
خورش گوجه سبز غذای بهاری و خوشمزه
مشعل گوجه سبز، همانطور که همه می دانند یکی از میوه های ترش و لذیذ است که می توان از آن به عنوان چاشنی در غذاهای مختلف استفاده کرد. این میوه بهاری کوچک و آبدار که گفته می شود قدمتی 2هزار ساله دارد، در شرایط آب و هوایی معتدل به خوبی رشد می کند و رنگ های قرمز، نارنجی، زرد یا سبز کمرنگ دارد.
گوجه سبز سرشار از ویتامین C، اسید مالیک و اسیدسیتریک است. البته فراموش نکنید که مصرف بیش از اندازه آن باعث نفخ معده و ناراحتی های گوارشی می شود. از این میوه ترش مزه در فصل بهار بیشتر به عنوان چاشنی غذا و همچنین تهیه خورشی به نام گوجه سبز استفاده می شود. این خورش بسیار لذیذ و پرطرفدار است. بنابراین اگر تاکنون طعم بی نظیر این خورش را امتحان نکرده اید، دست به کار شوید و تا گوجه ها شیرین و طلایی نشده اند، خورشی خوش آب و رنگ بپزید.
طرز تهیه
ابتدا پياز را نگينى خرد كرده و در روغن سرخ مى كنيم. سپس گوشت را همراه ادويه و مقدارى آب به آن اضافه می کنیم و مى گذاريم تا بپزد. بعد از اينكه گوشت پخت و نرم شد، به آن سبزى های معطری (نعناع، جعفري، گشنيز) را كه از قبل سرخ کرده ایم، اضافه کرده و حدود نيم ساعت صبر می کنیم تا با حرارت ملايم پخته شود. در مرحله آخر، يك ربع قبل از اينكه خورش را از روى حرارت برداريم، گوجه سبزها را به آن اضافه مى كنيم.(گوجه سبز در اثر حرارت زياد له مى شود، به همين دليل باید آن را در مرحله آخر به خورش اضافه کرد)
نکته: در اين خورش به جای گوشت از سينه مرغ هم مى توان استفاده کرد.
کیک ماست و زعفران
مواد لازم
شکر دانه ریز: یک پیمانه
تخم مرغ: 4 عدد
روغن مایع: یک پیمانه
ماست: سه چهارم پیمانه
آرد سفید قنادی الک شده: 2 پیمانه
بیکینگ پودر: 2 قاشق چایخوری
زعفران دم کرده: 4 قاشق چایخوری
طرز تهیه
فر را روی درجه 180 یا درجه ای که همیشه کیک می پزید، روشن بگذارید. قالب گرد 23 سانتی یا هر قالب دیگری را چرب و آردپاشی کنید.
تخم مرغ ها را همراه با شکر هم بزنید تا حجم آن دو برابر، غلیظ و کشدار شود. روغن، ماست و زعفران را اضافه کنید و چند ثانیه هم بزنید تا مخلوط شود. آرد را همراه بیکینگ پودر الک شده، کم کم به مواد اضافه کنید و با لیسک یا کفگیر به صورت دورانی هم بزنید. مواد آماده شده کیک را داخل فر از پیش گرم شده به مدت 40 تا 50 دقیقه یا تا زمانی که خلال دندان از وسط کیک تمیز بیرون بیاید، بگذارید تا پخته شود. بعد از پختن آن را از فر بیرون بیاورید و درون ظرف مورد نظرتان قرار دهید و تزیین کنید.
سالاد یونانی
مواد لازم
خیار: ۲ عدد
گوجه گیلاسی: ۲ لیوان
فلفل دلمه ای رنگی (قرمز یا زرد): یک عدد
پیاز قرمز: یک عدد
نخود پخته: یک لیوان
زیتون سبز یا سیاه: نصف لیوان
پنیر فتا: نصف لیوان
روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری
ماست یونانی یا ماست هم زده: یک سوم لیوان
آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
سیر تازه: ۲ حبه
شوید خشک: یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
طرز تهیه
برای شروع کار خیار ها را خرد کنید و داخل یک کاسه بزرگ بریزید. گوجه گیلاسی ها را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید و همراه با پیاز قرمز خرد شده، فلفل دلمه ای خرد شده، نخود پخته، زیتون خرد شده و پنیر فتا که به صورت مکعبی برش زده اید، به کاسه سالاد اضافه کنید. داخل یک کاسه دیگر ماست یونانی و آبلیمو را بریزید و خوب هم بزنید تا کمی رقیق شود؛ سپس روغن زیتون، آبلیمو، سیر رنده شده، شوید خشک و نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه و با هم مخلوط کنید. این سس را نیم ساعت در یخچال بگذارید تا مزه ها باهم مخلوط شوند؛ سپس 10 دقیقه قبل از سرو به کاسه سالاد اضافه کنید. سالاد را به آرامی و با کمک دو قاشق هم بزنید و خوب زیر و رو کنید تا همه مواد سالاد به سس آغشته شود.
آشنایی با نان های محلی
در فرهنگ ما ایرانی ها، نان از جایگاه ویژه ای برخوردار است، به همین دلیل در مناطق مختلف کشور نان های سنتی زیادی را می توان یافت که هر کدام طعم و مزه خاصی دارند. از این رو آشنایی با انواع نان سنتی که در ایران وجود دارد، خالی از لطف نخواهد بود.
نان سنتی تیری
این نان که از قدیم الایام در میان کارگران بختیاری طرفداران زیادی داشته، از پوسته دانه گندمی سبوس تهیه می شود و جالب اینکه امروزه به یکی از گران ترین نان های موجود در بازار تبدیل شده است. تیری نوعی نان لواش نازک است که به خاطر استفاده از چوب ترکه ای به نام تیری که برای نازک کردن از آن استفاده می کنند به این نام معروف شده است. این نان نازک شبیه لواش است و با آرد گندم و سبوس، آب و نمک پخته می شود.
فاجیتاس
یکی از معروف ترین غذاهای مکزیکی است که در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد، چراکه معمولا مواد اصلی غذاهای مکزیکی ذرت، لوبیا، فلفل چیلی، گوجه فرنگی، آووکادو و انواع گیاهان و ادویه جات است. ترکیبی که طعم های منحصربه فرد و لذیذی را ایجاد می کند و فاجیتاس هم از همین غذاهای خوش عطروطعم است. برای تهیه این غذا، فیله مرغ سوخاری در کنار گوجه فرنگی برش خورده و سبزیجات معطر و فلفل تند مکزیکی داخل نانی پیچیده و گرم می شود.