بیش از گذشته به توصیه ها توجه کنیم

احساس مسئولیت  در قبال زندگی دیگران

شبنم اعماری بیش از یک سال از ورود ویروس کرونا به ایران می گذرد، ویروس منحوسی که جهان را درگیر خود کرده و تا به امروز جان افراد زیادی را گرفته است. از لحظه شیوع این ویروس کشنده فاصله اجتماعی، شست وشوی دست ها، استفاده از مواد ضدعفونی کننده، استفاده از ماسک و... برای حفظ سلامت و مصون ماندن از کرونا، جزو مواردی بوده که مکررا روی رعایت آنها تاکید شده است؛ از این رو رفتارهای اجتماعی مردم در کنترل این ویروس کشنده همچنان موثرترین راهکار است که می تواند روند ابتلا را به حداقل برساند و آمار مرگ و میر را کاهش دهد.درست است که در حال حاضر با ساخت واکسن و آغاز واکسیناسیون برخی کشورها توانسته اند تا حدودی در مهار کرونا موفق عمل کنند، اما همچنان رعایت پروتکل های بهداشتی پیشگیرانه ترین اقدامی است که می توان در کاهش ابتلا به کرونا انجام داد و از شیوع آن جلوگیری کرد.در حال حاضر با قرمز شدن بسیاری از شهرهای ایران زنگ خطر کرونا به صدا درآمده و این یعنی بیش از پیش باید به پروتکل های بهداشتی و توصیه هایی که مدام در حال تکرار هستند، توجه کنیم.متاسفانه در این شرایط بحرانی دیده می شود که بسیاری از افراد بی توجهی عجیبی نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی دارند، مساله ای که می تواند شرایط را بسیار وخیم تر کند. بنابراین عمل به مسئولیت اجتماعی در این شرایط بحرانی، امروز بیش از هر زمان دیگری احساس می شود.

 مسئولیت اجتماعی

 

 احساس مسئولیت در قبال زندگی و نیازهای دیگران را می توان تعریفی از مسئولیت اجتماعی دانست. این بدان معناست که در بحران های اجتماعی، ما شهروندان مسئولیتی برعهده داریم که باید به آن توجه کنیم.  در دنیای امروز، حقوق شهروندی و تاکید بر اجرای مسئولیت های اجتماعی، یکی از نکات حائز اهمیتی است که در کنترل وضعیت جامعه در شرایط بحرانی نقش بسزایی دارد. از این رو عدم توجه به آن می تواند جامعه را در شرایط سختی قرار دهد. به بیان ساده تر، یکی از مصداق های بارز تحقق حقوق شهروندی، مسئولیت اجتماعی یا به تعبیری جامعه پذیری است. فرد متعلق به اجتماع (در هر قشری که باشد) در مقابل مخاطراتی که شهروندان را تهدید می کند باید احساس مسئولیت داشته باشد و در کاهش خطر، پیشگیری و درمان تلاش کند. بنابراین در این روزهای سخت کرونایی که بسیاری از شهرهای ایران به رنگ قرمز درآمده و ابتلا به کرونا افزایش یافته و آمار مرگ و میر بالا رفته، بی شک بهترین راه برای عبور از این شرایط، افزایش مسئولیت اجتماعی شهروندان در قبال یکدیگر است. لذا همه باید کمک کنیم تا هرچه سریع تر شر این ویروس از سرمان کم شود و زندگی به حالت عادی بازگردد.  در کنار توجه شهروندان به مسئولیت اجتماعی ، رعایت پروتکل های بهداشتی نیز همچنان در مبارزه با ویروس کرونا بسیار موثر است. امروز با توجه به شیوع کرونای انگلیسی که خطرناک تر از ویروس اولیه است، برای پیشگیری از آن باید بیش از گذشته به توصیه ها توجه کنیم.

چرا شستن دست ها مهم هستند؟

 شست وشوی دست ها با آب و صابون یا استفاده از شوینده های الکلی، ویروس هایی را که ممکن است در دست های شما خانه کرده باشند از بین می برد. به همین دلیل شستن مرتب دست های با آب و صابون و در مواردی هم که امکان دسترسی به آب وجود ندارد با شوینده های الکلی را نباید فراموش کرد.

چرا فاصله اجتماعی خود را حفظ کنیم؟

 وقتی فردی عطسه یا سرفه می کند، از این طریق ذرات مایعی را از بینی یا دهان خود به بیرون پخش می کند، ذراتی که ممکن است ویروسی باشند. به همین دلیل اگر فاصله(یک و نیم تا دو متر) خودمان را با دیگر افراد رعایت نکرده باشیم، این ذرات از راه تنفس وارد بدنمان می شوند که ممکن است حاوی ویروس باشند و ما را هم مبتلا کنند.

 رعایت بهداشت تنفسی چرا و به چه دلیل؟

 

رعایت اصول بهداشتی در این شرایط حساس امری ضروری است. از این رو هنگام عطسه یا سرفه حتما باید دهان و بینی خودمان را با دستمال کاغذی و در صورت نداشتن دستمال با آرنج بپوشانیم. پس از آن بلافاصله دستمال را در یک سطل زباله دربسته بیندازیم.دلیل این کار هم این است که در صورت ناقل بودن، ذرات ویروس پراکنده نشود. با رعایت بهداشت تنفسی می توانیم از خودمان و اطرافیانمان در برابر ویروس هایی مثل آنفلونزا، سرماخوردگی و مهم تر از همه کرونا محافظت کنیم.

 حواسمان   به چشم ها،  بینی   و دهانمان   باشد

از دست زدن به چشم ها، بینی و دهانمان باید خودداری کنیم، از آن جهت که دست ها با سطوح زیادی در تماس است و می تواند حاوی ویروس باشد که در صورت آلوده بودن آنها، با دست زدن به چشم، بینی یا دهان ویروس به داخل بدن راه پیدا می کند و باعث بیماری می شود.