پلویی خوشمزه و اشتهابرانگیز

ته انداز بال مرغ                

یکی از پلوهای خوشمزه ای که می توانیم در قرنطینه کرونایی و شب های ماه مبارک رمضان بپزیم، ته اندازه بال مرغ است. پلویی خوش عطر و طعم که طرفداران زیادی دارد و معمولا در مهمانی ها سرو می شود، اما در این شرایط که دوری بهتر از دوستی است، می توان این غذای خوش رنگ و لعاب و اشتهابرانگیز را پخت و در کنار خانواده میل کرد. به این غذای خوشمزه، ارمنی پلو هم می گویند. این پلو، علاوه بر طعم خاصش، جلوه زیبایی هم به سفره شما می دهد. پس دست به کار شوید و ته انداز بال مرغ را درست کنید و از طعم و شکل دلپذیرش لذت ببرید.

آتینا عالی

مواد لازم

برنج: 3 پیمانه

بال مرغ:  برای هر نفر حداقل 3 تا 4 عدد بال مرغ

پیاز: یک عدد بزرگ

سیب زمینی: یک عدد

آب لیمو ترش: 3 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل: به میزان لازم

زعفران دم کرده: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

 طرز تهیه

 بال ها را از شب قبل داخل پیاز، نمک، فلفل،  زعفران و آبلیمو می خوابانیم تا مزه دار شوند. سپس یک طرف آنها را سرخ می کنیم و طرف دیگر را که سرخ نشده داخل قابلمه می چینیم و اطرافش را با سیب زمینی پر می کنیم. سیب زمینی حتما باید کمی خیس باشد. آنها را باید خوب شسته و خشک کنیم تا به ته قابلمه نچسبد.

برنجی را هم که از قبل با مقداری نمک خیس کرده ایم، داخل قابلمه آب جوش می ریزیم تا کمی جوش بخورد، بعد از آن برنج را آبکش می کنیم و کنار می گذاریم.

حالا نوبت چیدن بال های مرغ است. کف قابلمه روغن می ریزیم و بال ها را از سمتی که سرخ نشده اند کف قابلمه می چینیم و اطرافش را با سیب زمینی پر می کنیم(اگر دوست نداشتید می توانید از سیب زمینی استفاده نکنید)، حالا روی آنها برنج می ریزیم و خوب آن را فشرده می کنیم. برای مزه دار کردن برنج هم مثل ته چین از زعفران استفاده می کنیم. در قابلمه را می گذاریم و آن را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بال ها کاملا پخته و کاراملی رنگ شوند و برنج هم دم بکشد.

نکته

از فر هم برای پخت این پلو می توانید استفاده کنید؛ به این شکل که بال ها را داخل تابه بچینید، برنج را روی آنها بریزید و کاملا فشرده کنید. سپس رویش را با فویل بپوشانید و چند سوراخ ایجاد کنید. آن را به مدت یک ساعت و با دمای 180 داخل فر قرار دهید تا کاملا پخته شود.

 

حلوای شیر

  فاطمه عباسی

مواد لازم

آرد: نصف لیوان

شکر: نصف لیوان

مخلوط شیر و گلاب: یک لیوان

روغن: یک چهارم لیوان

زعفران دم کرده غلیظ: یک تا دو قاشق غذاخوری

هل ساییده شده: یک چهارم قاشق چایخوری

 طرز تهیه

آرد را روی حرارت خیلی ملایم کمی تفت می دهیم و پس از آن الک می کنیم تا گلوله هایش باز شود. سپس با روغن سرخ می کنیم تا کمی رنگش طلایی شود. آن را از روی حرارت برمی داریم تا خنک شود. وقتی آرد خنک شد؛ شیر، شکر، هل و زعفران را اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم. دوباره روی حرارت می گذاریم و خوب هم می زنیم تا حلوا جمع شود. حلوای آماده را داخل ظرف مورد نظر می ریزیم و برای تزیین آن هم با یک قیف و ماسوره و تا زمانی که هنوز گرم است به آن شکل می دهیم.

این حلوای خوشمزه را می توانید در ماه مبارک رمضان به راحتی در خانه تهیه کنید و از طعم دلپذیرش هنگام افطار لذت ببرید.

 

 

 

بیسکویت بادام زمینی

 مهشید عرب بیگی

مواد لازم

کره بادام زمینی: یک لیوان

تخم مرغ: یک عدد

شکر: نصف لیوان

وانیل: یک قاشق چایخوری

 طرز تهیه

کره بادام زمینی، شکر و وانیل را خوب با هم مخلوط می کنیم یا با همزن می زنیم تا کاملا یکدست شود و حالت خمیری پیدا کند. سپس فر را از قبل روی 180 درجه گرم و کاغذ روغنی را داخل سینی پهن می کنیم.

به اندازه یک گردو از خمیر برداشته و گرد می کنیم و با فاصله مناسب روی کاغذ روغنی که داخل سینی فر پهن کرده ایم، می چینیم. سپس با پشت چنگال روی بیسکویت ها را خط می اندازیم و کمی صاف می کنیم(بهتر است قبل از پخت بیسکویت ها را به مدت 10 دقیقه یا بیشتر داخل یخچال بگذاریم تا خودشان را بگیرند).

بیسکویت ها را به مدت 15 تا 25 دقیقه داخل فر از قبل گرم شده با درجه 180 می گذاریم تا بپزند، وقتی دور آنها طلایی شد، از فر خارج می کنیم و اجازه می دهیم کاملا سرد شود، بعد از کاغذ جدا می کنیم.