پژوهشگاه صنعت نفت

طراحی واحدهای فرآیندی پالایشگاه کرمانشاه با دانش فنی پژوهشگاه

مسئول طرح طراحی و واگذاری دانش فنی توسعه پالایشگاه کرمانشاه گفت:بهره مندی از دانش فنی پژوهشگاه نفت درتکمیل طرح های توسعه ای پالایشگاه کرمانشاه با هدف رفع نیاز های این پالایشگاه که درقالب انعقاد تفاهم نامه وقراردادهای پرشمارگسترش یافته، جایگزینی دانش های فنی شرکت های خارجی را به همراه داشته است. بابک گلزارضمیری، مسئول طرح طراحی و واگذاری دانش فنی توسعه پالایشگاه کرمانشاه با بیان این که صنعت پالایشگاهی کشور برای طرح های توسعه ای همچون کیفی سازی محصولات خودنیازبه تأمین دانش فنی داردوشرکت پالایش نفت کرمانشاه نیزازاین امر مستثنی نیست،افزود:این پالایشگاه درصددتوسعه فعالیت درحوزه های پالایشگاهی خودبرآمد وبرهمین اساس باپژوهشگاه صنعت نفت به عنوان مرکزاصلی توسعه دانش های فنی درحوزه صنعت نفت، گاز وپالایش،مذاکراتی انجام دادکه نتایج آن منجر به عقد قراردادی مهم درسال 98 شد. وی با بیان این که دراین همکاری دوجانبه مقررشده است ظرفیت واحد تقطیر اتمسفریک از20هزاربشکه تاحداکثرسقف40هزاربشکه افزایش یابد،تصریح کرد:کیفی سازی محصولات اصلی پالایشگاه کرمانشاه،رساندن حدمجاز بنزن موجود دربنزین وتولید گازوئیل با کیفیت یورو 5 دیگر برنامه های  پالایشگاه  کرمانشاه است. مسئول طرح طراحی و واگذاری دانش فنی توسعه پالایشگاه کرمانشاه با بیان اینکه این پالایشگاه در زمینه به کارگیری دانش فنی باشرکت های خارجی همکاری داشته است، اظهار کرد: با توجه به تحریم های اخیر،این فرصت به شرکت های داخلی همچون مراکز تحقیقاتی داده شد تا وارد حوزه های طراحی پایه و تأمین دانش فنی شوند. به گفته وی، خوشبختانه این پروژه با کیفیت مناسبی از سوی پژوهشگاه صنعت نفت انجام شده و در حال تحویل بسته های طراحی مهندسی پایه به کارفرما هستیم.

گلزاری ضمیر تصریح کرد: این موضوع را می توان جزو افتخارهای ژوهشگاه صنعت نفت به شمار آورد که از یک سو باجلب اعتماد صنعت و بخش خصوصی، توانسته است به رشد و بلوغ در زمینه توسعه دانش های فنی خود دست یابد و از سوی دیگر در کنار صنعت درصدد تجاری سازی آنهاست.

وی تاکیدکرد:صنعت پالایشگاهی و به طور کلی صنعت باید به حوزه دانشِ موجود در کشور اعتماد و پروژه هایی در این ابعاد را به مراکز تحقیقاتی و پژوهشی کشور واگذار کند و درمراحل بعدی،تجاری سازی و استفاده از آنها را در دستور کار خود قرار دهد.

مسئول طرح طراحی و واگذاری دانش فنی توسعه پالایشگاه کرمانشاه درباره اینکه چرا یک مرکز صنعتی ازمیان رقبای داخلی وخارجی دیگر،پژوهشگاه صنعت نفت راانتخاب می کند، اظهارکرد:پژوهشگاه از ریشه وپشتوانه دانشی بسیارقوی پژوهشگاه صنعت نفت برخور دار است و از آن می توان به عنوان یک»هاب ومرکز تحقیقاتی و توسعه صنعت نفت» نام برد.

 

  شرکت نفت و گاز پارس

 پایش مستمر فعالیت پیمانکاران طرح های  پارس جنوبی

مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس گفت: پروژه های درحال ساخت پارس جنوبی به طور مستمرازسوی کارفرمابررسی وارزیابی می شوند تابارفع موانع پیش رو، اجرای آنها با سرعت بیشتری دنبال شود.

محمد مشکین فام درحاشیه بازدید ازآخرین مراحل پیشرفت طرح های پارس جنوبی در منطقه کنگان و عسلویه اظهارکرد: براساس تعهدهایی که به وزارت نفت داده شده و بنا بر ضرورت تکمیل پروژه های باقیمانده میدان گازی پارس جنوبی،نخستین ردیف شیرین سازی پالایشگاه فاز 14به عنوان آخرین پالایشگاه این میدان مشترک درآینده نزدیک به مرحله راه اندازی می رسد.

وی بااشاره به نظارت مستمرکارفرما برکنترل اجرای طرح توسعه فاز 14 دربخش خشکی افزود: تعهدات پیمانکاران درهمه واحدهای در حال ساخت این بخش به طورمستمر پایش می شوند و در صورت بروز مشکل، علل آن شناسایی و ریشه یابی می شود تا خللی در برنامه زمان بندی ازپیش تعیین شده ایجاد نشود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس همچنین از برنامه ریزی برای عملیاتی شدن نخستین واحدفرآیندی پالایشگاه فاز14خبردادوگفت: واحد 122 که سوخت مصارف داخلی پالایشگاه از طریق آن تأمین می شود، از مدت ها پیش آماده بهره برداری است، اما بروزاشکالی جزئی درمسیرخط لوله رابط بین خط ششم سراسری و واحد 122، موجب شد در راه اندازی این بخش اندکی مشکل ایجاد شود که با رفع این نقیصه وپس از تزریق گازشیرین به این واحد،مشعل پالایشگاه فاز 14 در آینده نزدیک روشن خواهد شد.

 

    شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

بهسازی جاده های روستایی طرح مارون 1 و 4

‫جاده های روستایی مناطق اجرای طرح نگهداشت و افزایش تولید مارون 1 و 4شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، بهسازی و آسفالت می شوند.

شرکت حفاری شمال به عنوان پیمانکار طرح توسعه مارون 1 و 4 شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب در قالب طرح های نگهداشت و افزایش تولید،همسو با مسئولیت های اجتماعی وبا هدف محرومیت زدایی وکمک به عمران مناطق روستایی،روکش وآسفالت جاده های رو ستایی مناطق اجرای پروژه را در حال اجرا دارد. هم اکنون روکش آسفالت جاده ورودی به روستای عوده پایان یافته واقدام های عمرانی مشابهی نیز در دیگر روستاها در دست اجراست. شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب،سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و کمیته امداد امام خمینی(ره) با هدف افزایش فرصت های اشتغال فراگیران آزاد و تحت پوشش دوره های فنی و حرفه ای در پیمان های مناطق نفت خیز جنوب، تفاهم نامه همکاری امضا کردند. این تفاهم نامه همسو باعمل به مسئولیت اجتماعی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب وبه منظورافزایش کمّی وکیفی فرصت های اشتغال فراگیران دوره های یادشده در مشاغل تکنیسینی پیمانکاران،توسعه زمینه های همکاری مشترک آموزشی،علمی،پژوهشی و فناوری درحوزه فعالیت شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب،همچنین استفاده بهینه ازظرفیت های موجود واستفاده از ظرفیت های متقابل درگستره استان های واقع درمناطق عملیاتی امضا شد.

 

    گروه پتروپارس

افزایش تولید 10 هزار بشکه ای از آزادگان جنوبی

مدیرعامل گروه پتروپارس گفت: قرارداد حفاری 10حلقه چاه جدید میدان آزادگان جنوبی بین شرکت پتروپارس و شرکت انرژی دانا امضا شد.

حمیدرضا مسعودی باتأکید بربهره برداری حداکثری از توان داخلی دراجرای طرح ها و پروژه های این شرکت اظهار کرد:این قرارداد در قالب EPDS شامل انجام خدمات مهندسی، خرید، حفاری، خدمات حفاری و تکمیل 10 حلقه چاه جدید امضا شده است و در 16 ماه اجرا می شود. وی با بیان اینکه دراین قرارداد،9 حلقه چاه تولیدی و یک حلقه چاه نیز به منظور دفع پساب حفاری می شود،تصریح کرد: پیمانکار یادشده از طریق مناقصه و رقابت با دیگر پیمانکاران ذی صلاح انتخاب شده است و بر اساس این قرارداد پیش بینی می شود با استقرار دکل های حفاری در مجموع حدود 40 کیلومتر عملیات حفاری انجام شود. مدیرعامل گروه پتروپارس درباره نتایج مورد انتظار از بهره برداری این چاه ها گفت: طبق برنامه ریزی انجام شده با قرارگرفتن این 9حلقه چاه فعال، روزانه بیش از 10 هزار بشکه به تولید میدان آزادگان جنوبی افزوده می شود ودرنتیجه ظرفیت تولید نفت خام کشور افزایش می یابد.

مسعودی تصریح کرد: این قرارداد همسو با سیاست های کلان اقتصادی و با هدف ازدیاد برداشت از مدان های مشترک و بازگشت به بازارهای جهانی میان شرکت پتروپارس و این شرکت امضا شد تا گام دیگری برای تحقق تولید حداکثری درمرحله نخست طرح توسعه میدان مشترک آزادگان جنوبی برداشته شود.

میدان آزادگان درجنوب غربی ایران،80کیلومتری غرب اهواز ودرنزدیکی شهر سوسنگرد ودرمجاورت مرز ایران وعراق قرار دارد. نخستین چاه اکتشافی در گستره این میدان نفتی درسال 1355 حفر و مجموعه مخازن عظیم این میدان با حفر دومین چاه در سال 1378 کشف شد. تاکنون چهار لایه تولیدی شامل سروک، کژدمی، گدوان و فهلیان در میدان آزادگان شناسایی شده اند.

 

    پخش فرآورده های نفتی منطقه بوشهر

شناورهای باری کمتر از 500 تن مشمول سوخت یارانه ای می شوند

رئیس روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه بوشهر اعلام کرد: بر اساس مصوبه هیئت دولت و آیین نامه تدوین شده، تنها شناورهای باری زیر 500 تن که از نوع چوبی یا فایبرگلاس هستند، مشمول سوخت یارانه ای می شوند. مهرداد بیوکی به کشتی مسافربری «گراند فری» به عنوان کشتی تدارک دیده شده برای مسیر بوشهر- قطر اشاره و تصریح کرد: بر اساس مصوبه هیئت دولت این کشتی مشمول سوخت یارانه ای نمی شود. وی بیان کرد: کشتی گراند فری براساس اسناد و مدارک، مالکیت و پرچم آن خارجی است که این از دیگر عوامل در برخوردار نشدن آن از سوخت یارانه ای است.

رئیس روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه بوشهر اظهار کرد: با چنین شرایطی تأمین سوخت برای این کشتی بر اساس قانون باید با نرخ بانکرینگ یا بین المللی انجام شود.

کشتی گراند فری به عنوان شناور مسافری- باری مسیربوشهر- قطر اواخر خردادماه پارسال در اسکله شماره سه این بندر پهلو گرفت. این کشتی 144متر طول، 26 متر عرض، 500 تخت در قالب 250 اتاق و یکهزار و 300 صندلی است که در پنج کلاس به جابه جایی مسافر می پردازد.

 

    شرکت نفت فلات قاره ایران

بازگردانی تولید 100 حلقه چاه بسته

مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران از بازگردانی تولید 100 حلقه چاه نفتی بسته در گستره عملیاتی این شرکت خبر داد. علیرضا سلمان زاده دربازدید جمعی ازاعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از تأسیسات منطقه عملیاتی قشم، تزریق میعانات گازی درمیدان سروش در دوماه (برای شرایط خاص)، ورود به مرحله پایلوت نانوذرات، پیشرفت پروژه های سنواتی، افزایش دکل های حفاری از3به9،همچنین دستیابی به رکوردعملیاتی کردن 68 حلقه چاه، بازگردانی 200 هزاربشکه ای نفت به منظور جلوگیری از آسیب های احتمالی به چاه ها در دوره کاهش تولید را دیگر اقدام های شرکت ملی حفاری ایران  را برشمرد. وی از تلاش های رئیس کمیسیون انرژی برای رفع مشکل تعیین سقف دریافتی کارکنان وزارت نفت قدردانی و با ارائه گزارشی از وضع تولید،اقدام های جهادی شرکت نفت فلات قاره ایران را در زمینه مدیریت میعانات گازی در شرایط تحریم و تولید نفت سنتزی ظرف 45 روز، برجسته و تحریم شکن خواند.  محمودرضا حقیقی،رئیس منطقه عملیاتی قشم نیز با ذکر مصادیقی از تلاش های همکاران مناطق عملیاتی،مراتب گلایه همکاران از تعیین سقف حقوق دریافتی را به اطلاع اعضای کمیسیون انرژی رساند. فریدون عباسی رئیس کمیسیون انرژی نیزباتأیید دغدغه های مطرح شده از سوی کارکنان  بر استمرار تلاش این کمیسیون برای رفع نگرانی های کارکنان وزارت نفت،به ویژه همکاران شاغل در مناطق عملیاتی تأکید کرد. رئیس کمیسیون انرژی تصریح کرد: پیگیری های لازم برای رفع دغدغه های کارکنان صنعت نفت ادامه دارد.

 انتقال پهلوگیر 60تنی سکوی بلال به لاوان

عملیات جداسازی پهلوگیر شمالی (بوت لندینگ) سکوی بلال به وزن 60 تن و انتقال آن به منطقه لاوان به منظور انجام تعمیرات با موفقیت انجام شد.

مردادماه 98 پهلوگیر شمالی سکوی PLQ میدان نفتی بلال به دلیل ایراد در طراحی اولیه، همچنین وارد آمدن تنش های مداوم دراثرضربات شناورها و نیروی امواج، دچار صدمه های اساسی شامل ایجاد ترک در جوش لوله های 24اینچ محل اتصال به پایه های 54اینچ سکو و شکست اعضای خود پهلوگیر شد؛ به همین دلایل پهلوگیر در شرف سقوط به بستر دریا و روی خط لوله 14 اینچ انتقال نفت به جزیره لاوان قرار گرفت. با توجه به شرایط بحرانی به وجودآمده و احتمال بسیار زیاد سقوط این پهلوگیر 60 تنی در هر لحظه که می توانست افزون بر وارد آوردن صدمه جدی به سازه سکو در مسیر سقوط، سبب شکست و نشت خط لوله در بستر دریا و توقف تولید میدان نیزشود، واحد تعمیرات زیرآب منطقه لاوان به محل اعزام شد و پس از بررسی های دقیق، طرحی مبنی بر تقویت و مهار موقت با استفاده از کلمپ های 54 اینچ و 24 اینچ و بازوهای نگهدارنده میانی را به تعمیرات منطقه ارائه کرد. پس از تصویب طرح ازسوی رئیس تعمیرات منطقه لاوان، دستور ساخت صادر شد و عملیات به صورت شبانه روزی ادامه یافت تا این که در شهریورماه 98 پروژه نصب پایان یافت و شرایط از حالت بحرانی خارج شد.

 

   شرکت ملی نفت ایران

 تأیید عملکرد پایدار نخستین الکتروپمپ ایرانی طرح گوره – جاسک

مدیرعامل شرکت مهندسی وتوسعه نفت(متن) از راه اندازی وتأییدعملکرد پایدارنخستین الکتروپمپ 2.8مگاواتی (3BB)ساخت ایران در طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک خبر داد.

تورج دهقانی گفت:این پمپ بسیاربزرگ وپیشرفته را به طورکامل شرکت های ایرانی ساخته اند وهم اکنون باشرایط پایدار در تلمبه خانه شماره 2 درحال فعالیت است. مدیرعامل شرکت متن با اشاره به اینکه هم اکنون نفت گوره از تلمبه خانه شماره ۲ عبور کرده و به سمت تلمبه خانه شماره 3درحرکت است، گفت: امیدواریم با حفظ شرایط کنونی به زودی شاهد پر شدن کامل خط لوله باشیم.

وی درباره همکاری شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت ایران دراجرای این پروژه گفت: با توجه به تجربه بالای این شرکت در راه اندازی مراکز انتقال نفت درسراسر کشور، همکاری دوسویه سبب نتیجه بخشی و سرعت و دقت اجرا و راه اندازی این تلمبه خانه ها شد. قاسم عرب یارمحمدی، مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران نیز با اشاره به انتقال نفت از گوره به سمت تلمبه خانه شماره 3با تکیه بر توان الکتروپمپ ایرانی گفت: برای پرشدن خطوط لوله ودریافت نفت درتلمبه خانه شماره 3،هرالکتروپمپ روزانه 125تا 130 هزار بشکه نفت پمپاژمی کند که هم اکنون نخستین الکتروپمپ در تلمبه خانه شماره 2 آغاز به کار کرده است.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت بابیان این که هم اکنون چهاردستگاه الکتروپمپ در تلمبه خانه شماره 2به طورکامل آماده فعالیت است،تصریح کرد:باراه اندازی دیگر الکتروپمپ ها این مرکز با آرایش 3+1 الکتروپمپ فعالیت خواهد کرد به نحوی که سه الکتروپمپ  آن در سرویس و یک الکتروپمپ  دیگر آماده به کارخواهد بود.

عرب یارمحمدی درباره همکاری شرکت ملی نفت ایران وشرکت ملی پالایش وپخش فرآورده های نفتی ایران در اجرای این طرح ملی گفت: اجرای پروژه با کارفرمایی شرکت ملی نفت ایران و اجرای شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) صورت گرفته و از طرفی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت نیز ازسوی مقام عالی وزارت نفت به عنوان بهره بردار معرفی شده است. طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک، طرحی ملی و راهبردی است که با حمایت دولت و راهبری شرکت ملی نفت ایران، به دست توانمند متخصصان داخلی  اجرا شده است.

ایجاد ظرفیت انتقال یک میلیون بشکه نفت خام در روز، ذخیره سازی و صادرات آن از طریق پایانه جدید جاسک، تضمین استمرارصادرات نفت خام، تمرکززدایی از پایانه های صادراتی و متنوع سازی آن، همچنین توسعه پایدار و اشتغال زایی در سواحل مکران، اهداف پیش بینی شده در این طرح ملی و راهبردی است.

 نصب نخستین شیر موتوری 42اینچ ساخت ایران در طرح گوره - جاسک

شیرموتوری 42 اینچ کلاس 900 ساخت داخل در تلمبه خانه شماره 4طرح ملی انتقال نفت خام گوره - جاسک نصب شد.

علی جعفرزاده، قائم مقام طرح ملی گوره- جاسک با بیان این که این محصول از سوی کنسرسیومی متشکل ازشرکت های ایرانی به دست توانمند متخصصان داخلی ساخته شده است، مهم ترین قابلیت آن را استفاده درسرویس های ترش عنوان کرد.