مافین های خوش طعم و عطر

مافين ها، نان ها يا کيک هايي هستند که در سايز کوچک تهيه مي شوند. اين خوردني هاي خوشمزه يک نفره به دليل اينکه در قالب هايي شبيه به فنجان پخته مي شوند، به کيک هاي فنجاني هم معروفند.  دو نوع مافين معروف در عالم شيزيني پزي وجود دارد؛ آمريکايي و انگليسي. ما ايراني ها هم يک نمونه مافين داريم که همان کيک يزدي خوشمزه خودمان است.  مافين، اين شيريني به ظاهر ساده، اما بسيار خوشمزه در بيشتر کشور ها هنگام صبحانه سرو مي شود، اما با کمي تغيير در مواد آن مي توان در وعده هاي ديگر هم ميل کرد. خمير مافين را مي توانيم براي درست کردن کيک هاي کوچکي استفاده کنيم که شيرين نيستند، اما درونشان پر از مواد مفيد و مغزي است که به دليل شکل زيبايشان همه از کوچک ترها گرفته تا بزرگ ترها به خوردن آن علاقه مند هستند.

انواع مافین

مافین ها انواع مختلفی دارند که می توان با مواد مورد نظر هم کیک های فنجانی خوش عطر و طعم تهیه کرد و هم نان های مغذی. از انواع مافین ها نیز باید به مافین مرغ، سبزیجات، گوشت، شکلاتی و... اشاره کرد.

نکات مهم تهیه مافین

 برای اینکه بتوانید مافین های خوشمزه ای تهیه کنید، رعایت نکات زیر ضروری است:

 قالب های براق فلزی به طلایی شدن کامل مافین ها کمک می کند.

  هر قالب را دو سوم پر کنید تا به اندازه پف کند.

  قالب ها را خوب چرب کنید.

 برای جلوگیری از سوختن کناره مافین ها، دو سوم از قالب مافین را با آب پر کنید.

  برای ریخته مایه مافین می توانید از قاشق بستنی(اسکوپ ) استفاده کنید تا همه یک اندازه شوند.

  هم زدن بیش از حد و بالا بودن بیش از اندازه فر، باعث حفره دار شدن مافین های شما می شود.

با تهیه این خوردنی های کوچک خوشمزه و سرو آن در وعده های صبحانه، ناهار یا شام می توانید خانواده را برای لحظاتی گردهم آورید و از کنار هم بودن لذت ببرید.

در این شماره قصد داریم طرز تهیه مافین کدو، قارچ و سیب زمینی را آموزش دهیم. البته طعم کدو سبز مورد پسند همه نیست و بچه ها هم گاهی از خوردن آن امتناع می کنند، با این حال با تهیه مافین خوش عطر و طعمی  که از مواد مغذی چون کدو، قارچ و سیب زمینی درست شده، شاید این مشکل به کلی حل شود.

مافین کدو، قارچ و سیب زمینی

دریا دیماج

مواد لازم

کدو سبز نگینی خرد شده: 3 عدد

قارچ خرده شده: 200 گرم

فلفل دلمه نگینی خرد شده: یک عدد

ذرت پخته: یک پیمانه

پیاز بزرگ نگینی خرد شده: 2 عدد

سیب زمینی نگینی سرخ شده: 2 پیاله متوسط

رب گوجه فرنگی: 2 قاشق سوپخوری

نمک، فلفل و ادویه به دلخواه

مواد لازم برای خمیر مافین

شیر جوشیده ولرم: یک و نیم لیوان

شیره انگور: یک قاشق سوپخوری

تخم مرغ: یک عدد

روغن زیتون: 6 قاشق غذاخوری

آرد: سه و نیم لیوان

خمیرمایه: یک قاشق سوپخوری

طرز تهیه خمیر

برای تهیه خمیر؛ شیر ولرم، شیره انگور، تخم مرغ و روغن زیتون را با هم مخلوط می کنیم، سپس آرد و خمیر مایه فوری را به موادمان می افزاییم. دو ساعت به خمیر آماده شده در دمای اتاق استراحت می دهیم.

طرز تهیه مواد مافین

ابتدا پیاز ها را با مقدار کمی روغن سرخ می کنیم. پیاز که طلایی شد، کدو سبز را اضافه کرده و خوب تفت می دهیم. نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه می کنیم و می گذاریم با پیاز خوب تفت بخورد. سپس فلفل دلمه ای نگینی، قارچ خرد شده و ذرت را اضافه می کنیم و تفت می دهیم، حالا نوبت اضافه کردن رب است. اجازه می دهیم رب هم با خوب تفت بخورد و به خورد موادمان برود. به سراغ خمیر آماده شده می رویم. در این مرحله بعد از ورز دادن خمیر، آن را دو قسمت می کنیم، یکی را مانند پیتزا باز و قسمت دیگر را به گلوله های کوچک تقسیم می کنیم. حالا نوبت قرار دادن خمیر داخل قالب است؛ قالب مافین را ابتدا با کره چرب می کنیم. خمیرها را به صورت دایره های کوچک باز و داخل قالب مافین می گذاریم و از مواد پر می کنیم. روی آن را سیب زمینی سرخ شده می ریزیم و خمیر را می بندیم. این کار را تا تمام شدن آخرین تکه خمیر انجام می دهیم.

نوبت به تکه بزرگ رسیده که مواد را رویش بریزیم. سیب زمینی سرخ شده را فراموش نکنید. در پایان اطراف خمیر را به سمت داخل برگردانید تا بعد از پخت شکلی زیبا به خود بگیرد. با آغتشه کردن خمیر آماده شده به تخم مرغ و پاشیدن کنجد، آن را داخل فر  قرار داده و اجازه می دهیم 45 دقیقه با حرارت 180 درجه سانتی گراد بپزد.  این مافین به قدری خوش عطر و طعم است که حتی اگر کدو هم دوست نداشته باشید، نمی توانید از امتحان کردنش به راحتی بگذرید.

 

ژله ويترينى

مواد لازم

 ژله آلوئه ورا: يک بسته

ژله با طعم دلخواه، ميوه يا كمپوت دلخواه: يک بسته يا يک قوطي

طرز تهيه

يك بسته ژله آلوئه ورا را با يك ليوان آب جوش حل مى كنيم و روى بخار آب جوش قرار مي دهيم تا ژلاتين به خوبى حل و ژله شفاف شود، سپس نصف ليوان آب سرد را به آن اضافه مي كنيم. قالب مورد نظر را كج مي كنيم و ميوه يا كمپوت را داخل قالب مى ريزيم و ژله آلوئه ورا را هم روى آن، حالا قالب را به صورت مايل داخل يخچال قرار مى دهيم تا ژله خودش را بگيرد. تا بستن اين ژله، طبق دستور بالا يک ژله ديگر با طعمي متفاوت درست مي کنيم و روى ژله قبلى مى ريزيم، حالا قالب را دوباره داخل يخچال قرار مي دهيم. البته اين بار به صورت عادى (صاف)، بعد از بستن ژله، آن را در ظرف مورد نظر برمي گردانيم و از شکل زيبايي که به خود گرفته لذت مي بريم.

 

کیک ماست و زعفران

 

کیک ماست و زعفران، کیکی ساده و خوشمزه با طعم اصیل ایرانی است.

مواد لازم

شکر دانه ریز: یک پیمانه

تخم مرغ: چهار عدد

روغن مایع: یک پیمانه

ماست: سه چهارم پیمانه

آرد سفید قنادی الک شده: 2 پیمانه

بیکینگ پودر: 2 قاشق چایخوری

زعفران دم کرده: 4 قاشق چایخوری

طرز تهیه

فر را روی درجه 180 یا درجه ای که همیشه کیک می پزید، روشن بگذارید. قالب گرد 23 سانتی یا هر قالب دیگری را چرب و آردپاشی کنید.

تخم مرغ ها را همراه با شکر بزنید تا حجم آن دو برابر، غلیظ و کشدار شود. روغن، ماست و زعفران را اضافه کنید و چند ثانیه بزنید تا مخلوط شود. آرد را همراه بیکینگ پودر الک شده، کم کم به مواد اضافه کنید و با لیسک یا کفگیر به صورت دورانی هم بزنید. مواد آماده شده کیک را داخل فر از پیش گرم شده به مدت 40 تا 50 دقیقه یا تا زمانی که خلال دندان از وسط کیک تمیز بیرون بیاید، بگذارید تا پخته شود. بعد از پختن آن را از فر بیرون بیاورید و درون ظرف مورد نظرتان قرار دهید و تزیین کنید.