
روزهای پایانی خط لوله ایلام ابوذر
تاسیسات دریایی ایران نیز به عنوان یکی از شرکت ها ی ر اهبردی، در نمایشگاه 29 حضوری فعال داشت وجهانگیر پورهنگ، مدیرعامل این شرکت در گفت وگو با خبرنگار «مشعل»، توضیحات خوبی ارائه داد. وی با اشاره به مذاکرات داخلی و خارجی که در نمایشگاه نفت داشته اند، گفت: نمایشگاه این دوره، میزبان مهمانانی از کشورهای چین، روسیه و هندوستان بود. همچنین سه موافقتنامه امضا شد که 2 مورد آن با بهترین دانشگاه های کشور یعنی علم و صنعت و خواجه نصیرطوسی بود. با شرکت های دانش بنیان هم یک موافقتنامه برای ساخت پمپ امضا شد که براساس آن، برای اولین بار پمپی با متریال مخصوص از سوی شرکت پمپیران ساخته خواهد شد. پورهنگ تصریح کرد: شرکت تاسیسات دریایی به عنوان یک شرکت دانش بنیان در تلاش برای همکاری با مجموعه های دانش بنیان و مراکز تحقیقاتی است تا از تکنولوژی های نو در پروژه ها استفاده شود. پورهنگ با اعلام اینکه یکی از پروژه های فعال این شرکت مربوط به خط لوله ایلام ابوذر است، گفت: خط لوله قبلی به دلیل نشت زیاد و فرسودگی باید به طور کامل تعویض شود که امیدواریم این مهم در زمان بندی تعیین شده به نتیجه برسد. وی پروژه های دیگر این شرکت را ساخت جکت میدان فرزاد B اعلام کرد و گفت: هم اکنون در خرید بعضی کالاها کمی وقفه ایجاد شده؛ اما درتوافق با شرکت پتروپارس انتظار می رود طی چندماه آینده این عقب ماندگی ها جبران شود.
دبی برداشت در سپهر و جفیر به 85 هزار بشکه می رسد
احمد محمدی، مدیرعامل شرکت اکتشاف، توسعه و تولید پاسارگاد هم با بیان اینکه موضوع اصلی صنعت نفت امروز مسأله رفع ناترازی است، افزود: لازم است برنامه ریزی و هماهنگی برای رفع ناترازی داشته باشیم و به شتاب معناداری در تولید از پارس جنوبی برسیم. محمدی با بیان اینکه وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران به دنبال روش هایی برای کوتاه کردن زمان مذاکره، عقد قرارداد و تنفیذ قراردادهای نفت و گاز است، گفت: میزان ریسک و امور اداری و موارد جانبی قرارداد آی پی سی نیاز به اصلاح دارد. تا جایی که می دانم این روندها در حال اصلاح است و امیدواریم مشوق هایی را برای جذب سرمایه گذار قرار دهند. وی با اشاره به پروژه مجموعه پاسارگاد در میدان های نفتی سپهر و جفیرکه فاز اول آن با موفقیت پایان یافته، از آمادگی این شرکت برای حضور در پروژه های میان دست و پایین دست خبر داد. مدیرعامل شرکت اکتشاف تصریح کرد: فاز اول این پروژه سال گذشته (1403) با دبی ۶۴ هزار بشکه تکمیل و نهایی شد و در فاز دوم با حفاری چاه و تکمیل تاسیسات سطح الارضی، این دبی را به بالای ۸۵ هزار بشکه می رسانیم.
چهار پروژه حفاری جدید برای پدکس
شهاب دادگرنژاد، مدیرعامل شرکت حفاری و اکتشاف انرژی گستر پارس (پدکس ) هم با اعلام اینکه این مجموعه امسال، چهار پروژه جدید را در دستور کار دارد، اظهار کرد: حفاری در چشمه خوش، کوپال، یاران، پایدار شرق و دالپری از جمله این پروژه هاست و بنا داریم از آخرین فناوری های روز در انجام این عملیات بهره ببریم، ضمن اینکه مجموعه پدکس در بحث کنترل پروژه و اچ اس ای از هوش مصنوعی استفاده زیادی می برد. وی با اعلام اینکه در سال جدید، حجم کار شرکت پدکس چند برابر قبل خواهد بود، گفت: موفق شده ایم دکل ها را با نرخ های خوب در بازار عرضه کنیم و احساس می کنم با افق روشنی که برای شرکت در سال ۱۴۰۴ ترسیم شده، خیز بلندی برای موفقیت در عرصه صنعت حفاری برداریم.
پروژه های 2 دکل دریایی بزودی تمام می شود
علی دقایقی، مدیرعامل شرکت پترو ایران نیز در این گفت وگو با تاکید بر اینکه ماموریت های اصلی گروه پترو ایران با توجه به در اختیار داشتن دکل های دریایی، بیشتر در پروژه های دریایی تعریف شده است، گفت: 2 دکل دریایی پتروایران در پارس جنوبی و در محدوده عملیاتی شرکت فلات قاره ایران در حال حفاری هستند و بزودی برنامه عملیاتی آنها تمام می شود و آماده حضور در پروژه بعدی خواهند بود. وی با اشاره به مذاکراتی که برای قراردادهای آی پی سی در جریان است، افزود: امیدواریم پروژه های بیشتری را در حوزه توسعه میادین شروع کنیم و حتی احتمال قبول کردن پروژه های آی پی سی حفاری خشکی هم وجود دارد. دقایقی یادآورشد: این شرکت به دنبال حضور در پروژه های نفت و گاز عراق است و مذاکرات مشترکی نیز در این زمینه انجام شده است.
در انتظار خبرهای خوب از میدان کیش
تورج دهقانی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس هم به عنوان کارفرمای تعدادی از این شرکت های اکتشاف و تولید، در گفت و گو با خبرنگار"مشعل" با اعلام اینکه هم اکنون رکورد برداشت روزانه گاز از پارس جنوبی به رقم ۷۱۶ میلیون مترمکعب رسیده است، گفت: در برنامه هفتم توسعه، تکلیف های مشخصی برای افزایش برداشت گاز تعریف شده و امیدواریم با تلاش های انجام شده، امسال افزایش ۲۵ تا ۳۰ میلیون مترمکعبی در برداشت گاز شرکت نفت و گاز پارس محقق شود. وی با بیان اینکه در حوزه توسعه، آغاز پروژه های مرتبط با میدان های گازی کیش، پارس شمالی، بلال، فرزاد و دیگر میدان ها در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: طبق برنامه، شرکت نفت و گاز پارس باید طی پنج سال آینده، برداشت گاز را ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون مترمکعب افزایش دهد. وی با یادآوری اینکه اواخر پارسال، قراردادهای فشارافزایی نهایی و چندی پیش نیز در نامه ای رسمی، مدیریت راهبری این طرح به شرکت نفت و گاز پارس تحویل شد، تأکید کرد: باید جبران عقب ماندگی برای فشارافزایی پارس جنوبی آغاز شود و برای سرعت بخشی به شروع پروژه های فشارافزایی، باید هر هاب با زمان بندی مشخص و بودجه 4. 2 میلیارد دلاری به نتیجه برسد تا پروژه موفقی تلقی شود. دهقانی، حفاری چاه های درون میدانی (Infill) را یکی دیگر از روش های مدیریت مخزن در نیمه دوم عمر میدان دانست و با بیان اینکه حفاری چاه های درون میدانی از سال ۱۴۰۳ آغاز و تاکنون چهار پیمانکار با چهار دکل مستقر شده و در مجموع، هفت دکل در میدان فعال است، گفت: یک حلقه چاه درون میدانی اواخر پارسال، وارد مدار تولید شد و 2 حلقه دیگر نیز در روزهای آینده وارد مدار می شود. مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اعلام اینکه میدان کیش ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون مترمکعب در روز ظرفیت دارد، افزود: امسال باید سال میدان کیش باشد و تحولات مهمی در آن رخ دهد، ضمن اینکه برداشت از این میدان، سه تا چهار سال آینده آغاز خواهد شد. وی میدان گازی بلال را از دیگر میدان های در حال توسعه این شرکت معرفی کرد و ادامه داد: جکت این میدان نصب شده و عملیات حفاری آن از یک ماه آینده آغاز می شود.
دهقانی همچنین با اشاره به نگرانی ها درباره افت فشار در پارس جنوبی افزود: در برخی بلوک ها، افت فشار آغاز شده و این مسأله هشدار دهنده است.