
رئیس جمهوری:
ناترازی ها را ایجاد نکرده ایم، وارث آنها هستیم
رئیس جمهوری گفت: با این روند ناترازی ها، کشور قابل اداره نیست. ما این ناترازی ها را ایجاد نکرده ایم، بلکه وارث آنها هستیم، با این حال مردم بحق از ما توقع حل این ناترازی ها را دارند و دولت نیز در این زمینه در حال تلاش است.
مسعود پزشکیان در نشستی با نمایندگان احزاب و تشکل های مردمی با اشاره به ضرورت تغییر رفتار سازمانی، درباره راهکار اصلی تحقق این هدف گفت: دولت با تغییر افراد اصلاح نمی شود، تغییر رفتار سازمانی نیز در مدت یک یا دو سال محقق نخواهد شد، بلکه به یک دهه زمان نیاز دارد. بر اساس تحقیقات علمی، هیچ سازمانی بر اساس رفتار یک مدیر، تغییر رفتار نمی دهد.
وی با اشاره به تلاش دولت برای حل مشکلات اجتماعی افزود: مسائل اجتماعی به صرف نسخه نوشتن حل نمی شود. ما برای حل مشکلاتی از جمله کمبود مدارس، مشکلات معیشتی، اشتغال و ناترازی ها برنامه داریم، اما صرف برنامه داشتن برای حل مشکلات کفایت نمی کند. دستورعمل برای حل مشکلات وجود دارد، اما اجرا چندان راحت نیست.
رئیس جمهوری با بیان اینکه برای رفع ناترازی در زمینه تأمین برق، توسعه خطوط ریلی و تکمیل کریدورها برنامه های مناسبی تهیه شده است، تصریح کرد: هرکس می تواند کمکی کند به میدان بیاید، یک بخش را در اختیار بگیرد و مشکلات آن را حل کند. اگر کسی برنامه ای برای حل ناترازی ها دارد، آن را می پذیریم، اما این مشکل صرفاً با دستورعمل حل نمی شود، زیرا راه حل آن بسته به هر منطقه و اقلیم فرق دارد و نمی شود یک نسخه برای همه مناطق کشور نوشت و اجرا کرد. ما در حال تهیه برنامه بر اساس وضع هر منطقه کشور هستیم.
پزشکیان اظهار کرد: می توانیم در زمینه سرمایه گذاری، حل ناترازی ها، مدیریت های میانی و سیاست خارجی نشست برگزار کنیم و شما پیشنهاد و راه حل های خود را ارائه کنید.
وزیر نفت اعلام کرد:
همراهی کمیته مشترک نظارتی اوپک پلاس برای حفظ ثبات و توازن بازار نفت
وزیر نفت بیان کرد: اطمینان دارم کمیته مشترک نظارتی اوپک پلاس (JMMC) با بهره گیری از تجربیات خود در زمینه ارزیابی دقیق تحولات بازار نفت، کشورهای عضو را برای نقش آفرینی فعال، دقیق و همراه با احتیاط در بازار نفت یاری می کند. وزیر نفت در پنجاه و نهمین نشست کمیته مشترک نظارتی اوپک پلاس (JMMC) از طریق ویدیوکنفرانس با تبریک فرارسیدن بهار طبیعت و عید سعید فطر از تلاش های صورت گرفته از سوی کشورهای اوپک پلاس، به ویژه رئیس و نایب رئیس این کمیته برای حفظ انسجام و تقویت همکاری ها در شرایط حساس کنونی بازار نفت قدردانی و بر اهمیت نقش و جایگاه این کمیته برای حفظ ثبات و توازن بازار نفت تأکید کرد.
محسن پاک نژاد در حاشیه این نشست در گفت وگو با خبرنگار شانا در خصوص شرایط کنونی بازار نفت بیان کرد: همان طور که همه ما می دانیم، جهان امروز با ابهام های متعددی از جمله تأثیر اعمال تعرفه های تجاری بر اقتصاد جهان، تغییر زنجیره تأمین و تنش های ژئوپلیتیک مواجه است؛ با این حال زمینه هایی برای خوش بینی نیز وجود دارد.
وی با بیان اینکه بر اساس آخرین گزارش ماهانه بازار نفت اوپک، رشد اقتصادی جهان برای سال های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ به ترتیب ۳.۱ و ۳.۲ درصد و رشد تقاضای جهانی نفت برای هر دو سال ۱/۴ میلیون بشکه در روز پیش بینی شده است، تصریح کرد: اطمینان دارم که کمیته مشترک نظارتی اوپک پلاس در مسیر پیش رو، با بهره گیری از تجربیات خود در زمینه ارزیابی دقیق تحولات بازار نفت، کشورهای عضو را برای نقش آفرینی فعال، دقیق و همراه با احتیاط در بازار نفت یاری می کند.
رئیس کنفرانس اوپک تأکید کرد: من مطمئن هستم که مجموع بحث ها و تبادل نظرات در این نشست ها، نقش مهمی در نظارت مؤثر بر اجرای تصمیم های اوپک پلاس و پایبندی به سطوح تولید توافق شده ایفا می کند؛ موضوعی که در این شرایط حساس برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان نفت و در مجموع اقتصاد جهان بسیار حیاتی است.
وزیر نفت:
ایران از حضور سرمایه گذاران خارجی در صنعت نفت استقبال می کند
وزیر نفت با اعلام برگزاری نشست با سفرای کشورهای خارجی درهفته جاری تأکید کرد: ایران از حضور کشورهای خارجی به ویژه همسایگان در صنعت نفت ایران استقبال می کند.
محسن پاک نژاد درحاشیه دیدار با سعد عبدالله سعد آل محمود الشریف، سفیر قطر در ایران در گفت وگو با شانا درباره محور این دیدار اظهار کرد: در این دیدار، زمینه های همکاری مشترک میان دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه از وزیر انرژی قطر برای حضور در نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که به زودی برگزار می شود، دعوت به عمل آمد، افزود: همچنین هفته آینده نشستی با محوریت معاونت بین الملل و بازرگانی وزارت نفت و با حضور جمع زیادی از سفرای کشورهای خارجی برگزار می شود. در این نشست شرکت ملی نفت ایران گزارشی از ابعاد مختلف نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ارائه می دهد.
وزیر نفت هدف از این نشست را دعوت از سفرا و وزرای مرتبط برای بازدید از نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برای جلب مشارکت سرمایه گذاران بین المللی، به ویژه کشورهای همسایه عنوان کرد.
پاک نژاد با بیان اینکه در گفت وگو با سفیر قطر، دعوت کردیم تا کشور متبوع شان در حوزه های مورد علاقه دو طرف، به ویژه در بخش سرمایه گذاری و همکاری های مشترک، حضور داشته باشد، تأکید کرد: ایران از حضور قطر در پروژه های مختلف به ویژه طرح های نفتی استقبال می کند.
رویداد «تحول درسرمایه گذاری و توسعه بالادست نفت و گاز ایران»
وزیر نفت همچنین درباره برگزاری رویداد «تحول در سرمایه گذاری و توسعه بالادست نفت و گاز ایران» هم گفت: این رویداد دوشنبه دوم اردیبهشت در سالن اجلاس سران برگزار می شود که برای آن از سفرای کشورهای خارجی نیز دعوت به عمل آمده است. در این رویداد، بیش از ۲۰۰ بسته سرمایه گذاری به ارزش بیش از ۱۳۰ میلیارد دلار معرفی و در نشست های تخصصی، جزئیات این فرصت ها برای سرمایه گذاران تشریح می شود.
حمایت قاطع ۲۵۰ نماینده مجلس از وزیرنفت
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بیانیه ای ضمن اعلام حمایت قاطع از وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران، تحریم های آمریکا علیه صنعت نفت را محکوم کردند.
در متن این بیانیه که به امضای بیش از ۲۵۰ نفر از نمایندگان رسیده است و روز (سه شنبه ۱۹ فروردین) در نشست علنی مجلس شورای اسلامی قرائت شد، آمده است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
ملت شریف و بزرگ ایران اسلامی، بار دیگر دولت مستکبر و سلطه گر آمریکا در ادامه سیاست های خصمانه، ظالمانه و ضدایرانی خود، با صدور فرمان تحریم علیه وزیر محترم نفت جمهوری اسلامی ایران نشان داد دشمنی این رژیم با ملت ایران نه به علت عملکرد اشخاص یا دولت ها، بلکه به سبب ایستادگی این ملت بزرگ بر اصول عزت، استقلال و مقاومت در برابر نظام سلطه است.
ما نمایندگان ملت ایران در مجلس شورای اسلامی با قاطعیت و از موضع اقتدار، ضمن محکومیت شدید این اقدام خصمانه و غیرقانونی آمریکا، حمایت همه جانبه خود را از وزیر نفت، مجموعه مدیران و کارکنان خدوم و تلاشگر وزارت نفت و تمامی خدمت گزاران صدیق به ملت ایران در حوزه اقتصاد و انرژی اعلام می داریم.
بدون تردید، تحریم وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران که هم اکنون ریاست دوره ای سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) را به عهده دارد، نه تنها نقض آشکار حقوق بین الملل و اصول حاکم بر روابط دیپلماتیک و اقتصادی کشورهاست، بلکه نشانه روشنی از بی اعتقادی آمریکا به هرگونه قانون، اخلاق و سازوکارهای مشروع جهانی است.
آمریکا با این اقدام، بار دیگر چهره واقعی خود را به عنوان دشمن دیرینه ملت ایران و ناقض صلح و امنیت جهانی به نمایش گذاشت. آنها که سال هاست با اعمال شدیدترین تحریم ها و فشارهای اقتصادی، جنگ رسانه ای و تهدیدهای نظامی و سیاسی تلاش کرده اند اراده ملت ایران را بشکنند، امروز با تحریم مسئول عالی رتبه صنعت نفت کشور که نماد استقلال اقتصادی و حفظ منافع ملی ایران است، نشان دادند از پیشرفت، مقاومت و موفقیت های جمهوری اسلامی ایران در عرصه های منطقه ای و بین المللی به ستوه آمده اند.
ایالات متحده آمریکا باید بداند که تحریم وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران، نه نشانه اقتدار، بلکه نشانه ضعف، استیصال و شکست راهبردهای غلط آن کشور در برابر عظمت ملت ایران است. صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران، طی سال های گذشته، باوجود شدیدترین فشارهای خارجی، با اتکای به توان و تخصص داخلی، توانسته است مسیر توسعه صنعت نفت و گاز، افزایش صادرات، خودکفایی در بخش های راهبردی و مقابله با توطئه های اقتصادی دشمن را با قدرت ادامه دهد و این تحریم نه تنها موجب عقب نشینی نخواهد شد، بلکه موجب انگیزه مضاعف برای گسترش دستاوردهای ملی خواهد بود.
ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی با الهام از رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و در چارچوب وظایف قانونی و شرعی خود اولاً، تحریم وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران را به شدت محکوم کرده و آن را فاقد هرگونه وجاهت قانونی و حقوقی می دانیم و از عملکرد مدبرانه وزیر نفت در مسیر صیانت از منافع ملی، تقویت اقتصاد مقاومتی و مقابله با فشارهای دشمن حمایت قاطع می کنیم. ثانیاً مجلس شورای اسلامی در همراهی با دولت و مردم، آماده است با وضع قوانین مقتضی و حمایت های همه جانبه، مسیر پیشرفت صنعت نفت و گاز و شکستن زنجیره تحریم های ظالمانه را تسهیل کند.
مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت تاکید کرد:
ضرورت تقویت شبکه ارتباطی روابط عمومی های صنعت نفت
مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت، ایجاد جریان های ارتباطی مثبت و پایدار میان سازمان و روابط عمومی را گامی اساسی برای مدیریت بهتر بحران ها و دستیابی به اهداف سازمانی دانست و گفت: شبکه ارتباطی میان شرکت های تابعه وزارت نفت برای استفاده از همه ظرفیت ها به بهترین شکل باید تقویت شود.
مجید بوجارزاده در انتخابات پنجمین دوره شورای هماهنگی مدیران روابط عمومی منطقه یک صنعت نفت با تأکید بر اهمیت تقویت سیاست های کلی روابط عمومی های صنعت نفت اظهار کرد: دستاوردها و اتفاق های مهمی در صنعت نفت طی هفت ماه گذشته رخ داد که برخی از آنها به دلیل همزمانی در انتقال دولت، جدید و پیچیده بود.
وی با اشاره به ورود به فصل سرما در آغاز به کار دولت چهاردهم و مشکلات عدیده ای که وجود داشت، افزود: سرما در سال ۱۴۰۳ زودتر از همیشه آغاز شد و در مقایسه با سال های گذشته، میانگین دما در کل کشور حدود ۳.۵ درجه کاهش داشت. این کاهش دما در برخی ماه ها بیشتر بود که مواجهه با آن نیاز به برنامه ریزی دقیق و فوری برای تأمین انرژی کشور را بیشتر کرد.
مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت ادامه داد: در این زمینه آنچه مهم بود، انسجام و هماهنگی کامل بدنه وزارت نفت با هدایت، راهبری و درایت وزیر نفت و انتصاب مدیران متخصص و باتجربه در حوزه های مختلف بود که سبب شد صنعت نفت در ایفای وظایف خود در زمستان سخت گذشته سربلند باشد.
لزوم تقویت شبکه های ارتباطی صنعت نفت
بوجارزاده همچنین برضرورت تقویت شبکه های ارتباطی در صنعت نفت تأکید و تصریح کرد: شبکه ارتباطی میان شرکت های تابعه را باید قوی تر کرد تا از ظرفیت های موجود در بخش های مختلف به بهترین شکل استفاده شود. برای رسیدن به این هدف، استفاده از فناوری های نوین مانند هوش مصنوعی و ابزارهای ارتباطی پیشرفته ضروری است.
وی با اشاره به نقش کلیدی روابط عمومی در مدیریت بحران های صنعت نفت اظهار کرد: روابط عمومی باید به عنوان مرکز هماهنگی عمل کند و انسجام میان بخش های مختلف را فراهم سازد، همچنین استفاده از مشاوران متخصص در این حوزه می تواند به بهبود عملکرد و ارتقای اثربخشی این بخش کمک کند.
وی با تأکید بر اینکه مدیریت بحران های مرتبط با تأمین انرژی، نیازمند هماهنگی کامل میان تمام بخش های صنعت نفت است، گفت: هوشیاری و آمادگی، چابکی و هماهنگی با سیاست های دولت و سازمان نیز از دیگر مواردی است که روابط عمومی های صنعت نفت باید به آن توجه کنند.