
رئیس جمهوری در بازدید از بیست و نهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تاکید کرد:
گام برد- برد در پیوند صنعت و دانشگاه
مشعل: اهمیت بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی به قدری بود که مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری را آن هم در شلوغ ترین روزهای کاری دولت چهاردهم، به محل برگزاری این رویداد مهم خاورمیانه ای کشاند تا پیام مهم او در روزهای تشدید تحریم ها مبنی بر پایداری هرچه بیشتر صنعت راهبردی نفت به جهان مخابره شود.
هنوز دقایقی از افتتاح رسمی بیست و نهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی نگذشته بود که پزشکیان، وارد نمایشگاه شد و این نخستین حضور وی بود در چنین رویدادی.
او پای صحبت ها، مطالبات و نیازهای تولیدکنندگان داخلی نشست و در جریان آخرین دستاوردهای نتیجه بخش این صنعت با وجود تحریم ها قرار گرفت تا خیالش آسوده باشد از اینکه نفت همچنان استوار است؛ فارغ از اینکه نتیجه روند مذاکرات با آمریکا در چه مسیری قرار بگیرد.
حضور مسعود پزشکیان با همراهی محسن پاک نژاد، وزیر نفت در سالن A38 آغازی بود برای ساعاتی گفت وگو با متخصصان، سازندگان و تولیدکنندگان صنعت نفت و گوش سپردن به سخنان کسانی که سال ها در این حوزه مهم اقتصادی تلاش کرده و اکنون آمده اند تا چرخ های اقتصاد این بخش مهم، روان و بی توقف بچرخد.
پزشکیان آمده بود تا خوب ببیند وخوب بشنود و دیده ها و شنیده ها را با اهل فن در میان بگذارد تا با تکیه بر علم و تخصص آنان بهترین تصمیم ها برای حضور صنعت نفت در صحنه بین الملل گرفته شود.
صاحبان شرکت ها نیز دست پر آمده بودند و با اشتیاقی وصف ناپذیر درباره محصولات و تولیداتی که سال ها برایش تلاش کرده بودند، توضیح می دادند؛ رئیس جمهوری نیز با دقت هرچه تمام گوش می داد و از اینکه کسانی چنین با تعصب، برای کشور و سازندگی آن می کوشند، احساس غرور و شعف می کرد.
پزشکیان در گپ و گفت صمیمی با برخی مدیران شرکت های تولیدکننده و سازنده که هریک از آنها حرفی برای گفتن دارند، بر همکاری و پیوند هرچه بیشتر دانشگاه و صنعت تاکید بسیار کرد.
پزشکیان اتصال شرکت های صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی به دانشگاه های مهم کشور را ضروری و گامی برد - برد خواند و تاکید کرد که چنین اتصالی سبب کمک متقابل دانشگاه ها و شرکت ها به یکدیگر می شود، به طوری که از یک سو، نخبگان دانشگاهی با واقعیت های این حوزه روبه رو می شوند و از سوی دیگر، می توانند با تکیه بر دانش خود برای حل مشکلات راهکار ارائه کنند.
دولت در کنار مجموعه نفت و گاز
حلقه محاصره پزشکیان هر لحظه فشرده تر و تنگ تر می شد و تیم حفاظت وی نیز با پروتکل های تعریف شده تلاش می کرد این حلقه را به بهترین شکل محافظت کند؛ در میان این گپ و گفت ها، دغدغه هایی هم از سوی تولیدکنندگان و سازندگان مطرح می شد؛ دغدغه هایی از جنس «حمایت و پشتیبانی» برای تسهیل در «ثبت سفارش قطعات». دغدغه ها را شنید و از آنها به عنوان غول های این حوزه خواست «راهکار» ارائه دهند.
در طول بازدید، رئیس جمهوری، گاه توقف های طولانی و چندین بار هم خطاب به وزیر نفت، اشاره هایی برای «پیگیری کردن» داشت.
گروه گسترش نفت و گاز پارسیان، از جمله غرفه هایی بود که پزشکیان دقایقی در آن توقف و با دقت صحبت های مسئولان آن را گوش داد. جمع آوری گازهای همراه که نتیجه آن کاهش انتشار کربن است، یکی از طرح هایی بود که درباره آن توضیح داده شد؛ طرحی که مجری آن یعنی گروه گسترش نفت و گاز پارسیان بر اجرای هرچه زودتر آن تاکید داشت و از رئیس جمهوری درخواست کرد به این مهم توجه ویژه شود.
پزشکیان نیز تأکید کرد پس از انجام کار، نتیجه مستقیم به اطلاع وی و وزیر نفت برسد و امکان حمایت های لازم فراهم شود. وی براین مهم نیز تاکید کرد که دولت در کنار مجموعه نفت و گاز داخلی خواهد بود.
ساخت مدرسه در اولویت
دیگر غرفه ای که پزشکیان در آن دقایقی توقف داشت، انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی بود؛ انجمنی که احمد مهدوی، دبیر آن است و از تلاش های مجموعه، توضیحی فشرده به رئیس جمهوری داد.
پزشکیان در پی این توضیح ها دستورهایی برای شتاب گیری روند توسعه صنایع پتروشیمی صادر کرد که تأمین خوراک پایدار و رفع موانع موجود از جمله آنها بود؛ البته نقطه اوج این بازدید هم زمانی بود که دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی از نقش پتروشیمی ها در حوزه مسئولیت اجتماعی سخن به میان آورد؛ گفته هایی که پزشکیان را به واکنش وا داشت تا این جمله را با صدای بلند بر زبان آورد: آینده کشور در دست فرزندان ایران و جوانان است؛ از این رو صنایع پتروشیمی باید در مسئولیت اجتماعی به ساخت مدارس بیشتر توجه کنند، مدارسی در شأن فرزندان این سرزمین. مهدوی نیز به رئیس جمهوری قول داد تا ساخت مدرسه را در اولویت قرار دهد.
گام های بلند در صنعت انرژی
بازدیدها سرانجام به غرفه پتروفرهنگ رسید؛ غرفه ای که محور اصلی گفت و گو ها در آن، تولید شش نوع محصول راهبردی و فعالیت در حوزه انرژی خورشیدی بود. وقتی از طرح های پایین دستی، آنهایی که زنجیره ارزش افزوده را در مناطق عسلویه، مکران و پارسیان تکمیل می کنند، سخن به میان آمد، رئیس جمهوری تاکید کرد که کار با جدیت دنبال شود.
پزشکیان ادامه داد: انرژی خورشیدی، زمینه خوبی است و باید با قدرت پیگیری شود.
پتروسازه مبین در ایستگاه بعد
شرکت پتروسازه مبین از دیگر غرفه هایی بود که رئیس جمهوری از آن دیدن کرد و در جریان تازه ترین فعالیت های آن قرار گرفت. این شرکت در حوزه گازهای مشعل و جمع آوری آن فعالیت دارد و قرار است با راه اندازی طرح های در دست اجرا، روزانه ۸ میلیون مترمکعب گازهای مشعل فازهای پارس جنوبی را جمع آوری کند و به مدار تولید پالایشگاه بیدبلند بازگرداند.
رئیس جمهوری با شنیدن این توضیح از سوی مدیرعامل شرکت، توصیه کرد این پروژه هرچه زودتر وارد فاز عملیاتی شود.
شرکت سرمایه گذاری توسعه کاتالیست، پتروفن، زیدون کوش، هلدینگ پتروانرژی، گروه کیمیا، از دیگر غرفه هایی بود که پزشکیان به آنها سر زد و ضمن شنیدن سخنان مسئولان آنها توصیه هایی به آنها داشت. او همزمان با همه این بازدیدها ضمن تاکید بر توان ساخت داخل، تصریح کرد: طی این سال ها ثابت شده است که تحریم نه تنها ما را متوقف نکرده بلکه به خودباوری نزدیک تر ساخته است.
برنامه و پیشنهاد برای ارزآوری بیشتر
توصیه به شرکت های حاضر در نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برای ارزآوری براساس کارآمدی و بهره وری، موضوع مهم دیگری بود که رئیس جمهوری در گفت وگو با صاحبان شرکت های حاضر در نمایشگاه به آن اشاره کرد و از آنان خواست تا برنامه ها و پیشنهادهای خود را برای افزایش تولید و صادرات محصولات ارائه و وزارت نفت و دولت آنها را بررسی کنند.
وی با مهم برشمردن توانمندی بالای شرکت های نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی کشور بر این نکته نیز تاکید کرد که اگر حلقه های مختلف فعالیت در این زمینه را به شکل صحیح به هم متصل و ساختاری کامل ایجاد کنیم، این شرکت ها با شتابی بیشتر توسعه می یابند و محصولاتی با کیفیت بالا تولید می کنند.