
سینما در یک نگاه
«دختر برقی» اکران شد
فیلم سینمایی «دختر برقی» به کارگردانی حسین قناعت در سراسر کشور اکران شد. این اثر که در سی و ششمین جشنواره بین المللی فیلم های کودک و نوجوان موفق به کسب چهار پروانه زرین شده بود، با پخش «بهمن سبز» در سینماهای سراسر کشور به نمایش درآمد. «دختر برقی» به نویسندگی، کارگردانی و تهیه کنندگی حسین قناعت و با سرمایه گذاری محمدجوادمهدوی حاجی تولید شده است. این فیلم محصول بنیاد سینمایی فارابی است. رایان سرلک و هیلدا کردبچه بازیگران کودک این فیلم هستند و امیرحسین رستمی، هنگامه حمیدزاده، شقایق دهقان، آناهیتا همتی، سیاوش چراغی پور، رامین ناصر نصیر، عباس محبوب و غلام قلندری در آن ایفای نقش کرده اند. در خلاصه داستان فیلم «دختر برقی» آمده است: کارخانه سازنده هیلدا، او را اشتباهی به خانه راحله دایی می فرستد؛ جایی که دختر برقی مجبور می شود، کارهایی انجام دهد که برایش برنامه ریزی نشده است. فیلم های سینمایی «قهرمانان کوچک»، «دزد و پری»، «سلفی با رستم» و سریال «دیو و ماه پیشونی» از جمله آثار حسین قناعت در حوزه کودک و نوجوان هستند. «دختر برقی» نیز با دریافت پروانه زرین بهترین فیلمنامه، ۲ پروانه زرین بهترین بازیگر و جایزه بهترین فیلم از نگاه داوران کودک و نوجوان از دیگر کارهای کارنامه کاری حسین قناعت است.
«رویای نور و سایه» از گربه سیاه بولیوی جایزه گرفت
فیلم کوتاه «رویای نور وسایه» ساخته محمدرضا ستاره شناس برنده جایزه بهترین فیلم از جشنواره گربه سیاه بولیوی شد.فیلم کوتاه «رویای نور و سایه» ساخته محمدرضا ستاره شناس از بین بیش از چهار هزار فیلم جایزه بهترین فیلم کوتاه علمی - تخیلی پنجمین جشنواره بین المللی گربه سیاه بولیوی (۲۰۲۵) را کسب کرد. این فیلم کوتاه درباره نورهای زیبا در شب و رویایی بودن نورهای مختلف در خیابان ها و کشیدگی نورها است. محمدرضا ستاره شناس ساخت فیلم های کوتاهی همچون «موقعیت ساعت دوازده»، «DLs»، «بدون مرز»، «چشم تار»، «شهرداری باران»، «تار دید»، «دنیای دیروز، دنیای امروز»، «پایان برای بازگشت»، «مرگی برای زندگی»، «به زندگی نگاه کن» و ... را در کارنامه کاری خود دارد.جشنواره بین المللی گربه سیاه برای کسانی است که دغدغه سینما، حقوق بشر و کودکان را دارند؛ ایده اصلی برگزاری این جشنواره برداشت و تلقی فیلمسازان از زندگی روزمره و تبدیل آن به محصولات سینمایی است.
«بوسه بر خاک» روایت تاریخی لطیفی
فیلم سینمایی «بوسه بر خاک» با روایتی تاریخی از تخریب مرقد امام حسین(ع) به کارگردانی محمد حسین لطیفی جلوی دوربین می رود.
محمدحسین لطیفی، کارگردان باسابقه سینما و تلویزیون، سه سال پس از کارگردانی فیلم سینمایی «غریب» فیلمنامه ای با محوریت یک رویداد تاریخی و مذهبی به نگارش درآورده و قصد کارگردانی آن را دارد. «بوسه بر خاک» عنوان این فیلمنامه است که تهیه کنندگی آن را محسن علی اکبری به عهده گرفته و داستان آن به دوره متوکل عباسی بازمی گردد و ماجرای تخریب مرقد امام حسین(ع) در کربلا را در این دوره تاریخی روایت می کند. در این مقطع، گروهی پس از تخریب مرقد امام، حتی زمین آن منطقه را شخم می زنند، اما شیعیان در برابر آنان مقاومت می کنند و پرچم قیام عاشورا را افراشته نگه می دارند.
محسن علی اکبری درباره برنامه ریزی برای تولید آن گفت: نگارش فیلمنامه تمام شده است و آن را به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی از حوزه علمیه قم داده ایم که نظر بدهند، ان شاءالله قبل از سال جدید پیش تولیدش را شروع می کنیم.
محمدحسین لطیفی که تجربه کارگردانی آثاری همچون «روز سوم» و «خوابگاه دختران» را در کارنامه سینمایی دارد، در سال ۱۴۰۱ فیلم سینمایی «غریب» را با محوریت برشی از زندگی شهید محمد بروجردی مقابل دوربین برد که با درخشش بابک حمیدیان در نقش اصلی، مورد استقبال منتقدان و مخاطبان سینما قرار گرفت.
«ناتوردشت» درخشان جشنواره بلاروس
فیلم سینمایی «ناتوردشت»، محصول سازمان سینمایی سوره به کارگردانی محمدرضا خردمندان و تهیه کنندگی مهدی فرجی در بخش رقابتی سی ویکمین جشنواره بین المللی فیلم مینسک (لیستاپاد) در کشور بلاروس موفق به دریافت ۲ جایزه شد. هیات داوران جشنواره، دیپلم افتخار خود با عنوان «برای غوطه وری عمیق در جهان بحران ها و کشفیات جامعه اجتماعی معاصر» را به این فیلم اهدا کرد.
همچنین جایزه «یوری ماروخین» برای بهترین فیلمبرداری به مرتضی غفوری برای فیلم «ناتوردشت» تعلق گرفت.
جشنواره بین المللی فیلم مینسک از معتبرترین رویدادهای سینمایی اروپای شرقی به شمار می رود. این جشنواره هر سال در شهر مینسک، پایتخت بلاروس برگزار می شود و تمرکز خود را بر معرفی آثار شاخص و جریان ساز سینمای معاصر جهان قرار می دهد و امسال از ۹ تا ۱۶ آبان ادامه داشت.
فیلم سینمایی «ناتوردشت» تاکنون بیش از ۲۵۰ هزار مخاطب جذب کرده و فروش آن در سینماهای ایران به ۲۰ میلیارد تومان رسیده است.
پارسا پیروزفر با «خانم شین» کارگردان می شود
پارسا پیروزفر برای اولین بار با کارگردانی فیلم سینمایی «خانم شین» پشت دوربین می رود.
پارسا پیروزفر بازیگر و کارگردان شناخته شده تئاتر و سینمای ایران، نخستین فیلم بلند سینمایی خود را با عنوان «خانم شین» کارگردانی می کند. این پروژه که در مرحله انتخاب بازیگران و تکمیل تیم تولید قرار دارد، به تهیه کنندگی مشترک محمد یمینی و رضا فتح الهی پور ساخته می شود. فیلمنامه «خانم شین» نوشته یاسمین ریزان و ارسلان امیری است. پیروزفر پیش از این در مقام کارگردان تئاتر، آثاری چون «ماتریوشکا»، «سنگ ها در جیب هایش»، «بر پهنه دریا» و «ملاقات» را روی صحنه برده و آخرین حضور او در مقام بازیگر در سریال «در انتهای شب» بوده است که برای بازی در آن موفق به دریافت جایزه بازیگری از جشنواره Cinema Jove اسپانیا شد. جزئیات بیشتر درباره ترکیب بازیگران و زمان آغاز فیلمبرداری به زودی اعلام خواهد شد.
پیشنهاد هفته
عـــاشق پـــاییز
اگر به دنبال یک عاشقانه آرام و متفاوت هستید و از تماشای فیلم ها ی کمدی که گیشه سینمای ایران را دربرگرفته اند، خسته شده اید و می خواهید یک اثر رمانتیک با حس و حال پاییزی را در سینما تماشا کنید؛ حتما می توانید از دیدن فیلم سینمایی «عاشق پاییز» به کارگردانی میثم بیدقی و تهیه کنندگی سحر صباغ سرشت لذت ببرید. یک عاشقانه آرام که می تواند یک فضای متفاوت را برای شما رقم بزند.
«عاشق پاییز» چند روزی است که در گروه هنر و تجربه روی پرده سینما رفته است و تا امروز توانسته است مخاطب خود را به سالن ها ی سینما جذب کند. یک فیلم عاشقانه ساده و پرحس که ماجراهای آن در خطه سرسبز شمال روایت می شود. فیلم داستان ساده ای دارد و ماجرای زندگی دو رفیق را روایت می کند که پس از سال ها زندگی در صلح و صفا، با ورود یک فرد دیگر، زندگیشان به مرور زمان دستخوش تغییر می شود. یکی از این دو دوست، کم توان ذهنی است و نمی تواند با واقعیت زندگی خودش و موقعیت جدید رفیقش کنار بیاید. همین مساله هم روابط عاشقانه این فیلم را دستخوش مشکلاتی می کند. روابط در این فیلمنامه به درستی شکل می گیرند و ماجراها روی خط سیر منطقی پیش می روند، حتی رازی که در پایان فیلم فاش می شود هم ریشه در دل ماجراهای پیشین دارد و اتفاقی شکل نمی گیرد. در این اثر سینمایی، بازیگرانی چون حسین مهری، مجید پتکی، آریا دلفانی و سمیرا سوکی حضور دارند. حسین مهری نقش پسری کم توان ذهنی را بازی کرده؛ شخصیتی که در دنیای ساده و کودکانه خود سیر می کند و همه چیز را از ورای ذهن ساده خود می بیند؛ در مقابل آریا دلفانی، نقش دوست حسین مهری را بازی می کند که بعد از سال ها دوری از معشوق باید میان عشق و رفاقت یکی را انتخاب کند. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «عشق، رفاقت و یک راز قدیمی در دل روستایی دور افتاده به هم گره می خورند؛ جایی که با ورود یک غریبه دیگر هیچ کس شبیه قبل نیست». میثم بیدقی در آیین رونمایی این اثر سینمایی درباره اولین تجربه فیلمسازی خود می گوید: این فیلم برپایه عشق و رفاقت بنا شده است؛ قصه ای که در فیلم روایت می شود، قصه آدم ها ی واقعی و نسل جوان است که می توانیم آنها را هرروز دور و اطراف خود ببینیم. آدم ها یی که درمسیر عشق و رفاقت حرکت می کنند و گاهی روی دو راهی ها یی قرار می گیرند که مجبور به انتخاب ها یی می شوند. شاید یکی از چیزهایی که می تواند باعث تفاوت در فیلم «عاشق پاییز» نسبت به آثار دیگر شود این است که در روابط امروزی رفاقت حلقه مفقوده است و ما سعی کردیم این رفاقت و نیاز به آن را در فیلمنامه بگنجانیم.