[1]    شرکت پایانه های نفتی ایران

 تشدید اقدام های پیشگیرانه مقابله با کرونا در پایانه خارک

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران گفت: هم زمان با شکل گیری موج چهارم کرونا در کل کشور، مقررات و اقدام های پیشگیرانه در ستاد و مناطق عملیاتی شرکت اعمال و بر اجرای آنها تأکید شد.

عباس اسدروز با بیان اینکه در رویارویی با موج چهارم شیوع کرونا در نخستین اقدام، ورود همه مهمانان نوروزی به جزیره خارک ممنوع و نشست ها و بازدیدهای غیرضروری کاهش داده شد، افزود: با توجه به همسایگی استان بوشهر با خوزستان و وضع قرمز این استان در هفته های گذشته، محدودیت های پروازی از مبادی استان خوزستان اعمال و ورود کارکنان با توجه به سیر افزایشی بیماری کرونا از این استان اعمال شده است. وی تصریح کرد: کارکنان برای بازگشت به کار ملزم به تکمیل فرم های خوداظهاری از طریق سامانه nocorona.ir یا salamat.gov.ir  به صورت حداقل یک بار در هفته خواهند بود. مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران گفت: همچنین اماکن و مشاغل پرخطر مطابق با دستورعمل کمیته ملی مقابله با کرونا در سطح منطقه عملیاتی خارک تعطیل و بر اجرای تمهیدات فاصله گذاری در همه محیط های کاری، اداری و ایاب و ذهاب دریایی و پروازی کارکنان مطابق با دستورعمل فاصله گذاری ستاد ملی کرونا تأکید شده است. اسدروز گفت: ضمن توجه به ایمنی کارکنان، مطابق با اعمال پروتکل فاصله گذاری هوشمند اجتماعی ابلاغی ستاد ملی مبارزه با کرونا، نفرات وکارکنان خدماتی به غیر از نیروهای درگیر عملیات تخصصی 50 درصد کاهش داده شده است. وی لغو برگزاری اجتماعات و حذف ترددهای غیرضروری در حوزه پیمانکاران فعال در سطح منطقه عملیاتی و پروژه های جاری را از دیگر اقدام های پیشگیرانه این شرکت برای مقابله با کرونا به ویژه در موج چهارم آن عنوان کرد. مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران تصریح کرد:تردد نفتکش ها وشناورها هم بارعایت پروتکل های بهداشتی و نشست ها نیز با حداقل نفرات از طریق ویدیوکنفرانس برگزار می شود. اسدروز با بیان اینکه میزان اقلام بهداشتی مورد نیاز کارکنان شامل ماسک و الکل ضدعفونی با افزایش تقاضا و شرایط آب و هوایی منطقه عملیاتی خارک افزایش یافته است، اظهار کرد: شرکت پایانه های نفتی ایران همسو با اهداف مسئولیت اجتماعی، پشتیبانی از سازمان ها، نهادها و بخش بومی را نیز در دستور کار خود دارد. وی گفت: برای اجرای دقیق دستورعمل ها، رؤسای پایانه نفتی خارک به عنوان جانشین مدیر ارشد شرایط اضطراری منطقه عملیاتی خارک تا اطلاع ثانوی و بهبود شرایط در این جزیره،نظارت و کنترل های لازم را در زمینه اعمال محدودیت ها و دستورعمل های بهداشتی انجام خواهند داد.

 

    پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان

توزیع بیش از 118 میلیون لیتر بنزین یورو 4

رئیس تأمین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان از تأمین و توزیع بیش از 118 میلیون لیتر بنزین یورو  4در استان در سال 99 خبر داد.

کورش رحیم زاده گفت: با توجه به شرایط آب وهوایی استان کردستان و موضوع مهم محیط زیست، با پیگیری و برنامه ریزی انجام شده از ابتدای تیرماه 99 فرآیند تأمین و توزیع بنزین یورو 4 در سطح استان آغاز شد.

وی با اشاره به هماهنگی واقدام های شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان برای افزایش مقدار توزیع بنزین یورو دراین استان افزود: این مقداربنزین یورو 4 توزیعی معادل 28 درصد از کل مصرف بنزین دراین استان است.

رئیس تأمین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کردستان سازگازی با محیط زیست، کاهش آلاینده های زیست محیطی، افزایش بازده سوخت خودروها و جلوگیری از فرسودگی زودهنگام قطعات را از مزیت های بنزین یورو 4 برشمرد و تصریح کرد: کاهش مقدار گوگرد و بنزن واکتان بالای این نوع فرآورده نسبت به بنزین معمولی نقش بسزایی در کاهش آلاینده های زیست محیطی خواهد داشت.

هم اکنون 82جایگاه عرضه فرآورده های نفتی و52جایگاه عرضه گازطبیعی فشرده (سی ان جی) در کردستان به مردم خدمات ارائه می دهند.

 

   منطقه 5 عملیات انتقال گاز

ساخت سامانه کنترل رطوبت هوای ابزار دقیق در تأسیسات خنج

سامانه کنترل رطوبت هوای ابزار دقیق درتأسیسات تقویت فشار گاز خنج درمنطقه 5عملیات انتقال گاز طراحی و ساخته شد.

پیمان خضرایی، مدیرمنطقه 5عملیات انتقال گاز با اشاره به خروج این سامانه ازمدار عملیات به دلیل اشکال تصریح کرد: با توجه به اهمیت سامانه مزبور به دلیل ضرورت کنترل مقدار رطوبت هوای ابزاردقیق، همچنین اهمیت آن در انتقال پایدار گاز، طراحی و ساخت آن با تکیه بر توان متخصصان منطقه، در دستور کار قرارگرفت.

وی افزود: سامانه طراحی و ساخته شده روی پلت فرم آزمایشگاهی تعبیه شد و برای هزارسیکل در شرایط آزمایشگاه، باموفقیت آزمایش و درنخستین فرصت سیستم اصلی نصب و جایگزین کنترلر اصلی می شود.

مدیر منطقه ۵ عملیات انتقال گاز با اشاره به مشخصات این سامانه تصریح کرد: این کنترل کننده از پردازنده ARM برخوردار است که سرعت مناسبی نسبت به توان مصرفی دارد.

خضرایی ادامه داد: قطعات تهیه شده در این سامانه از بهترین های موجود بازار هستند و امکان تهیه و نصب آن از صفر تا صد و عیب یابی با کمترین هزینه فراهم است. وی تأکید کرد: این کنترل کننده توسط کارشناسان واحدهای برق و ابزار دقیق ایستگاه خنج طراحی و ساخته شده است و قابلیت جایگزینی و استفاده در دیگر تأسیسات تقویت فشار و سیستم های مشابه را دارد.

 

    شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

2چاه مخزن گازی ژوراسیک ایمن سازی شد

چاه های گازی 310 و 314مخزن ژوراسیک مسجدسلیمان با موفقیت ایمن سازی شدند.

این عملیات مشارکت و همکاری کارشناسان ومتخصصان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب وشرکت بهره برداری نفت وگازمسجدسلیمان با رعایت کامل نکات ایمنی و تمهیدهای فنی لازم انجام شد.

 در این عملیات، شیرایمنی درون چاهی چاه گازی314به دلیل اشکال وعلمکرد نامناسب با شیرجدید تعویض و پس از آزمایش، در مدار بهره برداری قرار گرفت.

درعملیاتی مشابه، چاه310مخزن گازی ژوراسیک نیز ایمن سازی و مهیای حضور دکل شد.

در این عملیات با روشی ابداعی، پیچ های درپوش چاه با روش برش گرم باز و یک عدد شیر دروازه ای به همراه درپوش چاه روی شیر پیشین نصب شد تا این چاه گازی پرخطر به طور کامل ایمن شود. مخزن گازی ژوراسیک مسجدسلیمان از نظر مقدار هیدروژن سولفوره از پیچیده ترین مخازن جهان است.

 

     شرکت ملی گاز ایران

تعمیرات اساسی مجتمع گاز پارس جنوبی کلید خورد

رئیس تعمیرات مجتمع گاز پارس جنوبی از آغازعملیات تعمیرات اساسی این مجموعه با برنامه ریزی دقیق و منسجم و با توان متخصصان و کارکنان داخلی درسال 1400 خبرداد.

محمود بالنده با اشاره به اینکه در دوره تعمیرات اساسی با اجرای اقدام های نوآورانه مسیر تولید پایدار را ادامه می دهیم، افزود: بهبودبازه زمانی انجام تعمیرات اساسی،افزایش تولید، بهره وری و کاهش مشعل سوزی بارعایت مسائل ایمنی و زیست محیطی نیزدردستور کار مجتمع گاز پارس جنوبی قرار دارد.

به گفته وی، تعمیرات اساسی سال 1400پالایشگاه های دوازده گانه مجتمع گاز پارس جنوبی طبق برنامه ریزی وتدابیرانجام شده،از 26 فروردین ماه درپالایشگاه هشتم آغاز شده است. بالنده درباره روند اجرای برنامه عملیات تعمیرات اساسی در بزرگ ترین مجتمع گازی کشور اظهار کرد: طبق برنامه، پالایشگاه های ششم(23روز)، سوم (27روز)، پنجم (34 روز)، چهارم(15روز)، دهم(24روز)، دوازدهم(30روز)، همچنین پالایشگاه های یازدهم(40 روز)، هفتم (22روز)، اول(30روز)، دوم (16روز) و نهم (41 روز) تا پایان مهرماه امسال تعمیر اساسی خواهند شد. وی تأکید کرد: دراین برنامه ریزی به کمترین همپوشانی تعمیرات اساسی برای رفع نیاز مصارف گوناگون کشور به ویژه صنایع متکی بر محصولات پالایشگاه های گازی در فصل گرم سال، همچنین پایان تعمیرات اساسی همه پالایشگاه ها پیش از رسیدن فصل سرما برای حفظ تولید حداکثری مجتمع توجه شده است. رئیس تعمیرات مجتمع گاز پارس جنوبی تصریح کرد: پارسال با توجه به شرایط ویژه کشور در اثر شیوع بیماری کرونا بخشی از تعمیرات اساسی تجهیزات به سال 1400 منتقل ومقررشد با توجه به لزوم حفظ شرایط پایداری تولید درفصل سردسال،طبق الزام های بالادستی و تصمیم های شورای طرح تعمیرات اساسی درسال،1400همه بخش ها با اولویت بازرسی فنی تعمیرات اساسی شوند.

بالنده افزود: امسال هم با توجه به ادامه روند بیماری کرونا و حجم کارهای تعمیرات اساسی پالایشگاه های مجتمع، وظایف و مسئولیت های مدیریت و نیروهای مجتمع با مخاطرات بیشتری همراه است به همین منظور پس از پایان تعمیرات اساسی سال 99 با همکاری همه واحدهای ستادی و پالایشگاهی، اقدام های لازم مانند پیش بینی نیروی کافی، تأمین به موقع متریال وتجهیزات مورد نیاز انجام شده است.

وی تاکید کرد: تمهیدهای لازم با همکاری واحدهای ذی ربط و بهداشت و درمان صنعت نفت برای انجام تست های مورد نیازجهت شناسایی و پیشگیری مبتلا نشدن نیروها به بیماری و رعایت کامل دستورعمل های بهداشتی نیز در نظر گرفته شده است.

 

 

    پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان

توزیع بیش از 2.5میلیارد لیتر سوخت به مبادی مصرف

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان گفت: پارسال بیش از 2.5 میلیارد لیتر انواع فرآورده نفتی شامل بنزین، نفت سفید، نفت گاز و نفت کوره از انبارهای نفت «ایثارگران» و «نوشیجان» منطقه همدان توزیع و به مبادی مصرف ارسال شده است. امین روستایی با بیان اینکه این مقدار سوخت از ابتدای فصل بهار تا پایان زمستان سال گذشته در استان همدان و دیگر مناطق زیر پوشش این منطقه عملیاتی توزیع و مصرف شده است، رشد مصرف فرآورده های نفتی یاد شده را درمقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن 5.2 درصد اعلام کرد. وی با اشاره به سپری شدن سال 99 با فراز و فرودهای فراوان و به ویژه همه گیری ویروس کرونا ادامه داد: پارسال شاهد سه مرحله اوج گیری ابتلا و موج بیماری کووید-19و به تبع آن تعطیلی های مکرراصناف و مشاغل بودیم، اما فعالیت شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی باتلاش مجدانه کارکنان منطقه و انبارهای تدارکاتی نفت، همچنین همکاری سازنده مدیران و کارکنان شاغل درجایگاه های عرضه فرآورده، لحظه ای تعطیل نشد و سوخت رسانی مستمر و بی وقفه انجام شد.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان گفت: مصرف بنزین استان همدان در سال گذشته در مقایسه با سال قبل از آن، 2.16 درصد کاهش داشته است. روستایی با اشاره به اینکه بیشترین بخش مصرف نفت گاز، حمل ونقل زمینی بوده است، تصریح کرد: مصرف گازوئیل درسال گذشته نسبت پارسال از رشد 2 درصدی مصرف این فرآورده حکایت دارد. وی با اشاره به ثبات مقدارمصرف نفت سفید در چهار فصل سال 99 نسبت به سال 98 اظهار کرد: توزیع 100 درصدی این فرآورده به مصرف کنندگان واقعی دربستر الکترونیک مانع انحراف در شبکه توزیع ومصرف باثبات آن می شود.

 مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان درباره مصرف گاز مایع(ال پی جی) نیز گفت: مصرف این فرآورده نفتی در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن 2 درصد کاهش را نشان می دهد.

 

    پخش فرآورده های نفتی منطقه چالوس

افزایش 81 درصدی مصرف سی ان جی

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چالوس از افزایش 81 درصدی مصرف سی ان جی و کاهش مصرف بنزین در تعطیلات نوروز 1400خبر داد.

تورج امانی گفت: توسعه و تجهیز جایگاه های سی ان جی و نهادینه کردن فرهنگ صرفه جویی بنزین با مصرف سوخت پاک، افزایش خیره کننده مصرف س ان جی در تعطیلات نوروز امسال  را در مقایسه با مدت مشابه سال پیش از آن در غرب استان مازندران در پی داشت.

وی افزود: با رشد مصرف سی ان جی در تعطیلات نوروز 1400، در مصرف 4 میلیون و 500هزار لیتر بنزین صرفه جویی شده است.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چالوس به طرح دوگانه سوز کردن رایگان خودروهای عمومی نیز اشاره و تصریح کرد: سه مرکز برای گازسوز کردن خودروها در شهرهای محمودآباد، سرخرود و چالوس فعالیت می کنند و دوگارگاه دیگر نیزدر شهرهای محمودآباد و نوشهر فعال خواهند شد.

منطقه چالوس 41جایگاه سی ان جی دارد و روزانه حدود 350 هزارمترمکعب گاز طبیعی از این جایگاه ها به مصرف کنندگان عرضه می شود.

 

   پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه

413میلیارد تومان درآمدزایی از محل کنترل و پایش الکترونیکی سوخت

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه گفت: سال گذشته از محل کنترل و نظارت های الکترونیکی فروش سوخت به وسائل نقلیه خروجی از مرزهای بازرگان، سرو، رازی و پلدشت، افزون بر 413 میلیارد تومان درآمدزایی شده است.

احمد مجرد تصریح کرد: فروش مرزی سوخت در استان آذربایجان غربی در دو بخش(فروش ازباک وخرده فروشی دربازارچه های مرزی)، با هدف مبارزه با قاچاق سوخت وصیانت از آن به عنوان سرمایه ملی انجام می شود. وی با اشاره به سیستمی شدن اندازه گیری میزان موجودی سوخت باک کامیون ها و رشد نرخ فروش مرزی تصریح کرد: برگزاری مستمر جلسات نرخ گذاری به دلیل نوسانات ارزی اخیر، نقش بسیار مهمی در افزایش درآمد ریالی دولت و کاهش قاچاق سوخت داشته است. مجرد گفت: درآمد ریالی یاده شده ازمحل فروش ازباک به میزان 50میلیون لیتر و خرده فروشی در بازارچه رسمی مرزهای منطقه به میزان 8 میلیون لیتر محقق شده است. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه توزیع سوخت از طریق سامانه های نرم افزاری را نقطه تحول عرضه سوخت عنوان و اظهار کرد: امروز، هیچ مصرف کننده ای (جزء وعمده ) برای خرید فرآورده های نفتی نیازبه حضور در نواحی ندارد واین مهم با ثبت درخواست درسامانه «سدف» انجام می شود. وی همچنین با بیان اینکه دیگر نیاز نیست جایگاهداران و فروشندگان(شهری و روستایی) حواله های صادرشده رابه صورت دستی به شرکت تحویل دهند وتسویه حساب کنند، تصریح کرد:این مهم به شکل مکانیزه، با ثبت سهمیه در سامانه انجام می شود وچیزی به نام صدور حواله به صورت دستی(نه تنها در مرزها بلکه در کل شرکت پخش فرآورده های نفتی) وجود ندارد.

 

صرفه جویی 323 میلیون لیتری مصرف بنزین با استفاده از سی ان جی

مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه درباره سی ان جی و مصرف آن درسال گذشته نیز گفت: مصرف این سوخت پاک در سال گذشته به 323 میلیون مترمکعب رسید و به همین میزان صرفه جویی درمصرف بنزین را رقم زد.

مجرد با بیان رشد هشت درصدی مصرف سی ان جی این حوزه عملیاتی در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن، تبلیغ و ترویج فرهنگ استفاده از سی ان جی را از دلایل این رشد مصرف عنوان کرد.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه با اشاره به طرح گازسوز کردن رایگان خودروهای عمومی، از ثبت نام10هزار979خودروعمومی و باری دراین طرح در سال گذشته خبر داد. مجرد افزود: سال گذشته 9500 خودرو عمومی به سیستم دوگانه سوز مجهز شده اند و یکهزار و522دستگاه خودرو عمومی  دیگر نیز در نوبت تبدیل قرار دارند.  مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه گفت: بنا برارزیابی سال گذشته مدیریت طرح سی ان جی، آذربایجان غربی رتبه یک کشوری، تهران رتبه دوم وآذربایجان شرقی، رتبه سوم را در فرایند تبدیل رایگان خودروهای عمومی به سیستم دوگانه سوز به خود اختصاص داده اند.