بیست ونهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با استقبال شرکت های مختلف صنعت نفت برگزار شد

میدان رقابت

مشعل  نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، یکی از مهم ترین و شلوغ ترین نمایشگاه های کشور است که مخاطبان آن را شهروندان، از مدیران ارشد دولتی و نفتی، نیروهای متخصص و کار کشته تا دانشجویان سال اولی نفت، شیمی و مکانیک تشکیل می دهند. عرصه ای کوتاه؛ اما دلنشین و  اردیبهشتی که هر چقدر هم فضای سالن های آن فشرده و گرم باشد، از حضور مشتاقانش کم نمی شود. بیست ونهمین دوره برگزاری این نمایشگاه نیز چنین بود؛ حضور نزدیک به 2 هزار و 200 شرکت داخلی و خارجی و سیل متخصصان، مشتاقان و علاقه مندان به این حوزه در مدت چهار روز برگزاری از  18 تا 21 اردیبهشت.

بیست ونهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در فضایی تعاملی میان شرکت های داخلی و خارجی برگزار شد و تا واپسین لحظات نیز شاهد رخدادهایی تازه بود. در برخی غرفه ها، امضای تفاهمنامه و قراردادها، نشست های کارشناسی، کارگاه های آموزشی و ابتکارهایی برای ارئه بیشتر دستاوردها و جذب بیشتر مخاطبان جریان داشت و مسئولان و مدیران نفتی نیز یکی در میان برای بازدید سر می رسیدند. صفحه های نمایش درابعاد بزرگ، تصاویری از پروژه ها را همراه با اعداد و جداولی از عملکردها در معرض دید عموم قرار داده بودند؛ خلاصه اینکه در این فضای پرانرژی، جایی برای سوزن انداختن نبود.

روزهای شلوغ E&P ها

شرکت های مختلف صنعت نفت در هر چهار حوزه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، خود را برای حضور موثر در رخدادی مهم به منظور تعاملی مستقیم و بی واسطه آماده کرده بودند و حالا زمانی بود که باید بیشترین بهره را در رویارویی با رقیبان حاضر در نمایشگاه ببرند و قول و قرارهایی را با هم محکم کنند.

شرکت های اکتشاف و تولید داخلی (E&P ) از مهم ترین بخش های پر بازدید در حوزه نفت است که مخاطبان مختلف و متنوعی دارد. این شرکت که در نمایشگاه 29 تازه ترین یافته های علمی خود را در سالن 8 و9 به نمایش گذاشت، مخاطبان بسیاری داشت و کمتر زمانی بدون بازدیدکننده بود.

خیز پتروپارس برای پروژه های فشار افزایی

پتروپارس به عنوان یکی از شرکت های فعال درصنعت نفت کشور، حضوری فعال در بیست ونهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی داشت.  حمیدرضا ثقفی، مدیرعامل شرکت پتروپارس در گفت وگوبا  خبرنگار"مشعل" با اشاره به سابقه همکاری پتروپارس با شرکت های معتبر بین المللی و کسب تجربیات ارزشمند در میان نیروی انسانی اظهار کرد: پتروپارس، بیش از 20 میلیارد دلار پروژه دارد و موفق شده است پروژه های بسیار خوبی را در دریا و خشکی به سرانجام برساند.  وی با اشاره به پروژه های اصلی پتروپارس در دریا و خشکی که با همکاری شرکت های مهندسی و توسعه نفت (متن) و فلات قاره اجرا می شود، گفت: در حال حاضر پروژه آزادگان جنوبی را با شرکت متن در دستور کار داریم. پروژه دیگر، ساخت و راه‎ اندازی واحد فراورش مرکزی میدان آزادگان جنوبی (‎CTEP) است. این پروژه در روزهای پایانی سال گذشته به راه اندازی آزمایشی و سطح تولید رسید و بزودی نفت تولیدی آن را به مخازن منتقل خواهیم کرد.  مدیرعامل شرکت پتروپارس درباره افتتاح و بهره برداری از پروژه CTEP گفت: این پروژه، بزرگ ترین مرکز فراورشی نفت ایران است که چهار ردیف ۸۰ هزار بشکه ای و 2ردیف ۱۰۰ میلیون استاندارد فوت مکعب را دارد که در حال حاضر یکی از ردیف ها راه اندازی شده و این خبر پس از سال ها بسیار خوب و امید بخش است. درصدد هستیم که این طرح با حضور وزیر نفت افتتاح شود.   ثقفی با بیان اینکه عملکرد پتروپارس در آزادگان موفق بوده است، گفت: در این میدان، چهار دکل داریم و عملیات اکتشاف و حفاری چاه هایی که به ما واگذار شده بود، در چند ماه آتی تمام خواهد شد.  وی با اشاره به پروژه های دریایی این مجموعه شامل فرزاد B، بلال، فاز ۱۱ و مشارکت در پروژه های فشار افزایی پارس جنوبی تصریح کرد: پتروپارس در پروژه های دریایی بسیار فعال است و در ۶ ماه گذشته 2 چاه در فاز  11 B به تولید رسید و گاز تولیدی آن در مجموع۲۰۰ میلیون فوت مکعب به شبکه گاز کشور اضافه کرد، به عبارتی می توان گفت که پتروپارس در کاهش ناترازی گاز کشور بسیار موفق عمل کرده است.  ثقفی در ادامه افزود: در حال حفاری چاه نهم فاز 11 هستیم و سه چاه دیگر باقی مانده که بزودی جکت A فاز ۱۱ را نصب می کنیم. به این ترتیب و با تکمیل این بخش ها، سهم بیشتری به تولید گاز کشور اضافه خواهد شد.  وی افزود: درباره میدان بلال با هماهنگی شرکت نفت و گاز پارس تغییراتی در برنامه ایجاد شده است. در ابتدا قرار بود از این میدان طی ۵ سال، ۵۰۰ میلیون فوت مکعب و در سه سال ۳۰۰ میلیون فوت مکعب گاز تحویل داده شود؛ اما در طرح جدید، طی مدت زمان سه سال، ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز و در ۸ سال نیز ۳۰۰ میلیون فوت مکعب گاز تحویل داده خواهد شد و پس از آن هم برنامه های فشار افزایی را اجرا خواهیم کرد. خوشبختانه کارفرما، این طرح را تایید کرده و با اجرای آن، میزان تولید از میدان بلال افزایش خواهد یافت.  وی با اظهار امیدواری از اینکه حفاری میدان بلال بزودی شروع شود، افزود: جکت فرزاد B در حال ساخت است و برنامه ریزی کرده ایم هرچه زودتر حفاری در این میدان مشترک آغاز شود.