اعلام زمان برگزاری آزمون رایانه پذیرفته شدگان مدت موقت

مدیریت آموزش و برنامه ریزی نیروی انسانی وزارت نفت اعلام کرد: آزمون رایانه پذیرفته شدگان آزمون کارکنان قراردادی مدت موقت در بازه زمانی ۲۶ اردیبهشت ماه تا ۱۲ خردادماه در ۱۰ مرکز استان برگزار خواهد شد.

بر اساس اعلام این مدیریت، پس از برگزاری جلسه نهایی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت و مرکز ارزیابی مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت مقرر شد با در نظر گرفتن اهمیت سلامت همکاران، کاهش ریسک انتقال ویروس کرونا، کاهش هزینه های جابه جایی و امکان پذیر شدن اجرای آزمون رایانه در دو نوبت صبح و عصر، این آزمون پس از پایان ماه مبارک رمضان، از تاریخ ۲۶ اردیبهشت ماه تا ۱۲ خردادماه در ۱۰ مرکز استان برگزار شود. محل دقیق برگزاری، تاریخ و دیگر جزییات متعاقبا از سوی مرکز ارزیابی مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت اعلام خواهد شد. مدیریت آموزش و برنامه ریزی نیروی انسانی وزارت نفت پیش از این از برگزاری نشست های مستمر میان معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت و مرکز ارزیابی مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت در هفته های اخیر به منظور بررسی جامع جوانب برگزاری این آزمون خبر داده و اعلام کرده بود با در نظر گرفتن موضوعات مختلف از جمله تعداد قبول شدگان به تفکیک هر استان، ظرفیت مرکز ارزیابی برای برگزاری هم زمان آزمون رایانه برای قبول شدگان به صورت حضوری، ظرفیت چهار شرکت اصلی در سطح استان ها، ریسک بالای انتقال ویروس کرونا با توجه به تعداد بیشتر قبولی های مربوط به استان های خوزستان و هرمزگان به صورت متمرکز، مشکلات ناشی از سفر به تهران در ماه مبارک رمضان، ممنوعیت تردد میان شهرها و از همه مهم تر اتخاذ تدابیری برای حفظ سلامتی همکاران، تصمیم نهایی و تاریخ و محل های برگزاری آزمون رایانه اطلاع رسانی می شود.

 

 

  طرح ملی گوره - جاسک با توانمندی داخلی به سرانجام رسید

رئیس اداره بازرسی و حفاظت فنی شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) می گوید: طرح ملی گوره - جاسک بدون توانمندی داخلی به سرانجام نمی رسید. این طرح با گام بلندی که در حمایت از صنایع داخلی برداشته شد، توانست زنجیره عظیمی از صنایع را به حرکت درآورد. به گفته علی کلاکی، تجلی ظرفیت 100 درصدی تولید داخلی در کشور، از مهم ترین شاخصه های طرح گوره - جاسک است که جا دارد بگویم این طرح را در مقایسه با طرح های دیگر که در سطح جهانی انجام شده، مستثنا کرده است. پروژه گوره - جاسک توانست به نحو احسن ظرفیت تولید داخل را در راستای منویات مقام معظم رهبری در این باره به منصه ظهور برساند، همچنین می توان گفت جنبه های هماهنگی میان شرکت های داخلی در این طرح واضح و مشخص است و قادریم از آن به عنوان مرجع یاد کنیم.

 

  پاکسازی ۳ هزار هکتار اراضی پروژه لرزه نگاری دانان  

رئیس حراست شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در تشریح عملکرد سال ۹۹ مجموعه خود، از پاکسازی حدود سه هزار هکتار از اراضی آلوده به مین در پروژه لرزه نگاری دانان خبر داد. به گزارش شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، حسین نیکی اکبری درباره فعالیت های انجام شده از سوی اداره حراست این شرکت در سال ۹۹ گفت: ۳۱ هزار نقطه عمقی، ۲ هزار و ۴۷۰ کیلومتر خط گیرنده و حدود یک هزار و ۴۰۰ کیلومتر جاده دسترسی اراضی آلوده به مین باقی مانده از دوران هشت سال دفاع مقدس در پروژه لرزه نگاری منطقه عملیاتی دانان پاک سازی شد.

وی درباره عملکرد حراست در دوران فراگیری ویروس کرونا تصریح کرد: از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون، این حراست با نظارت دقیق بر تردد کارکنان و دیگر مراجعان و اجرای پروتکل های بهداشتی به عنوان نوک پیکان مقابله با همه گیری ویروس در کنار دیگر ادارات متولی سلامت همکاران، تلاش داشته میزان ابتلا و فوت ناشی از این بیماری در میان بیش از ۱۰ هزار نفر از کارکنان را به حداقل ممکن برساند. رئیس حراست شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، درباره بعضی فعالیت های شاخص حراست این شرکت در سال ۱۳۹۹ اظهار کرد: برقراری بستر ارتباطی حراست شرکت ملی نفت ایران و ایجاد دسترسی برای تغذیه اطلاعات پرسنلی شاغلان حراست در سامانه جامع امور اداری و پشتیبانی در حراست های زیرمجموعه، اتصال اولیه حراست شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب به شبکه اختصاصی حراست شرکت ملی نفت ایران، به روزرسانی بانک اطلاعاتی کارکنان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، اجرای قانون ارتقای سلامت اداری، اهتمام در بررسی مناقصات برگزارشده در ستاد و شرکت های تابع، رعایت حقوق کارکنان و عدم ورود به حریم شخصی افراد و به کارگیری خرد جمعی و کار گروهی، بخشی از عملکرد اداره حراست در سال ۹۹ است، همچنین با توجه به اینکه حوزه عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب، بیشتر در مناطق مرزی قرار دارد، تمهیدات و آمادگی لازم به منظور ارتقای مباحث امنیتی پیش بینی شده است. نیکی اکبری گفت: برنامه های اداره حراست شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در سال ۱۴۰۰ ضمن حفظ و صیانت از کارکنان و تأسیسات نفت و گاز، شامل مواردی همچون پیگیری ارتقای پایه سمت های سازمانی حراست، ایجاد و راه اندازی بسترهای الکترونیک و شبکه اختصاصی امن برای سهولت در برقراری ارتباط با شرکت های تابع، پایش تصویری اماکن و تأسیسات زیر پوشش، راه اندازی سامانه شناسایی و کنترل سلامت کارکنان و مراجعان در مبادی ورودی شرکت و نصب و راه اندازی نرم افزار کنترل ورود و خروج کالا به صورت سیستمی در حراست های تابع است

 

  چاه E۱P۶ میدان اسفند به تولید رسید

چاه SIE-E۱P۶ میدان اسفند پس از عملیات آزمون، با رقم تولید تقریبی روزانه ۲ هزار بشکه نفت عملیاتی شد.

به گزارش پترو ایران، حمیدرضا ثقفی، مدیرعامل شرکت دیریلینگ اینترنشنال لیمیتد (DCI) با اعلام این خبرتوضیح داد: این شرکت به عنوان پیمانکار پروژه EPDF سیری مطابق با تعهدات ذکرشده در قرارداد با شرکت نفت فلات قاره ایران به عنوان کارفرما، نسبت به استقرار دستگاه حفاری دریایی DCI-۱ در سکوی ایلام ۱ اقدام کرد و با استفاده از توان پیمانکاران و متخصصان داخلی، عملیات کوبش لوله های هادی ۲۶ اینچ رزوه دار را برای نخستین بار در ایران با موفقیت تا عمق ۱۵۰ متری به پایان رساند؛ به این ترتیب امکان حفاری چاه تولیدی SIE-E۱P۶ در این سکو میسر شد. وی ادامه داد: با وجود برخی محدودیت ها همچون مشکلات تامین کالای های ساخت خارج مانند لوله های مغزی و آستری کروم دار و محدودیت در استفاده از خدمات حفاری پیمانکاران خارج از کشور، با اتکا به دانش و توان مدیریتی، کادر مهندسی، نیروهای عملیات حفاری و دکل داری شرکت DCI و با نگاه به داخل و استفاده از امکانات، تخصص، دانش و تجربیات پیمانکاران بومی به منظور تأمین کالا و خدمات فنی، اقدام های لازم برای ادامه کار مانند طراحی و ساخت Agitator سیستم سیال حفاری دکل انجام شد و عملیات اجرایی چاه SIE-E۱P۶ به پایان رسید. مدیرعامل شرکت دیریلینگ اینترنشنال لیمیتد گفت: چاه SIE-E۱P۶ پس از عملیات آزمون با مقدار تولید تقریبی روزانه ۲ هزار بشکه نفت عملیاتی شده است. وی یادآور شد: با توجه به استفاده از طراحی بهینه و بهترین تجهیزات و خدمات موجود در این چاه و متراژ تولیدی برابر با ۹۴۲ متر، این چاه می تواند بیشترین و طولانی ترین بهره دهی را برای شرکت نفت فلات قاره ایران در مقایسه با چاه E۱P۵ با متراژ تولیدی ۴۶۷ متر داشته باشد.

 

سال ۹۹ عملیاتی شد

بازسازی بیش از ۱۰۰۰ تجهیز سرچاهی در مناطق نفت خیز جنوب

شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب پارسال هزار و ۲۹۶ عدد انواع شیرآلات و تجهیزات سرچاهی و شیرهای درون چاهی (SV۳) را که غیرعملیاتی شده بودند، تعمیر و بازسازی کرد.

یونس عباسی لرکی، مدیر تعمیر، تکمیل و خدمات فنی چاه های این شرکت با اشاره به اینکه این شاخص حدود پنج درصد نسبت به سال ۹۸ رشد داشته است، گفت: این کار تخصصی در شرایط تحریم و همه گیری کرونا و با بهره گیری از ظرفیت های داخلی به ثمر رسید و افزون بر تحقق برنامه های پدافند غیرعامل در حوزه تخصصی حفاری و تولید ایمن و پایدار نفت و گاز و ممانعت از توقف چاه های تولیدی شرکت های بهره برداری، بیش از ۱۰۵۰ میلیارد ریال صرفه جویی مستقیم به دنبال داشته است. وی افزود: این تجهیزات در بخش روسطحی شامل ۱۰۶۶ عدد شیرآلات و تجهیزات سرچاهی با محدوده سایزی ۲-۱/ ۱۶ تا ۱۱ اینچ و با فشار کاری ۳۰۰۰، ۵۰۰۰ و ۱۰۰۰۰ پوند بر اینچ مربع و در بخش زیرسطحی، ۲۱۸ عدد تجهیز شیرهای ایمنی درون چاهی با سایزهای ۳.۸۱۳ تا ۵.۹۶۳ اینچ است که در شرایط بحرانی و اضطراری نقش اصلی را در توقف جریان و ایمن سازی چاه به عهده دارند و پس از تعمیر و بازسازی در کارگاه های عملیاتی این مدیریت، دوباره در چاه های مختلف نصب و استفاده می شود. مدیر تعمیر، تکمیل و خدمات فنی چاه های شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: مطابق توافقنامه موجود با شرکت نفت و گاز اروندان در زمینه ارائه خدمات فنی تخصصی تعداد ۱۲ عدد از شیرآلات و تجهیزات تاج چاه با فشار کاری ۱۰۰۰۰ پام، پس از تعمیر و آزمایش های مربوطه و تأیید بازرسی فنی، برای استفاده دوباره به شرکت برگردانده شد.  برخی از این تجهیزات مخصوص در کلاس های مختلف و با آلیاژهای ویژه در چاه های با میزان هیدروژن سولفوره بالا (H۲S TRIM)  استفاده می شود و در انحصار معدودی از شرکت های خارجی است که این مدیریت با احیا و به کارگیری دوباره اقلام یادشده، نقشی بسزا در نگهداشت و تولید ایمن و پایدار در مناطق نفت خیز جنوب داشته است.

 

  در پی زلزله ۵.۹ ریشتری با محوریت بندر گناوه

وضع تأسیسات نفتی مطلوب و با ثبات است

وضع تأسیسات نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران پس از وقوع زلزله ۵.۹ ریشتری با مرکزیت بندر گناوه، باثبات و مطلوب است و هیچ وقفه ای در روند تولید نفت ایجاد نشده است.

زلزله ای که حوالی ظهر روز یکشنبه (۲۹ فروردین ماه) جنوب کشور را لرزاند، خوشبختانه خسارت جانی و مالی به همراه نداشته و جز ریزش سقف اتاق های کنترل در تلمبه خانه گوره A و C شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب (شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران)، خسارت قابل توجه دیگری در دیگر زیرمجموعه های شرکت ملی نفت اعم از نفت فلات قاره ایران، پایانه های نفتی ایران، نفت مناطق مرکزی ایران، مهندسی و توسعه نفت و منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس گزارش نشده است.

عباس اسدروز، مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران گفت: این زلزله که در خارک با شدت کمتری احساس شد، هیچ گونه خسارتی به تأسیسات این شرکت وارد نکرده و فعالیت ها به طور طبیعی در حال انجام است.

شهباز صفری، رئیس اداره اچ اس ای شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران درباره خسارت های ناشی از این زمین لرزه گفت: گزارش های اولیه حاکی از ریزش سقف اتاق های کنترل در تلمبه خانه گوره A و C و همچنین ریزش تپه های مجاور واحد بهره برداری بینک است، اما خوشبختانه تاکنون خسارت جانی و مالی در تأسیسات این شرکت در گستره جغرافیایی استان کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، فارس و خوزستان گزارش نشده است. پیگیری های شانا حاکی است روند تولید این شرکت دچار وقفه نشده و آسیب دیدگی های پیش آمده نیز به همت متخصصان در حال برطرف شدن است.

علیرضا قاسمی نژاد، رئیس بهداشت، ایمنی و محیط زیست و مدیر بحران شرکت نفت مناطق مرکزی ایران نیز اعلام کرد مناطق عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی (تابع نفت مناطق مرکزی) در جریان زمین لرزه امروز آسیبی ندیده اند و روند تولید در این مناطق ادامه دارد.

مظاهر انصاری، سرپرست بهداشت، ایمنی، محیط زیست و پدافند غیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران هم اعلام کرد بررسی های انجام شده از مناطق عملیاتی این شرکت نشان می دهد خوشبختانه این زمین لرزه خسارت جانی و مالی در سطح این شرکت به دنبال نداشته است.

کوروش رضازاده، رئیس بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت مهندسی و توسعه نفت هم گفت: زلزله امروز خسارتی را متوجه طرح های این شرکت در منطقه عملیاتی غرب کارون نکرده است و از طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک نیز خسارتی گزارش نشده و شرایط کاملا باثبات است.

پیگیری های شانا از منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نیز حاکی از آن است که هیچ خسارتی متوجه تأسیسات مستقر در این منطقه نشده است.