
شرکت های پتروشیمی، سیاست های صحیح در حوزه توسعه سلامت تبیین و تلاش های بسیاری نیز برای اجرایی شدن آن انجام شده است، تصریح کرد: نباید فراموش کنیم که صنعت پتروشیمی هر قدر که مهم باشد، سلامت کارکنان از آن مهم تر است و نباید به خطر بیفتد.
مطیری با اشاره به اینکه رعایت اصول بهداشت حرفه ای خط قرمز ما است، بیان کرد: تمام تلاش خود را کرده ایم تا با اجرای برنامه های مدون و سرمایه گذاری در حوزه سلامت عمومی، شاخص های مربوط به این بخش را در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بهبود بخشیم.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی گفت: با وجود پیشرفت های چشمگیر صنعت پتروشیمی در حوزه سلامت، همچنان چالش هایی مثل فاکتورهای ارگونومی و روانی و ریز فاکتورهای قلبی عروقی وجود دارد؛ البته در کنار توجه به این مسائل، درخصوص بهبود سلامت روان کارکنان نیز وارد عمل خواهیم شد.
وی با اشاره به اینکه از طرح های نوآورانه در زمینه سلامت حمایت و دعوت به همکاری می شود، اظهار کرد: سلامت عمومی جامعه محلی، یک وظیفه اخلاقی و قانونی است که تلاش می کنیم با استفاده از فناوری های پاک و کاهش مصرف انرژی، آثار مثبت فعالیت های پتروشیمی بر سلامت جامعه را به بیشترین حد برسانیم.
سلامت کارکنان، سرمایه گذاری بلندمدت است
امین امرایی، مدیرعامل گروه پتروشیمی مارون که به دلیل کسالت موفق به حضور در این مراسم نشده بود، در پیامی با ابراز خوشحالی از برگزاری چنین جشنواره ای اظهار کرد: موفقیت و پیشرفت صنعت پتروشیمی، بیش از هر چیز به سلامت و تندرستی نیروی انسانی وابسته است. سلامت فقط نبود بیماری نیست؛ بلکه یک حالت کامل از رفاه جسمی، روانی و اجتماعی است.
وی تصریح کرد: در پتروشیمی مارون، به این باور رسیده ایم که توجه به سلامت کارکنان و جامعه، یک سرمایه گذاری بلندمدت است، از این رو تلاش کرده ایم با ایجاد محیط کار ایمن و سالم، همچنین اجرای برنامه های آموزشی و مشاوره ا ی و ارائه خدمات بهداشتی مناسب، به ارتقای سلامت همکاران و خانواده هایشان کمک کنیم.
امرایی با اشاره به اینکه برگزاری این جشنواره فرصتی برای دور هم جمع شدن است، بر اشتراک گذاری تجربیات و دانش متخصصان برای نوآوری های جدید در حوزه سلامت تاکید کرد.
ترویج سبک زندگی سالم و آموزش آن
داوود عمادی، رئیس بهداشت، ایمنی محیط زیست و پدافند غیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز به عنوان دیگر سخنران جشنواره سلامت صنعت پتروشیمی گفت: با توجه به طیف وسیع محصولات پتروشیمی کارکنان خواه ناخواه در معرض مخاطرات شغلی قرار می گیرند. به همین دلیل باید تلاش چند برابری برای سلامت آنها شود.رئیس اچ اس ای شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با بیان اینکه این شرکت سیاست گذاری قابل توجهی در حوزه توسعه سلامت در صنعت پتروشیمی دارد، افزود: برگزاری سومین جشنواره سلامت صنعت پتروشیمی نیز براساس استراتژی ها و سیاست گذاری های کلان صورت گرفته است. وی تصریح کرد: این جشنواره با اهداف مختلفی برگزار شد؛ اما هدف اصلی آن ترویج سبک زندگی سالم و آموزش آن است، به گونه ای که کارکنان و خانواده آنها بتوانند اطلاعات مناسبی در زمینه خود مراقبتی به دست آورند.عمادی گفت: به همین دلیل در کنار نمایش دستاوردها و فعالیت شرکت های پتروشیمی در حوزه سلامت، تلاش کردیم تا مشارکت خانواده ها را در این خصوص داشته باشیم.
اجرای فاز سوم کاشت درخت حرا
در حاشیه برگزاری سومین جشنواره سلامت پتروشیمی، مرحله سوم کاشت درخت حرا در گستره 500هکتاری منطقه خور ماهشهر با حضور حسن عباس زاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران آغاز شد.
پیش تر در مرحله اول، 600 هکتار و در مرحله دوم نیز 500 هکتار درخت حرا در این منطقه کاشته شده بود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران کاشت درختان حرا را بخشی از مسئولیت های اجتماعی شرکت پتروشیمی برشمرد و از شرکت پتروشیمی مارون برای مشارکت در این طرح تشکر کرد.
عباس زاده با اشاره به کاشت درخت حرا در بخش های مختلف با مشارکت صنعت نفت تصریح کرد: صنعت پتروشیمی همسو با سیاست عمل به مسئولیت اجتماعی خود، از سال گذشته این کار را در عسلویه آغاز کرد و بزودی این مهم را در منطقه مکران هم اجرایی می کند.
وی تصریح کرد: پتروشیمی افزون بر تلاش برای تولید محصول، در حوزه مسئولیت های اجتماعی و توسعه فضای سبز نیز نقش پررنگی دارد و پیشرو است. در مقاطعی نیز برای حل مشکل ریزگردها کمک هایی کرده ایم و اگر سازمان های متولی به کمک صنعت پتروشیمی نیاز داشته باشند، در کنارشان خواهیم بود.
نمایشگاهی که حلقه اتصال خانواده و کارکنان است
ماندانا آقابیگی، رئیس بهداشت مدیریت اچ اس ای شرکت ملی صنایع پتروشیمی و معاون مدیریت این شرکت درباره برگزاری این نمایشگاه بعد از گذشت 10 سال و لزوم برگزاری دوباره آن به خبرنگار «مشعل» گفت: هدف از برگزاری چنین نمایشگاهی، تلاش برای ارتقای سطح فرهنگ سلامت میان کارکنان و خانواده آنهاست.
وی افزود: پیش از این قرار بود هر دو سال یک بار نمایشگاه سلامت در پتروشیمی برگزار شود؛ اما به دلیل تغییرات اجتناب ناپذیر از جمله شیوع کرونا، این نمایشگاه نزدیک به 10 سال برگزار نشد.
آقابیگی تصریح کرد: با توجه به احساس نیاز به برگزاری نمایشگاه و انتقال فرهنگ سلامت به کارکنان، احیای دوباره این نمایشگاه در دستور کار قرار گرفت، از این رو این نمایشگاه در فضایی پویا و شاد همراه با آموزش های لازم به کارکنان پتروشیمی و خانواده آنها برگزار شد.
وی در پاسخ به این پرسش که نبود آگاهی مناسب نسبت به سلامت میان کارکنان تا چه اندازه نمود پیدا کرده است، توضیح داد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی همسو با سیاست های اداره کل اچ اس ای وزارت نفت، برنامه هایی را در زمینه بهداشت و سلامت دنبال می کند و الزاماتی را برای آن طراحی، هدف گذاری و تدوین کرده است.
آقابیگی با اشاره به اینکه مشابه این نمایشگاه در عسلویه نیز برگزار شده است، تصریح کرد: با ایجاد فضای جذاب و پویا برای خانواده ها و کارکنان توانستیم توجه مخاطبان را به نمایشگاه جلب کنیم و این خود یک موفقیت به شمار می رود که نشان می دهد می توانیم به هدفی که مدنظر داریم دست یابیم.