رئيس امور ورزش منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس:

مجلس بايد براي تيم هاي نفتي در شهرهاي مرزي تبصره قائل شود

وزير نفت به قانون عمل کرده است

وزير نفت در راستاي تمکين به قانون، طي ابلاغيه اي اعلام کرد که ديگر حاضر به تيم داري نيست و نه تنها به بخش ورزش حرفه اي نمي تواند کمکي کند؛ بلکه تا آذر امسال تيم هاي نفت آبادان، نفت مسجدسليمان و پارس جنوبي جم را هم بايد طبق مراحل قانوني، به بخش خصوصي واگذار کند.در سال 89 مجلس طي يک مصوبه (بند ب ماده 117) دولت را از هزينه کردن در ورزش حرفه اي منع کرد و از سال 90 اين قانون اجرايي شد. بر همين اساس، وزير نفت طي ابلاغيه اي جديد، متذکر شد که نمي تواند در ورزش حرفه اي هزينه کند و قادر نيست طبق قانون، به اين سه تيم پول بدهد.با اين ابلاغيه، وزارت نفت و به دنبال آن وزير نفت در روزهاي گذشته مورد هجمه رسانه اي قرار گرفتند، غافل از اينکه وزير با عمل کردن به قانون، چنين دستوري را صادر کرده است. به همين منظور بهرام رضاييان، رئيس امور ورزش و تربيت بدني منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس و مديرعامل سابق باشگاه پارس جنوبي جم گفت وگويي با خبرنگار «مشعل» داشت که به نکات مهمي اشاره و تأکيد کرد: وزير نفت فقط طبق قانون عمل کرده و براي حل شدن مشکل، مجلس بايد قدم برداد. در ادامه اين گفت وگو را مي خوانيم.

   قبل از ابلاغيه وزير، شما از مديرعاملي پارس جنوبي استعفا کريد. گويا خبر داشتيد که قرار است چه شود؟

من چند سال در خدمت باشگاه پارس جنوبي جم بودم و خدا کمک کرد مقام هاي زيادي در فوتبال، فوتبال ساحلي و ووشو در سطح کشوري و بين المللي کسب کنيم. در اين اواخر احساس کردم باشگاه براي حرکت بهتر به انرژي بيشتر و جديد نياز دارد و از سوي ديگر مشکلات مالي باعث شد که ديگر به کار ادامه ندهم. باور کنيد تابه حال اين قدر در ليگ برتر به اندازه دو فصل گذشته تحت فشار نبودم. خدا را شکر دوستان هستند و به تيم کمک مي کنند.

   ابلاغيه جديد وزير نفت در مورد سه تيم نفتي حاضر در ليگ برتر به موضوع روز تبديل شده است، تا جايي که نگراني هايي   بين اهالي فوتبال بخصوص هواداران اين تيم ها در شهرهايشان ايجاد شده است. نظر شما در اين مورد چيست؟

به موضوع مهمي اشاره کرديد. من هم واقعاً نگران اين 3 تيم هستم؛ اما بايد بدانيد که اصل ماجرا چيست! وزير نفت بخشنامه اي را ابلاغ کرده است که از سوي وزارت نفت نبوده؛ بلکه وزير نفت به مصوبه مجلس عمل کرده است. بنابراين ايشان مقصر نيست. 3 تيم پارس جنوبي جم، نفت آبادان و نفت مسجدسليمان در کنار بزرگترين تأسيسات عظيم نفت و گاز قراردادند. اين 3 تيم در شهرهاي بزرگي نيستند. مردم و جوانان اين شهرها مثل تهران، اصفهان و شيراز تفريح و سرگرمي گوناگون و زيادي ندارند. زماني که تيم ما در ليگ دو تشکيل شد و تا به امروز که به ليگ برتر رسيده، شاهد حضور هزاران نوجوان و جوان جمي در آکادمي فوتبال باشگاه هستيم که اغلب فرزندان نفتي و مردم بومي جم هستند. حالا اين بخشي از کار است. من نمي خواهم در مورد ووشو و فوتبال ساحلي صحبت کنم؛ اما چرا اين همه توضيح دادم، براي اينکه به اين نکته برسم که تيم ما در زمان حضور آقاي زنگنه تشکيل شد و بعد مدارج ترقي را طي کرد و اين آکادمي ها و موفقيت ها به دست آمده است. بنابراين ايشان با ورزش و فوتبال مخالف نيستند؛ اما در مقابل همان طور که گفتم، قانون دست ايشان را بسته است.

   بيشتر توضيح مي دهيد؟

خوشبختانه يا متأسفانه قوانين جاري کشور که مصوبه مجلس در سال 89 است، باعث شده دولت نتواند براي ورزش حرفه اي هزينه کند. بنابراين نه تنها من که نيروي آقاي زنگنه هستم؛ بلکه خود ايشان هم نمي تواند براي ورزش هزينه کند. قانون، دولت را منع کرده و همين باعث ابلاغيه شده است. ما اگر تيم داري يا در ورزش حرفه اي هزينه کنيم، به مشکل مي خوريم. صعود 3 تيم نفتي به ليگ برتر تحت حمايت وزارت نفت بوده و باافتخار هم اين کار را به خاطر مردم کرده است؛ اما فردا من به عنوان کارمند نفت يا رئيس منطقه ويژه انرژي پارس بايد به نهادهاي نظارتي پاسخ دهيم که چرا تيم داري و براي ورزش حرفه اي هزينه کرديم. از اين رو بازهم تأکيد مي کنم که قانون و مصوبه مجلس دست وزير و ما را بسته است.

   اينجا اين سؤال پيش مي آيد که چرا وزارت ورزش براي پرسپوليس و استقلال مي تواند هزينه کند يا وزارت صمت در هزينه کردن براي تيم هاي صنعتي مشکل ندارد و منع نشده است؟

در مورد پرسپوليس و استقلال بايد بگويم که اين دو تيم، مجوز هيات وزيران رادارند؛ اما تيم هاي صنعتي مثل فولاد يا سپاهان از سوي دولت تأمين منابع مالي نمي شوند؛ بلکه اين وزارتخانه، شرکت هاي خصوصي بسياري در زيرمجموعه خود دارد که مالکيت بخش اعظمي از اين شرکت ها خصوصي و بخش کم دولتي است که بخش خصوصي آن غالب و تصميم گيرنده است و بخش دولتي فقط هدايت گر است، بنابراين براي تأمين بودجه و هزينه در ورزش حرفه اي مشکلي ندارند؛ چون خصوصي به حساب مي آيند. اين را هم بايد اضافه کنم که در وضعيت فعلي، بخش خصوص نمي تواند به تنهايي تيم داري کند. نمونه هاي آن هم زياد است که سرانجامي نداشته اند. بنابراين بايد چنين شرکت هايي به عنوان اسپانسر به تيم ها کمک کنند. ما بايد واقعيت را به مردم بگوييم.

   خب با اين اوصاف، راهکار چيست؟ آيا مي شود مثل سپاهان و فولاد عمل کرد و از وزارت صمت الگوبرداري کنيم تا مشکل تيم هاي نفتي هم حل شود؟

ما 10 تيم فوتبال در وزارت نفت داريم که در ليگ هاي مختلف مشغول به فعاليت هستند که 3 تيممان در ليگ برتر هستند و به مشکل خورده اند. وزارت نفت در اين مدت با افتخار از تمام تيم هايش حمايت کرده و در ادامه هم از تيم هايش حمايت مي کند. مجلس نزديک به 10 سال پيش قانوني را تصويب کرده که هيچ راه برگشتي ندارد؛ اما به گفته امام جمعه مسجدسليمان مي توان براي حل مشکل راهکار ارائه کرد. من فکر مي کنم نماينده هاي مجلس بايد يک تبصره براي شهرهاي مرزي و نفت خيز بگذارند تا بشود به آنها خدمات اين چنيني داد. اين کار 2 يا 3 نماينده نيست. من با نماينده هر 3 شهر در مجلس صحبت کردم و آنها هم استقبال کردند؛ اما گفتند که چون قانون قبلاً با حداکثر آرا تصويب شده، بايد تمام نماينده ها، اعضاي فراکسيون ها و کميسيون انرژي به اين موضوع ورود کنند تا تيم هايي مثل نفت که در مناطق محروم و مرزي هستند، از اين قانون مستثنا شوند يا تبصره اي بگذارند که بشود به آنها از يک رديف بودجه با حساب وکتاب و شفاف کمک کرد؛ در مورد الگوبرداري از تيم هاي صنعتي هم بايد بگويم که مي توان بخوبي از آنها الگوبرداري کرد. همان طور که گفتم، آنها ثبت شرکت خصوصي شده اند که زيرمجموعه خودشان است و به فوتبال هم کمک مي کنند. در نفت هم ما شرکت هاي پتروشيمي زيادي داريم که مي توانند حامي مالي فوتبال باشند.

شرکت هاي پتروشيمي خصوصي شده اند و تعدادشان هم در خوزستان و بوشهر زياد است. اين شرکت ها مي توانند به ورزش ورود کنند و به کمک فوتبال نفت بيايند؛ اما بازهم تأکيد مي کنم که نماينده هاي مجلس به خاطر مردم خوزستان و بوشهر هم که شده، دوباره به اين موضوع ورود کنند تا مردم اين شهرها در استرس و نگراني زندگي نکنند.

 

کوهنوردي   مناطق 12 گانه کارکنان خطوط لوله

اردوي کوهنوردي و آب نوردي کارکنان شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران در تنگ آکواريوم فورگ واقع در شهرستان داراب، به ميزباني منطقه فارس انجام شد.

 علي حسيني، مسؤول امور ورزش منطقه فارس با اعلام اين خبر افزود: در اين اردو، حدود 50 نفر از کارکنان مناطق 12گانه حضور داشتند و مسير کوهپيمايي را به سمت پل فورگ، يکي از بلندترين پل هاي ايران آغاز کرده و در ادامه  کوهپيمايان و آب نوردان از کوه ها، نيزارهاي بلند، آب هاي روان چشمه پنجعلي، صخره ها و آبشارهاي واقع در مسير عبور کردند.

مسؤول امور ورزش منطقه، هدف از اين اردو را افزايش روحيه و ميزان رضايت مندي کارکنان بر اساس تقويم ورزشي شرکت دانست.

در اين صعود احمدي پور، معاون عملياتي مدير خطوط لوله؛ اسماعيل طاهر، معاون منابع انساني شرکت و ميرزايي، رئيس امور ورزش و تربيت بدني شرکت به همراه ورزشکاران حضور داشتند. وي در پايان گفت: اين اردو با همکاري واحدهاي خدمات رفاهي، روابط عمومي، ترابري و حراست منطقه انجام شد.

 

 

برگزاري مسابقات تنيس روي ميز در پتروشيمي بندر امام

يک دوره مسابقات تنيس روي ميز، ميان  کارکنان پتروشيمي بندرامام به مناسبت هفته دفاع مقدس از آخرين روزتابستان تا اواسط مهر برگزار شد.

 مسابقات تنيس روي ميزکارکنان پتروشيمي بندرامام با شرکت 6 تيم به صورت دوره اي برگزار شد که در پايان اين مسابقات، شرکت بسپاران، عنوان قهرماني را کسب کرد، ستاد نايب قهرمان شد و بهداشت و درمان عنوان سومي را کسب کرد.

در قسمت انفرادي اين دوره از مسابقات هم سيد حسين تقوي قهرمان و محمود کلاه کج نايب قهرمان شد و  نژادجعفريان و بهمني عنوان سوم مشترک را کسب کردند.

 

خط و نشان بانوان گاز ايلام در ليگ برتر فوتبال

شروع ليگ برتر فوتبال بانوان باشگاه هاي ايران با جشنواره گل دختران گاز ايلام همراه شد.

تيم فوتبال بانوان گاز ايلام که چند سال است در سطح اول فوتبال بانوان ايران فعاليت مي کند، در شروع فصل جديد اين رقابت ها بسيار پرقدرت ظاهر شد و براي حريفان خود خط و نشان کشيد.

تيم فوتبال بانوان گاز ايلام در هفته نخست اين رقابت ها در خانه ميزبان تيم ذوب آهن اصفهان بود که موفق شد اين تيم اصفهاني را در ديداري جذاب و پرگل با نتيجه 5 بر صفر شکست دهد.

زهرا حاتم نژاد، مهاجم کهنه کار فوتبال بانوان که به عضويت گاز ايلام در آمده است، در اين بازي يک تنه 4 گل براي پالايش ايلام زد و يک گل نيز سهم کوثر عنبري بود.

 

قهرماني فرزندکاراته کا    همکار نفتي

فرزند همکار نفتي درشرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران منطقه جنوب شرق، در مسابقات بين المللي رشته کاراته موفق به کسب مدال طلا در رشته کوميته و مدال نقره در رشته کاتا شد.

اميرحسين کهنوجي، فرزند همکارايستگاه مخابراتي لاشکار در مسابقات بين المللي کاراته کشور که با حضور 850 ورزشکار داخلي و خارجي در مشهد مقدس برگزار شد، توانست پس از پشت سر گذاشتن حريفان در رشته کوميته، به مدال طلا دست پيدا کند و بر سکوي قهرماني بايستد. اين ورزشکار در رشته کاتا نيز مدال نقره گرفت وحکم قهرماني خود را دريافت کرد.

اميرحسين کهنوجي با 10 سال سن از تيم باشگاه مس رفسنجان و در رده سني نونهالان در اين مسابقات شرکت کرد. او پيش از اين نيز موفق به کسب 2 مدال طلاي استاني دررشته کاتا و کوميته شده و توانسته بود جواز حضور در مسابقات بين المللي اين رشته را کسب کند.