مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان:

آلودگی نفتی هورالعظیم صحت ندارد

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان آلودگی نفتی در هورالعظیم را رد کرد و گفت: جریان نفت در چاه میدان یاران طبیعی بوده و هیچ گونه نشت نفت به محیط تالاب گزارش نشده است. محمدجواد اشرفی درباره ویدئوی منتشر شده از جریان نفت در تالاب هورالعظیم افزود: این ویدئو مربوط به میدان یاران در شمال تالاب هورالعظیم بوده است که جریان چاه شماره یک یاران به منظور پیشگیری از قطع تولید چاه و حفظ تولید صیانتی از میدان مشترک به صورت موقت به سمت گودال سوخت برای تثبیت فشار حرکت کرده است. مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه این چاه به دلیل فشار پایین جریانی با جریان مستقیم به سمت کارخانه بهره برداری، تولیدی نمی شود و مقرر شده با نصب تجهیزات تفکیک گر سیار از این چاه تولید مستمر گرفته شود، اضافه کرد: این فیلم جریان چاه با نرخ تولید محدود به سمت گودال سوخت را نشان می دهد و به دلیل پیشگیری از آلودگی محیط زیست و هدررفت سرمایه سوزانده نشده و نفت جریان داده شده به گودال تا زمان نصب و راه اندازی تفکیک گر سیار با تانکر به واحد بهره برداری منتقل و بازیافت می شود. به گفته وی، گودال سوخت ایزوله است و نشت نفت به هور وجود ندارد. در روزهای گذشته ویدئویی از جریان نفت در یک گودال آب منتشر شده بود که برخی کاربران آن را نشت نفت در حوضچه پرورش ماهی در خرمشهر عنوان کرده بودند که صحت ندارد. تالاب هورالعظیم در جنوب غرب کشور در مرز ایران و عراق قرار دارد. یک سوم این تالاب در ایران و دوسوم دیگر در کشور عراق واقع شده است. حدود ۸ هزار هکتار از این تالاب در سال ۱۳۸۷ برای اکتشاف و استخراج نفت به وزارت نفت واگذار شد. میدان های آزادگان، یاران و یادآوران در تالاب هورالعظیم فعال هستند.

 

شمارش معکوس برای  آغاز عملیات حفاری فاز ۱۱ پارس جنوبی

مدیرعامل گروه پتروپارس از حرکت دستگاه حفاری به سمت موقعیت فاز ۱۱ پارس جنوبی در آب های نیلگون خلیج فارس خبر داد. حمیدرضا مسعودی شامگاه جمعه (نهم آبان ماه) گفت: عملیات حفاری آخرین فاز میدان مشترک پارس جنوبی با استقرار دستگاه حفاری، در روزهای آینده آغاز می شود. با وجود تحریم های ظالمانه، کمبودهای مالی و شیوع بیماری کرونا، امید است با همت و تلاش مهندسان و متخصصان داخلی و با برنامه ریزی انجام شده، به زودی تولید اولیه از فاز ۱۱ پارس جنوبی آغاز شود. طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی پس از خروج شرکت های توتال فرانسه و شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین (سی ان پی سی آی) به دلیل تحریم به طور کامل به شرکت پتروپارس سپرده شده است.

 

افزایش ۱۰ برابری مراجعان سرپایی به مراکز درمانی نفت

مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت از افزایش ۱۰ برابری مراجعان سرپایی به مراکز درمانی نفت در روزهای اخیر خبر داد و گفت: از ابتدای شیوع کرونا در کشور تاکنون، ۵ هزار نفر در مراکز درمانی نفت بستری شده اند. حبیب الله سمیع ضمن اشاره به شمار موارد ابتلا به ویروس کرونا و با بیان اینکه تعداد کل موارد بستری از ابتدای بروز این بیماری تاکنون در بیمارستان های نه گانه تابع صنعت نفت، به ۵ هزار نفر مبتلا رسیده است، به خبرنگار شانا گفت: از این تعداد ۴ هزار و ۳۵۰ نفر با حال عمومی خوب ترخیص شدند، همچنین از مجموع تعداد بستری ها ۲ هزار و ۳۳۴ مورد بازنشسته و هزار و ۴۷۷ مورد بومی بودند که رایگان از بیمارستان های تابع صنعت نفت خدمات درمانی دریافت کردند. سمیع از افزایش ۱۰ برابری میزان مراجعان سرپایی به مراکز درمانی تحت پوشش صنعت نفت در روزهای اخیر خبر داد و گفت: هم اکنون ۱۶۶ مورد ابتلا به کرونا در بیمارستان ها و مراکز درمانی تابع وزارت نفت بستری هستند که از این تعداد ۶۲ مورد در بیمارستان نفت تهران بستری شده که ۴۶ مورد ابتلا در بخش و ۱۶ مورد در آی سی یو تحت درمان هستند، همچنین وضع مجموعه های بهداشتی و درمانی وزارت نفت در اهواز نیز هرچند به شدت شرایط تهران نیست اما تا حدودی وضع مشابه ای دارند، به نحوی که کل موارد بستری در اهواز ۴۶ مورد است که از این تعداد ۳۴ مورد در بخش و ۱۲ مورد در آی سی یو بستری هستند. وی تعداد فوتی های ناشی از ابتلا به کووید- ۱۹ را در صنعت نفت ۴۷۶ نفر عنوان کرد که از مجموع فوتی ها ۱۶۶ نفر افراد بومی و غیرشرکتی بودند و هفت نفر از کادر درمان اعم از شاغلان رسمی و غیررسمی نیز جان خود را از دست دادند. مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت از تأمین دارو و لوازم مصرفی برای بیمارستان ها و مراکز درمانی زیر پوشش صنعت نفت خبر داد و گفت: خوشبختانه در زمینه تهیه داروهای مورد نیاز بیماران کرونایی و همچنین تهیه وسایل و تجهیزات مصرفی اعم از ماسک، گان، لباس ایزوله، شیلد و... با کمبود روبه رو نیستیم. با تلاش همکاران محموله یک میلیون عددی ماسک خریداری شده است که در بین بیمارستان ها توزیع خواهد شد و همچنین در تلاش هستیم نیازهای یک سال را خریداری کنیم تا در مواقع اضطرار با مشکل مواجه نباشیم. به گفته سمیع، خوشبختانه دپوی دارویی خوبی داریم و با تلاش همکاران داروهای مورد نیاز از شرکت های دارویی و معاونت درمان دانشگاه ها خریداری شده است، همچنین پشتیبانی مناسبی از مراکز درمانی در ارتباط با تأمین دارو شده است که در آینده بیماران بتوانند سرویس مناسب را دریافت کنند و از لحاظ تأمین دارو با کمبود و مشکلی روبه رو نباشند.

 

پرداخت مطالبات جایگاه داران سوخت تا پایان امسال

 شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران در اطلاعیه ای اعلام کرد که معوقات و مطالبات جایگاه داران تا پایان امسال پرداخت می شود.

متن این اطلاعیه به شرح زیر است:

«شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران پیرو برخی اخبار منتشرشده در رسانه های خبری درباره مطالبات جایگاه داران عرضه سوخت از محل افزایش نرخ حق العمل توزیع فرآورده در جایگاه های عرضه سوخت مایع کشور به اطلاع می رساند با توجه به اعمال نرخ جدید حق العمل توزیع بنزین و نفت گاز جایگاه های عرضه سوخت مایع از ابتدای آبان ماه سال جاری (۹۹) و برداشت آن متناسب با فروش فراورده های نفتی توسط مالکان محترم جایگاه ها، محاسبات میزان مطالبات جایگاه های عرضه سوخت از سوی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی در حال انجام است و پس از تعیین دقیق مطالبات و معوقات هفت ماهه این عزیزان، نسبت به پرداخت آن به صورت اقساطی و حداکثر تا پایان سال جاری اقدام خواهد شد.»

 

بومی سازی ۲۴۲ قطعه کاربردی در صنعت حفاری

مدیر پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران گفت: در نتیجه هم افزایی میان متخصصان این شرکت و سازندگان ایرانی، در نیمه نخست امسال ۲۴۲ قطعه کاربردی در صنعت حفاری بومی سازی شد.

مهدی عرشیان گفت: بومی سازی این قطعات، بیش از ۲۵ میلیارد ریال صرفه جویی اقتصادی به دنبال داشته است. از جمله این قطعات می توان به سنسور mud weight نمودارگیری، سیستم جکینگ الک لرزان، پولی های دکل، پلاک ولو، سمنت هد، باتری های mwd، shoe core catcher،oil cooler کمپرسورها و باکس برقی uni poro اشاره کرد.

وی با بیان اینکه در این مدت در بخش پروژه های پژوهشی، ۶ قرارداد به ارزش ۸۵ میلیارد ریال میان این شرکت با دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان اجرایی و پروژه پژوهشی «مستندسازی و به اشتراک گذاری تجارب سازمان» با مشارکت دانشگاه شهید بهشتی در دستور کار قرار گرفته است، گفت: این پروژه با توسعه نرم افزار و نصب آن بر روی سرورهای شرکت ملی حفاری ایران تاکنون وارد فاز عملیاتی شده و با مشارکت مدیریت خدمات ویژه حفاری (به عنوان پایلوت طرح) در حال آموزش نیروها با هدف نگهداشت دانش کسب شده در بخش های مختلف شرکت است.

این مقام مسئول افزود: در این مدت مراحل ساخت موتور درون چاهی دستگاه لوله مغزی سیار با همکاری اداره لوله مغزی سیار و از سوی جهاد دانشگاهی دانشگاه شریف به پایان رسیده و هم اکنون انجام مراحل تست کارگاهی و میدانی این ابزار پیشرفته در حال اجراست.

مدیر پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران درباره پروژه پژوهشی «مجموعه اصول جامع طراحی / مهندسی حفاری ساخت چاه در ایران» که مدیریت امور مهندسی متقاضی آن بوده است، نیز توضیح داد: این پروژه با مشارکت علمی دانشگاه صنعت نفت در دست اجرا است و از مجموع ۲۰ ماژول نرم افزار در این پروژه، تاکنون ۹ ماژول در چارچوب های نرم افزاری طراحی و ساخته شده و با مشارکت همکاران در بخش های عملیاتی و فنی شرکت در حال پیگیری است.

عرشیان ثبت مالکیت فکری سامانه جامع نگهداری و تعمیر با عنوان «سام نت» به نام شرکت ملی حفاری ایران را از دیگر فعالیت های پژوهشی شاخص این شرکت برشمرد و گفت: این موضوع با همکاری امور حقوقی شرکت انجام شده است.

وی حمایت از پایان نامه های تحصیلات تکمیلی با وجود شرایط دانشگاه ها ناشی از شیوع ویروس کرونا و بررسی ۶ طرح نوآورانه ارائه شده از سوی کارکنان شرکت را از دیگر فعالیت های این مدیریت در نیمه نخست سال عنوان کرد.