مذاکرات زنگنه با رئیس اوپک و وزیران نفت و انرژی کویت و روسیه

وزیر نفت در دو روز گذشته با محمد عرقاب، رئیس دوره ای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و وزیر انرژی و معادن الجزایر، الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه و خالد الفاضل، وزیر نفت کویت مذاکره کرد.

بیژن زنگنه عصر روز سه شنبه (۱۹ فروردین ماه) در حساب کاربری توئیتر خود نوشت: «مذاکراتی با رئیس کنفرانس اوپک، وزیر محترم نفت الجزایر- داشتم و دیروز عصر نیز تماس های تلفنی با وزرای محترم نفت روسیه و کویت در مورد نحوه تصمیم سازی در اجلاس آتی بین اعضای اوپک و دیگر تولیدکنندگان نفت برای بازگرداندن ثبات به بازار نفت برقرار کردم.

در این مذاکرات تاکید شد که باید تولیدکنندگان دیگر کشورها از جمله آمریکا و کانادا هم در این موضوع مشارکت داشته باشند و قبل از برگزاری هر اجلاسی بین اوپک و غیراوپک باید در خصوص ارقام پایه تولید هرکشور که الزاما مبنای کاهش تولید قرار می گیرد، توافق شود.»

 

نصب جکت فاز ۱۱ پارس جنوبی از اوایل امسال

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از نصب جکت فاز ۱۱ پارس جنوبی اوایل امسال در آب های خلیج فارس خبر داد و گفت: ظرفیت برداشت روزانه گاز از میدان مشترک پارس جنوبی پارسال به بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسید.

محمد مشکین فام با اشاره به اینکه بخش دریایی میدان مشترک پارس جنوبی به جز فاز ۱۱ سال ۹۸ به پایان رسید، اظهار کرد: شش سکوی فازهای ۱۳، ۱۴ و ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی سال گذشته نصب شد و چهار سکو از این تعداد عملیاتی شده است.

وی درباره راه اندازی دو سکوی باقی مانده هم با یادآوری اینکه حداکثر زمان برای راه اندازی سکوها دو هفته است و شرکت نفت و گاز پارس در این زمینه رکورددار است، افزود: راه اندازی دو سکوی باقی مانده (A , C۱۳) به دلیل شیوع ویروس کرونا با کمی تاخیر انجام می شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با تأکید بر اینکه سلامت کارکنان برای این شرکت حائز اهمیت است و تجمع تعداد زیادی از افراد روی شناور به صلاح نیست، گفت: تلاشمان این است با حداقل افراد این سکوها راه اندازی شود که این موضوع سبب طولانی شدن کار خواهد شد.

مشکین فام درباره پالایشگاه فاز ۱۴ هم توضیح داد: بخش دریایی این فاز پارسال تکمیل شد و همه تلاشمان این است ردیف نخست شیرین سازی پالایشگاه این فاز تا پایان امسال عملیاتی شود.

وی درباره آخرین وضع فاز ۱۱ هم با اشاره به اینکه جکت این فاز اوایل امسال در موقعیت خود در آب های خلیج فارس قرار می گیرد، گفت: پس از نصب جکت، عملیات حفاری این فاز آغاز می شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره اینکه پیش از این پایان سال ۹۸ برای نصب این جکت عنوان شده بود، گفت: شیوع ویروس کرونا مهم ترین دلیل تاخیر در نصب این جکت در روزهای پایانی پارسال بوده است.

وی درباره میدان مشترک گازی فرزاد هم اظهار کرد: شرکت پتروپارس قرار است برنامه های خود را برای توسعه این میدان ارائه دهد.

مشکین فام درباره مهم ترین اولویت های شرکت نفت و گاز در سال ۹۹ هم توضیح داد: این شرکت برای اجرا و تکمیل فعالیت های باقی مانده پارس جنوبی که در قالب ۲۲ پروژه از سوی آقای وزیر تعیین شده، برنامه ریزی کرده است.

به گفته وی، این شرکت افزون بر این فعالیت ها، ۱۵ پروژه دیگر را نیز در دست اجرا دارد که با فعالیت های تعیین شده، مجموع آن به ۳۷ پروژه می رسد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از تکمیل بندر صادراتی تنبک به عنوان یکی از پروژه های این شرکت در سال ۹۹ نام برد و اظهار کرد: این بندر شامل تاسیسات انبارش و ترمینال صادراتی گوگرد، اسکله صادراتی ال پی جی و... باید تکمیل شود.

 

عرضه نفت کوره شرکت ملی نفت در بورس انرژی

نفت کوره شرکت ملی نفت ایران، بیستم فروردین ماه در رینگ بین الملل بورس انرژی عرضه می شود. 

۳۵ هزار تن نفت کوره ۳۸۰ سانتی استوک، روز چهارشنبه (۲۰ فروردین ماه) در رینگ بین الملل بورس انرژی عرضه می شود.

خریداران علاقه مند به شرکت در معامله در روز عرضه، باید تا قبل از شروع عرضه نسبت به واریز ۱۰ درصد ارزش معامله بر اساس قیمت پایه منفی ۳۸ دلار در هر تن به صورت ریالی به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی یا تامین اعتبار نزد شرکت ملی نفت ایران اقدام کنند.

 

با وجود محدودیت های ناشی از کرونا و بارندگی‎های سیل آسا

عملیات اجرایی خط لوله گوره - جاسک در جریان است

فعالیت های اجرایی بخش زودهنگام طرح احداث خط لوله انتقال نفت خام گوره - جاسک با رعایت دستورعمل های بهداشتی ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا به صورت شبانه روزی دنبال می‎شود و با وجود محدودیت‎های ناشی از شیوع کرونا و بارندگی‎های سیل آسا، متوقف نشده است.

تورج دهقانی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن)،  ضمن اشاره به شیوع ویروس کرونا و موانع ایجادشده ناشی از این ویروس در پیشرفت طرح خط لوله انتقال نفت خام گوره - جاسک گفت: با برگزاری نشست های متعدد با مسوولان منطقه ای و استانی در مسیر عملیات طرح خط لوله انتقال نفت خام گوره - جاسک توانستیم مانع از توقف عملیات اجرایی طرح شویم و با به کارگیری حداقلی نیروها به صورت دو شیفت در ایام تعطیلات، شاهد پیشرفت خوبی در گستره های مختلف این طرح به ویژه قطعه دوم از گستره ۴ در بخش زودهنگام هستیم.

وی افزود: از ۲۶ اسفند ماه تاکنون حدود یک میلیون مترمکعب عملیات خاکبرداری، حدود ۲۵ کیلومتر مسیرسازی، حدود ۱۵ کیلومتر عملیات ریسه لوله و بالغ بر ۱۵ کیلومتر جوشکاری لوله انجام شده است.

مدیرعامل شرکت متن اظهار کرد: به منظور عمل به دستورعمل های ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا و حفظ سلامتی مردم در این مناطق، کمپ های اسکان ارکان پروژه به صورت ضربتی از محل شهرها و روستاها به مجاورت دفاتر اداری و محل فعالیت های اجرایی طرح منتقل و متمرکز شد که موافقت مسئولان منطقه برای ادامه فعالیت ها در طرح را به دنبال داشت.

دهقانی به بارندگی های سیل آسای اخیر در استان هرمزگان اشاره کرد و افزود: بارندگی های اخیر سبب قطع جاده های دسترسی و راه های ارتباطی و نیز کندی روند فعالیت های اجرایی طرح شده است.

وی گفت: با نظارت کامل و بازدیدهای مستمر امیدواریم با همکاری همه نهادها و مردم شریف منطقه، فعالیت ها سرعت بیشتری به خود بگیرد و تاخیر ناشی از سیل و شیوع ویروس کرونا جبران شود تا بتوانیم تعهدهای خود در این طرح ملی را در زمان تعیین شده به انجام برسانیم.

 

مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد

تغییر نحوه محاسبه گازبهای مشترکان خانگی به دلیل شیوع کرونا

مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران تأکید کرد: به دلیل شیوع ویروس کرونا، گازبها براساس قیمت فصل سرد محاسبه می شود که تفاوت خیره کننده ای در پرداخت هزینه مشترکان خواهد داشت.

غلامرضا مشایخی گفت: به پیشنهاد شرکت ملی گاز ایران و وزارت نفت و با تصویب هیئت دولت، به منظور تعیین الگوی مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی، امسال به طور استثنا پایان دوره فصل سرد همه اقلیم ها و استفاده مشترکان خانگی از گازبهای فصل سرد تا ۱۵ اردیبهشت ماه ۹۹ تمدید شد.

وی افزود: بر اساس مصوبه هیئت دولت، محاسبه قبوض گاز مصرفی مشترکان خانگی در کل، به دو بخش فصل سرد و گرم تقسیم می شود. یعنی از ۱۵ فروردین تا ۱۵ آبان ماه هر سال، فصل گرم و از ۱۵ آبان تا ۱۵ فروردین سال بعد، فصل سرد به شمار می آید و محاسبه قبوض گاز بر این اساس انجام می شود.

مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: بر این اساس، قبوض گاز مشترکان خانگی تا زمان گفته شده و با توجه به شرایط پیش آمده به دلیل شیوع ویروس کرونا، بر اساس نرخ فصل سرد و جداول پلکانی که برای هر اقلیم متفاوت است، محاسبه می شود که تفاوت خیره کننده ای در هزینه پرداخت مشترکان خواهد داشت.

به گفته مشایخی، این موضوع به این مفهوم است که هیچ تغییری در گازبها و نحوه محاسبه آن به وجود نیامده و تنها بر اساس این مصوبه، به جای ۱۵ فروردین از ۱۵ اردیبهشت ماه قبوض مشترکان گاز بدون هیچ گونه افزایش دوباره ای، بر اساس روال پیشین و جداول پلکانی محاسبه می شود.

وی با بیان اینکه این مصوبه و اجرای فصل سرد و گرم برای همه مشترکان خانگی ۳۱ استان لازم الاجراست، اظهار کرد: طریقه محاسبه قبوض نیز بر اساس همان جداول پلکانی ۱۲ پله ای است که هر پله قیمت خاص خود را در فصل سرد سال دارد و به هر حال به دلیل مصرف بیشتر، ارزان تر محاسبه می شود.

مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز ایران در پایان گفت: تفاوت این طریق محاسبه و اضافه کردن یک ماه به فصل سرد با روش معمول همیشگی، رقم قابل توجهی است، زیرا هم اکنون استان های بسیاری هستند که هنوز هوای گرم ندارند و مردم از بخاری و شوفاژ استفاده می کنند و از آنجا که هنوز گاز مصرفی آنها با همان قیمت پایین فصل سرد محاسبه می شود، در شرایط کنونی که مردم تحت فشارند، کمک بسیار مناسبی به آنان خواهد شد.

 

آمادگی پتروشیمی های ماهشهر برای افزایش بودجه مبارزه با ویروس کرونا

شورای راهبردی پتروشیمی های منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برای افزایش بودجه به منظور مبارزه با شیوع ویروس کرونا اعلام آمادگی کرد.

چهارمین نشست کارگروه شرایط اضطراری این منطقه در سال ۹۹ با حضور مدیران عامل شرکت های پتروشیمی مستقر در منطقه و فرماندار ماهشهر برگزار شد.

محسن بیرانوند، فرماندار شهرستان بندرماهشهر در این نشست گفت: سیل فروردین ماه پارسال، در ماهشهر نیامد، اما هر کجا نیاز به کمک بود، شهرستان ماهشهر به عنوان معین وارد شد و خدمات شایانی ارائه کرد. این شهرستان با کمک تمامی ارکان خود به خصوص صنایع پتروشیمی مستقر در منطقه، فعال ترین شهرستان در بحران سیل بود.

وی درگیری با کرونا را سخت ترین بحران دانست و افزود: در بحران های دیگر، هدف و موضوع مشخص بود، اما در کرونا ما با ویروسی طرف هستیم که ویژگی ها، آثار و رفتار آن ناشناخته و بسیار فراگیر است.

بیرانوند تصریح کرد: از روز نخست مبارزه با کرونا بر دو موضوع تأکید شد؛ نخست اینکه زنجیره ابتلا پیدا شود تا به کنترل درآید و دیگری کاهش تعداد فوت شدگان و محافظت از جان انسان ها بود.

وی با اشاره به اینکه درصد فوتی ها به مبتلایان در ماهشهر در مقایسه با دیگر شهرهای استان خوزستان کمتر است، اظهار کرد: در سه روز گذشته در شهرستان بندرماهشهر آمار مبتلایان صفر بوده، اما این به آن معنا نیست که خطر رفع شده، بلکه باید دقت داشت کار را رها نکنیم، زیرا این ویروس ناشناخته ممکن است به طرق مختلف موج جدیدی از ابتلا را به دنبال داشته باشد.

فرماندار شهرستان بندرماهشهر تصریح کرد: ماهشهر، پس از اهواز، بیشترین تردد روزانه افراد را با بیرون شهرستان دارد. این شهرستان از مراکز مهم ترانزیت کشور است، از این بابت، شرایط ماهشهر با هیچ شهرستانی قابل مقایسه نیست، اما به لطف خدا و کمک مجموعه ارگان ها، به ویژه صنایع پتروشیمی، این اپیدمی از کنترل خارج نشده است و تاکنون روند خوبی داشته ایم.

وی با قدردانی از مجموعه صنعت پتروشیمی که کمک های شایانی در ارائه خدمات به این شهرستان داشته اند، گفت: فاصله گذاری اجتماعی تا آخر فروردین ماه، ادامه خواهد داشت.

در ادامه نشست کارگروه شرایط اضطراری منطقه، مقرر شد افزون بر هزینه هایی که تاکنون شده، شورای راهبردی صنعت پتروشیمی در صورت نیاز بودجه بیشتری برای مبارزه با این ویروس اختصاص دهد.

 

۶ پالایشگاه مجتمع گازی پارس جنوبی ضدعفونی شد

نیروهای آتش نشان سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ۶ پالایشگاه مجتمع گازی پارس جنوبی را ضدعفونی و گندزدایی کردند.

۶ پالایشگاه مجتمع گازی پارس جنوبی مشتمل بر پالایشگاه های اول، سوم، چهارم، پنجم، هفتم و هشتم با حضور تیم های آتش نشانی به منظور مقابله و پیشگیری از ویروس کرونا ضدعفونی و گندزدایی شده است و گندزدایی سایر پالایشگاه ها نیز در دستور کار قرار دارد.

در عملیات اخیر ضدعفونی و گندزدایی در پالایشگاه های اول، پنجم و هفتم، با استفاده از ۶ لیتر آب ژاول و هزار و ۲۲۰ لیتر آب، ۱۶ هزار و ۷۰۰ مترمربع از فضا و اماکن این سه پالایشگاه ضدعفونی و گندزدایی شد. در مجموع نیز تاکنون ۳۵ هزار مترمربع از ساختمان ها و اماکن اداری پالایشگاه ها ضدعفونی و گندزدایی شده است.

همچنین دومین مرحله ضدعفونی اماکن عمومی شهرهای نخل تقی و عسلویه با همکاری اچ اس ای سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و شهرداری عسلویه انجام شد.