نگران تاریخ انقضای این مواد غذایی نباشید

همه ما مي دانيم که تمام مواد غذايي تاريخ انقضا دارند که اگر از تاريخ مصرفشان بگذرد، ممکن است خطرآفرين شوند و مشکلاتي را به وجود آورند؛ بنابراين توجه به تاريخ مصرف مواد غذايي نکته مهمي است که نبايد از آن به سادگي گذشت. با اين حال مواد غذايي هم داريم که بتوانيم بدون نگراني سال هاي سال از آنها استفاده کنيم. اين مواد غذايي تاريخ انقضا ندارند، از اين رو مي توان بدون هيچ مشکلي آنها را به مدت طولاني نگه داشت و مورد استفاده قرار داد. اگر کنجکاو شديد که برخي از اين مواد را بشناسيد اين مطلب را تا پايان بخوانيد.

   قند

اين ماده شيرين هم مثل نمک تاريخ انقضا ندارد، به خصوص اگر در ظرف هاي پمپ دار نگهداري شود. با اين حال، قند مي تواند رطوبت هوا را به خود جذب کند و مانند نمک به سنگي سخت تبديل شود، با اين تفاوت که خود قند در اين حالت خاصيت خود را از دست نمي دهد.

سرکه

سرکه اگر از نوع سفيدش باشد، تاريخ انقضا ندارد؛ اما بايد اين اطمينان را پيدا کنيم که در شرايط مناسبي نگهداري مي شود. براي استفاده طولاني مدت از سرکه سفيد، بهترين راه اين است که آن را در ظروف پمپ دار و در محلي تاريک و خنک، به دور از حرارت و گرما نگهداري کنيم.

   نمک

فاسد شدن نمک به اين خاطر که يک ماده معدني است، نه يک فراورده، امري غيرممکن است. درست است که اين ماده معدني به سرعت آب را به خود جذب مي کند و در طول زمان به سنگ تبديل مي شود، با اين حال همچنان نمک باقي مي ماند و مي توان با تراشيدن اين سنگ بزرگ هم از آن استفاده کرد. در مورد نمک يد دار؛ اما بايد دقت کنيد، چراکه آن را بيشتر از يک سال نمي توان نگه داشت و استفاده کرد، به اين خاطر که يد قابل تبخير است و با رخ دادن اين فرايند نمک خاصيت مفيد خود را از دست مي دهد.

   لوبيا قرمز

مانند برنج، اين نوع لوبيا را هم مي توان به مدت طولاني نگه داشت، بدون آنکه تغييراتي در ظاهرش ايجاد شود. بر اساس تحقيقات انجام شده، محققان مي گويند لوبيا قرمز و انواع لوبيا را مي توان به مدت 30 سال نگه داشت و در مواقع ضروري از آنها استفاده کرد.

   سس سويا

اين سس را هم مي توان جزو مواد غذايي دانست که تاريخ مصرف طولاني دارند. سس سويا تا سه سال قابل مصرف است، البته اگر در ظرف هاي پمپ دار نگهداري شود و در شيشه در بسته نباشد. با اين حال نگهداري طولاني مدت سس سويا به موارد مختلفي بستگي دارد، مثل نوع سس، شيوه توليد، کيفيت و دماي نگهداري آن.

قهوه فوري

اين محصول هم بين 2 تا 20 سال در دماي اتاق ماندگار است؛ البته با نگهداري قهوه در يخچال يا فريزر مي توان سال هاي زيادي از قهوه استفاده کرد.

  پودر شير

نگهداري اين ماده غذايي هم بدون آنکه ارزش غذايي اش را از دست بدهد، در طولاني مدت امکان پذير است. اگر پودر شير پرچرب باشد، مي توان از آن در طول 2 تا 5 سال استفاده کرد. پودر کم چرب را هم تا 25 سال مي توان نگه داشت. البته از پودر شير به شرطي مي توان سال هاي سال استفاده کرد که تحت تمامي استانداردهاي بهداشتي لازم توليد شده باشد و در ظروف پمپ دار براي تخليه هواي ظرف نگهداري شود.

  برنج

اين ماده غذايي را بايد در ظروف پلاستيکي يا شيشه اي نگه داشت. برنج جزو مواد غذايي است که در خانه بيشتر ما ايراني ها پيدا مي شود و همانطور که مي دانيد بهترين دما براي نگهداري آن 5/4 درجه سانتيگراد يا کمتر است. اما نکته جالب درباره برنج اينکه براساس پژوهش هاي انجام شده گفته مي شود اين ماده غذايي را مي توان به مدت 30 سال نگه داشت، بدون آنکه رايحه يا ارزش غذايي اش از بين برود.

   عسل

اين ماده غذايي منحصر به فردو پرفايده، ترکيبات شيميايي دارد که از رشد باکتري ها جلوگيري مي کند، به همين دليل تاريخ انقضاي عسل را مي توان ابدي دانست. علاوه بر اين خريداري عسل در ظرف هاي مهر و موم شده، اين اطمينان را به شما مي دهد که اين ماده غذايي کم نظير در تماس با هوا و رطوبت فاسد نشود.  از نکات قابل توجه درباره عسل مي توان به کشف باستان شناسان مصري اشاره کرد. آنها از اهرام مصر چند ظرف عسل کشف کردند که قدمت آنها به حدود 2 تا 3 هزار سال پيش برمي گشت. جالب اينکه عسل هاي کشف شده کاملا قابل خوردن بودند و باستان شناسان نيز آنها را امتحان کردند.