براي نخستين بار در تاريخ صنعت نفت ايران محقق شد

صفر شدن شمار حوادث منجر به فوت در شرکت ملي نفت ايران

وزير نفت، گزارش کاهش شاخص هاي حوادث در صنعت نفت را به رئيس جمهوري ارائه داد که بر مبناي اين گزارش، در سال 1398 براي نخستين بار در تاريخ صنعت نفت کشور، تعداد حوادث شغلي منجر به فوت در شرکت ملي نفت ايران به عدد صفر رسيده است. در گزارش «کاهش شاخص هاي حوادث در صنعت نفت از ابتداي دولت يازدهم تا کنون» که از سوي بيژن زنگنه به دکتر حسن روحاني ارائه شده، آمده است:

«به استحضار مي رساند که بر پايه گزارش اداره کل ايمني، بهداشت و محيط زيست وزارت نفت، از ابتداي دولت يازدهم تاکنون، با ياري خداوند متعال و با زنجيره اي از اقدامات نظارتي، پيشگيرانه و مديريتي، شاخص هاي حوادث در صنعت نفت به طور مستمر کاهش يافته است و در نتيجه در سال 1398 براي نخستين بار در تاريخ صنعت نفت کشور، تعداد حوادث شغلي منجر به فوت در شرکت ملي نفت ايران به عدد صفر رسيده است. همچنين شاخص نرخ حوادث منجر به فوت (FAR-Fatal Accident Rate) در صنعت نفت در سال 1398 نسبت به سال 1392 به ميزان 64 درصد کاهش يافته است.  اين عملکرد قابل توجه، برآمده از اهتمام جدي مديران و کارکنان صنعت نفت به استقرار نظام مديريت و رعايت ضوابط و دستورعمل هاي ايمني، بهداشت و محيط زيست (اچ اس اي)، شناسايي بهنگام مخاطرات و کنترل ايمن عمليات، انجام مستمر مميزي و ارزيابي و اتخاذ رويکرد حرفه اي گرايي اچ اس اي بوده که اميد مي رود با ادامه اين اقدامات و رويکردها، روند مناسب شاخص هاي يادشده استمرار يابد».

 

 

واحد الفين پتروشيمي ايلام در آستانه راه اندازي

مديرعامل شرکت پتروشيمي ايلام از آغاز راه اندازي واحد الفين اين شرکت از تيرماه امسال خبر داد.

حسن نجفي سمناني در ديدار با مديرکل محيط زيست استان با تبريک هفته محيط زيست و ثبت رکورد دريافت 38 تن خوراک در ساعت اشاره کرد و افزود: توليد روزانه، پايدار و مستمر پلي اتيلن سنگين در اين شرکت در سال جهش توليد به ميزان 960 تن در روز افزايش يافته است.

مديرعامل شرکت پتروشيمي ايلام با بيان اينکه متعهد به حفظ محيط زيست خواهيم بود، افزود: راه اندازي واحد الفين از تيرماه امسال آغاز مي شود.

وي به پروژه ساماندهي پساب فوق شور (ZLD) به عنوان يک پروژه مدرن در پتروشيمي ايلام اشاره کرد و ادامه داد: اين پروژه با هدف حفظ محيط زيست با سطح تخليه مايع صفر براي نخستين بار در کشور و در پتروشيمي ايلام راه اندازي مي شود.

غلامرضا ابدالي، مديرکل محيط زيست استان ايلام نيز در اين نشست با تبريک هفته محيط زيست و قدرداني از اقدام هاي زيست محيطي شرکت پتروشيمي ايلام گفت: افتخار مي کنيم بزرگ ترين مجتمع توليدي در غرب کشور موفق به دريافت تنديس سيمين صنعت سبز شده است.

وي عملکرد پتروشيمي ايلام در حفظ و احياي محيط زيست را بسيار موفق عنوان کرد و افزود: اکنون پتروشيمي و محيط زيست در استان در يک اشتراک زيست محيطي قرار دارند. استان ايلام به عنوان يک استان محيط زيستي در کشور مطرح و استان سوم کشور در اين حوزه است.

روح الله رمضاني، رئيس واحد اچ اس اي شرکت پتروشيمي ايلام نيز با ارائه گزارشي از اقدام هاي زيست محيطي در اين شرکت اظهار کرد: پتروشيمي ايلام در سال هاي 95 و 97 موفق به دريافت تنديس صنعت سبز شده است. نصب پايش آنلاين، دريافت ايزو 14001 از شرکت IMQ، فعاليت در حوزه مسؤوليت هاي اجتماعي، توسعه فضاي سبز و استقرار سيستم مديريت انرژي از مهم ترين اقدام هاي اين مجتمع در راستاي حفظ محيط زيست بوده است.

در پايان اين نشست، غلامرضا ابدالي، مديرکل محيط زيست استان ايلام با اهداي لوح سپاس از حسن نجفي سمناني، مديرعامل شرکت پتروشيمي ايلام براي دريافت تنديس سيمين صنعت سبز قدرداني کرد.

 

 

در قالب طرح نگهداشت و افزايش توان توليد نفت

نخستين چاه ميدان سيوند به مدار توليد مي آيد

عمليات حفاري نخستين چاه ميدان نفتي سيوند در منطقه عملياتي سيري شرکت نفت فلات قاره ايران پايان يافته است و اين چاه به زودي به مدار توليد مي آيد. مهدي حيدربزرگ، مجري پروژه حفاري و تکميل چاه هاي ميدان هاي سيوند و اسفند در اين باره گفت: هم اکنون در مرحله تکميل چاه هستيم و پس از پايان اين مرحله، توليد آغاز خواهد شد. وي افزود: اين عمليات در راستاي نگهداشت و افزايش توان توليد ميدان هاي نفتي سيوند و اسفند اجرا شده و پيش بيني مي شود با پايان يافتن آن، 1600 بشکه در روز به توليد اين ميدان نفتي افزوده شود. قرارداد نگهداشت و افزايش توان توليد نفت ميدان هاي سيوند و اسفند، مهرماه سال 97 ميان شرکت نفت فلات قاره ايران و شرکت پتروايران امضا و مقرر شد توليد نفت اين ميدان ها  16 هزار بشکه در روز افزايش يابد که پيرو اين قرارداد، حفاري، تعمير و تکميل 12 حلقه چاه توسعه اي در قالب هفت بسته کاري روي پنج سکوي بهره برداري برنامه ريزي شده است.

ميدان نفتي سيوند (سيري C) در غرب جزيره سيري در خليج فارس واقع شده است و حدود 100 کيلومتر بالاي خط مرزي قرار دارد و با اجراي کامل طرح نگهداشت و افزايش توليد نفت ميدان هاي سيوند و اسفند، توليد روزانه نفت دو ميدان بالغ بر 16 هزار بشکه افزايش خواهد يافت.

 

 

 اشتغال بيش از 6 هزار نيروي بومي در غرب کارون

مديرعامل شرکت مهندسي و توسعه نفت گفت: بيش از 6 هزار نيروي بومي در طرح هاي توسعه اي منطقه عملياتي غرب کارون در حال فعاليت هستند. تورج دهقاني با اشاره به اثرگذاري مستقيم اجراي طرح هاي توسعه اي بر اشتغال نيروهاي بومي، گفت: توسعه اجتماعي در حوزه غرب کارون به صورت مستقيم متأثر از توسعه ميدان هاي نفتي است و با تدبير مقام عالي وزارت، سازوکار به کارگيري نيروي انساني بومي در غرب کارون اجرا شده که به واسطه آن، هم اکنون بيش از 6 هزار نيروي بومي در اين منطقه اشتغال دارند. وي افزود: اقدام مهم ديگري که در سال هاي اخير صورت گرفته است، بومي سازي و ساخت تجهيزات و کالاهاي مورد نياز در داخل کشور است. امروز به جرأت مي توان گفت که امکان ساخت بيش از 85 درصد تجهيزات و کالاهاي مورد نياز بخش بالادستي ميدان هاي غرب کارون (اعم از مته حفاري، لوله هاي جداري، شيرآلات، تجهيزات ثابت و دوار و...) در داخل کشور فراهم شده است.

 

مشاور اجتماعي وزير نفت خواستار شد

ترويج شفافيت و پاسخگويي در مسير مسئوليت اجتماعي

مشاور اجتماعي وزير نفت اظهار کرد: با اقدام هاي خوبي که در سطح شرکت ملي گاز ايران در حوزه مسؤوليت اجتماعي انجام شده مي توان گفت که اين شرکت به يک بلوغ سازماني در اين حوزه رسيده است. سيدامير طالبيان در نشست مشترک با مديران عامل شرکت هاي تابع در حوزه مسؤوليت اجتماعي که روز دوشنبه (19 خردادماه) به صورت ويدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: نقش مؤثر و مشارکت خوب مديران عامل صنعت گاز و شرکت هاي تابع را نمي توان ناديده گرفت که همه را به مسؤوليت اجتماعي تشويق مي کنند، ضمن اينکه ما هم در سطح وزارت آنها را راهنمايي و گزارش هاي کار را دريافت مي کنيم که بتوانيم به شوراي عالي مسؤوليت اجتماعي که با رياست وزير تشکيل مي شود، منعکس کنيم. وي با بيان اينکه کار مسؤوليت اجتماعي در وزارت نفت از سال 92 و با حضور مهندس زنگنه وزير نفت رشد و توسعه بيشتري يافته است، افزود: هم اکنون در کل صنعت نفت نگرش ويژه و نگاه تازه اي به مسؤوليت اجتماعي وجود دارد و ضرورت آن را همه مديران احساس کردند به اين معنا که ما بايد بتوانيم خدماتي که مي دهيم هم خوب باشد و هم ارائه آن موجب رضايتمندي مردم و جامعه شود؛ در حقيقت پيام مسؤوليت اجتماعي اين است که مردم خادمان خود را بشناسند و با نحوه کارشان آگاه شوند. ما در مسؤوليت اجتماعي سعي کرديم شفافيت و پاسخگويي را ترويج کنيم. مشاور اجتماعي وزير نفت با اشاره به اقدام ها و فعاليت هاي انجام شده در صنعت گاز کشور، تصريح کرد: اتفاق هاي خوبي در شرکت ملي گاز ايران در زمينه مسؤوليت اجتماعي افتاده؛ گرچه قدري ديرتر، اما مديران شرکت گاز جبران کردند و اين مهم در ارائه گزارش هاي سالانه مشهود بود.

طالبيان تصريح کرد: بعضي پالايشگاه ها که فرصت بازديد از آنها را داشتيم در سه جهت موفقيت و کار جهشي داشتند؛ نخست در به کارگيري نيروهاي بومي از محل آموزش هاي فني و حرفه اي آنها، دوم بحث کمک به توسعه و اشتغال در محل و سوم بحث خريدهاي محلي و استفاده از پيمانکاران محلي، اين موارد توفيق هاي خوبي بوده که در شرکت گاز رخ داده است.

وي ادامه داد: شرکت هاي پالايشي گاز در بحث محيط زيست هم موفق بوده اند؛ مانند مديريت انرژي، کنترل پساب و جمع آوري تدريجي گازهاي آلاينده، کارکنان نيز در زمينه مسؤوليت اجتماعي خوب عمل کردند، زيرا سرمايه انساني و رضايت کارکنان يکي از ابعاد مسؤوليت اجتماعي است. خوشبختانه در نظام نامه اي که از سوي وزير نفت در اين زمينه ابلاغ شده، مي بينيم که شرکت ملي گاز ايران در اجراي مفاد نظام نامه پيشگام است.

مشاور اجتماعي وزير نفت در ادامه سخنان خود به عملکرد مناطق عملياتي انتقال گاز در اين حوزه اشاره کرد و افزود: آنها بيشترين ارتباط را با جامعه محلي نقاط دور دارند، حتي گزارش هايي از روستاهاي بسيار دوردست داشتيم که امکان تردد هم در آنها مشکل است، اما همکاران ما با آنها ارتباط برقرار کردند و به آنها خدماتي مانند تأمين آب و برق... ارائه دادند.

طالبيان ادامه داد: اين يک کار برد - برد است؛ از اين رو که اگر اتفاقي براي خطوط لوله بيفتد، نخستين کساني که اطلاع رساني مي کنند، خود همين مردم محلي هستند و اين از يک رابطه تعاملي بين دست درکاران خطوط لوله و مردمي که اطراف اين خطوط زندگي مي کنند، نشان دارد.

 وي همچنين بيان کرد: شرکت هاي گاز استاني هم علاوه بر يک مسؤوليت ذاتي که رساندن گاز به خانه هاي مردم است، مسؤوليت اجتماعي نيز دارند و در آنها شاهد نمونه هاي زيبايي از تعامل با ذي نفعان، مشتريان و پيمانکاران هستيم. براي مثال گاز استان مازندران براي حضور در بحران ها با هلال احمر و سازمان اداره بهداشت يک تيم واحد تشکيل دادند و اين معناي کامل مشارکت است.

مشاور اجتماعي وزير نفت تصريح کرد: در بعضي از شرکت هاي گاز استاني، آموزش استفاده از گاز را از مدرسه آغاز کردند و اين مي تواند پايه بسيار مؤثري براي الگوي دقيق مصرف باشد، ضمن اينکه در حال حاضر بحث گازسوز کردن چاه هاي آب کشاورزي و صرفه جويي مصرف سوخت نيز مطرح است و گازهاي استاني مي توانند تلاش خوبي در اين زمينه داشته باشند، همچنين در طرح تبديل اصلاح عملکرد موتورخانه هاي شهري نيز مي توانند کمک کنند که گاز کمتري مصرف شود.

طالبيان گزارش کار، پاسخگويي و شفافيت را سه مؤلفه در نگاه مسؤوليت اجتماعي دانست و گفت: امروز در دنيا شرکت هاي بزرگ مسؤوليت اجتماعي و گزارش دهي دارند و شرکت ملي گاز ايران نيز در اين مسير هدايت شده است.

وي درباره چشم انداز شرکت ملي گاز ايران در اين باره اظهار کرد: چشم انداز شرکت ملي گاز ايران را به گونه اي مي بينم که ان شاءالله بتواند با ارائه گزارش هاي پايداري، رنکينگ و درجه کشور را در اين حوزه بالا برده و در زمينه ارائه گزارش هاي سالانه، بتواند به يک جايگاه مناسبي دست يابد، ضمن اينکه ما از ارتباطات بين المللي بي نياز نيستيم. زبان ارتباط بين المللي ما، همين گزارش هاي پايداري است که همکاران در شرکت گاز بر مبناي استاندارد GRI (راهنماي گزارش دهي مسؤوليت اجتماعي) تهيه مي کنند.

مشاور اجتماعي وزير نفت در پايان، ضمن تشکر از مديران شرکت هاي تابع، از آنها درخواست کرد کميته و دبيرخانه مسؤوليت اجتماعي را در مجموعه خود تشکيل دهند و نسبت به آن اهتمام ورزند.