رئيس سازمان برنامه و بودجه:

کشور از عوارض واردات بنزين نجات يافت

رئيس سازمان برنامه و بودجه گفت: ما اگر بنزين را 50 سنت بفروشيم، درآمد حاصل از آن را به حساب مردم واريز مي کنيم، اما ديگر واردکننده نخواهيم بود. به اين ترتيب کشور را از عوارض واردات بنزين نجات داده ايم.

به گزارش خبرگزاري صدا و سيما، محمدباقر نوبخت، شامگاه شنبه (دوم آذرماه) با حضور در برنامه نگاه يک شبکه اول سيما، با بيان اينکه مصرف روزانه بنزين در کشور حدود 89 ميليون ليتر است، گفت: روزانه حدود 63 ميليون ليتر به صورت سهميه اي با نرخ هزار و 500 تومان عرضه مي شود، آنچه باقي مي ماند و با نرخ 3 هزار تومان آزاد عرضه مي شود 25 ميليون ليتر است که با اجراي طرح مديريت مصرف سوخت مي توانيم روزانه 6 ميليون ليتر صرفه جويي کنيم.

وي افزود: هم اکنون مصرف بنزين در کشور به صورت تصاعدي رو به افزايش است. در سال 95 مصرف روزانه بنزين 74 ميليون ليتر بود که در سال 96 به 77 ميليون ليتر افزايش يافت، سال 97 نيز به 88 ميليون ليتر و امسال به بيش از 90 ميليون ليتر رسيده است که پيش بيني مي شود اين رقم تا پايان سال به 96 ميليون ليتر برسد.

رئيس سازمان برنامه و بودجه تصريح کرد: مردم بايد بدانند که انگيزه دولت از اجراي طرح مديريت مصرف سوخت، جبران کسري بودجه نبود، زيرا رئيس جمهوري به اين شرط طرح را پذيرفت که ريالي از درآمد طرح به بودجه واريز نشود.

نوبخت عنوان کرد: اگر با همين روند افزايش مصرف روزانه بنزين پيش برويم، سال 1400 به واردکننده بنزين تبديل مي شويم. آن زمان دولت فعلي به پايان کار خود رسيده، اما دولت بعدي هم برادران ما هستند و نبايد کار را برايشان سخت کنيم.

وي ادامه داد: دشمن خبيث ما، بعد از سال 1400 اجازه واردات بنزين به ما نمي دهد. تصور کنيد اگر دشمنان ما به همين شدت که گوشت و دارو را تحريم کرده اند، بنزين را نيز تحريم مي کردند، چه اتفاقي رخ مي داد؟

رئيس سازمان برنامه و بودجه گفت: ما اگر بنزين را 50 سنت بفروشيم، درآمد حاصله را به حساب مردم واريز مي کنيم؛ اما ديگر واردکننده نخواهيم بود. به اين ترتيب کشور را از عوارض واردات بنزين نجات داده ايم. نوبخت افزود: آنچه همسو با افزايش نرخ سوخت در کشور عملي شد، اجراي قانون هدفمندي يارانه ها بود. در ضمن به قدر کافي هم رسانه ها از جمله رسانه ملي از ضرورت و چگونگي افزايش نرخ بنزين صحبت کردند. ضمن اينکه طرح دوباره در برنامه ششم توسعه تکرار شد و طي آن نمايندگان مردم به دولت اجازه دادند قانون هدفمندي را در سال هاي برنامه ششم توسعه اجرايي کنند. وي تصريح کرد: دولت تدبير و اميد در دو نوبت و در سال هاي 93 و 94 افزايش قيمت ها را انجام داد. دولت قبل نرخ بنزين را از 100 تومان به 400 تومان و دولت ما اين رقم را يک بار به 700 و سپس به هزار تومان افزايش داد.

رئيس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: وقتي دولت قبلي نرخ بنزين را از 100 به 400 تومان رساند، حدود 30 هزار ميليارد تومان درآمد نصيب دولت شد که بايد در سيستم هدفمندي يارانه ها توزيع مي کرد؛ طبق قانون، 50 درصد اين رقم بايد ميان مردم توزيع مي‎شد، 30 درصد به کار و اشتغال اختصاص مي‎يافت و 20 درصد نصيب خزانه دولت مي‎شد، اما دولت نهم و دهم هر سال 12 هزار ميليارد تومان از خزانه دولت برداشت کرد. به اين 30 هزار ميليارد تومان افزود و حدود 42 هزار ميليارد تومان به عنوان يارانه ميان مردم تقسيم کرد، به اين ترتيب ما هم فکر کرديم بايد سالانه 12 هزار ميليارد تومان از خزانه دولت برداريم و به مردم بدهيم.

نوبخت عنوان کرد: پس از دومين مرحله افزايش نرخ بنزين به هزارتومان در سال 95، مجلس در سال 96 اجازه افزايش دوباره بنزين را به دولت نداد. سال 97 هم وضع و اوضاع واردات و صادرات و تامين کالاهاي ضروري با مشکلات و ناهماهنگي هايي همراه بود، چنين شد که امسال را براي اصلاح قيمت مناسب ديديم.

 

رئيس دفتر رئيس جمهوري:

مصرف بالاي بنزين ايران را به واردکننده اين فراورده تبديل مي کرد

رئيس دفتر رئيس جمهوري با بيان اينکه مديريت مصرف و پرداخت يارانه به حدود 60 ميليون نفر عايدي دولت از طرح اصلاح قيمت بنزين بوده است، گفت: با توجه به اينکه قيمت بنزين ارزان بود و مصرف آن بسرعت بالا مي رفت، دوباره مي رسيديم به جايي که واردکننده بنزين شويم

به گزارش ايرنا، محمود واعظي در حاشيه نشست هيات دولت در پاسخ به پرسشي درباره اقدام هاي رسانه اي درباره سهميه بندي بنزين گفت: مسؤوليت کل امور از مدت ها پيش در اين باره به عبدالرضا رحماني فضلي، وزير کشور داده شد و وي کميته هاي مختلفي در اين وزارتخانه ايجاد کرد و در تقسيم بندي که در گذشته اعلام و امروز نيز در دولت اعلام شد، کميته اي که مسؤوليت تبليغات را داشته، صداوسيما بوده و اعلام کرد پيوست رسانه اي هم داشته است. وي افزود: اينکه صداوسيما نمي توانسته موضوعي را که محرمانه اعلام شده، به گونه اي تبليغ کند که معلوم شود براي مثال قرار است شامگاه پنجشنبه (23 آبان ماه) اين اتفاق بيفتد، کار درستي است. صداوسيما مسؤوليت اين کميته را داشته و به نحو احسن هم قبل از اعلام و هم تا الان خيلي خوب عمل کرده است.

واعظي اظهار کرد: از طرف ديگر، با توجه به گراني هايي که بتازگي اتفاق افتاده بود، اقشار گسترده اي از کشور تحت فشار بودند. مجبور بوديم از کساني که بنزين بيشتري استفاده مي کنند، بگيريم و به کساني بدهيم که يا به هيچ وجه از بنزين استفاده نمي کنند يا کمتر استفاده مي کنند. بنابراين مديريت مصرف و پرداخت يارانه به حدود 60 ميليون نفر، عايدي دولت از اين برنامه بوده است.

 

در رينگ داخلي انجام شد

عرضه نفتاي سبک پالايشگاه تهران در بورس انرژي

رينگ داخلي بورس انرژي، امروز ميزبان عرضه نفتاي سبک پالايش نفت بندرعباس و نفتاي سبک شرکت پالايش نفت تهران خواهد بود. به گزارش بورس انرژي، رينگ داخلي اين بورس، روز سه شنبه (5 آذرماه) شاهد عرضه کالاهاي آيزوريسايکل، حلال 400، حلال 402، حلال 406، حلال 410، حلال 502 و حلال 503 پالايش نفت اصفهان، برش سنگين، سوخت کوره سبک و نيتروژن مايع پتروشيمي تبريز، پنتان پلاس پتروشيمي پارس، متانول پتروشيمي زاگرس، متانول پتروشيمي شيراز، متانول شرکت متانول کاوه، ميعانات گازي پتروشيمي رازي، آيزوريسايکل و نفتاي سبک پالايش نفت بندرعباس و نفتاي سبک پالايش نفت تهران است و بنزين اکتان 87، بنزين اکتان 91، بنزين اکتان 95، سوخت هوايي و گازوييل شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران در رينگ بين الملل عرضه مي شود. روز دوشنبه (4 آذرماه) کالاهاي اکستراکت نفت سپاهان، حلال 402 پالايش نفت تبريز، سي اس او پالايش نفت شازند و قطران ذوب آهن اصفهان در رينگ داخلي و نفت سفيد شرکت ملي پخش فراورده هاي نفتي ايران در رينگ بين الملل بازار فيزيکي بورس انرژي ايران معامله شد. در اين روز بيش از 3.937 تن فراورده هيدروکربوري به ارزش بيش از 174 ميليارد و 793 ميليون ريال در بازار فيزيکي بورس انرژي ايران دادوستد شد.

 

باحضور مديران ارشد برگزار شد

نشست  بررسي زمينه هاي همکاري پژوهشگاه نفت و شهرک علمي اصفهان

زمينه‎هاي گسترش همکاري هاي دوجانبه پژوهشگاه صنعت نفت و شهرک علمي تحقيقاتي اصفهان در نشست مشترک مديران اين دو مجموعه بررسي شد. جعفر قيصري، رئيس شهرک علمي تحقيقاتي اصفهان در تشريح فعاليت هاي اين مرکز علمي اظهار کرد: شهرک علمي تحقيقاتي اصفهان 500 شرکت فناورمحور و دانش بنيان دارد که 200 شرکت از ميان اين شرکت ها رشد يافته اند و فعاليت هاي صادراتي را در دستور کار خود دارند؛ فناوري اين نوع شرکت ها صنعتي است. وي به دسته دوم شرکت هاي فناورمحور و دانش بنيان اشاره و تصريح کرد: حدود 200 شرکت ديگر در مرحله رشد است که به پارک هاي علم و فناوري ملحق مي شوند و دسته سوم نيز 100 مجموعه نوپاست که داراي رشد مقدماتي هستند.

رئيس شهرک علمي تحقيقاتي اصفهان تبديل شرکت هاي کوچک به شرکت هاي بزرگ و گسترده را از اهداف اين شهرک برشمرد و گفت: در اين زمينه همواره از متخصصان با تجربه بهره مند شده ايم و با توجه به سياست هاي اتخاذشده تصميم بر آن است که در مراکز رشد و پارک هاي علم و فناوري از افراد جوان استفاده شود. قيصري آموزش مديران جوان مراکز رشد را از ماموريت هاي اين شهرک تحقيقاتي برشمرد و افزود: همه محققان اين مجموعه آمادگي انتقال تجارب خود را به ديگر مراکز دارند و ما مي توانيم در ايجاد مراکز رشد و نوآوري و پارک هاي علم و فناوري به پژوهشگاه صنعت نفت کمک کنيم. رئيس شهرک علمي تحقيقاتي اصفهان تاکيد کرد: افزون بر ارائه خدمات متعدد در زمينه تجاري سازي فناوري، آماده همکاري با  ديگر شرکت ها و سازمان ها در تهيه تجهيزات آزمايشگاهي، کاتاليست ها و فيلترها هستيم.

 

پنجمين نشست  سران جي يي سي اف در «گينه استوايي» برگزار شد

پنجمين نشست سران مجمع کشورهاي صادرکننده گاز (جي يي سي اف) 29 نوامبر 2019 ميلادي (8 آذرماه) در مالابو، پايتخت گينه استوايي برگزار شد. رياست اين نشست با کشور ميزبان است. نشست سران مجمع کشورهاي صادرکننده گاز هر دو سال يک بار در يکي از کشورهاي عضو برگزار مي شود. آخرين و چهارمين دوره نشست سران جي يي سي اف آذرماه سال 96 بود که در سانتاکروز بوليوي برگزار شد. اعضاي مجمع کشورهاي صادرکننده گاز در بيانيه پاياني نشست سران در بوليوي (سانتاکروز) بر اهميت گاز طبيعي در سبد انرژي جهان تاکيد و تحريم هاي يکجانبه آمريکا عليه اعضاي اين سازمان را محکوم و همچنين عزم خود را بر تلاش مشترک براي تثبيت گاز به عنوان سوخت و خوراک مطلوب جزم کردند. کشورهاي الجزاير، بوليوي، مصر، گينه استوايي، جمهوري اسلامي ايران، ليبي، نيجريه، قطر، روسيه، ترينيداد و توباگو، امارات و ونزوئلا، 12 عضو اصلي جي يي سي اف هستند و آنگولا، جمهوري آذربايجان، عراق، قزاقستان، نروژ، عمان و پرو، به عنوان اعضاي ناظر در مجمع کشورهاي صادرکننده گاز شرکت مي کنند. اعضاي مجمع کشورهاي صادرکننده گاز 44 درصد از توليد گاز جهان، 67 درصد از ذخاير گازي جهان، 64 درصد از سهم انتقال گاز با خط لوله و 66 درصد از تجارت گاز طبيعي مايع شده (ال ان جي) را در اختيار دارند. پيش از برگزاري پنجمين نشست سران مجمع کشورهاي صادرکننده گاز در روز جمعه
 (8 آذرماه) دومين سمينار بين المللي و نشست فوق العاده وزيران عضو جي يي سي اف براي آماده سازي پيش نويس نهايي بيانيه اجلاس سران 6 و 7 آذرماه برگزار شد.

     

 توجه اوپک به وضع شکننده اقتصاد جهان

رئيس آژانس بين المللي انرژي اعلام کرد که اوپک بايد با توجه به وضع شکننده اقتصاد جهاني، تصميم درست را بگيرد. به گزارش خبرگزاري رويترز از اسلو، فاتح بيرول، رئيس آژانس بين المللي انرژي، روز (سه شنبه 5 آذرماه) اعلام کرد: وزيران نفت و انرژي سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) که قرار است هفته آينده براي حضور در صدو هفتاد و هفتمين نشست عادي خود در وين گردهم بيايند، بايد تصميم درستي را براي اقتصاد جهاني بگيرند که اکنون بسيار شکننده است.

وي گفت: تصميم گيري با کشورهاي عضو اوپک است؛ اما آنچه من مي بينم، اين است که در نتيجه افزايش چشمگير (توليد نفت) غيراوپک، فشار زيادي روي اوپک و روسيه وجود دارد. رئيس آژانس بين المللي انرژي افزود: نفت زيادي در بازار خواهد بود؛ اميدوارم آنها تصميمي درست براي خودشان و براي اقتصاد جهاني که همچنان بسيار شکننده است، اتخاذ کنند. بيرول همچنين پيش بيني کرد، رشد توليد نفت شيل در آمريکا نسبت به سطح انفجاري گذشته، آهسته تر شود و دليل آن، فشارهاي مالي بر بعضي از شرکت هاي توليدکننده نفت شيل است، نه محدوديت ذخاير نفت شيل اين کشور.