
شرکت ملی گاز ایران
تولید پایدار گاز در پالایشگاه های پارس جنوبی
مدیرپالایشگاه سوم پارس جنوبی از اجرای موفق اقدام های فنی، تعمیراتی و پیشگیرانه برای تحقق تولید ۱۰۰ درصدی گاز در فصل سرد سال خبر داد.
محمد شفیع موذنی با اشاره به اهمیت تأمین پایدار گاز در ماه های سرد سال اظهار کرد: پالایشگاه سوم با برنامه ریزی دقیق، اجرای اقدام های شاخص فنی و تکیه بر توان متخصص های داخلی، آمادگی کامل را برای تولید حداکثری و پایدار گاز در زمستان امسال به دست آورده است. مدیر پالایشگاه سوم پارس جنوبی با تأکید بر نقش نگهداشت اصولی تجهیزات یادآور شد: اجرای راهبردهای نگهداری پیشگیرانه و پیش بینانه، مدیریت هدفمند قطعات یدکی و کاهش زمان ازکارافتادگی های برنامه ریزی شده، از جمله اقدام هایی بود که تأثیر بسزایی در افزایش قابلیت اطمینان واحدهای عملیاتی پالایشگاه داشته است. موذنی ادامه داد: در همین چارچوب، عملیات تعمیراتی ۴۸ هزار ساعته کمپرسورهای ارسال گاز با اتکا به دانش و توان متخصصان و کارکنان داخلی پالایشگاه، در کوتاه ترین زمان ممکن و با کیفیت مطلوب به انجام رسید که این موضوع نقش مهمی در پایداری تولید ایفا کرده است.
تضمین تولید گاز در پالایشگاه چهارم پارس جنوبی
مدیر پالایشگاه چهارم پارس جنوبی، نیز روند تولید این پالایشگاه را مطلوب دانست و گفت: پالایشگاه با تحقق کامل برنامه های تولید، در برخی مقاطع فراتر از اهداف مصوب عمل کرده و برای ماه های سرد سال، تولید پایدار گاز را تضمین می کند.
بهزاد سالاری با اشاره به اینکه تولید پالایشگاه چهارم روند مطلوبی داشته است، اظهار کرد: کاهش قابل توجه فلرینگ ال پی جی نسبت به پارسال، نقش مهمی در ارتقای عملکرد زیست محیطی مجتمع داشته است. وی با این پیش بینی که تولید گاز در ۶ ماه دوم امسال حدود ۷ درصد افزایش می یابد و پالایشگاه آماده پاسخگویی به افزایش ناگهانی مصرف گاز است، گفت: از مردم می خواهم با مصرف بهینه گاز، صنعت گاز را در تأمین پایدار انرژی و عبور موفق از فصل سرد یاری کنند.
رشد تولید محصولات جانبی در پالایشگاه پنجم پارس جنوبی
مدیر پالایشگاه پنجم شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی از تزریق بیش از ۱۳.۳ میلیارد مترمکعب گاز شیرین به شبکه سراسری و رشد چشمگیر تولید اتان، پروپان و بوتان در پالایشگاه پنجم پارس جنوبی خبر داد.
کامبیز صفتی، مدیر پالایشگاه پنجم شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی عملکرد این مجتمع در تولید گاز و محصولات جانبی در ۹ ماه امسال را مثبت ارزیابی کرد و گفت: در این بازه زمانی، بیش از ۱۳ میلیارد و ۳۳۰ میلیون مترمکعب گازطبیعی پس از شیرین سازی به خط سراسری تزریق شده که نقش مؤثری در تأمین پایدار انرژی کشور ایفا کرده است.
وی با اشاره به تولید سایر محصولات راهبردی پالایشگاه پنجم پارس جنوبی افزود: در ۹ ماه امسال، بیش از ۱۴۶ هزار و ۵۰۰ تن اتان، ۴۴۸ هزار تن پروپان، ۳۰۱ هزار تن بوتان و ۲۹ هزار و ۸۰۰ تن گوگرد دانه بندی شده در این پالایشگاه تولید شده است. همچنین تولید میعانات گازی به ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه رسیده که نشان دهنده بهره برداری بهینه از ظرفیت های فرآیندی پالایشگاه است.مدیر پالایشگاه پنجم شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی با مقایسه عملکرد تولید این پالایشگاه نسبت به مدت مشابه در سال گذشته تصریح کرد: تولید اتان ۴۰ درصد، پروپان ۲۹ درصد، بوتان ۶۳ درصد و گوگرد ۲۶ درصد افزایش یافته است، رشدی معنادار که سهم قابل توجهی در تقویت زنجیره ارزش، افزایش درآمدهای ارزی و شکوفایی اقتصادی کشور داشته است.
صفتی با اشاره به مهم ترین دستاوردهای پالایشگاه پنجم از ابتدای امسال تاکنون گفت:حفظ تعهد تولید بدون ثبت هیچ گونه حادثه و توقف ناخواسته، انجام موفق تست میدانی کاتالیست معادل یابی شده در واحد مرکاپتان زدایی، تکمیل ساخت تانک ذخیره آب پشتیبان واحد ۱۲۵ و بهره برداری از ساختمان دوطبقه چک پوینت ایمنی، از جمله اقدام های شاخص این پالایشگاه در مسیر ارتقای ایمنی، پایداری تولید و خودکفایی فنی بوده است. وی اظهار کرد: پالایشگاه پنجم پارس جنوبی با تکیه بر دانش فنی متخصصان داخلی، برنامه ریزی دقیق عملیاتی و رعایت بالاترین استانداردهای ایمنی، همچنان به عنوان یکی از ارکان اصلی تأمین انرژی کشور نقش آفرینی می کند.
تزریق بیش از ۱۱میلیارد مترمکعب گاز به شبکه سراسری
مدیر پالایشگاه هفتم پارس جنوبی نیز اعلام کرد: این پالایشگاه در ۹ ماه امسال بیش از ۱۱ میلیارد مترمکعب گاز شیرین به شبکه سراسری تزریق کرده است.
مهرداد عبدی با تأکید بر ارسال بیش از ۱۱ میلیارد و ۷۳۲ میلیون مترمکعب گاز شیرین از پالایشگاه هفتم پارس جنوبی به خط سراسری گاز کشور در ۹ ماه امسال اظهار کرد: این اقدام نقش مؤثری در تأمین پایدار انرژی کشور، به ویژه در ماه های پرمصرف ایفا کرده است.
مدیر پالایشگاه هفتم پارس جنوبی با تأکید براهمیت سرمایه انسانی گفت: این دستاوردها با اتکا به دانش فنی، تخصص و نوآوری کارکنان بومی و تلاش شبانه روزی متخصصان پالایشگاه هفتم محقق شده است؛ به گونه ای که در ۹ ماه امسال، تمام فعالیت های عملیاتی با رعایت کامل الزام های ایمنی و بدون وقوع حتی یک حادثه ناتوان کننده به انجام رسیده است.
شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران
سهم حدود ۸ درصدی در تولید ناخالص داخلی
مدیر سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی ۷ تا ۸ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: حدود ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی کشور از این صنعت به دست می آید و درآمد سالانه صنعت پتروشیمی با روند کنونی می تواند حدود ۶۰ درصد درآمدهای نفتی باشد.
حمیدرضا عجمی در نخستین همایش سرمایه گذاران صنعت پتروشیمی با تأکید بر اینکه دولت مکلف است بستر سازی ها و ریل گذاری های لازم را برای حضور بخش خصوصی در صنعت انجام دهد، افزود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران نیز مکلف به رفع چالش های توسعه صنعت پتروشیمی است تا فعالیت سرمایه گذاران به شکلی مطلوب ادامه یابد.
وی با تأکید بر تداوم سازوکارهای اجرایی و هدایت گری شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در توسعه این صنعت تصریح کرد: نخستین حوزه فعالیت شامل فرایند کلی صدور مجوزها و تمدید مجوزهای سرمایه گذاری با روش های مختلف است و حوزه دوم شامل تسهیل تأمین منابع مالی از سوی این مدیریت دنبال می شود.