توسعه گازرسانی در پهناورترین استان ایران

شعله های امید به کرمان رسید

شعله های امید این روزها به یکی از مهم ترین دغدغه دولت مردان برای کاهش محرومیت، توسعه عدالت اجتماعی و ایجاد رفاه برای اهالی ایران زمین تبدیل شده و هر روز شاهد روشن شدن این نور، با تدبیر کارکنان شرکت ملی گاز ایران در سراسر کشور هستیم.گاز سال هاست افزون بر ایجاد رفاه عمومی، اشتغال زایی، محرومیت زدایی به عنوان یکی از مهم ترین زیرساخت های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور مطرح است با این حال با ابتکار وزارت نفت دولت یازدهم و بهره گیری از ظرفیت های قانونی بودجه؛ از سال 93 شاهد شتاب در اجرای پروژه های گازرسانی بوده ایم.در دولت تدبیر و امید، به طور میانگین هر هفته به 50 روستا گازرسانی شده و هم اکنون شعله های امید در حدود 32 هزار روستای کشور روشن است و براساس برنامه های تعریف شده، پیش از پایان دولت دوازدهم حدود 3 هزار روستای دیگر نیز به شبکه گاز متصل می شود.در ادامه توسعه گازرسانی در کشور و افتتاح پروژه های توسعه ای، استان کرمان میزبان پویش سبز گازرسانی بود.براین اساس، طرح های گازرسانی به مناطق شهری، روستایی و صنعتی استان کرمان با حضور حسن منتظر تربتی، معاون وزیر نفت و با دستور رئیس جمهوری از طریق ویدئوکنفرانس در شهداد به بهره برداری رسید تا برگ دیگری در کتاب خدمات رسانی دولت تدبیر و امید در استان کرمان ورق بخورد.

افزایش ۲ برابری گازرسانی روستایی در دولت تدبیر و امید

رئیس جمهوری در آیین بهره برداری از طرح های ملی روستایی و عشایری کشور که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، با بیان اینکه قبل از دولت تدبیر و امید ۱۴ هزار روستا در کشور از نعمت گاز برخوردار بود، گفت: در این دولت گازرسانی روستایی بیش از ۲ برابر شده و تا امروز به ۳۲ هزار روستا گازرسانی شده است.

دکتر حسن روحانی از تلاش های وزارت نفت برای گازرسانی به روستاهای کشور قدردانی کرد و گفت: می توانیم به مردم اعلام کنیم که برق رسانی و گازرسانی به روستاهای کشور تا پایان دولت دوازدهم، تکمیل و آخرین گام های آن برداشته می شود.

وی افزود: البته یکی دو استان مانند سیستان و بلوچستان در این مسیر از ابتدا عقب بوده اند که در این آمارها مدنظر نیست.

رئیس جمهوری تصریح کرد: امروز یک افتخار بزرگی نصیب کشور شده است، زیرا در بخش گاز خودکفا شده ایم و حتی در فصل زمستان نیز می توانیم گاز صادر کنیم. امروز بسیاری از روستاهای کشور از نعمت گاز برخوردارند، به طوری که قبل از این دولت تعداد روستاهای دارای گاز ۱۴ هزار روستا بود، اما این رقم امروز به ۲ برابر افزایش یافته و تعداد روستاهای گازدار به ۳۲ هزار روستا رسیده است.

روحانی عنوان کرد: کاری که در زمینه گازرسانی در بیش از هفت سال اخیر انجام شده بسیار قابل توجه است، می دانیم که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در بخش گازرسانی چطور بودیم، حتی در تهران نیز مردم از کپسول های گاز استفاده می کردند، اما امروز در بخش گازرسانی موفقیت های بزرگی کسب کرده ایم.

وی با تاکید بر اینکه روستاییان و عشایر برای ما بسیار مهم هستند، گفت: آنها تولیدگران بزرگ کشور محسوب می شوند، روستاییان در شرایط جنگ اقتصادی امنیت غذایی ما را تأمین می کنند و این بار را بر دوش می کشند.

رئیس جمهوری افزود: خدمت رسانی به روستاییان و عشایر را به عنوان یک وظیفه مهم اجتماعی تا پایان کار دولت دوازدهم ادامه می دهیم و معتقدیم توسعه روستا کاهش مهاجرت ها را به دنبال خواهد داشت.

گازرسانی به 50 روستا در هر هفته

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران  ادامه داد: این در حالی است که پروژه های گازرسانی به 4200 روستا نیز در دست اجراست که با احتساب این تعداد روستا، تا پایان دولت دوازدهم، 35 هزار روستا از نعمت الهی گاز برخوردار خواهند شد.

وی در ادامه با بیان این که در مجموع، در دولت های یازدهم و دوازدهم، 21 هزار روستا به شبکه گاز متصل شده یا خواهند شد، گفت: این امر بدین معنی است که در دولت تدبیر و امید، هر هفته 50 روستا گازدار شده است.

معاون وزیر نفت در امور گاز در ادامه سخنان خود، در خصوص هزینه های انجام شده در پروژه های گازرسانی، توضیح داد: تقریباً 29 هزار میلیارد تومان هزینه گازرسانی روستایی بوده و این در حالی است که مردم نیز حدود 8 هزار میلیارد تومان برای لوله کشی گاز در داخل منازل خود، هزینه کرده اند که این امر اشتغال زایی خوبی را به همراه داشته، ضمن آن که تمام محصولاتی که برای گازرسانی به شهرها و روستاها به مصرف رسیده، تماماً از صنایع داخلی بوده که این امر، رونق صنایع داخلی را به ارمغان آورده است.

وی افزود: درآمد حاصل از جایگزینی گاز با فرآورده های نفتی، 40 هزار میلیارد تومان در سال است و علت تداوم پر قوت پروژه های گازرسانی شهری و روستایی، برای این است که این پروژه ها، خود درآمدزا بوده و هیچ بودجه ای را به دولت تحمیل نکرده است.

رشد 3 برابری گازرسانی به روستاهای استان کرمان

معاون وزیر نفت در امور گاز نیز در این آیین گفت: گازرسانی به روستاهای استان کرمان در دولت تدبیر و امید رشدی 3 برابری داشته است.

حسن منتظر تربتی افزود: یکی از مشخصه های بارز دولت های یازدهم و دوازدهم در حوزه گازرسانی، افزایش تولید گاز در عسلویه و به تبع آن، افزایش گازرسانی روستایی است.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، در ابتدای دولت یازدهم، 14 هزار روستا گازدار بودند که با تلاش های صورت گرفته، امروز 32 هزار روستا از این نعمت الهی بهره مند هستند.

صرفه جویی در مصرف 5 میلیارد لیتر فرآورده نفتی

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان این که حمل کپسول های گاز برای زنان و مردان روستایی، کاری بس دشوار است، تصریح کرد: در طول گازرسانی به روستاها، از ۵ میلیارد لیتر مصرف فرآورده جلوگیری شده که اگر بخواهیم این رقم را با کپسول گاز که بیشترین مصرف خانوار را داشته، مقایسه کنیم، تقریباً روزی یک میلیون کپسول از روی دوش مردم برداشته شد که رقم قابل ملاحظه ای بوده و باعث رفاه بیشتر مردم شهر و روستاها شده است.

تربتی در ادامه، در خصوص پروژه های گازرسانی استان کرمان، گفت: امروز من از شهر شهداد کرمان، شهر معدن و گلخانه با شما صحبت می کنم؛ جایی که مردم گاز را هم برای گرما، هم برای صنعت و هم برای شغل استفاده می کنند و ما با افتتاح این پروژه های جدید؛ گازرسانی به 5 شهر، 146 روستا و 150 واحد صنعتی با اعتبار حدود 350 میلیارد تومان، شاهد رفاه بیشتر برای کرمانی های عزیز هستیم.

معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به این که موضوع گازرسانی به سال اول و آخر دولت ربط ندارد و همچنان با شتاب دنبال می شود، گفت: به همین خاطر، ما همین جا به مردم خوب این استان قول می دهیم که تا پایان سال، 5 شهر و 90 روستای دیگر را به شبکه گاز متصل کنیم.

مهندس تربتی در پایان، اظهار کرد: ویژگی استان کرمان این بوده که در ابتدای دولت یازدهم، ۴۴۹ روستا در این استان از نعمت گاز بهره مند بودند و اکنون ۱۳۳۷ روستا از این نعمت الهی برخوردارند و پروژه گازرسانی به 361 روستا نیز در دست اقدام است که نشان از رشد ۳ برابری تعداد روستاهای گازدار در این استان دارد.

گازرسانی به 12 شهر در دست اجراست

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان نیز گفت: تا سال ۹۷ به ۸۵ درصد جمعیت شهرنشین این استان گازرسانی شده بود که با تلاش های انجام شده در این شرکت هم اکنون ۹۳ درصد از جمعیت شهری به شبکه گازرسانی متصل شده اند.

منوچهر فلاح افزود: در طول ۲۶ سال گذشته از ۷۱ شهر این استان، ۵۳ شهر از نعمت گاز برخوردار شد و سعی داریم تا پایان سال ۹۹ پوشش گازرسانی برای جمعیت شهری به ۱۰۰ درصد برسد.

وی تصریح کرد: از ۷۱ شهر استان کرمان، گاز رسانی به ۵۸ شهر انجام شده و ۱۲ شهر در دست اجراست و شهر جبالبارز تنها شهر استان کرمان است که گازرسانی به آن در مرحله طراحی قرار دارد.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان اظهار کرد: در ابتدای دولت تدبیر و امید ۳۹۰ هزار و ۲۸۳ خانوار گاز دار بودند که این عدد تا پایان تیرماه امسال به ۵۱۵ هزار و ۱۸۱ خانوار رسیده که رشد ۲۲ درصدی را داشتیم. فلاح افزود: از چهار هزار و ۸۰۷ روستای این استان سه هزار و ۳۳۴ روستا واجد شرایط گازرسانی بودند که به یک هزار و ۳۳۷ روستا گاز رسانی شده است.

بهره مندی 75 درصدی روستاهای کرمان از گاز

 مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان با بیان اینکه عملیات گازرسانی به ۳۵۰ روستای کرمان در دست اجراست افزود: پس از اتمام این طرح ها ۷۵ درصد روستاهای این استان به شبکه گاز وصل می شوند.

فلاح گفت: در دولت تدبیر و امید ۲۰۳ هزار و ۶۴۸ خانوار کرمانی به شبکه گاز وصل شده اند که ۲ هزار و ۸۷۱ میلیارد تومان مجموع اعتبارات هزینه شده دولت برای طرح های گاز رسانی شده است.

وی با اشاره به ظرفیت های فراوان صنعتی در کرمان ادامه داد: تاکنون در حوزه صنعت ۷۸۰ واحد صنعتی کوچک و بزرگ گازرسانی شده و ۷۷ جایگاه سی ان جی برای سوخت گیری در این استان راه اندازی شده است.

مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان اظهار کرد: سال گذشته 8 میلیارد متر مکعب گاز در استان کرمان مصرف شده که ۱۸ درصد آن در بخش خانگی، ۳۵ درصد در بخش صنعت و ۴۷ درصد در بخش نیروگاه بوده است.

وی با بیان اینکه اولویت برنامه شرکت گاز استان در سال جاری گازرسانی در بخش صنعت است تصریح کرد: در این راستا ۱۳ محور در نظر گرفته شده که ۱۳ شهرک صنعتی، ۵۷۶ واحد صنعتی بزرگ و کوچک، کارگاه های کوره های آجر و آهک پزی و مجتمع های گلخانه ای از نعمت گاز برخوردار خواهند شد که پیش بینی می شود بیش از ۶۰ میلیون لیتر سوخت در سطح استان کرمان صرفه جویی شود.

فلاح بیان کرد: همچنین در راستای ادامه عملیات پروژه های گازرسانی به استان کرمان طرح های گازرسانی به یک شهر، ۱۶۱روستا و ۱۹۸ واحد صنعتی با مجموع اعتبار ۳۷۲ میلیارد تومان آغاز شد.