رئیس جمهوری عنوان کرد:

امیدواری به بازگشت ثبات و آرامش به بازارهای سرمایه، ارز و کالا

رئیس جمهوری با اشاره به شرایط رو به بهبود وضع منابع ارزی و حرکت مثبت تولید و صادرات کشور و تقویت مناسبات خارجی هم زمان با اجرای تصمیم ها برای تسهیل واردات و صادرات ابراز امیدواری کرد که بازارهای ارز، سرمایه و کالا به ثبات و آرامش برسد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر حسن روحانی، روزیکشنبه (۱۱ آبان ماه) در نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، پس از ارائه گزارش اقدام های انجام شده برای ترخیص سریع تر کالاهای اساسی و مواد اولیه کارخانجات از گمرک گفت: تصمیم های اتخاذشده در ستاد اقتصادی دولت برای استفاده از ارز صادراتی و ارز متقاضی برای تأمین کالاهای ضروری و نیازهای وارداتی واحدهای تولیدی، باید به طور کامل و سریع اجرایی شود و هرگونه کندی یا ناهماهنگی در این خصوص به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.وی وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت، اقتصاد و دارایی و جهادکشاورزی را مکلف کرد در اسرع وقت موانع ترخیص این کالاها را رفع کنند و از بانک مرکزی خواست همکاری لازم را معمول دارد.رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه تأمین معیشت جامعه دغدغه نخست دولت و نظام است، تصریح کرد: بخش عمده ای از مواد غذایی مردم به اندازه کافی در داخل تولید می شود، از این رو نباید ناهماهنگی ها در زمینه کالارسانی و توزیع این کالاها موجب بی ثباتی قیمت ها و ایجاد مشکل برای مردم شود.روحانی عنوان کرد: نوسانات اخیر برخی از اقلام اساسی مانند گوشت قرمز ناشی از برخی ناهماهنگی ها در شبکه تامین و توزیع است و باید هرچه زودتر چنین مشکلاتی توسط وزارت صمت و وزارت جهادکشاورزی برطرف شود. سایر دستگاه های مرتبط نیز موظفند در تنظیم بازار با وزارت صمت هماهنگی و همکاری لازم را داشته باشند.

 

تلاش دولت برای رفع آلودگی های صنایع مستقر در منطقه ویژه پارس

هیئت دولت در نشست امروز به منظور رفع آلودگی های محیط زیستی ناشی از صنایع مستقر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تصمیم هایی گرفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، در نشست هیئت دولت که به ریاست دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری برگزار شد، هیئت وزیران با توجه به بررسی های کارگروه منتخبی که به دستور رئیس جمهوری متشکل از وزیران نفت، کشور، راه و شهرسازی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رؤسای سازمان های برنامه و بودجه کشور و حفاظت محیط زیست و استاندار بوشهر درباره رفع آلودگی های محیط زیستی ناشی از صنایع مستقر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس تشکیل شد، وزارت نفت را موظف کرد در قالب طرح یا پروژه های اجرایی مورد نیاز و منابع مربوط (شامل منابع داخلی شرکت های تابعه و دیگر شرکت ها و واحدهای فعال در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس)، اقدام های لازم را برای کاهش آلودگی ها انجام دهد.

مقرر شد از محل عوارض آلایندگی منطقه توسط استانداری و منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و از محل منابع مشارکت های اجتماعی شرکت نفت، نسبت به احداث و تجهیز بیمارستان جدید ۱۱۰ تختخوابی عسلویه طی مدت ۲ سال و در چارچوب استانداردها و ضوابط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شامل مرکز جامع فوریت های پزشکی، مرکز مدیریت و درمان مصدومین حوادث (تروماسنتر)، بخش درمان سوختگی و بخش های مرتبط با آلاینده ها و بیماری های تنفسی با هدف ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به کارکنان صنعت و ساکنان، اقدام شود.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز موظف شد ضمن پایش سلامت ساکنان در معرض آلودگی های صنایع گاز و پتروشیمی برای ۶ هزار نفر در سال، نسبت به راه اندازی مرکز پایش سلامت در منطقه در چارچوب ساختار، تجهیزات و منابع انسانی موجود اقدام کند.

هیئت وزیران همچنین وزارت راه و شهرسازی را موظف کرد با توجه به مکان یابی طرح جامع مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری، نسبت به تکمیل و اجرای طرح جامع شهر جدید سیراف از طریق شرکت عمران شهرهای جدید، اقدام کرده و کلیه دستگاه های اجرایی، ملزم به همکاری در این فرایند و ارائه خدمات زیربنایی و روبنایی موردنیاز هستند.

همچنین به موجب مصوبه دولت، کلیه دستگاه های اجرایی و واحدهای وابسته و تابعه آنها و سایر شرکت های مستقر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس موظف به همکاری کامل و ارائه اطلاعات مورد نیاز به سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور انجام وظایف نظارتی، بازدیدها و نمونه برداری های میدانی و پایش های مستمر مورد نیاز هستند.

سازمان حفاظت محیط زیست مکلف شد با همکاری معاونت حقوقی ریاست جمهوری، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان برنامه و بودجه کشور، لایحه مربوط به نحوه توزیع و هزینه کرد عوارض آلایندگی را با هدف استفاده مناسب و ارتقای اثربخشی آنها در شهرها و روستاهای مربوط، کاهش آثار سوء محیط زیستی و رفع آلودگی ها، ظرف مدت سه ماه برای تصویب به هیئت وزیران ارائه کند.

 

بررسی جزئیات لایحه الحاق موادی به قانون توسعه پتروپالایشگاه ها در کمیسیون انرژی

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: یکی از بندهای جزئیات لایحه قانون الحاق 9 تبصره به قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی در جلسه عصر امروز (دوشنبه) این کمیسیون تصویب شد.

مالک شریعتی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در تشریح جزئیات نشست عصر روز دوشنبه (12 آبان) این کمیسیون گفت: در این نشست بررسی مسائل فعالان بخش خصوصی حوزه انرژی با حضور نمایندگانی از کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی و همچنین بررسی لایحه قانون الحاق 9 تبصره به قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی در دستور کار بود.

وی افزود: در جریان بررسی و تبادل نظر درباره مسائل فعالان بخش خصوصی حوزه انرژی مقرر شد کمیته های مختلف کمیسیون نکات مطروحه را بررسی و گزارش آن را به صحن کمیسیون انرژی ارائه دهند.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: حمایت دولت از بخش خصوصی به منظور به ثمر رساندن طرح ها و پروژه ها، تامین مالی، دریافت تسهیلات از بانک ها و... از جمله مشکلات مطرح شده از سوی نمایندگان کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بود.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که کلیات لایحه قانون الحاق 9 تبصره به قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی در جلسه تصویب شده و بررسی جزئیات آن در دستور کار کمیسیون است.

 

قیمت سبد نفتی اوپک؛ ۳۵ دلار و ۸۹ سنت

قیمت سبد نفتی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) روز دوشنبه (۱۲ آبان ماه) ۳۵ دلار و ۸۹ سنت ثبت شد.

به گزارش دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، قیمت سبد نفتی این سازمان روز جمعه (نهم آبان ماه) ۳۶ دلار و ۵۰ سنت بود.

سبد نفتی اوپک شامل ۱۳ نوع نفت خام اعضای این سازمان از جمله مخلوط الجزایر، گیراسول آنگولا، سبک رابی گابن، میناس اندونزی، سنگین ایران، سبک بصره، صادراتی کویت، السدر لیبی، سبک بونی نیجریه، سبک عربی عربستان، موربان امارات، مری ونزوئلا و جنو کنگوست.

قیمت نفت خام برنت و وست تگزاس اینترمدیت (WTI) نیز روز سه شنبه (۱۳ آبان ماه) و تا لحظه انتشار این خبر به ترتیب ۴۰ دلار و ۱۳ سنت و ۳۷ دلار و ۹۸ سنت به ازای هر بشکه بود.

 

کاهش واردات نفت خام کره جنوبی در ماه اکتبر

داده های اولیه نشان داد که واردات نفت خام کره جنوبی در ماه اکتبر نسبت به مدت مشابه پارسال ۱.۷ درصد کاهش یافته است.

داده های اولیه وزارت تجارت، صنعت و انرژی کره جنوبی روز یکشنبه (۱۱ آبان ماه) نشان داد که واردات این کشور در ماه اکتبر نسبت به مدت مشابه پارسال ۱.۷ درصد کاهش یافت و به ۸۱ میلیون بشکه رسید.داده های نهایی مربوطه در اواخر این ماه و توسط شرکت دولتی نفت کره (KNOC) منتشر خواهد شد.داده های اولیه شرکت ملی نفت کره نشان داد که مجموع واردات نفت خام کره جنوبی در ماه سپتامبر نسبت به مدت مشابه پارسال ۰.۶ درصد افزایش یافته و به ۷۹ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه رسیده است.

 

دیدار روسیه با تولیدکنندگان نفت درباره تمدید کاهش تولید اوپک پلاس

شرکت های نفتی روسیه روز دوشنبه با وزیر انرژی این کشور به منظور صحبت درباره احتمال به تاخیر افتادن تسهیل محدودیت عرضه اوپک پلاس به مدت سه ماه، دیدار کردند.

بلومبرگ به نقل از منابع آگاه گزارش داد صحبت هایی درباره احتمال کاهش بیشتر تولید اوپک پلاس وجود داشته اما این موضوع به عنوان مسئله اصلی مورد بررسی نخواهد گرفت و تمرکز اصلی روی تاخیر احتمالی افزایش تولید است.گروه اوپک پلاس که روسیه و عربستان سعودی در راس آن قرار دارند، به دلیل ضعیف ماندن تقاضا در حال بررسی به تاخیر انداختن افزایش تولید به میزان دو میلیون بشکه در روز است که قرار بود از ژانویه اجرایی شود. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اخیرا اظهار کرد روسیه آمادگی پذیرش به تاخیر افتادن افزایش تولید برنامه ریزی شده را دارد. از آن زمان دورنمای تقاضا برای نفت با ازسرگیری دوباره قرنطینه در فرانسه، آلمان و انگلیس تیره تر شده است.