نمایشگاه نفت امسال تا بهبود نسبی وضع برگزار نمی شود

وزیر نفت در توئیتی ضمن تاکید بر ارتباط هر چه بیشتر تولیدکنندگان با متقاضیان در سال جهش تولید با هدف توسعه بازار، نوشت: تصمیم گرفتیم برگزاری نمایشگاه نفت امسال را تا بهبود نسبی وضع عقب بیندازیم.

بیژن زنگنه، وزیر نفت، روز یکشنبه (۱۳ مهرماه) در تازه ترین مطلب خود در توئیتر نوشت: «قرار بود نمایشگاه نفت امسال ویژه متخصصین برگزار شود، مجوز لازم هم از وزارت بهداشت گرفته شده بود، ولی باتوجه به شرایط فعلی شهر تهران، تصمیم گرفتیم برگزاری را تا بهبود نسبی وضعیت عقب بیندازیم.

 البته در شرایط فعلی تحریم ها و نقش پیشتاز نفت در توسعه کسب وکار، ارتباط هر چه بیشتر تولیدکنندگان با متقاضیان، در سال جهش تولید موجب توسعه بازار می شود.»

 

ثبت بیش از ۳۰ میلیون بشکه تولید تجمعی نفت در فاز زودهنگام

طرح توسعه آذر در آستانه بهره برداری قرار گرفت

مجری طرح توسعه میدان نفتی آذر در شرکت مهندسی و توسعه نفت گفت: تولید تجمعی این طرح در فاز زودهنگام تاکنون بیش از ۳۰ میلیون بشکه نفت بوده است و این طرح با پیشرفت حدود ۹۷ درصد در آستانه بهره برداری کامل قرار دارد. کیوان یاراحمدی روز شنبه (۱۲ مهرماه) در بازدید تعدادی از نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از طرح توسعه میدان نفتی آذر، با بیان این مطلب اظهار کرد: قرارداد توسعه این میدان سال ۹۱ با کنسرسیوم اویک و صندوق سرمایه گذاری نفت امضا و در قالب دو مرحله زودهنگام و فاز نخست اجرایی شد که هم اکنون فاز نخست این طرح در آستانه بهره برداری قرار گرفته است.

وی گفت: در بخش تولید زودهنگام میدان، ۹ حلقه چاه حفاری و ۱۲۹ کیلومتر خط لوله ۱۶ اینچ و در بخش فاز نخست طرح ۱۱ حلقه چاه جدید واحد بهره برداری، ۶۱ کیلومتر خط انتقال نفت جدید و خط انتقال گاز (گازهای همراه به واحد جمع آوری گازهای دهلران) احداث شد.

مجری طرح توسعه میدان نفتی آذر در شرکت مهندسی و توسعه نفت به پیچیدگی های میدان مشترک آذر از بعد فنی و تخصصی از جمله نوع حفاری بسیار سخت اشاره کرد و افزود: در این طرح ۷۰ میلیون نفر ساعت کار بی وقفه و بدون حادثه منجر به فوت ثبت شده است.

یاراحمدی سهم ساخت داخل این طرح را بیش از ۷۵ درصد و سهم نیروی انسانی بومی طرح را بیش از ۵۵ درصد عنوان کرد و گفت: در این طرح در مجموع ۲۵۰ قرارداد بزرگ و کوچک امضا شده است و اکنون پیشرفت بخش روسحی و زیرسطحی طرح به ترتیب به ۹۴.۵ و ۹۹.۴ درصد رسیده و پیشرفت کل طرح نیز ۹۶.۶ درصد است.

به گفته وی، واحد فرآورش مرکزی این میدان از چهارم مردادماه امسال عملیاتی شده است و این میدان از آبان ماه آمادگی ارسال نفت شیرین را به چشمه خوش خواهد داشت.

میدان آذر در بلوک اناران در استان ایلام واقع شده است و از جمله میدان های مشترک نفتی کشور به شمار می آید.

 

با همکاری متخصصان نفت فلات قاره ایران و حفاری شمال انجام شد

استقرار دکل سحر-۱ در کنار سکوی DPG میدان الوند

عملیات استقرار دکل حفاری سحر-۱ کنار سکوی DPG میدان الوند در آب های خلیج فارس، با همکاری متخضصان شرکت های نفت فلات قاره ایران و حفاری شمال با موفقیت انجام شد.

علی خواجوی، مدیر امور فنی شرکت نفت فلات قاره ایران درباره استقرار دکل سحر-۱ در کنار سکوی DPG میدان الوند در منطقه سیری و پیچیدگی های اجرای این عملیات گفت: نظر به ضرورت تعمیر سه حلقه چاه در سکوی DPG میدان الوند، نیاز به استقرار دکل حفاری در کنار این سکو بود، اما با توجه به اینکه ویژگی های بستر دریا در این ناحیه به گونه ای است که احتمال نفوذ ناگهانی پایه ها وجود دارد، مراحل نزدیک شدن دکل به سکو به طور دقیق مطالعه و کارشناسان شرکت های نفت فلات قاره ایران و حفاری شمال برای انجام فرآیند Preloading با در نظر گرفتن همه تمهیدهای فنی و ایمنی تصمیم های مشترکی گرفتند. وی افزود: وجود لایه نازک تا حدودی سخت در بین دو لایه تاحدودی نرم ماسه ای در هنگام پایه گذاری دکل های حفاری و انجام مراحل Preloading سبب شکست لایه نازک سخت می شود که نفوذهای ناگهانی پایه را ایجاد می کند، این موضوع به دشواری مهار شدنی است و در صورت نبود مهار به موقع، سکوی حفاری تعادل خود را از دست می دهد و واژگون می شود.  مدیر امور فنی شرکت نفت فلات قاره ایران عنوان کرد: از آنجا که اثر پایه های دکل پیشین که در این ناحیه مستقر شده بود با دکل سحر بر هم منطبق نبودند و ابعاد حفره های ایجادشده نیز با قطر Spud can دکل سحر انطباق نداشت، امکان لغزش دکل به سمت سکوی DPG هنگام پایه گذاری محتمل بود، بنابراین نبود کنترل این موضوع سبب لغزش، کج شدن و ضربه زدن دکل به سکوی DPG و سرانجام ایجاد آسیب های جبران ناپذیر می شد، بنابراین طراحی دقیق، دقت و تصمیم گیری درست هنگام اجرای این کار بسیار مهم و حیاتی بود. خواجوی با تأکید بر اینکه در ۲۰ سال اخیر هیچ دکلی به دلیل ریسک ها و پیچیدگی های گفته شده روی این سکو مستقر نشده بود، گفت: در سال ۹۲ شرکت نفت فلات قاره ایران از شرکت های حفاری فعال در کشور برای این منظور دعوت کرد که تنها یک شرکت خارجی، اعلام آمادگی کرد و آن هم، جابه جایی دکل را منوط به پذیرش پرداخت هزینه ای حدود ۲۵ میلیون دلار برای تغییر ابعاد Spud can دکل کرد که سرانجام پذیرفته نشد. وی افزود: با تلاش و همت گروهی متخصصان اداره حفاری و ترمیم چاه شرکت های نفت فلات قاره ایران و حفاری شمال، عملیات افتخارآمیز و پیچیده استقرار این دکل به تازگی در هشت روز و بدون هیچ گونه هزینه اضافی با موفقیت انجام شد و از دانش و تجربه حاصل شده در استقرار موفقیت آمیز این دکل، می توانیم در دیگر عملیات مشابه نیز استفاده کنیم.

اجرای بیش از ۲ هزار مورد خدمات تخصصی فنی حفاری در ۶ ماه ۹۹

 

 معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در امور فنی و مهندسی از تحقق اجرای ۲ هزار و ۳۴۵ مورد خدمات تخصصی فنی و ویژه حفاری در نیمه نخست امسال در مناطق خشکی و دریایی خبر داد. مهران مکوندی درباره عملکرد مجموعه های خدمات فنی و ویژه این شرکت گفت: در این مدت در بخش عملیات ویژه ۷ هزار و ۷۶۶ متر حفاری افقی و جهت دار روی ۲۶ حلقه چاه نفت و گاز و ۳۷۳ متر مغزه گیری از چاه ها در مراحل حفاری محقق شد. وی افزود: افزون بر ۵۴۴ عملیات تخصصی، ۱۴۳ مورد عملیات نمودارگیری درون چاهی، ۲۵۲ مورد نمودارگیری سطحی و ۱۴۹ عملیات تکمیل چاه در حوزه مدیریت خدمات ویژه انجام شده است. معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در امور فنی و مهندسی اظهار کرد: در حوزه مدیریت خدمات فنی از ابتدای فروردین ماه تا پایان شهریورماه، یک هزار و ۷۷۵ عملیات شامل ۳۷۸ مورد سیمان کاری، ۳۲ مورد عملیات اسیدکاری گسترده و ویژه، ۷۲۸ مورد عملیات تزریق پذیری، ۱۱۵ مورد خدمات لوله مغزی سیار، ۱۹۳ عملیات آزمایش چاه با ساق مته و ۱۶ عملیات ویژه حفاری با هوا انجام شده است.

مکوندی عنوان کرد: ۲۴ عملیات حفاری ویژه به روش فروتعادلی، ۲۰۷ عملیات لوله گذاری چاه، ۴۱ مورد نصب آویزه و ۴۱ مورد آزمایش بهره دهی چاه از دیگر موارد خدمات فنی و مهندسی است که این شرکت در مدت پیش گفته در مراحل حفاری و تعمیر چاه های نفت و گاز به شرکت های متقاضی و کارفرمایی و پروژه های کلید در دست ارائه داده است.

وی با اشاره به ظرفیت های شرکت ملی حفاری ایران از نظر منابع انسانی متخصص و مجرب و تجهیزات و ماشین آلات کاربردی در زمینه ارائه خدمات تخصصی یکپارچه فنی و مهندسی که افزون بر ۲۰ تخصص اساسی در صنعت حفاری می شود، برای همکاری با شرکت های زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران و بخش خصوصی فعال در عرصه صنعت نفت اعلام آمادگی کرد. معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در امور فنی و مهندسی اظهار کرد: این شرکت با توجه به پروژه های حفاری ۲۸ مخزن (طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت) به صورت فعال در حوزه عملیات و خدمات فنی مربوط (Drilling & Integrated Services) آماده ارائه خدمات تخصصی است.