یکی از محبوب ترین غذاهای پاییزی

دلمه به

      آتینا عالی

دلمه یکی از محبوب ترین غذاهای ما ایرانی هاست. غذای خوشمزه ای که انواع مختلفی دارد که هر کدام طعم و مزه دوست داشتنی خودشان را دارند.

پاییز، فصل دل انگیز هزاررنگ، میوه های رنگارنگی دارد که یکی از آنها به است. میوه ای پرطرفدار که می توان با استفاده از آن یک غذای پاییزی لذیذ پخت. همانطور که می دانید به، سرشار از ویتامین های آ، ب و املاح آهکی و تانن است. پروتید، گلوسید، لیپید و آب دارد. صد گرم از این میوه، ۱۱۲ کالری انرژی تولید می کند و برای قلب، معده و اعصاب مقوی است. از این رو در این شماره برای شما خوانندگان همیشه همراه طرز تهیه دلمه به را آورده ایم.

مواد لازم

گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم

برنج: ۳ پیمانه

به: ۳ عدد

لپه: ۶ قاشق سوپخوری

پیاز خرد شده: 2 عدد متوسط

رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق سوپخوری

زرشک، کشمش، شکر و سرکه: به میزان لازم

گردو خرد شده: به میزان لازم

پودر دارچین، نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

 طرز تهیه

 ‎ابتدا برنج را از یک ساعت قبل خیس کرده، سپس در آب جوش ریخته و آن را آبکش می کنیم. لپه ها را می پزیم، بعد از پخت آن را داخل آبکش می ریزیم تا آبش کاملا گرفته شود. یکی از پیاز ها را با روغن تفت می دهیم، زمانی که طلایی رنگ شد، گوشت چرخ کرده، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را می افزاییم و اجازه می دهیم که با ادویه ها کمی تفت بخورند. حالا نوبت اضافه کردن یک قاشق سوپخوری رب است. رب را هم کمی با دیگر مواد تفت می دهیم. سپس لپه و برنج را به گوشت اضافه می کنیم. مقداری کشمش، زرشک، گردوی خرد شده و کمی نمک و فلفل هم می افزاییم و مواد را خوب با هم مخلوط کرده و باز هم کمی تفت می دهیم. به سراغ به هایمان می رویم؛ سر آنها را با دقت جدا می کنیم و با یک قاشق چایخوری داخل آنها را خالی کرده، طوری که به ها سوراخ نشوند. حالا با مواد آماده دلمه مان داخل به ها را پر می کنیم. پیاز دیگرمان را سرخ می کنیم و کمی زردچوبه و بقیه رب را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم. کمی پودر دارچین هم می افزاییم. گوشت های به را اضافه می کنیم، در صورت تمایل مقداری شکر و سرکه هم می افزاییم تا سس ملسی به دست آید. حدود دو، سه لیوان آب اضافه کرده و صبر می کنیم جوش بیاید. سپس به ها را داخل آن قرار می دهیم، به شکلی که نصف دلمه به هایمان داخل سس باشد. در ظرف را می گذاریم و حدود ۴۵ دقیقه صبر می کنیم تا دلمه به مان کاملا پخته شود.

 

نان خامه ای

 محيا اترك

 مواد لازم

كره: ۵۰ گرم

آب: يك ليوان

شكر: يك قاشق غذاخوري

نمك: به میزان لازم

آرد: يك ليوان

بيكينگ پودر: يك قاشق چايخوري

تخم مرغ: 4 عدد

وانيل: نوك قاشق چايخوري

 طرز تهيه

كره، آب، شكر و نمك را داخل قابلمه مي ريزيم و روی گاز قرار می دهیم، بعد از اينكه اطراف مايع شروع به جوشيدن كرد، آرد و بيكينگ پودر را اضافه كرده و تندتند هم مي زنيم تا خمير يكدستی به دست آید. سپس با همزن برقي 2 تا 3 دقيقه مي زنيم و تخم مرغ ها را همراه با وانيل به آن اضافه مي كنيم. به كمك یک ماسوره به خمير شكل می دهیم و داخل سينی فر چرب شده يا آرد پاشيده شده مي چينيم. سيني را داخل فری كه از قبل گرم شده، قرار داده و اجازه مي دهيم به مدت يك ساعت با دماي 160 درجه سانتی گراد پخته شود. بعد از پخت انتهاي نان های خامه اي يك سوراخ ايجاد كرده و با خامه قنادي داخل آنها را پر مي كنيم.

 

کیک شکلاتی با گاناش

  ملیکا فتاحی

مواد لازم

پودر کاکائو: ۳ قاشق غذاخوری

بیکینگ پودر: یک قاشق غذاخوری

وانیل‏: یک قاشق چایخوری

شیر(یا ماست): یک لیوان

آرد سفید: ۲ لیوان

روغن: یک دوم لیوان

شکر: یک لیوان

تخم مرغ: ۳ عدد درشت

 طرز تهیه

درون کاسه تخم مرغ را با وانیل و شکر مخلوط می کنیم. باید پنج دقیقه با همزن آن را بزنیم تا کرم رنگ شود. سپس روغن و ماست (یا شیر) را اضافه کرده و مجددا هم می زنیم تا مخلوط یکدست و نرمی به دست آید. حالا آرد و پودر کاکائو را چند بار الک می کنیم تا سبک شوند، سپس با بیکینگ پودر مخلوط کرده و قاشق قاشق به دیگر موادمان می افزاییم و با قاشق آرام و یکنواخت مخلوط می کنیم (مایه این کیک نه شل است و نه سفت). کف قالب کیک را کاغذ روغنی می اندازیم یا با کمی روغن چرب می کنیم و مواد آماده شده را داخل قالب می ریزیم.مقدار مایه کیک نباید بیشتر از سه چهارم قالب باشد. قالب کیک را درون فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شده به مدت 40 الی 60 دقیقه قرار می دهیم. بعد از پخته شدن کیک، اجازه می دهیم خنک شود، بعد آن را از قالب بیرون می آوریم.

 

مواد لازم برای گاناش

شکلات تخته ای: 100 گرم

خامه: 100 گرم

 

طرز تهیه

شکلات را بن ماری می کنیم (روی حرارت غیرمستقیم مانند بخار آب کتری شکلات را آب می کنیم)، بعد خامه را اضافه می کنیم و هم می زنیم. گاناش آماده را روی کیک می ریزیم.