چهاردهمين نمايشگاه بين المللي نفت و انرژي کيش برگزار شد
مشعل    چهاردهمين نمايشگاه بينالمللي نفت و انرژي کيش با حضور معاونان وزير نفت و بيش از 180 شرکت داخلي، خارجي و نمايندگي، شامگاه دوشنبه دوم بهمنماه با حضور حبيبالله بيطرف، معاون مهندسي، پژوهش و فناوري وزارت نفت  غلامرضا منوچهري، معاون توسعه و مهندسي شرکت ملي نفت و مسئولان محلي و جمعي از شرکتکنندگان داخلي و خارجي در جزيره کيش گشايش يافت.   آخرين فرصتها و ظرفيتهاي سرمايهگذاري و سرمايهپذيري در صنعت انرژي ايران و بررسي دستاوردهاي سازندگان و توليدکنندگان نفت، گاز، پتروشيمي، آب و برق و انرژيهاي نو از محورهاي اصلي و بررسي نقش ابزارهاي نوين بيمههاي بينالمللي در سرمايهگذاري خارجي و معرفي نهاد صدور گواهينامه کيفيت انجمن نفت ايران و صدور گواهينامه براي سازندگان تجهيزات صنعت نفت ايران از محورهاي جانبي نمايشگاه امسال بود. در اين دوره از نمايشگاه بينالمللي نفت و انرژي کيش، نمايندگاني از کشورهاي آلمان، ارمنستان، اسکاتلند، سوئد، کرهجنوبي، آفريقاي جنوبي، چين، گرجستان، ايتاليا، فرانسه، سوئيس، روسيه، اتريش، امارات متحده عربي و عراق حضور يافتند. اين نمايشگاه با حمايت وزارت نفت جمهوري اسلامي ايران، شرکت ملي نفت،  شرکت ملي گاز، شرکت ملي صنايع پتروشيمي، شرکت ملي پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي، انجمن سازندگان تجهيزات صنعت نفت ايران، سنديکاي صنعت برق ايران و جمعي از شرکتهاي بزرگ بخش خصوصي در فضايي معادل 18 هزار متر مربع برگزار شد.


ايران در توسعه ميدانهاي مشترک غرب کارون عقب نيست
معاون توسعه و مهندسي شرکت ملي نفت ايران گفت: در توسعه ميدانهاي مشترک با عراق، در غرب کارون عقب نيستيم و براي آينده اين ميدانها، برنامهريزيهاي توسعهاي مطلوبي انجام شده است. غلامرضا منوچهري در حاشيه بازديد از نمايشگاه بينالمللي نفت و انرژي کيش گفت: مناقصه ميدان آزادگان در جريان است. در ميدان ياران با شرکت نفت و گاز پرشيا توافق کردهايم تا قرارداد نهايي را امضا کنيم و در ميدان يادآوران نيز مذاکره با شرکت ساينوپک در حال انجام است. وي درباره طرح توسعه ميدان ياران گفت: شرکت نفت و گاز پرشيا طرح اوليه را ارائه داده و منتظر ارائه طرح نهايي از سوي اين شرکت هستيم. معاون توسعه و مهندسي شرکت ملي نفت ايران با بيان اينکه خوشبختانه برخي مذاکرات قراردادي در توسعه ميدانهاي نفت و گاز به مرحله خوبي رسيده، ابراز اميدواري کرد که صنعت نفت در سال آينده، شاهد به ثمر رسيدن بخشي از اين مذاکرات باشد. منوچهري در اين زمينه، به ادامه مذاکره با شرکت دانمارکي «مرسک» براي توسعه لايه نفتي پارس جنوبي اشاره کرد و برخي ابهامهاي ناشي از تملک مرسک از سوي توتال فرانسه را در کند شدن روند مذاکرات بيتاثير ندانست. وي گفت: توتال طبق برنامه در فاز 11 پارس جنوبي مشغول فعاليت است. معاون توسعه و مهندسي شرکت ملي نفت ايران در ادامه، درباره بسته طرحهاي نگهداشت و افزايش توليد شرکت ملي نفت ايران که قرار است در قالب EPCF اجرايي شود، گفت: اين بسته 5ميلياردي مشتمل بر 40 بسته کوچکتر است که اسناد مناقصه آن از سوي شرکتهاي نفت فلات قاره، مناطق نفتخيز جنوب و نفت مناطق مرکزي آماده شده است و پس از ارزيابي و نهايي شدن، مناقصهها برگزار ميشود. به گفته وي، فهرست بلند مناقصهگران از سوي معاونت مهندسي، پژوهش و فناوري وزارت نفت آماده و به معاونت توسعه و مهندسي شرکت ملي نفت ارائه شده که اين فهرست بلند، به صورت فهرستهاي کوتاهي براي هر يک از مناقصهها تهيه ميشود. منوچهري در پايان اعلام کرد: مناقصهها بتدريج از ابتداي سال آينده برگزار خواهد شد.


صدور نخستين گواهينامه کيفيت تجهيزات صنعت نفت
 معاون مهندسي، پژوهش و فناوري وزير نفت از صدور نخستين گواهينامه کيفيت محصولات و خدمات صنعت نفت براي 2 شرکت سازنده خبر داد. حبيبالله بيطرف، در آيين گشايش چهاردهمين نمايشگاه بينالمللي نفت و انرژي کيش با بيان اين مطلب افزود: فرايند صدور گواهينامه کيفيت تجهيزات که به ثمر رسيده است، اقدام ارزندهاي در مسير شناسايي خدمات و محصولات داخلي کيفي است.  وي با اشاره به برنامه وزارت نفت براي امضاي قراردادهاي جديد نفتي و توسعه ميدانهاي نفت و گاز در اين قالب گفت: ارزش قراردادهاي پيش رو بيش از 100 ميليارد دلار خواهد بود که با توجه به مبحث تامين تجهيزات، بازار خوبي براي اشتغالزايي و فعالسازي شرکتهاي داخلي ايجاد ميشود.   بيطرف به قراردادهاي پژوهشي با دانشگاهها نيز اشاره کرد و گفت: در قراردادهاي توسعه فناورانه ميدانها، ايجاد 9 مرکز تخصصي ازدياد برداشت برنامهريزي شده است.  وي سطوح انتقال فناوري مدنظر وزارت نفت را تشريح کرد و انتقال فناوري به شرکتهاي اکتشاف و توليد، انتقال فناوري به شرکتهاي EPC، GC و ...، انتقال فناوري به تامينکنندگان و سازندگان داخلي و انتقال فناوري مهندسي مخزن به دانشگاههاي ايراني را در اين زمينه برشمرد.


شرکت ملي حفاري ايران در مناقصات بين‎المللي حفاري عراق حضور مييابد
مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران با اشاره به رويکرد اين شرکت براي حضور در بازارهاي جهاني، از برنامه‎ريزي براي شرکت در مناقصههاي بين‎المللي حفاري در کشور عراق خبر داد.  سپهر سپهري گفت: با توجه به ظرفيت‎هاي شرکت ملي حفاري، هدفگذاري کرديم تا در کشورهاي همسايه نيز فعاليت داشته باشيم و به اين منظور، با کشور عراق مکاتباتي انجام شده است. وي همجواري ايران و عراق، دسترسي دو کشور به منطقه آزاد اروند، ظرفيت مطلوب توليد نفت در بصره و روابط خوب ميان 2 طرف را از مزيت‎هاي کار در عراق برشمرد و با اشاره به برنامه برگزاري نشست مشترک با مديران شرکت حفاري عراق در آن کشور طي يک ماه آينده ادامه داد: در سه مناقصه‎اي که شرکت اني ايتاليا براي حفاري چاه‎ در عراق برگزار مي‎کند، شرکت ملي حفاري ايران حضور مي‎يابد.  سپهري بازار دوم هدفگذاري شده از سوي شرکت ملي حفاري را کشور عمان برشمرد و گفت: براي ارائه خدمات حفاري در عمان نيز اعلام آمادگي کرده‎ايم و در سفري که هيئت عماني در هفته‎هاي آينده به ايران خواهند داشت، همکاري در اين زمينه را در نشستي مشترک بررسي ميکنيم.  وي يادآور شد: بسياري گمان مي‎کنند شرکت ملي حفاري تنها داراي دکل و تجهيزات حفاري است، حال آنکه سهم قابل توجهي از قابليت‎هاي شرکت ملي حفاري به توان ارائه خدمات حفاري در اين شرکت مربوط است و آماده ارائه خدمات حفاري هستيم.
سپهري گفت: پس از عراق و عمان، همکاري در حوزه حفاري با کشور قطر نيز در برنامه قرار دارد.
مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران در ادامه به توانمندي‎هاي صنعت حفاري در کشور اشاره کرد و گفت: اين صنعت ثابت کرد که مي‎تواند در ساخت تجهيزات حفاري خودکفا باشد.
وي ادامه داد: هم‎اکنون تنها در بخش ساخت دکل محدوديت‎هايي وجود دارد و بتازگي در زمينه ساخت مته‎هاي حفاري نيز موفقيت‎هايي حاصل شده است.
سپهري بر ضرورت به‎کارگيري ظرفيت‎هاي استان خوزستان در اين زمينه تاکيد کرد و افزود: بيشتر دکل‎هاي ما در اين استان مستقر هستند و استفاده حداکثري از توان شرکت‎هاي سازنده تجهيزات حفاري در استان براي شرکت ملي حفاري بسيار حائز اهميت است، به طوريکه هم اکنون بالغ بر 70 درصد تجهيزات مورد نياز اين شرکت از سازندگان فعال در استان خوزستان تامين مي‎شود.
مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران در پايان با اشاره به برنامه شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب براي توليدي کردن 2 چاه ميدان نفتي رگ سفيد که در جريان عمليات مهار چاه 147 اين ميدان حفاري شده بود، عنوان کرد: اين حادثه مانند هر حادثه ديگري در صنعت نفت، آموزه‎هايي به همراه داشت که پس از تکميل بررسي‎ها و جمعآوري مستندات، از اين آموزه‎ها به نحو مطلوب استفاده مي‎شود و بر مبناي آن، امکان تدوين دستورعمل‎هاي لازم براي جلوگيري از حوادث مشابه در شرکت ملي نفت ايران فراهم خواهد شد.


رويکرد وزارت نفت در حوزه تجهيزات، متمرکز بر توسعه فناوري است
رئيس هيئت مديره انجمن سازندگان تجهيزات صنعت نفت گفت: رويکرد وزارت نفت در حوزه تامين تجهيزات صنعت نفت، متمرکز بر توسعه و انتقال فناوري است. رضا خياميان افزود: ارزش ساخت و تامين تجهيزات در اجراي قراردادهاي جديد نفتي حدود 60 ميليارد دلار است که با احتساب بازار کشورهاي منطقه مثل عراق، با بازاري 100 ميليارد دلاري روبهرو هستيم و جاي کار بسياري در اين حوزه وجود دارد.  وي با اشاره به اهميت سرمايهگذاري در اجراي پروژههاي جديد حوزه بالادست صنعت نفت، الگوي راهبري سرمايهگذاريها را حائز اهميت خواند و در همين زمينه، پيشنهاد تشکيل مرکز جذب سرمايه، فناوري و مديريت توسعه را مطرح کرد.  خياميان با بيان اينکه صنعت نفت در زمينه ساخت و تامين تجهيزات در بخش پايين دست، شرايط مطلوبي دارد، ادامه داد: اما در حوزه بالادست بايد کار بيشتري انجام شود و بهرهمندي از الگوهاي جهاني براي انتقال و توسعه فناوري در بخش بالادست اجتناب ناپذير است.


کنفرانس «نفت- ايران 2018» بهمن امسال برگزار ‎شد
سومين دوره بين‎المللي «کنفرانس نفت- ايران 2018» به ميزباني هشت انجمن فعال در حوزه صنايع نفت، سوم و چهارم بهمن ماه امسال در مرکز همايش‎ها و نمايشگاه‎هاي بين‎المللي کيش برگزار شد.
«کنفرانس نفت- ايران 2018» به رياست افتخاري محمدرضا نعمت‎زاده، مشاور ارشد صنعتي وزير نفت و همزمان با چهاردهمين نمايشگاه بين‎المللي نفت و انرژي کيش برگزار شد.
معرفي توانمندي‎ها، امکانات و نيازهاي انجمن‎ها و شرکت‎هاي ايراني در حوزه‎هاي نفت، گاز، پتروشيمي و پالايش به همتايان جهاني و بخش حاکميتي، معرفي پروژه‎ها، فرصت‎هاي سرمايه‎گذاري و ظرفيت‎هاي تجاري کنوني و در حال توسعه حوزه ميان‎دستي و پايين‎دستي صنعت نفت کشور، تسهيل فرايندهاي صادرات کالا و خدمات نفتي بخش خصوصي از طريق توسعه کيفي و کمي مشارکت‎هاي ايراني و خارجي، توسعه، تسهيل و آموزش سازوکارهاي روزآمد در حوزه‎هاي مهندسي و ساخت و صادرات و تامين مالي در پروژه‎ها کسب‎وکارهاي مرتبط در صنعت نفت از طريق همکاري‎هاي داخلي و خارجي و شناسايي روش‎هاي همکاري بيشتر با شريکان، همتايان سرمايه‎گذاري بين‎المللي و شناسايي روش‎هاي ايجاد کنسرسيوم‎هاي داخلي از جمله اهداف برگزاري کنفرانس نفت- ايران 2018 اعلام شد.
در اين کنفرانس، نشست‎هاي تخصصي با محوريت فرصت‎ها و چالش‎هاي بخش خصوصي صنعت نفت ايران، يافتن روش‎هايي براي تامين مالي و سرمايه‎گذاري داخلي و خارجي بخش خصوصي در صنعت نفت، معرفي پروژه‎هاي بالادستي و پايين‎دستي صنعت نفت و فرصت‎ها و چالش‎هاي بخش خصوصي در توسعه صادرات خدمات فني و فرآورده‎هاي نفتي برگزار شد.

  کمپين حمايت شرکتهاي حوزه انرژي از زلزلهزدگان در نمايشگاه کيش
با پيشنهاد گروهي از روزنامه نگاران حوزه انرژي، شرکتهاي حوزه نفت و انرژي کشور همزمان با نمايشگاه انرژي کيش، به کمپين حمايت از مردم زلزلهزده مناطق غرب کشور خواهند پيوست. با موافقت مجري برگزاري نمايشگاه انرژي کيش، اين نمايشگاه براي عمل به مسئوليت اجتماعي خود، بخشي از عوايد برگزاري رويداد امسال را به حمايت از زلزلهزدگان غرب کشور اختصاص خواهد داد.
مهرشاد صديقي، مجري برگزاري نمايشگاه انرژي کيش در اين باره گفت: نمايشگاه انرژي کيش در نظر دارد بخشي از عوايد برگزاري اين رويداد را براي کمک به مردم زلزلهزده غرب کشور که در زلزله آبانماه استان کرمانشاه خسارت ديدهاند، اختصاص دهد.
وي افزود: افزون بر اين، شرکتهاي حاضر در نمايشگاه ميتوانند در صورت تمايل مبالغي در حدود 15 تا 20 درصد بالاتر از تعرفههاي عادي حضور در نمايشگاه را براي کمک به مردم زلزلهزده غرب کشور پرداخت کنند که اين مبالغ براي کمک به ساخت مدرسه يا بيمارستاني در مناطق زلزلهزده اختصاص خواهد يافت و جزييات مالي روند پيشرفت اين اقدام جمعي، به صورت شفاف در دسترس همگان قرار خواهد گرفت.
به گفته صديقي، شرکتهايي که به حاميان مردم زلزلهزده غرب کشور در اين نمايشگاه بپيوندند، با نشاني ويژه، از ديگران در اين نمايشگاه متمايز خواهند بود و افزون بر اين، مذاکراتي با وزارتخانههاي نفت و نيرو در جريان است تا ديگر نمايشگاههاي مرتبط با حوزه انرژي نيز براي کمک به منطقه زلزلهزده اعلام آمادگي کنند.
مجري نمايشگاه انرژي کيش افزود: در اين نمايشگاه، غرفهاي به طور ويژه به پيگيري اجراي اين کمپين اختصاص يافت که افزون بر ارائه گزارش روند اجراي اين طرح به مشارکت کنندگان، کمکهاي بازديدکنندگان را نيز براي اجراي بهتر اين طرح دريافت خواهد کرد.
پيش از اين، گروهي از روزنامهنگاران پيشنهاد داده بودند با استفاده از ظرفيت برگزاري نمايشگاهها در حوزه نفت و انرژي که محل گردهمايي شرکتهاي بزرگ اين حوزه است و با حمايت مديران، بخشي از عوايد نمايشگاههاي اين حوزه در يکسال آينده براي کمک به بازسازي مناطق زلزلهزده اختصاص يابد که در نخستين گام، نمايشگاه انرژي کيش با اين پيشنهاد موافقت کرد و روزنامهنگاران حوزه انرژي، طرح پيوستن نمايشگاه نفت تهران و ديگر نمايشگاههاي بخش انرژي کشور به اين کمپين را ادامه خواهند داد.
در طرح اوليه اين پيشنهاد آمده است: «زلزله شباهنگام يکشنبه 23 آبانماه، همچنان که رنج مردم را تصوير کرد، جلوههايي از نوع دوستي و همبستگي ملي را نيز به تصوير کشيد. تب اين مهرباني، اما نبايد سرد شود. به طول زمان بازسازيها پس از زلزلههاي لوشان و منجيل، بم و اردبيل که نگاه کنيد، به نظر ميتوان اين زمان را در زلزله کرمانشاه کوتاهتر کرد. به شرط آنکه با مشارکت همه ارگانها و دستگاههاي دولتي و خصوصي در کنار کمکهاي مردمي، با برنامه ريزي دقيق کارها به سرانجام برسد. اين گونه رنج و درد مردم زودتر پايان مييابد، هرچند غم از دست دادن عزيزانشان بيانتهاست.»