واکسن  آنفلوانزا دغدغه و چالش این روزها

 پاییز امسال با تمام پاییزهایی که گذشت فرق دارد، از آن جهت که کرونا پس از 9 ماه هنوز مهمان کل دنیاست و با گذشت ماه ها همچنان واکسنی برای غلبه بر این بیماری ساخته نشده است.  چند سالی است که واکسن آنفلوانزا در فصل همه گیری در سراسر جهان از سوی مراکز بهداشتی و درمانی میان افراد توزیع می شود، واکسنی که تزریق آن در این شرایط کرونایی مهم تر از هر زمان دیگری است. دغدغه و چالشی که امروز فکر و ذهن بسیاری از ما را به خود مشغول کرده که آیا استفاده از این واکسن یک تزریق ساده است یا سدی در برابر ویروسی منحوس که ابتلا به آنفلوانزا می تواند درصد مبتلا شدن به آن را افزایش دهد. از این رو امسال نگرانی از همه گیری همزمان دو ویروس کرونا و آنفلوانزا باعث شده متخصصان روی تزریق واکسن آنفلوانزا تاکید داشته باشند، چراکه معتقدند اگر ابتلای افراد به آنفلوانزا گسترده شود، شیوع ویروس کرونا هم می تواند افزایش 5/2 برابری را در پی داشته باشد. به همین خاطر امسال تزریق واکسن آنفلوانزا، به خصوص برای افراد آسیب پذیر مهم تر از هر زمان دیگری است.  در ادامه نکاتی را که باید درباره واکسن آنفلوانزا بدانید، برایتان آورده ایم.

عوارض واکسن

بسیاری از مردم با توجه به شرایط جسمی که دارند، تصور می کنند که واکسن آنفلوانزا شاید برایشان خطراتی را در پی داشته باشد که این تصوری غلط است. تمام افراد می توانند از واکسن آنفلوانزا استفاده کنند، البته به جز کسانی که نسبت به مواد واکسن حساسیت دارند. همان طور که می دانید، در کل دنیا واکسنی که عارضه ای نداشته باشد، وجود ندارد. عوارض جانبی واکسن آنفلوانزا هم پس از تزریق سردرد، تعریق، درد عضلات و مفاصل، تب، ضعف، لرز، خستگی، واکنش های موضعی مثل سرخی، ورم و درد در محل تزریق است. عوارضی که طی یکی، دو روز بدون هیچ درمان خاصی خودبه خود برطرف می شود.

زمان تزریق واکسن

 به گفته متخصصان بیماری های عفونی و پزشکان، بهترین زمان برای دریافت واکسن آنفلوانزا اوایل پاییز و قبل از شیوع این بیماری است. ساخت آنتی بادی دو هفته طول می کشد، بنابراین واکسینه شدن در ابتدای پاییز می تواند زمان کافی برای ایمن شدن بدن در برابر آنفلوانزا را فراهم کند.

افرادی که باید حتما واکسن بزنند

 درست است که برای ابتلا نشدن به بیماری های فصول سرد سال، بهترین راه داشتن یک رژیم غذایی سالم و البته پوشیدن لباس های گرم است، اما استفاده از واکسن آنفلوانزا می تواند روشی پیشگیرانه در برابر بیماری باشد.  از این رو با شروع فصل پاییز و همزمانی شیوع آنفلوانزا و کرونا بسیاری بر این باورند که عموم مردم باید واکسن آنفلوانزا بزنند تا بتوان از مصون بودن آنها در برابر این بیماری اطمینان حاصل کرد، اما برخی دیگر نیز معتقدند که استفاده از این واکسن برای همه الزامی نیست. به گفته پزشکان افراد بالای ۶۵ سال، کودکان شش ماه تا شش سال، مادران باردار، بیماران قلبی، ریوی، کلیوی، مبتلایان به ایدز، دیابت، سرطان، آسم، فشارخون، افراد پیوندی، مبتلایان به همودیالیز، کادر پزشکی یا افرادی که دارو های سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند، کسانی هستند که در معرض خطر این بیماری قرار دارند و حتما باید از واکسن آنفلوانزا استفاده کنند.

 مبتلایان به کرونا نباید واکسن آنفلوانزا بزنند

 به گفته متخصصان، از آنجایی که سیستم ایمنی افراد مبتلا به کووید 19، در حال ساختن آنتی بادی برای مقابله با کروناست، تزریق واکسن آنفلوانزا آن نتیجه مطلوبی را که ما به دنبال آن هستیم، در پی نخواهد داشت، بنابراین مبتلایان به کرونا بهتر است سه، چهار هفته پس از درمان اقدام به تزریق واکسن آنفلوانزا کنند.

 به جز واکسن برای مقابله با آنفلوانزا چه کنیم؟

 اگر به هر دلیلی دستتان به واکسن نرسید، به رژیم غذایی روزانه تان بیش از گذشته اهمیت دهید. یکی از روش های مقابله با آنفلوانزا مصرف نوشیدنی های داغ است. از این طریق می توان مایعات مورد نیاز بدن را تامین کرد. خوردن مواد مغذی و مقوی، گنجاندن میوه هایی که سرشار از ویتامین هستند و  مصرف انواع سوپ را هم نباید فراموش کرد.