نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

اقدام های صنعت نفت برای مقابله با کرونا ستودنی است

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اقدام های شرکت های تابع وزارت نفت برای مقابله با ویروس کرونا را ستودنی خواند و گفت: وزارت نفت در عین حال که به وظیفه ذاتی خود عمل می کند تا مردم در بخش سوخت با مشکل روبه رو نشوند، اقدام های مثبتی نیز برای مقابله با ویروس کرونا انجام داده است.

حسین امیری خامکانی با بیان اینکه شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت افزون بر اقدام های پیشگیرانه برای مقابله با کرونا، خدمات رسانی بهداشتی به مردم مناطق عملیاتی نیز داشته اند، گفت: وزارت نفت و سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت از ابتدای شیوع ویروس کرونا در ایران، اقدام های پیشگیرانه خود را آغاز کرد.

وی با تأکید بر اینکه وزارت نفت در هر شرایطی مسوولیت های اجتماعی خود را به نحو احسن انجام داده است، افزود: کارنامه این وزارتخانه در بخش مسوولیت های اجتماعی و بحران هایی همانند سیل، زلزله و... به خوبی نمایان است، امروز نیز صنعت نفت و کارکنان آن افزون بر فعالیت های ذاتی خود، اقدام های مثبتی نیز برای مقابله با ویروس کرونا انجام داده اند.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: تامین انرژی برای کشور در چنین شرایطی نتیجه تلاش کارکنان صنعت نفت و گاز است که در بحران کرونا نیز بدون توقف تداوم داشته است، همچنین شرکت های پتروشیمی در هفته های گذشته اقدام های بسیار مطلوبی در تأمین نیازهای کشور به ویژه برای تولید مواد ضدعفونی کننده انجام داده اند که این موضوع نیز ستودنی است.

امیری خامکانی در ادامه با اشاره به نام گذاری سال ۹۹ از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال جهش تولید گفت: جهش تولید، شاه کلید خروج از اقتصاد نفتی و حرکت به سوی اقتصاد مقاومتی است. مقام معظم رهبری سال گذشته بر رونق تولید تأکید داشتند، اما امسال را جهش تولید نام گذاری کردند، زیرا رونق تولید کافی نبوده و نیاز است همه نهادها تمامی توان خود را برای حرکت جهنده به سوی بهبود وضع تولید به کار گیرند که صنعت نفت نیز نقش بزرگی در این مهم دارد.

وی اظهار کرد: اگرچه در قانون بودجه سال ۹۹ درآمدهایی از فروش نفت پیش بینی شده است، کشور نمی تواند اقتصاد بدون نفت را تجربه کند، مگر اینکه توجه ویژه ای به تولید شود. جهش تولید از یک سو می تواند به اشتغال زایی بینجامد و از سوی دیگر سبب بهبود وضع معیشتی مردم شود.

 

میزبانی برای بورس انرژی عرضه بیش از ۵۰۰ هزار تن انواع فرآورده هیدروکربوری

رینگ بین الملل بورس انرژی ایران، روز چهارشنبه (۲۰ فروردین ماه) شاهد عرضه بیش از ۵۰۰ هزار تن انواع فرآورده هیدروکربوری خواهد بود.

به گزارش بورس انرژی، رینگ داخلی این بورس، روز چهارشنبه (۲۰ فروردین ماه) شاهد عرضه کالاهای اکستراکت نفت سپاهان، برش سنگین شرکت پتروشیمی امیرکبیر، ریفورمیت پتروشیمی بوعلی سینا، میعانات گازی مجتمع گاز پارس جنوبی و نرمال هگزان پالایش نفت شازند است و بنزین اکتان ۸۷ و بنزین اکتان ۸۷ (محموله دریایی) شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، ریفورمیت و هیدروکربن سنگین پتروشیمی بوعلی سینا، گاز مایع، نفتای سبک و نفتای سنگین پالایش نفت آبادان، گاز مایع پالایش نفت بندرعباس و نفت کوره ۳۸۰ سانتی استوکس شرکت ملی نفت ایران در رینگ بین الملل عرضه می شود.

روز سه شنبه (۱۹ فروردین ماه) کالاهای برش سنگین و سوخت کوره سبک پتروشیمی تبریز، سی او پالایش نفت آبادان، متانول پتروشیمی زاگرس، متانول پتروشیمی شیراز، متانول شرکت متانول کاوه و میعانات گازی پالایش گاز خانگیران در رینگ داخلی و بنزین اکتان ۸۷، بنزین اکتان ۹۱ (محموله دریایی) و گازوئیل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران و حلال ۴۰۲ عمده پالایش نفت کرمانشاه در رینگ بین الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران معامله شد.

در این روز بیش از ۱۵۱.۹۵۷ تن فرآورده هیدروکربوری به ارزش بیش از ۷.۵۱۴ میلیارد و ۶۰۱ میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران دادوستد شد.

 

شرکت های پتروشیمی در خط مقدم مقابله با کرونا

نماینده ماهشهر، امیدیه و هندیجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در پی شیوع ویروس کرونا، شورای راهبردی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی پس از تشکیل نشست های کارشناسی برای مقابله با این ویروس فعالیت های خود را آغاز کرد، گفت: شرکت های پتروشیمی در خط مقدم مقابله با کرونا قرار دارند.

علی گلمرادی به بعضی از فعالیت های منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر در زمینه مبارزه با ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: خوشبختانه از همان ابتدا مجموعه اقدام های لازم به منظور مقابله با این ویروس، با تشکیل نشست های متعدد و حضور اچ اس ای شرکت های منطقه به همراه دیگر دست درکاران بخش بهداشت و درمان ماهشهر و کمیته شرایط اضطراری به تصویب رسید و به فوریت نیز وارد فاز اجرا شد.

وی افزود: در تعطیلات نوروز بازدیدی میدانی از سطح منطقه ویژه اقتصادی داشتم و با برخی مدیران و مسوولان ستادی صنایع پتروشیمی مستقر در منطقه دیدار کردم. خوشبختانه این صنعت ظرفیت های بالایی برای مقابله با ویروس کرونا دارد که از آن به نحو شایسته استفاده کرده است.

نماینده ماهشهر، امیدیه و هندیجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه شرکت های پتروشیمی نقش مهمی در تامین مواد ضدعفونی کننده دارند، تصریح کرد: شرکت های پتروشیمی از تمام توان خود برای کمک به مقابله با ویروس کرونا استفاده خواهند کرد، همچنین ضدعفونی کردن معابر عمومی منطقه ماهشهر با کمک شرکت های پتروشیمی مستقر در منطقه در حال انجام است و مواد ضدعفونی کننده نیز به مردم منطقه اهدا شده است.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر همکاری همگان در زمینه مبارزه با ویروس کرونا، عنوان کرد: فعالان اقتصادی به ویژه شرکت های پتروشیمی و نفتی و واحدهای تولیدی در مبارزه با ویروس کرونا همکاری مستمری دارند که خدمات آنها ستودنی است.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

جهش تولید با افزایش ظرفیت تولید صنایع پالایشی و پتروشیمی تحقق می یابد

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: یکی از راهکارهایی که سبب جهش تولید در صنعت نفت می شود، افزایش ظرفیت تولید صنایع پالایشی و پتروشیمی است که باید به آن توجه شود.

جلال میرزایی با تاکید بر اینکه می توان با فروش فرآورده های نفتی سبب تحقق نام گذاری سال شد، گفت: می توان با تبدیل مواد خام به محصولات، نه تنها در تولید جهش ایجاد کرد، بلکه این موضوع سبب ایجاد ارزش افزوده و افزایش اشتغال نیز می شود، همچنین آسیب پذیری کشور را در زمان تحریم تا حد قابل توجهی کاهش می دهد.

وی افزود: در حوزه انرژی جهش تولید بیشتر در بحث تولید محصولات اهمیت دارد و با توجه به اینکه اکنون در فروش نفت با مشکلاتی روبه رو هستیم، اما در فروش محصولات مشکل خاصی وجود ندارد که لازم است به این مهم توجه شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه در گذشته نیز کم و بیش برای فروش محصولات مشکلی وجود نداشت، تصریح کرد: به همین دلیل هرچه بتوانیم تولید فرآورده های نفتی و پتروشیمی را افزایش دهیم، در واقع به نوعی تحریم ها را بی اثر و ثروت بیشتری را نصیب کشور کرده ایم.

میرزایی با تأکید بر اینکه بدون شک فرآورده های نفتی ارزش بسیار بالاتری دارند، اظهار کرد: تبدیل نفت خام به فرآورده و حتی بخش های دیگر همچون گاز و پتروشیمی بسیار قابل توجه و موضوعی است که می توان در تحقق نام سال (جهش تولید) به آن اشاره کرد.

وی با تأکید بر اینکه افزایش ظرفیت تولید صنایع پالایشی و پتروشیمی می تواند منافع زیادی برای کشور داشته باشد، عنوان کرد: این مهم باید در دستور کار قرار گیرد که تحقق آن منافع زیادی خوبی برای کشور دارد.

 

تکمیل زنجیره ارزش، راهبردی برای تحقق جهش تولید در پتروشیمی

دبیر انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت گفت: جهش تولید در صنعت پتروشیمی با تکمیل زنجیره ارزش و توسعه صنایع تکمیلی محقق خواهد شد.

مجتبی اسلامی با اشاره به مزین شدن سال ۹۹ با شعار جهش تولید از سوی مقام معظم رهبری گفت: یکی از اقدام های ضروری برای تحقق جهش تولید در صنعت پتروشیمی، تکمیل زنجیره ارزش و توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی با هدف ایجاد ارزش افزوده بیشتر است.

وی افزود: هم اکنون بخش بالادستی صنعت پتروشیمی اشتغال زایی مطلوبی ایجاد کرده است. این در حالی است که بنگاه های زیادی در بخش پایین دست پتروشیمی در کشور فعال اند. این مجموعه بنگاه ها چند میلیون تن در سال خوراک از پتروشیمی ها دریافت می کنند که این مقدار خوراک به اشتغال هزاران نفر منجر شده است.

دبیر انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با بیان اینکه در مناطقی از کشور امکان ایجاد خوشه های صنعتی مبتنی بر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی وجود دارد که این واحدها عموما سرمایه گذاری اندکی نیاز دارند، ادامه داد: اگر این واحدها به خوبی طراحی شوند، می توانند صادرات محور هم باشند. با مهیا شدن زیرساخت ها بخش خصوصی تمایل وافری به سرمایه گذاری در واحدهای پایین دستی پتروشیمی دارد.

اسلامی با  تاکید بر اینکه سازندگان ایرانی آماده هرگونه همکاری با خانواده بزرگ صنعت پتروشیمی ایران هستند، گفت: اکنون ۸۵ درصد نیاز صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را می توانیم در داخل با قدرت بسازیم.

 

بین الملل

امید به توافق کاهش تولید نفت قیمت طلای سیاه را افزایش داد

قیمت شاخص نفت خام برنت در ساعت ۶ و ۱۶ دقیقه امروز (چهارشنبه، ۲۰ فروردین ماه) به ۳۲ دلار و ۶۲ سنت و قیمت شاخص دبلیوتی آی آمریکا به ۲۴ دلار و ۹۳ سنت رسید.

قیمت نهایی شاخص نفت خام برنت در روز سه شنبه (۱۹ فروردین ماه) ۳۱ دلار و ۸۷ سنت و قیمت شاخص دبلیوتی آی آمریکا ۲۳ دلار و ۶۳ سنت بود.

افزایش امید به اینکه برگزاری نشست فوق العاده سازمان کشورهای تولیدکننده نفت (اوپک) و متحدانشان در روز پنجشنبه (۲۱ فروردین ماه) و در بحبوحه بحران ویروس کرونا، سبب کاهش تولید نفت خام می شود، سبب شد قیمت نفت افزایش یابد.

کیم کووانگ، تحلیلگر شرکت سامسونگ فیوچرز گفت: در حالی که فعلا تمرکز بازار بر نشست اوپک پلاس است، این مساله که آیا ایالات متحده به توافق کاهش تولید خواهد پیوست نیز بررسی می شود.

وی اظهار کرد: در حالی که بازار در حال انتظار و بررسی شرایط است، قیمت نفت نیز وضع بی ثباتی دارد.

 

آمادگی نیجریه برای شرکت در مذاکرات اوپک پلاس

وزیر نفت نیجریه از آمادگی این کشور برای گفت وگو درباره کاهش تولید نفت در قالب مذاکرات نشست فوق العاده اوپک پلاس خبرداد.

به گزارش خبرگزاری نیشن، تیمیپره سیلوا، روز دوشنبه (۱۸ فروردین ماه) اعلام کرد که کشورش آماده شرکت در مذاکرات کاهش تولید نفت در نشست فوق العاده سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش موسوم به «اوپک پلاس» در روز پنجشنبه (۲۱ فروردین ماه) است.

وی در بیانیه ای اعلام کرد: دولت نیجریه به جامعه های بین المللی و مردم این کشور اطمینان می دهد که با جدیت تحولات صنعت نفت و گاز و به طور خاص نقش عربستان و اوپک در آن را پیگیری می کند و نیجریه از عربستان سعودی و سایر اعضای اوپک بسیار سپاسگزار است.

وزیر نفت نیجریه افزود: به عنوان وزیر امور خارجه نیجریه برای منابع نفتی کشورم، همچنان به بررسی تاثیر ویروس کرونا بر اقتصاد نیجریه و جهان ادامه خواهم داد.

وزیر نفت نیجریه در ادامه گفت: در رایزنی های نشست اوپک پلاس در روز پنجشنبه، دولت نیجریه موضعی اتخاذ خواهد کرد که به نفع اقتصادی کوتاه مدت و بلندمدت کشور باشد.

سیلوا افزود: مثل همیشه، نیروی محرکه سیاست اوپک در درجه اول ثبات اقتصاد ملی ما و ثبات اقتصاد جهانی است که به شدت وابسته به اوپک و شرکای راهبردی آن است.

وی گفت: نیجریه نیز مانند دیگر نقاط جهان تحت تاثیر همه گیر شدن ویروس کرونا قرار دارد و آماده است تا در اقدام های مورد نیاز برای تثبیت بازار نفت خام، به دیگر کشورهای جهان بپیوندد و از سقوط اقتصادی دنیا جلوگیری کند.

اوپک، روسیه و ۹ متحد دیگر آنها قرار است روز پنجشنبه (۲۱ فروردین ماه) نشستی فوق العاده را از طریق وبینار برگزار کردند تا درباره توافق کاهش تولید و برقراری آتش بس جنگ قیمتی ریاض و مسکو مذاکره کنند.

تنش ها بین ریاض و مسکو در روزهای اخیر زیاد بوده است. روز جمعه (۱۵ اردیبهشت ماه) ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، عربستان سعودی را به افزایش تولید خود برای کاهش سهم بازار شرکت های آمریکایی تولیدکننده نفت شیل متهم کرد - اتهامی که عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان با واکنشی شدید آن را رد کرد.

ائتلاف اوپک پلاس امیدوار است که همکاری آمریکا، کانادا، نروژ و سایر تولیدکنندگان را نیز برای کاهش تولید نفت جلب کند، اگرچه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرده است که شرکت های نفتی آمریکایی درگیر این مساله نخواهند شد.