از ابتداي شيوع ويروس کرونا چه تعداد مراجعه کننده در سطح صنعت نفت داشته ايد؟

کل مراجعان سرپايي در طول اين مدت تا 20 ارديبهشت 1399 حدود 453 هزار نفر بوده که از اين تعداد حدود 27 هزار و 500 نفر علائم شبه آنفلوآنزا و مشکوک به کرونا داشتند. از اين تعداد 12 هزار و 700 مورد مشکوک، محتمل و مبتلا بودند که نياز به قرنطينه خانگي داشتند و تقريبا 200 تا 300 نفر پزشکيار آموزش ديده و پزشک داشتيم که تلفني اين افراد را پيگيري مي کردند تا به طور متوسط حدود 14 روز قرنطينه باشند و بهبود کامل پيدا کنند.

حدود 920 مورد بستري در بيمارستان هاي 9گانه سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت داشتيم که تقريبا يک سوم آنها در بيمارستان تهران، يک سوم در بيمارستان اهواز و يک سوم نيز در ساير بيمارستان ها بستري بوده اند. از حدود 920 مورد بستري، نزديک به 266 نفر آنها بومي  بودند.

خوشبختانه با اينکه تعداد قابل توجهي از پزشکان و پرستاران ما در جريان خدمت به بيماران، به کرونا مبتلا شدند، هيچ مورد فوتي در کادر پزشکي و پيرا پزشکي بهداشت و درمان صنعت نفت نداشتيم که نشاندهنده تلاش همکاران ما در رعايت نکات حفاظت فردي است.

 در زمينه بخش PCR بيمارستان نفت تهران توضيح دهيد؟

در بيمارستان نفت تهران به دنبال راه اندازي بخش PCR هستيم و اکنون کارهاي اجرايي آن انجام مي شود و تجهيزات مورد نياز آن نيز در حال خريداري است. در آينده نزديک اين بخش را که وظيفه تست تشخيصي دقيق و قطعي کرونا را به عهده دارد، در اين بيمارستان خواهيم داشت. در مرحله بعد نيز اين کار را براي بيمارستان هاي اهواز و بوشهر انجام خواهيم داد.

همچنين در نظر داريم دستگاه اتوماتيک توليد ماسک را خريداري کنيم و مجوزهاي لازم در اين زمينه گرفته شده تا در بهداشت و درمان صنعت نفت تهران مستقر شود و بتوانيم ماسک مورد نياز بخش هاي بيمارستاني و درماني و بخش هاي عملياتي را تامين کنيم. اين دستگاه توليد داخل است و کيفيت مناسبي دارد و در آينده نزديک به بهره برداري خواهد رسيد.

 آيا بوميان مناطق مي توانستند از خدمات بهداشت و درمان صنعت نفت در زمينه کرونا استفاده کنند؟

بيمارستان هاي ماهشهر و آبادان به عنوان بيمارستان معين کرونا بودند که در کنار خدمت رساني به جامعه صنعت نفت، وظيفه داشتند بوميان را نيز پوشش دهند؛ اما در ساير مناطق به ميزان کمتر اين کار را انجام داديم. بيمارستان صنعت نفت در منطقه جم و خارک، تنها متوليان درماني هستند که بخش قابل توجهي از مراجعان آنها را بوميان تشکيل مي دهند.

متاسفانه در روزهاي جاري شاهد افزايش روز افزون موارد ابتلا در خوزستان و شهر اهواز هستيم و تعداد ابتلا و بستري و در شهر اهواز در حال افزايش است، اميدواريم اين اپيدمي  زودتر در شهر اهواز کنترل شود و بتوانيم مانند ساير شهرهاي کشور شرايط مطلوبي داشته باشيم.

 چه تمهيداتي براي سکوهاي نفتي انديشيده شده است؟

از 50 دستورعملي که براي مقابله با ويروس کرونا تدوين شده، تعدادي از آن مرتبط با کارکناني است که سر سکوهاي نفت فعاليت مي کنند. بر اساس اين دستورعمل ها شرايط ويژه و سختگيرانه اي براي ورود کارکنان به سکوها داشته ايم، بجز تب سنجي بايد معاينه اوليه از سوي پزشک انجام مي شد تا سلامت آنها تاييد شود و بعد سر سکو بروند. ممکن بود فرد در آن لحظه سالم و در دوره نهفتگي بيماري باشد و چند روز بعد نمايان شود که براي اين دسته از افراد سر سکوها فضاهايي براي قرنطينه در نظر گرفته شده است.

 علاوه بر مواردي که اشاره شد، چه برنامه هاي ديگري براي امسال در دستور کار داريد؟

با توجه به اينکه قابل پيش بيني نيست که اين ويروس چه زماني فروکش مي کند، يکسري از برنامه هاي سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت به اين ويروس معطوف شده است. پيش بيني ها اين است که ويروس کرونا فعلا از بين نمي رود و با ما خواهد بود و به صورت محدود و ميزان کم و ممکن است با تعداد کم موارد ابتلا اين بيماري در سطح کشور وجود داشته باشد تا به فصل پاييز برسيم.

برخي بيولوژيست ها مي گويند ممکن است در فصل پاييز همزمان با آنفلوآنزاي H1N1 ، شيوع جديدي از اين بيماري را داشته باشيم.

از اين رو بايد هم در زمينه حفاظت فردي و هم اتخاذ تمهيداتي لازم در بخش عملياتي از آمادگي لازم برخوردار باشيم و در بخش هاي درماني و بيمارستاني راهکارهاي لازم به لحاظ تجهيزات پزشکي و امکانات راديولوژي و تصويربرداري براي مقابله با اين بيماري انديشيده شود. اين پيش بيني ها شده و در حال انجام است و اين اطمينان خاطر را به همکاران در بخش هاي ستادي و عملياتي، خانواده هاي آنها و بازنشستگان مي دهيم که سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت آمادگي دارد تا در سال جديد امکانات کافي را در اختيار بيماران احتمالي قرار دهد.

10 دستگاه آمبولانس را نيز وارد ناوگان آمبولانسي صنعت نفت کشور کرده ايم تا بتوانيم سرويس دهي مناسب تري براي بيماران کرونايي داشته باشيم.

در سال 1398 در زمينه نوسازي ناوگان تجهيزات پزشکي سازمان اقداماتي انجام شده که در سال 1399 ادامه مي يابد تا بتوانيم يکپارچگي و تجهيزات نو و به روز را بخصوص در بيمارستان هاي سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت داشته باشيم و با کيفيت بالاتر و بهره وري بيشتر به مراجعان خدمات ارائه کنيم.

در خصوص تامين دارو و تجهيزات مصرفي نيز بايد گفت که در سال گذشته حدود 153 ميليارد تومان دارو خريداري کرديم که با خريد متمرکزي که سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت طي چند سال گذشته انجام داده و با تلاش  همکاران تدارکات دارويي، حدود 8 ميليارد و 300 ميليون تومان تخفيف ويژه و جايزه کالايي داشتيم و در کل پرداختي ما 146 ميليارد تومان بود. اين تخفيف کالايي از شرکت هاي پخش دارو است که به سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت داده اند.

قصد داريم بسياري از تجهيزات مصرفي را که سال گذشته خريداري کرديم، امسال به صورت متمرکز بخريم تا از اين طريق هم با حجم بالا خريد کنيم، هم ذخيره مناسب داشته باشيم و هم خريد خود را با قيمت مناسب انجام دهيم، مانند دستکش، گاز و بان، سرنگ و مواد ضدعفوني کننده بيمارستاني.

 چه اقداماتي در زمينه منابع انساني داشته ايد؟

حدود 400 پزشک عمومي  داشتيم که گاهي اوقات حضور 180 تا 300 ساعت در سازمان حضور داشتند؛ اما قرارداد آنها پرکيس بود و هيچ پوشش بيمه اي نداشتند. خوشبختانه با اقداماتي که از سوي هيات مديره در سال گذشته صورت گرفت و مجوزهايي که از سوي معاون وزير نفت در توسعه مديريت و سرمايه انساني؛ مديرعامل شرکت ملي نفت ايران و مدير توسعه منابع انساني شرکت ملي نفت ايران صادر شد، توانستيم اين گروه را در قالب پيمانکاري بياوريم.

اين قرارداد چند حسن دارد؛ نخست اينکه مي توانند از تمام مزاياي پيمانکاري استفاده کنند و پوشش بيمه اي داشته باشند. وزير نفت نيز اسفند سال گذشته پوشش بيمه تکميلي کارکنان پيمانکاري را ابلاغ کردند که شامل اين گروه نيز خواهد شد. ضمن آنکه مي توانند از ساير مزاياي تامين اجتماعي که شامل حق سنوات، عيدي، پاداش، مرخصي هاي سالانه و ... است نيز بهره مند شوند. فقط گروه پزشکان متخصص را در قالب پرکيس خواهيم داشت.

پرداخت 4 شرکت اصلي به سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت نيز از وضعيت سرانه اي، به صورت وضعيت تغيير مي کند. با اين روش مناطق بايد به دنبال بهره وري بالاتر و پر کردن ظرفيت هاي خالي باشند و براي جذب مراجعان بيشتر، بايد رضايتمندي آنها را به دست آورند. اين روش، فرصتي را براي سازمان ايجاد مي کند تا بتوانيم رضايتمندي بيشتر را براي همکارانمان فراهم کنيم تا انتخاب اولشان بهداشت و درمان صنعت نفت باشد. در زمينه درمان غيرمستقيم نيز قرار است متولي اين امر صندوق بازنشستگي صنعت نفت باشد.

 سخن پاياني.

در مقايسه با آمارهاي کشوري در شرايط مطلوب تري قرار داريم و اين نشاندهنده آن است که تمامي  همکاران صنعت نفت و خانواده هاي آنها با ما همکاري خوبي داشته اند. توصيه مي کنم همه به سايت غربالگري و پايش کروناي سازمان بهداشت درمان صنعت نفت به نشاني nocorona.ir مراجعه و ثبت نام کنند و به سوالات پاسخ دهند و اگر جزو موارد مشکوک، محتمل و مبتلا باشند، بلافاصله کارشناسان ما با آنها تماس گرفته و توصيه هاي لازم را ارائه خواهند کرد.

تاکنون حدود 100 هزار نفر در سايت ثبت نام کرده اند و انتظارمان بيش از اين است. ثبت نام را براي کارکنان اقماري ها اجبار کرده ايم؛ اما استقبال از سوي بازنشستگان کم بوده و تقاضا داريم بازنشستگان و خانواده هاي آنها به سايت مراجعه و ثبت نام کنند.