گفت و گو با نویسنده کتاب های تخصصی در شرکت ملی حفاری ایران:

می خواهم تجربیات تلخ ما تکرار نشود

مشعل   بسیاری از کارکنان صنعت نفت در هر یک از بخش هایی که قرار دارند، تلاش می کنند آنچه به عنوان تجربه کاری در طول سالیان سال به دست آورده اند را ثبت و بازخوانی کنند. در این میان بسیاری هم هستند که این تجربیات را با دانسته های علمی و دانشگاهی تطبیق می دهند و تبدیل به مجموعه ای ارزشمند می کنند تا سایر کارکنان نیز در طول سالیان بعد بتوانند از این تجربیات استفاده کنند. احمد بهرامي عيسي آبادي يکي از همکاران در خانواده بزرگ شرکت ملی حفاری ایران است که برای دومین بار به سراغ او می رویم تا کتاب های جدیدی را که در حوزه حفاری تالیف کرده است، معرفی کنیم. او سال ها در عمليات حفاري به عنوان کارشناس سيال حفاري فعال بوده و همین تجربیات او را به سمت ثبت این داده ها و تجربه ها برده است.

بهرامی عیسی آبادی از 20 سالگی در این صنعت و درگیر عملیات سنگین چاه پیمایی و سیال حفاری بوده و در حال حاضر نیز سرپرست تعميرات اساسي و برون سپاري تجهيزات مديريت سيال حفاري شرکت ملي حفاري ايران است. او از هموطنان بختیاری و اهل مسجدسليمان است و از کودکي در کنار خطوط لوله، حوضچه ها و شعله هاي کوچک و بزرگ نفت و گاز بيرون زده از زمين و خانه هاي مسجدسليمان و بوي نفت و گاز بزرگ شده و در تمام اين سال ها با علاقه به نفت و فعاليت در اين صنعت زندگي کرده است.

او که تجربه کار روی دکل دريايي مدرس، چاه های ژئوترمال(زمین گرمایی) و سایر چاه های خشکی را در این سال ها داشته است، می گوید: به دلیل اینکه در این سال ها به دفعات و به طور مستقیم با عملیات چاه پیمایی و مسائل مرتبط با سیال حفاری در ارتباط بودم، تلاش کردم از یک سو آشنایی و اطلاعات همکاران در حوزه چاه پیمایی را با سیال حفاری بالا ببرم و از سوی دیگر آشنایی همکاران در حوزه سیال را در مورد عملیات چاه پیمایی بیشتر کنم.

بهرامی عیسی آبادی با بیان اینکه یکی از مهم ترین اهداف او و سایر نویسندگان در این حوزه نزدیکی بیشتر دانشگاه با صنعت نفت است، می افزاید: کتاب جدید تازه منتشر شده، یعنی «مبانی مهندسی سیال حفاری و اصول چاه پیمایی» را با همکاری استادم دکتر محمد آبدیده تالیف و منتشر کردیم. در این کتاب تلاش شد تا این آشنایی مشترک به نتیجه برسد.

او در ادامه می گوید که معمولا همکاران روی دکل در بخش های مختلف اطلاعاتشان را با دانشگاه در میان نمی گذارند و بسیاری از این تجربیات منتقل نمی شوند، در حالی که با انتشار این کتاب ها اساتید و دانشجویان می توانند در جریان بسیاری از این تجربیات که گاه تلخ هم هستند، قرار بگیرند. در عین حال به نظر می رسد خواندن این تجربیات برای همکاران بخش های مختلف چاه پیمایی، سیال و سایر بخش ها نیز مفید باشد.

 بهرامی عیسی آبادی با اشاره به اینکه این کتاب شامل هفت فصل است که در دو فصل به موضوعات مربوط به چاه پیمایی و در پنج فصل به موضوعات مربوط به سیال حفاری پرداخته می شود، می گوید: اطلاعات و تجربیات آمده در این کتاب قابل تسری و تعمیم به سایر عملیات چاه پیمایی در همه نقاط ایران است و در همه دانشگاه ها قابل تدریس دارد.  این عضو خانواده بزرگ شرکت ملی حفاری با بیان اینکه این کتاب را نشر ارشدان منتشر کرده، از دو کتاب دیگر هم نام می برد که در آستانه انتشار هستند. او عنوان می کند: دو کتاب دیگر من، یعنی «سفرنامه گل شناسی» و «خوشه های تثبیت شده» تا چند هفته دیگر منتشر می شوند و قابل دسترسی هستند. در کتاب خوشه های تثبیت شده به موارد پیشامدهای موردی و تاریخچه استقرار تجهیزات کنترل جامدات و مدیریت پسماند پرداخته ام.

او ادامه می دهد: «هووف اشگفت» نام کتاب دیگری است که با همکاری یکی از دوستانم تالیف شده و در آستانه انتشار است. «هووف اشگفت» نامی است که از زبان محلی بختیاری گرفته شده و به معنای «دلشوره شکافت» است

و در آن به مسائل مرتبط با کنترل هرزروی سیالات حفاری پرداخته ایم.

سرپرست تعميرات اساسي و برون سپاری تجهيزات مديريت سيال حفاري شرکت ملي حفاري ايران می گوید، هدفش از تهيه اين کتاب ها، انجام کاري علمي و تخصصي و مستند شدن تجربيات و اقدامات صورت گرفته در حوزه حفاري در سال های فعاليتش در اين صنعت بوده است. بهرامی عیسی آبادی خاطرنشان می کند: بخش قابل توجهی از تلاش ما برای ثبت این تجربیات برای آن است که چالش، خطر و حوادث ناراحت کننده در جریان عملیات به حداقل و صفر برسد. به اشتراک گذاشتن این تجربیات در بخش های مختلف می تواند تجربیات تلخ همکاران جدید را کم کند، به عبارتی ما می خواهیم با خواندن این کتاب و مرور این خاطرات، تجربیات تلخ و سخت ما دوباره تجربه نشود، چراکه هزینه بر و زمانبر است و شاید خسارت های جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.

او می گوید: توجه و همکاری صنعت نفت، همکاران و دانشجویان بهترین تشویق و انگیزه برای من است تا بتوانم به این مسیر ادامه بدهم.

 

 

برداشت سیب زمینی از مزارع شهرکرد

 داستان:

برداشت سیب زمینی از مزارع استان چهارمحال و بختیاری آغاز شد. تولید این محصول در استان چهارمحال و بختیاری به سبب شرایط مناسب محیطی و همچنین عدم بروز برخی آفات و بیماری ها، از کیفیت بالایی برخوردار است. تصاویر این گزارش مربوط به مزارع چالش تر در شهرستان شهرکرد است.

 

معرفی اپلیکیشن

‏‏کالری های من

 ‏یک برنامه سبک و کارآمد برای محاسبه روزانه و ذخیره همیشگی آنها در تلفن همراه شماست که قابلیت حذف و انتشار به کارشناسان یا دکتر شخصی تان را دارد.  ‏ثبت کالری در برنامه کالری های من، مدیریت بر اساس رژیم خود، افزایش یا کاهش کالری تا نتیجه مطلوب در این برنامه امکانپذیر است. ‏برنامه کالری های من، فاقد هرگونه تبلیغات است و هیچگونه مزاحمتی ندارد. ‏در این برنامه بیشتر سعی شده، رابط کاربری زیبایی وجود داشته باشد. همچنین از حجم پایینی برخوردار است.

کالری سنج روزانه

‏شما می توانید با کالری سنج روزانه از مقدار کالری انواع مواد غذایی آگاه شوید و هر روز کالری مورد نیاز بدن خود را محاسبه کنید. با افزایش یا کاهش کالری مواد غذایی که این نرم افزار برای شما مشخص می کند، می توانید به وزن دلخواهتان برسید.

کالری سنج و تناسب اندام

‏ ‏شما می توانید با این برنامه از مقدار انرژی یا کالری انواع مواد غذایی آگاه شوید و آنها را با هم مقایسه کنید. همچنین در این اپلیکیشن امکان محاسبه وزن ایده آل بدن، میزان مصرفی کالری روزانه و محاسبه توده چربی بدن(RFM)  نیز وجود دارد. با افزایش یا کاهش کالری مواد غذایی که این نرم افزار برای شما مشخص می کند، می توانید به وزن دلخواه خود برسید. ضمنا این برنامه کاملا آفلاین است و پیام تبلیغاتی در آن به کار نرفته است.