در نمایشگاه 29 رقم خورد

قرارداد و تفاهمنامه در اوج رونق

مشعل  نمایشگاه بیست و نهم نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در حالی پس از چهار روز کاری پایان یافت که از دستاوردهای مهم آن امضای تفاهمنامه ها و قراردادهایی بود که شمار آن را می توان طی ادوار مختلف برگزاری این رویداد بی سابقه دانست. قراردادهایی که وزیر نفت در آیین گشایش نمایشگاه، نوید آن را داد و اعلام کرد که شاهد امضای قرارداد ۱۶ طرح تولید بار اول به ارزش حدود ۱۵۰ میلیون دلار با شرکت های دانش بنیان خواهیم بود.

قراردادها و تفاهمنامه های امضا شده در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی را که از اولویت های مهم و در دستور کار این وزارتخانه تلقی می شود، باید تبلور حمایت وزارت نفت از ساخت داخل و تولید بار اول دانست؛ به عبارتی در این دوره از نمایشگاه هر آنچه نیاز امروز صنعت نفت در حوزه های مختلف توسعه ای، تجهیزات، فناوری و... بود، در سرفصل  این امضاها قرار داشت که فهرست آن در ادامه می آید.

امضاهای مهم در شرکت ملی نفت ایران

  شرکت ملی نفت ایران با حضور حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری و امید شاکری، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری پنج قرارداد و تفاهمنامه تولید بار اول با شرکت های دانش بنیان داخلی امضا کرد که شامل  تولید چراغ های ضد انفجار به شرکت صنایع روشنایی مازی نوری، تولید لوله فولادی درون چاهی بدون درز گریدهای «L80-TYPE۱» و «CT-L80-13%Cr 5API» با شرکت مجتمع فولاد و نورد آسین ابهر، تولید لوله فولادی درون چاهی بدون درز گریدهای «CT-L80-13%Cr 5API» با شرکت مجتمع فولاد و نورد آسین ابهر، تولید لوله فولادی درون چاهی بدون درز با گرید «API 5CT-L80-1» با شرکت مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد است.

  تفاهمنامه همکاری بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت فالیز پژوهش پارس برای طراحی و ساخت دستگاه لوله مغزی سیار (Coil Tubing) به امضا رسید که از تجهیزات مهم عملیاتی در صنعت حفاری به شمار می رود.

  مدیریت برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران ۲ قرارداد علمی - پژوهشی با پژوهشگاه صنعت نفت امضا کرد که شامل مدیریت بالادستی منابع گازی کشور و بهینه سازی برنامه های کلان راهبردی تولید گاز بود. هدف از اجرای این پروژه، بهینه سازی برنامه های راهبردی تولید گاز و ارزیابی ظرفیت ها و تبعات دریافت گاز میدان های توسعه ای جدید در پالایشگاه های گازی کشور و همچنین دومین قرارداد مربوط به طرح توسعه فناوری تولید گاز سنتز بود که در فاز اول، امکان سنجی تولید گاز سنتز از ترکیبات نفتی سنگین به روش گازی سازی مدنظر است.

  تفاهمنامه توسعه میدان گازی خیام با هدف سرمایه گذاری ۴۵۰ میلیون دلاری بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت فرزانگان انرژی پارس امضا شد.

   قرارداد طرح توسعه میدان های گازی گردان و پازن به امضای شرکت ملی نفت ایران و سه شرکت داخلی رسید. این قرارداد ۲۰ ساله با هدف برداشت حداکثری از منابع گازی، اشتغالزایی در مناطق کمتر توسعه یافته و تأمین پایدار خوراک پالایشگاه های جنوبی، به ارزش ۹۴۸ میلیون دلار است.

  مدیریت پشتیبانی ساخت و تأمین کالای شرکت ملی نفت ایران، تفاهمنامه ای با یک شرکت دانش بنیان داخلی برای طراحی و ساخت ابزار نمونه گیری از چاه های نفت و گاز امضا کرد.

  مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، پنج یادداشت تفاهم با موضوع های متنوع پژوهشی و ساخت تجهیزات حفاری با شرکت های داخلی و مراکز علمی و دانشگاهی امضا کرد.