خستگی و کسلی پاییزی را از بین ببرید

 شبنم اعماری-  با آغاز فصل پاييز و کوتاه شدن روزها، خستگي و کسلي هم کم کم خود را نشان مي دهد، احساسي که باعث مي شود کم انرژي و بي حوصله شويم، اما با مصرف خوراکي هاي مغزي مي توان خستگي پاييزي را از بين برد. روزهاي کوتاه و هواي ابري و باراني پاييزي در کنار ترافيک سنگين اين فصل، بيشتر افراد را کم انرژي و خسته مي کند. البته اين حسي طبيعي است که بيشتر در فصل پاييز خود را نشان مي دهد، احساسي که با زبان بي زباني به شما مي فهماند که بايد در پاييز خوراکي هاي انرژي بخشي بخوريد تا کسلي و خستگي از شما دور شود.  در ادامه برخي از اين خوراکي ها پرانرژي را برايتان آورده ايم.

شربت آبلیمو

لیموی تازه، خود یک ماده انرژی زای سالم و کم کالری است. خوردن آبی که به آن لیمو و تکه های نعنای تازه اضافه کرده اید، نه تنها باعث جلوگیری از کم آبی پاییزی می شود، بلکه احساس خستگی را از شما دور می کند و انرژی مورد نیاز سلول های بدنتان بدون خوردن چربی و شیرینی اضافه، تامین خواهد شد. این شربت را می توانید با عسل طبیعی(به جای شکر) شیرین کنید تا نه چاق شوید و نه قند خونتان ناگهان بالا برود.

آجیل

استفاده از انواع آجیل، احساس گرسنگی و ضعف شما را برطرف می کند. چربی طبیعی آجیل ها در کنار فیبر و پروتئین آنها به افزایش انرژیتان کمک می کند. اگر در طول روز ناگهان احساس ضعف و خستگی کردید، خوردن انواع آجیل را فراموش نکنید.

شکلات تلخ

مصرف شکلات های کاکائویی که یکی از بهترین خوراکی های برطرف کردن خستگی هستند هم توصیه دیگری است. البته بهتر است از بین شکلات های کاکائوی، نوع تلخ شان را انتخاب کنید، زیرا نه تنها خستگی تان را برطرف می کنند، بلکه هم چاق نمی شوید و هم دندان هایتان آسیب نمی بیند. شکلات های تلخ منبع غنی آنتی اکسیدان است که به افزایش انرژی و بهبود خلق وخو کمک می کنند.

سالاد میوه

میوه های تازه، به ویژه میوه های قرمز و بنفش که سرشار از آنتی اکسیدان هستند هم گزینه خوبی است. مصرف این میوه ها به شما انرژی می دهد و سیستم ایمنی بدنتان را تقویت می کند. گنجاندن این میوه ها به صورت سالاد یا اسموتی در برنامه غذایی پاییزی هم می تواند در پیشگیری از کرختی وکسلی پاییزی موثر باشد.

نان تست سبوس دار

برای جلوگیری از ضعف بدن و افت ناگهانی انرژی، در پاییز به مصرف غلات کامل نیاز است. با خوردن نان های سبوس دار به افت ناگهانی قندخون دچار نمی شوید. در حالی که استفاده از نان هایی که با آرد تصفیه شده و بدون غلات تهیه می شوند، می توانند به نوسان آزاردهنده قندخون بدن بینجامند.

اسفناج

اسفناج، جزو سبزیجات انرژی زاست. این گیاه آهن فراوان دارد و به افزایش گلبول های قرمز خون و کاهش خستگی و ضعف بدن کمک می کند. پس مصرف اسفناج را هم از فراموش نکنید.

 

 

درمان آبریزش بینی

در طب سنتي دليل آبريزش بيني افزايش رطوبت مغز و سينوس ها بيان شده است. بنابراين بدن با تخليه اين رطوبت مي تواند به شادابي و سرزندگي مغز کمک کند. طب سنتي با مصرف آنتي هيستامين و پيشگيري از آب ريزش بيني موافق نيست و بيشتر روي درمان آن اصرار دارد.

در اين طب چهار راه براي درمان آبريزش بيني وجود دارد:

روش اول: کمي زنجبيل يا دارچين به غذا اضافه کنيد. اين گياهان گرم و خشک هستند  و مي توانند رطوبت بدن را کاهش دهند.

 

روش دوم: مي توان از روغن هاي موضعي گرم کننده مثل روغن بادام تلخ يا روغن نعنا  فلفلي استفاده کرد. اين روغن ها را بايد روي سينوس ها ماليد تا گرم شوند. در حقيقت اين کار مثل بستن پيشاني با يک شال گرم است.

روش سوم: با استفاده از برخي روغن ها  که بهترين آن روغن گل بنفشه و روغن سياه دانه است، مي توان آبريزش بيني را درمان کرد.

روش چهارم: بخور اکاليپتوس و آويشن هم به گرمي سينوس و خارج شدن عفونت هاي بدن مي انجامد.

طب سنتي بر اين باور است که استفاده از اين روش ها، علاوه بر اينکه آبريزش بيني را درمان مي کند، در کاهش رطوبت مغز نيز بسيار موثر است.

از نظر حکماي طب سنتي پيشگيري از آبريزش بيني بدون يافتن علت و درمان کردن آن، باعث کاهش حافظه و شديدتر شدن سينوزيت مي شود.

 

 

بادیان(رازیانه)

رازيانه گياهي معطر است که ارتفاع آن به 2 متر مي رسد. ساقه هاي اين گياه شيارهاي هم رديف و موازي دارد که برگ هاي آن نازک و نخي شکل است. گل هاي باديان زرد و به صورت خوشه در انتهاي ساقه ظاهر مي شود و به دو صورت وحشي و زراعي در ايران وجود دارد. تمام قسمت هاي گياه باديان داراي خاصيت درماني است، اما بيشترين قسمتي که مورد استفاده قرار مي گيرد، بذر آن است. باديان يا همان رازيانه خواص  زيادي دارد؛ ضدسرطان و ضدالتهاب است. فشار خون و کلسترول را کاهش مي دهد. منبع غني کلسيم است و خواص آنتي اکسيداني دارد. سازنده گلبول هاي قرمز است و خواص ضدپيري دارد. به هضم غذا و کاهش وزن کمک مي کند و...

 

یک چرت کوتاه روزانه 

شبنم اعماري- مطمئنا براي همه ما پيش آمده که در بهترين شرايط و حتي در بهترين روزهايمان هم احساس خستگي و خواب آلودگي کنيم. کمبود انرژي در ميانه روز امري عادي است که البته مي توان با يک چرت کوتاه چند دقيقه اي آن را برطرف کرد. اگر به هر دليلي نتوانسته ايد خواب شبانه خوبي داشته باشيد، چرت کوتاه ميانه روز مي تواند بهترين راه حل براي بهبود خلق و خو و سطح انرژي شما باشد. البته اين چرت کوتاه براي آنهايي که معمولا شب ها براي خوابيدن با مشکل مواجه هستند گزينه خوبي نخواهد بود، چون ممکن است در چرخه خواب اختلال ايجاد کند.

يک چرت حرفه اي

چرت زدن را همه دوست دارند؛ پشت ميز، روي صندلي اتوبوس و مترو، صندلي هاي انتظار و... .

يک چرت کوتاه 10، 20 دقيقه اي مي تواند در بازيابي انرژي تان بسيار موثر باشد.

چرت هاي کوتاه بهتر است پيش از ساعت 2 بعدازظهر باشد، زمان ايده الي که در خواب شبانه  خللي ايجاد نمي کند.

البته فراموش نکنيد که چرت زدن به معناي خوابيدن نيست. اگر امکان چرت کوتاه برايتان فراهم بود که چه بهتر، اما اگر چشم هايتان بسته شد، اما به خواب نرفتيد هم چيزي را از دست نداده ايد، چون يک استراحت مفيد انجام داده ايد که روز به سرحالي تان کمک مي کند.

چرت زدن هاي کوتاه علاوه بر اينکه باعث بازيابي انرژي و سرحالي تان مي شود، مزاياي ديگري هم دارد که در ادامه به برخي از آنها اشاره کرده ايم.

محافظت از قلب

يک استراحت کوتاه چند دقيقه اي در طول روز مي تواند براي سلامت قلب شما مفيد باشد. براساس مطالعه منتشر شده در نشريه Heart در سپتامبر 2019، شرايط بيش از 3 هزار و 600 نفر بررسي و در آن مشخص شد که خطر حمله قلبي يا سکته مغزي در افرادي که يک يا دو بار در هفته چرت مي زدند، تقريبا نصف آنهايي بود که هيچ وقت اين کار را انجام نداده اند. محققان بر اين باورند که چرت زدن هاي گاه بي گاه به کاهش استرس کمک مي کند و خطر حمله هاي قبلي را کاهش مي دهد.

تقويت سيستم ايمني

پژوهشگران همانطور که معتقدند استرس با برخي نشانگرهاي زيستي در ارتباط است و تاثير منفي بر سيستم ايمني بدن دارد، به همان اندازه هم باور دارند که چرت زدن مي تواند تاثيرات منفي محيطي را کاهش دهد و به تقويت سيستم ايمني بدن کمک کند.

تقويت حافظه

در بين فوايد شناختي چرت زدن، تقويت مغز و حفظ اطلاعات جايگاه ويژه اي دارد. بر اساس تحقيقات انجام شده، محققان به اين نتيجه رسيده اند که چرت زدن همانطور که باعث تقويت سيستم ايمني بدن مي شود، به تقويت حافظه نيز کمک مي کند.

تقويت استقامت بدني

تحقيقات ثابت کرده اند که چرت زدن، همانطور که براي فرايندهاي ذهني مفيد است روي استقامت و عملکرد بدن نيز تاثير مي گذارد. به عنوان مثال چرت زدن ممکن است بخش مهمي از رژيم ورزشکاراني باشد که طي تمرينات و مسابقات با محدوديت هايي در زمينه خواب مواجه هستند.