که مربی هستی باید به تمام شاگردانت فکر کنی و مراقب همه باشی و اینکه با مدیریت کردن تمام بازیکنان تیم به روی سکو برود و قهرمان شود. درواقع شما در زمان بازیکن بودن فقط خودت را هدایت می کنی  اما در زمان مربیگری باید حداقل 10 نفر را هدایت کنی، آن هم درحالی که هر فرد شرایط خاص خودش را دارد و همه مثل هم نیستند.

   اخیراً  به تیم ملی هم دعوت شدید تا هدایت وزنه برداران نوجوان ایران را به عهده داشته باشید ؟

بله در حال حاضر در خدمت تیم ملی هستم تا برای مسابقات نوجوانان و جوانان آسیایی و جهانی آماده شویم.

   وزنه برداران جوان ایران می توانند روی سکو بروند ؟

وزنه برداران جوان و خوبی در اردو داریم و من فکر می کنم با بچه های با استعدادی که داریم می توانیم بر روی سکو برویم و حتی قهرمان هم شویم.

   به عنوان یک همکار ورزشکار چه توصیه ای به همکاران دارید ؟  

همکاران همه استاد هستند و به خوبی از فواید ورزش کردن اطلاع دارند. ورزش تمام مشکلات بدنی را حل می کند و شما وقتی ورزش می کنید، به یقین بدنی سالم تر دارید. متأسفانه زندگی ماشینی این روزها باعث شده که کمتر ورزش کنیم. از سوی دیگر کارکنان روزی 10 ساعت پشت میز می نشینند، برای همین باید روزانه یک تایم ولو 15 تا 20 دقیقه  را برای ورزش کردن و سلامتی خودشان قرار دهند.

   درپایان صحبت خاصی ندارید؟

اگر در این سال ها موفقیتی کسب کردم در کنار همکاران خوبم بوده که به من خیلی کمک کرده اند و به قول معروف در قهرمانی های مناطق نفت خیز جنوب در کنار من نقش عمده ای داشتند. آقایان مهرزاد مومدی و یسنا حاجی پور، مربیانی هستند که به من خیلی کمک کردند. از سوی دیگر باید از مدیران باشگاه و امور ورزش تشکر ویژه ای داشته باشم که در این سال ها حمایت خوبی از وزنه برداری داشته اند.

 

بازگشت تمرینات پارس جنوبی به جم

تیم فوتبال پارس جنوبی یکی از تیم های حاضر در لیگ دسته یک فوتبال باشگاه های ایران که سابقه حضور در لیگ برتر را هم دارد، در سال های اخیر بیشتر تمرینات خود را در تهران برگزار می کرده و تنها برای انجام دیدارهای خانگی راهی جم می شد.

 حمید افشاری، مدیرعامل جدید باشگاه پارس جنوبی نوید داده که در فصل آینده همه فعالیت های باشگاه در شهر جم انجام خواهد شد و قرار است دفتر این باشگاه هم در شهر جم راه اندازی شود. با این تفاسیر تمرینات این تیم شهرستانی هم به شهر جم منتقل می شود.

دریکی دو سال اخیر خیلی از تیم های شهرستانی به بهانه  کمبود امکانات در شهرستان ها برای انجام تمرین به تهران مهاجرت کردند و تنها برای برگزاری بازی های خانگی به شهرستان ها سفر می کنند که چند تیم در لیگ برترهم چنین حکایتی دارند. جالب توجه اینکه این تیم ها در عقد قرارداد با بازیکنان وهمچنین کادر فنی حضور در تهران را به عنوان آپشن قرارداد و خود را یک تیم تهرانی معرفی می کنند.

 تیم پارس جنوبی جم که هم اکنون با مربیگری محمد نصرتی، یکی از گزینه های صعود به لیگ برتر به شمار می رود، در تهران تمرین می کند و در جم بازی می کند؛ برای همین مدیران این باشگاه تصمیم گرفته اند از فصل بعد، تمرینات مانند مسابقات در شهر جم انجام شود.

 

   کشتی چوخه با تلاش همکار خطوط لوله جهانی شد

 فدراسیون جهانی کشتی چوخه توسط ورزشکار و همکار شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران منطقه شمال بنیان گذاری شد.

 فرشید مسعودی، خطبان فشارشکن علی آباد، با تلاش چند ماهه خود در سطح بین المللی موفق شد به عنوان بنیان گذار و نخستین رییس فدراسیون جهانی کشتی چوخه معرفی شود.

وی با اشاره به اهمیت ثبت این ورزش اصیل ایرانی و ارتقای کمی و کیفی آن در سطح جهانی افزود: با درخواست و مشورت پیشکسوتان و مربیان این ورزش و با پیگیری فشرده اما پرفراز و نشیب خوشبختانه موفق به ثبت و تأسیس فدراسیون جهانی کشتی چوخه WWCF با نام کامل World wrestling chokhe federation شدیم.

به گفته مسعودی در حال حاضر با تایید نهایی و ثبت  فدراسیون جهانی کشتی چوخه در فدراسیون جهانی هنرهای رزمی wsmaf واقع در کشور آرژانتین  و نیز  فدراسیون جهانی ورزش wso  اروپا، در حال انجام پیگیری های برای ارسال تائیدیه به وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران برای آغاز به کار دفتر این فدراسیون در ایران است.

 

هافبک نفت  مسجد سلیمان  لیگ را از دست داد؟

هافبک مصدوم تیم فوتبال نفت مسجدسلیمان تا خاتمه فصل جاری لیگ برتر از میادین دور شود.

محمد بلبلی، هافبک تهاجمی تیم فوتبال نفت مسجدسلیمان در بازی این تیم در خانه  برابر ماشین سازی که به عنوان بازیکن تعویضی به میدان رفت  بعد از بیست دقیقه حضور در میدان دچار مصدومیت شد و به ناچار زمین بازی را ترک کرد.

برای همین هافبک نفتی ها از ناحیه همسترینگ مصدوم شده و بر اساس معاینات اولیه مشکوک به پارگی از همین ناحیه است. بلبلی باید منتظر نتیجه عکس برداری بماند و چنانچه عضله همسترینگ وی دچار پارگی شده باشد، احتمالاً تا پایان فصل جاری لیگ برتر از میادین دور می شود و به عبارتی مسابقات برای او تمام می شود.

محمد بلبلی در ابتدای فصل جاری به صورت قرضی از استقلال تهران به نفت مسجدسلیمان انتقال یافت، اما در طول فصل با بدشانسی مواجه شد و چند مسابقه را به دلیل مصدومیت از دست داد.