نگاهی به فیلم های در حال اکران

لطفا با احتیاط  سینما  بروید

علی بهرامی بیشتر از یک سال است که اگر گفتیم فیلم ایرانی ببینید، نشانی سایت های آنلاین فیلم و سریال را به شما دادیم؛ اما حالا که سینماها طبق دستور ستاد کرونا باز شده واکران فیلم ها با ظرفیت محدود انجام می شود، با احتیاط کامل و توجه به پروتکل های بهداشتی می توانید به سینما بروید. فیلم های متنوعی روی پرده هستند که حدودا نیمی از آنها را در صفحات «مشعل» برایتان توصیف و معرفی کرده بودیم و عموما در اکران آنلاین قابل دیدن بودند. فیلم هایی مثل پیشی میشی، آن شب، خورشید، شنای پروانه و آقای سانسور؛ اما سه فیلم هم در اکران سینماهاست که در این شماره از «مشعل» می خواهیم درباره آنها سخن بگوییم. پس اگر مشتاق سینما و فیلم دیدن در سالن هستید، این مطلب را از دست ندهید.

هفته ای یک بار آدم باش

شاید دیگر همه ما قانع شده باشیم که بعد از یک سال و چند ماه بحران بیماری کرونا و اتفاقات تلخی که برای کشورمان و تمام جهان پیش آمده، بیش از هر چیز دیگر به سینمای طنز و کمدی نیاز داریم. مردم انگار بیشتر از هر زمان دیگری خندیدن را می پسندند و می خواهند اندکی از فشارهای روحی و روانی شرایط پیش آمده این بیماری را کاهش دهند. با چنین نگاهی به شما می گوییم که حتما فیلم «هفته ای یک بار آدم باش» را ببینید. اگر چه این فیلم، یک کمدی تمام عیار و درجه یکی از آب در نیامده؛ اما صحنه های خنده آور زیادی دارد و فضای کلی آن با نشاط و مفرح است. بازی ها روان و بامزه هستند و البته داستان فیلم نیز تا حدودی جدید است: «فیلم هفته ای یک بار آدم باش، روایتگر زندگی دو برادر با سبک متفاوت است که به واسطه بیماری پدر، آینده آنها دچار تغییر و تحول می شود.» این فیلم را شهرام شاه حسینی کارگردانی کرده است. او کارگردانی فیلم هایی چون:«زن ها فرشته اند» و «خانه دختر» را نیز در کارنامه خود دارد. رعنا آزادی ور، پژمان جمشیدی و پژمان بازغی از بازیگران اصلی فیلم هستند.

لاله 

فیلم «لاله» را که اسدالله نیک نژاد را کارگردانی کرده، سال هاست که قرار بود ساخته و اکران شود. ماه های نخستین سال 1390 بود که فیلمبرداری آن آغاز شد. معلوم نیست چرا ساخت و اکران آن نزدیک به یک دهه طول کشیده؛ اما به هر حال حاصل کار، بسیار شریف و ارزشمند است. فیلم «لاله» فضایی کاملا اجتماعی دارد و می کوشد توانایی زنان جامعه ما را در ابعداد مختلف زندگی نشان دهد. موضوع اصلی فیلم، بررسی زندگی لاله صدیق، قهرمان اتومبیلرانی ایران است و البته به مشکلات فرهنگی و اجتماعی پیش پای این ورزشکار پرداخته است. بازیگران بسیار خوبی در «لاله» بازی کرده اند و البته نوع فیلمبرداری، لوکیشن های پردردسر و متنوع فیلم، بر جذابیت آن افزوده است. فیلم «لاله» کوشیده است با عبور از ناامیدی های رایج در فیلم های اجتماعی، افقی روشن پیش روی مخاطب خود بگذارد و بر یک چیز تاکید بسیار بالایی داشته باشد: «هر کاری با تلاش و امید انجام خواهد شد.» نیکی کریمی، همایون ارشادی، میترا حجار، سام قریبیان، آزیتا حاجیان و لیلا اوتادی بازیگران اصلی فیلم «لاله» هستند.

خون شد  

همین اول بگوییم که اگر سینمای کیمیایی را دوست دارید و به آن علاقه مند هستید، بروید و فیلم «خون شد» را ببینید. فیلم «خون شد» در یک کلام، احیای نوستالژی است. بازگشت به گذشته و مرثیه ای بر ارزش های از دست رفته. «خون شد» در میان فیلم های دهه 90 کیمیایی فیلم خوبی محسوب می شود و البته سعید آقاخانی، نقشش را بسیار خوب از آب در آورده و تلاش داشته تا از کلیشه های رایج بازیگری در فیلم های کیمیایی عبور کند. صحبت دیگری درباره این فیلم نمی کنیم و همه چیز را به خودتان واگذار می کنیم. یادتان نرود که گفتیم اگر به سینمای کیمیایی علاقه دارید، حتما فیلم را ببینید. لیلا زارع، سیامک انصاری، سعید آقاخانی، نسرین مقانلو و هومن برق نورد، بازیگران اصلی فیلم «خون شد» هستند.

 

چند رمان جدید که خواندن آنها شما را سر ذوق    خواهد آورد

بخوانید  و  لذت  ببرید

برای خیلی هایمان هیچ چیز دلچسب تر و لذت بخش تر از دراز کشیدن روی تخت و خواندن یک رمان جذاب و جدید نیست. در این شماره از «مشعل» می خواهیم چند رمان و داستان جدید را به شما معرفی کنیم. داستان هایی که هر کدام در سبک و سیاق خاصی نوشته شده اند و می توانند یکی از بهترین گزینه های ممکن برای پر کردن اوقات فراغتتان باشند؛ البته حالا دیگر بهتر از ما می دانید که کتاب خواندن فقط روی کاغذ امکانپذیر نیست؛ بلکه می توانید از طریق بسترهای مختلف فضای مجازی و با قیمت های بسیار پایین تر از کتاب های کاغذی، داستان بخوانید یا حتی به صورت کتابِ صوتی بشنوید. در این مطلب با ما همراه باشید تا شمارا با چند داستان و رمان جدید و خیلی خوب آشنا کنیم. شاید هم اهل داستان خواندن نیستید؛ اما باز هم دنبال کنید، ضرر نخواهید کرد.

از زمین تا ماه

اگر تا به حال اهل ژول ورن خواندن نبودید، خیلی راحت بگویم، لذت عجیبی را در کتابخوانی از دست داده اید. ژول ورن، نویسنده ای فرانسوی بود که پنج سال بعد از ورد جهان به قرن 20 از دنیا رفت؛ اما ایده ها و خلاقیت های او در قالب داستان های تخیلی اش بسیار حیرت آور بود. ژول ورن، نویسنده ای بسیار پرکار بود و شاید شما هم نام کتاب هایی چون بیست هزار فرسنگ زیر دریا، دور دنیا در هشتاد روز، جزیره شناور، خانه متحرک و... را شنیده و صد البته فیلم ها و کارتون هایی که از روی کتاب های او ساخته شده را دیده باشید؛ اما خواندن کتاب های این نویسنده عجیب و غریب، بسیار دلچسب است. بتازگی ترجمه بسیار خوبی از رمان «از زمین تا ماه» او نیز منتشر شده است. رمانی که ژول ورن آن را در سال های پایانی قرن19 نوشت؛ اما حالا می بینیم که بیشتر همه حرف های او که روزی ممکن بود آدم ها را به خنده وا دارد، به واقعیت پیوسته است؛ البته ژول ورن اصلا و ابدا پیشگو نیست؛ بلکه نویسنده ای است در اوج خلاقیت که راستش را بخواهید یک قرن از زمانه خودش جلوتر بود. ثمین نبی پور این کتاب را از زبان فرانسه به فارسی ترجمه کرده است.

قرن دیکتاتورها

کتاب داستانی «قرن دیکتاتورها» را «الیویه گز» نوشته و ابوالفضل الله دادی آن را ترجمه کرده است. این اثر، شیوه و سبک خاصی دارد و چنانچه از نامش پیداست، کوشیده است احوال و زندگی دیکتاتورهای قرن 20 را به شیوه ای داستانی روایت کند. بنابراین اگر چه هر «دیکتاتور»، یک داستان است؛ اما کتاب از وحدت رویه ای حکایت دارد که می توان آن را یک رمان چند تکه دانست. خرده داستان ها یا به عبارت دیگر بخش های مختلف این داستان عبارتند از: «لنین، پیامبر توتالیتاریسم»، «موسولینی، از سرخ تا سیاه»، «چگونه استالین، استالین شد»، «آدولف هیتلر، اهریمن آلمان»، «فرانکو، غرق ناشدنی»، «فیلیپ پتن؛ دیکتاتور کسی است که فرمان می دهد»، «توجو هیدکی، دیکتاتور یا قربانی بی گناه؟»، «تیتو یا لاف بزرگ»، «در سرزمین سه کیم»،«مائو، استبداد بی خردی»، «انورخوجه، آخرین استالینیست»، «آلفردو استروسنر، ریش سفید خودکامه»،«خاندان دووالیه، وسوسه بدترین»، «ژوزف دِزیره موبوتو، چپاولگر زئیر»، «معمر قذافی: نابودی بادیه نشین»، «اریش هونکر، سکاندار بلندقد جمهوری دموکراتیک آلمان»، «اوگوستو پینوشه، خودکامه لیبرال»، «پول پوت: کامبوجِ سرخ از خون»، «صدام حسین، رذل بغداد». با خواندن این کتاب جذاب، علاوه بر اینکه داستان هایی را خوانده اید با تاریخ معاصر نیز تا حدی آشنا خواهید شد و البته کشورهایی که این دیکتاتورهایی که بر آن حکومت کردند نیز تا حدود زیادی به شما معرفی می شوند.