
رئيس جمهوري تأکيد کرد:
مدیریت هوشمندانه تولید و مصرف
رئیس جمهوری ضمن مدیریت بهینه ناترازی ها و برنامه های مقابله با آلودگی هوا در کلان شهرها، بر توجه توأمان به بخش تولید و مصارف خانگی و ضرورت مدیریت هوشمندانه تولید و مصرف از سوی مدیران مربوطه تأکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان با حضور در وزارت کشور، در نشستی با حضور وزیران کشور، نفت، نیرو و صنعت، معدن و تجارت، معاونان ذی ربط و استاندار تهران در جریان آخرین وضع تولید و تامین انرژی، مدیریت بهینه ناترازی ها و برنامه های مقابله با آلودگی هوا در کلان شهرها قرار گرفت.
وی در این نشست با اشاره به ریشه های به وجود آمدن ناترازی انرژی گفت: با آسیب شناسی انجام شده تولید انرژی پاک در دستور کار قرار گرفته و بنده شخصاً روند اجرای این برنامه را پیگیری خواهم کرد و از مسئولان اجرای طرح می خواهم هر جا مانع یا مشکلی پیش روی آن بود، موضوع را به شکل مستقیم با بنده مطرح کنند.
رئیس جمهوری همه مصرف کنندگان در بخش های مختلف را به رعایت حداکثری راهکارهای صرفه جویی، برای تأمین پایدار انرژی مورد نیاز دعوت کرد.
پزشکیان توجه توأمان به بخش تولید و مصارف خانگی، لزوم صرفه جویی در مصرف و تأمین ذخایر به ویژه برای روزهای سرد را مورد تأکید قرار داد و مدیران دستگاه های ذی ربط را به مدیریت هوشمندانه تولید و مصرف توصیه کرد.
با تصمیم نمایندگان مجلس
وزارت نفت مکلف به عقد قراردادهای جداگانه با شرکت ملی نفت شد
نمایندگان مجلس وزارت نفت را مکلف به عقد قراردادهای جداگانه با شرکت ملی نفت ایران در خصوص میدان های نفتی و گازی کشور از جمله اهواز، آغاجاری و مارون کردند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت اول پنج شنبه ۲۲ آذر، مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی جزییات لایحه بودجه ۱۴۰۴، جزء ۲-۳ بند الف تبصره ۳ را تصویب کردند.
بر اساس این مصوبه، در اجرای بند (الف) ماده ۱۵ قانون برنامه هفتم پیشرفت، وزارت نفت مکلف است حداکثر ظرف مدت ۹ ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون نسبت به عقد قراردادهای جداگانه با شرکت ملی نفت ایران در خصوص میدان های نفتی و گازی کشور از جمله اهواز، آغاجاری و مارون اقدام کند.
در صورت اجرایی نشدن حکم این جزء در خصوص این میدان ها سهم علی الحساب شرکت ملی نفتی ایران از منابع حاصل از صادرات نفت خام و میعانات گازی در سه ماه پایانی سال ۱۴۰۴، به میزان نیم واحد درصد کاهش می یابد.
بر اساس تازه ترین گزارش اوپک
تولید نفت ایران در ماه نوامبر ۳۷ هزار بشکه افزایش یافت
بر اساس تازه ترین گزارش دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، تولید نفت ایران در ماه نوامبر(آبان - آذر) روزانه ۳۷ هزار بشکه نسبت به ماه قبل از آن افزایش یافته است.
به گزارش دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، گزارش منابع ثانویه اوپک نشان می دهد ۱۲ عضو این سازمان در ماه نوامبر (آبان - آذر) ۲۶ میلیون و ۶۵۷ هزار بشکه نفت در روز تولید کردند که ۱۰۴ هزار بشکه بیشتر از ۲۶ میلیون و ۵۵۴ هزار بشکه ماه اکتبر است.
بر اساس تازه ترین گزارش ماهانه اوپک، قیمت نفت خام سنگین ایران در ماه نوامبر نسبت به ماه اکتبر ۲۰۲۴، یک دلار و ۲۵ سنت معادل ۱.۷ درصد کاهش یافته است. قیمت نفت خام سنگین ایران در ماه نوامبر ۲۰۲۴، ۷۲دلار و ۸۱ سنت ثبت شد، در حالی که این رقم در اکتبر ۲۰۲۴، ۷۴ دلار و ۶ سنت برای هر بشکه بود. میانگین قیمت نفت خام سنگین ایران در سال ۲۰۲۴، ۸۰ دلار و ۳۰ سنت بوده است.
قیمت سبد نفتی اوپک هم در ماه نوامبر ۲۰۲۴ به ۷۲ دلار و ۹۸ سنت برای هر بشکه رسید که یک دلار و ۴۷سنت (۲ درصد) بیشتر از ماه اکتبر ۲۰۲۴ است.
دبیرکل اوپک با اجماع اعضا ابقا شد
اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در یکصدوهشتادونهمین نشست عادی این سازمان با اجماع، دبیرکلی هیثم الغیص را تمدید کردند.
به گزارش خبرنگار شانا، یکصدوهشتادونهمین نشست عادی وزیران نفت و انرژی اوپک سه شنبه۲۰ آذر به صورت ویدیوکنفرانس به ریاست مارسل آبکه، وزیر نفت گابن و رئیس دوره ای نشست اوپک در سال ۲۰۲۴ میلادی برگزار شد.
اعضای اوپک در نشست امروز ضمن تصویب بودجه سال ۲۰۲۵ این سازمان، محسن پاک نژاد، وزیر نفت ایران را به عنوان رئیس دوره ای نشست های اوپک انتخاب کردند.
مبنای انتخاب رؤسای دوره ای اوپک و هیات عامل حروف الفباست و ایران از یکم ژانویه سال ۲۰۲۵ میلادی (۱۱ دی ۱۴۰۳) ریاست دوره ای اوپک را به عهده می گیرد.
تعیین سهم شرکت ملی نفت ایران از صادرات نفت و گاز
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه بودجه سال آینده، ۳ هزار میلیارد تومان از محل فروش نفت، میعانات گازی و فراورده های آنها را به گازرسانی شهرها و روستاهای فاقد گاز اختصاص دادند.
نمایندگان در نشست علنی چهارشنبه، ۲۱ آذرماه مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی موارد ارجاعی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور با جزء (۲) بند (الف) تبصره (۳) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
در جزء (۲) بند (الف) تبصره (۳) ماده واحده این لایحه آمده است: سهم شرکت ملی نفت ایران و نیز سهم شرکت دولتی ذی ربط وزارت نفت در امور گاز به شرح زیر است:
سهم علی الحساب شرکت ملی نفت ایران از منابع حاصل از صادرات نفت خام و میعانات گازی (معاف از تقسیم سود سهام دولت و مالیات با نرخ صفر) به میزان ۱۴.۵ درصد و نیز سهم شرکت دولتی ذی ربط وزارت نفت در امور گاز از محل منابع حاصل از خالص صادرات گاز (معاف از تقسیم سود سهام دولت و مالیات با نرخ صفر) ۱۴.۵ درصد تعیین می شود. معادل سهم این شرکت ها از نفت تحویلی به نیروهای مسلح و بابت طرح های خاص به عنوان مطالبات از دولت لحاظ می شود.
مبلغ ۳۰ هزار میلیارد ریال از این محل صرف گازرسانی به شهرها و روستاهای فاقد گاز سراسری می شود، همچنین مبلغ ۴ هزار میلیارد ریال بابت گازکشی داخل منازل مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور و مبلغ ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بابت هزینه های نگهداری دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) در خوابگاه های دانش آموزی شبانه روزی اختصاص می یابد.
با مصوبه نمایندگان مجلس
برخی کارکنان دولت از تعیین سقف پرداختی مستثنا شدند
در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ در مجلس شورای اسلامی، برخی مشاغل حساس یا دارای شرایط خاص از تعیین سقف پرداختی ماهانه مستثنا شدند. به گزارش خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی پنج شنبه ۲۲ آذر، مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی موارد ارجاعی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور با بند (ت) تبصره (۱۲) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
در بند (ت) تبصره (۱۲) ماده واحده این لایحه آمده است:
سقف خالص پرداختی:
۱- سقف خالص پرداختی متوسط ماهانه در سال از محل حقوق و مزایای مستمر و غیرمستمر و سایر پرداختی ها از هر محل و تحت هر عنوان در سال ۱۴۰۴ به گروه های مختلف حقوق بگیر موضوع بند «الف» این تبصره و بازنشستگان موضوع بندهای «الف» و «ب» این تبصره در تمام مناطق کشور به میزان هفت برابر حداقل حکم کارگزینی برای حقوق بگیران و حکم حقوقی برای بازنشستگان و وظیفه بگیران تعیین می شود.
پرداخت مازاد بر این مبلغ تحت هر عنوان و از هر محل به کارکنان کشوری و لشکری اعم از کارمندان و بازنشستگان در وزارتخانه ها و شرکت های دولتی، همچنین شرکت ها و مؤسساتی که مدیران آن به هر طریق توسط دولت یا نهادهای عمومی منصوب می شوند، ممنوع است. اعضای هیات علمی و قضات شاغل و بازنشسته از شمول سقف این جزء مستثنا هستند.
۲- کارانه گروه پزشکی، فوق العاده خاص پزشکان شاغل در سازمان پزشکی قانونی کشور، حق التحقیق، حق اشعه پرتوکاران سازمان انرژی اتمی ایران، حق التألیف و حق داوری، راهنمایی و مشاوره پایان نامه ها و رساله ها و حق التدریس صرفاً برای اعضای هیات علمی، بیمه درمان، حق محرومیت از مطب (تمام وقت جغرافیایی)، اعضای هیات علمی بالینی تمام وقت جغرافیایی، عیدی پایان سال، همچنین بیمه بازنشستگی ایثارگران و معافیت مالیاتی موضوع مواد (۳۷) و (۵۶) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران از حکم این بند مستثناست.
۳- افزایش سقف دریافتی موضوع جزء (۱) این بند با درخواست بالاترین مقام دستگاه و تصویب شورای حقوق و دستمزد، صرفاً برای مشاغل حساس و خاص یا مشاغل دارای شرایط خاص (و نه دستگاه خاص) ازجمله کارکنان در واحد عملیاتی صنعت نفت و دریانوردی بلامانع است. درخواست های این بند در صورت تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر رعایت سقف تعهد و بودجه دستگاه قابل طرح در شورای حقوق و دستمزد است.