
شرکت پالایش نفت آبادان
ساخت نخستین سیستم پیجینگ
رئیس اداره مخابرات شرکت پالایش نفت آبادان اظهار کرد: نخستین نسخه آزمایشگاهی سیستم پیجینگ صنعتی ایرانی امن و غیرقابل ردیابی برای استفاده در صنایع با همت متخصصان مخابرات شرکت پالایش نفت آبادان ساخته شد.
سید مسعود پرس گفت: نسخه ای ایرانی از سیستم پیجینگ صنعتی وجود ندارد و تاکنون برای استفاده در صنایع از نمونه خارجی آن استفاده می شد که محدودیت هایی همچون نگرانی از ردیابی و هزینه های بالا داشت، چراکه افزون بر هزینه بالای خریداری، هر چند سال یک بار هزینه هایی جانبی همچون به روزرسانی و گرفتن مجوزهای لازم از شرکت های خارجی برای ادامه استفاده را به سیستم ها تحمیل می کرد.
وی انفجار پیجرها در غزه را زنگ هشداری برای امنیت واحدهای راهبردی صنعتی همچون پالایشگاه آبادان و آغاز شکل گیری ایده ساخت نمونه داخلی دانست و افزود: امکان باز کردن و انجام مهندسی معکوس در نمونه خارجی وجود ندارد، بر همین اساس با تکیه بر توان متخصصان پالایشگاه آبادان تصمیم به بومی سازی این سیستم برای استفاده در صنایع کل کشور گرفته شد.
رئیس اداره مخابرات شرکت پالایش نفت آبادان تصریح کرد: پارسال اتاق فکری با حضور کارشناسان واحد مخابرات پالایشگاه آبادان تشکیل شد و ظرف ۶ ماه طرح مطالعاتی و ساخت نمونه آزمایشگاهی به انجام رسید که هم اکنون مراحل تست در سطح محدود را با موفقیت پشت سر گذاشته و وارد مرحله صنعتی سازی شده است. پرس با بیان اینکه ساخت این نسخه نیاز به فناوری برنامه نویسی داشت و بخشی از کار اقدام های سخت افزاری بود، به دیگر مزایای این سیستم پیجینگ جدید ایرانی اشاره کرد و گفت: نسخه تولیدشده ابتدایی هشت کاناله و قابل افزایش ظرفیت است، اما به طور کلی این تجهیز از قابلیت های مثبت بسیاری همچون غیرقابل ردیابی، قابل توسعه و امکان استفاده همزمان عمومی و خصوصی در تمامی واحدهای صنایع مختلف برخوردار است و می تواند بر بستر شبکه های ارتباطی داخلی زمینه ارتباط اتاق های کنترل با بخش های مختلف، همچنین بخش ها به یکدیگر را فراهم سازد.
وی تأکید کرد: هزینه تمام شده ساخت نمونه ایرانی یک دهم نمونه خارجی است، هزینه های جانبی را نیز حذف می کند و پس از تجاری شدن می تواند جایگزین دستگاه های پیجینگ قدیمی و فرسوده شود و در تمام صنایع اعم از صنایع نفتی، فولاد و ذوب آهن نیز قابل استفاده است.
رئیس اداره مخابرات شرکت پالایش نفت آبادان همچنین کاربرد آسان و آموزش سریع استفاده، دسترسی به تمام خدمات اعم از تعمیرات و پشتیبانی داخلی، غیرانحصاری بودن، امکان منطقه بندی برای ایجاد ارتباطات جداگانه، امکان استفاده از آژیر خطر در زمان وقوع بحران و قطع وابستگی به خارج و جلوگیری از خروج ارز را دیگر مزایای بومی سازی سیستم پیجینگ برشمرد.
تامین مالی طرح توسعه پلیمر کنگان
چالش تأمین منابع مالی طرح توسعه پلیمر کنگان، با اخذ موافقت بانک عامل از طریق صندوق توسعه ملی رفع شد. اجرای این طرح پس از سال ها تعلیق به دلیل چالش تأمین منابع مالی، سرانجام با موافقت بانک عامل از طریق صندوق توسعه ملی نهایی شد. با بهره برداری از این طرح، انتظار می رود شرکت توسعه پلیمر کنگان به یکی از پیشگامان صنعت پلیمر در کشور تبدیل شود و نقش مؤثری در تأمین نیازهای داخلی و صادرات محصولات خود ایفا کند. این موفقیت، گامی دیگر همسو با تحقق اهداف کلان اقتصادی و منویات مقام معظم رهبری و عملیاتی شدن شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» به شمار می رود که با تکیه بر توانمندی های مردمی و ظرفیت و تلاش های مدیران جوان اجرایی شد. تمدید موافقت اصولی، اضافه شدن زمین طرح و واحد استراتژیک ACN(اکریلونیتریل) و صنایع پایین دستی، اخذ دانش فنی واحد ACN، اتمام طراحی های مهندسی کل طرح، تهیه تمامی اسناد تشریفات و مناقصات کل طرح، آغاز عملیات اجرایی پیمان ها، استقرار پیمانکاران و تأمین مالی طرح، گامی بسیار مهم در جهش پیشرفت این طرح راهبردی خواهد بود که در کارنامه شرکت توسعه پلیمر کنگان ثبت شد. این مهم افزون بر حفظ سهام بازنشستگان، سبب توسعه اشتغال و رونق اقتصادی و معرفی این الگو برای سایر پروژه های ملی نیز شد.
شرکت انتقال گاز ایران
آمادگی کامل در ناوگان انتقال گاز
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران گفت: باتوجه به بروز سرمای زودهنگام در نیمه دوم امسال و افزایش مصرف گاز طبیعی، خوشبختانه ناوگان انتقال گاز در آمادگی کامل به سر می برد. پیمان خضرایی در جریان بازدید از منطقه۷ عملیات انتقال گاز، ضمن قدردانی از زحمات کارکنان منطقه گفت: با توجه به بروز سرمای زودهنگام در نیمه دوم امسال و افزایش مصرف گاز طبیعی، خوشبختانه ناوگان انتقال گاز در آمادگی کامل به سر می برد و انتظار می رود همچنان با همان روحیه ایثار و فداکاری، در روزهای سرد سال گاز را به صورت پاک، ایمن، پایدار و بهره ور انتقال دهیم. وی با بیان اینکه آثار کار تیمی به خوبی در این منطقه نمایان است، تصریح کرد: با اینکه منطقه۷ عملیات انتقال گاز در حال توسعه است، اما با برنامه ریزی دقیق و همکاری کارکنان توانسته ایم زیرساخت های لازم را برای انتقال پایدار گاز به ویژه در غرب کشور فراهم کنیم. خضرایی بر آموزش کارکنان و نقش و اهمیت آموزش در بهره وری سازمان تأکید کرد: آموزش برای همه کارکنان است و هیچ منعی برای حضور نیروهای غیررسمی در دوره های آموزشی وجود ندارد. جلیل بصیری پارسا، مدیر منطقه۷ عملیات انتقال گاز نیز در این بازدید ضمن ارائه گزارش عملکرد منطقه بر اهمیت هم افزایی و کار گروهی تأکید کرد و گفت: محیط آرام و هم دل در این منطقه، پیشران انجام بهتر امور است و با هم دلی توانسته ایم در انتقال پایدار گاز به غرب کشور موفق عمل کنیم. وی با اشاره به اینکه این منطقه در حال توسعه است، یادآور شد: منطقه ۷ عملیات، مأموریت انتقال پایدار گاز در استان های همدان، کرمانشاه، لرستان، کردستان، ایلام، مرکزی و قسمتی از استان های زنجان و قزوین را به عهده دارد.
شرکت ملی گاز ایران
قطع گاز باغ ویلاهای خالی از سکنه
رئیس مرکز کنترل شبکه راهبری گاز کشور گفت: شرکت ملی گاز ایران با تکیه بر مصوبه نهادهای نظارتی و بالادستی از امروز اقدام به قطع گاز ویلاها و باغ ویلاهای خالی از سکنه در مناطق سردسیر و شمالی کشور می کند.
غلامرضا کوشکی گفت: مقدار مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء در ابتدای هفته دوم آذرماه با عدد ۵۶۶ میلیون مترمکعب آغاز و طی دو روز، به ۶۰۰میلیون مترمکعب رسید که نشان دهنده تقریباً ۶ درصد افزایش مصرف گاز در این بخش، طی این دو روز است.
وی ادامه داد: با توجه به پیش بینی ها و برودت هوا در روزهای آتی، برآورد می شود مقدار مصرف گاز طی روزهای آتی، از ۶۲۰ میلیون مترمکعب نیز عبور کند. رئیس مرکز کنترل شبکه راهبری گاز کشور افزود: با توجه به تولید گاز درکشور که هم اکنون در سطح حداکثری است، این امکان وجود دارد که با افزایش مصرف گاز، شاهد افت فشار گاز در برخی استان های سردسیر کشور باشیم.کوشکی یادآور شد: از همکاران خود در شرکت های گاز استانی درخواست دارم برای حفظ پایداری شبکه گاز، ضمن ابلاغ اخطار قطع به مشترکان پرمصرف و بسیار پرمصرف، نسبت به قطع گاز باغ ویلاهای خالی از سکنه در مناطق سردسیر شمالی کشور اقدام کنند تا بتوانیم پایداری شبکه گاز را در روزهای سرد پیش رو حفظ کنیم.
پالایشگاه نفت تهران
40 روز در تعمیرات اساسی
رئیس اداره نگهداری و تعمیرات شرکت پالایش نفت تهران از آغاز فرایند تعمیرات اساسی در این شرکت از ۱۷ آذر به مدت ۴۰ روز کاری خبر داد.
محمدعلی هاشمی گفت: فرایند تعمیرات اساسی واحد ایزومریزاسیون و تصفیه نفتای سبک، براساس هماهنگی های انجام شده با شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی از روز شنبه (۱۷ آذر) آغاز و برای ۴۰ روز کاری برنامه ریزی شده است.
وی با اشاره به مهم ترین اقدام های انجام شده برای برنامه ریزی مؤثر تعمیرات اساسی گفت: در ماه های گذشته نشست های متعددی برای بهبود هماهنگی اداره های مرتبط، پیگیری دستورکارهای عملیاتی و تدارک لوازم و تجهیزات مورد نیاز تعمیرات اساسی برگزار شده که داربست بندی و آماده سازی اولیه واحد برای فعالیت های بازرسی، پیش ساخت بخش هایی از لوله کشی های مرتبط، هماهنگی با پیمانکار و شارژ و تخلیه کاتالیست راکتور R-1851A تحت فشار ازت، ازجمله این اقدام هاست. رئیس اداره نگهداری و تعمیرات شرکت پالایش نفت تهران با تأکید بر اهمیت رعایت اصول و الزام های مرتبط با نظام سلامت، بهداشت و محیط زیست، برگزاری کلاس های آموزش ایمنی در تعمیرات اساسی، دوره های بازآموزی صدور پروانه های کار، برگزاری نشست های آموزشی روزانه تی بی ام برای کارکنان روزمزد، مدیریت اتصالات فلنجی و شیرآلات در چارچوب پروژه PSSR و جذب نفرات با دانش و تجربه مناسب را برای کاهش خطرات و راه اندازی ایمن واحدها بسیار حیاتی دانست. هاشمی با بیان اینکه تاکنون ۱۴۵ دستور کاربرای اجرا در تعمیرات اساسی صادر و مطابق فهرست، کارهای ضروری شناسایی شده است، افزود: تاکنون بیش از ۶۸۵ هزار نفر-ساعت کار برآورد شده است که حدود ۳۶۰ هزار نفر-ساعت کار ازسوی پیمان تعمیرات اساسی و برون سپاری تأمین و بقیه ازسوی کارکنان ثابت شرکت انجام می شود.
رئیس اداره نگهداری و تعمیرات شرکت پالایش نفت تهران با بیان اینکه فرایند تعمیرات اساسی مانند هر فرایند دیگری نیازمند بهبود مستمر است، یادآور شد: در این فرایند، شناخت هرچه بیشتر و عمیق تر مشکلات در کنار راهکارها و منابع مورد نیاز، تخصیص منابع و نظارت بر اجرای اقدام های برنامه ریزی شده، توسعه و بهبود این فرآیند کلیدی و مهم را تضمین می کند.
در فرایند تعمیرات اساسی این پالایشگاه، ۲۰ روز فعالیت های اجرایی مرتبط با نگهداری و تعمیرات و ۲۰ روز فرآیندهای مرتبط با بهره برداری مشتمل بر بستن واحد، Oiling، احیای جاذب، Acidizing، فعال سازی کاتالیست و راه اندازی واحد در نظر گرفته شده است.
این واحد با ظرفیت اسمی ۱۸ هزار بشکه در روز نقش قابل توجهی در تولید بنزین و گاز مایع شرکت ایفا می کند؛ از این رو مدیریت ارشد شرکت و تمام اداره ها و کارکنان برای کاهش هدفمند مدت زمان انجام تعمیرات اساسی و راه اندازی زودتر از برنامه این واحد تلاش می کنند.
شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران
مهار نشت خط لوله نفت
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران گفت: عملیات رفع نشتی از خط لوله ۲۶ اینچ انتقال نفت گچساران به گوره با تلاش کارکنان این شرکت در کمترین زمان ممکن پایان یافت. علی اکبر حافظی نیا اظهار کرد: عملیات سخت و حساس رفع نشتی از خط لوله ۲۶ اینچ انتقال نفت با بهره گیری از توانمندی و ظرفیت انسانی و تجهیزات این شرکت با تلاش متخصصان انجام شد. وی تصریح کرد: پس از اطلاع از سوراخ شدن خط لوله و نشت نفت، با برنامه ریزی دقیق و هماهنگی های لازم و به دلیل حساسیت موضوع و جلوگیری از آلودگی زیست محیطی و انتشار نفت و گاز به محیط، نیروهای عملیاتی شرکت نفت و گاز گچساران در کوتاه ترین زمان ممکن با رعایت مقررات ایمنی نشتی از خط لوله را کنترل و مهار کردند. مدیرعامل شرکت نفت و گاز گچساران گفت: عملیات کنترل، مهار و رفع نشت نفت از این خط لوله با درایت همکاران و با تلاش واحدهای مختلف عملیاتی از جمله خدمات عملیات، خط لوله، بهره برداری و با پشتیبانی و همراهی ایمنی، فنی، ترابری، حراست و خدمات، بدون هیچ حادثه ای با نصب گیره با موفقیت انجام شد.
خطوط لوله ومخابرات نفت منطقه شمال شرق
انتقال ۲۱۵ میلیون لیتر نفت گاز به ۳ نیروگاه
معاون عملیات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال شرق از انتقال حدود ۲۱۵میلیون لیتر نفت گاز به مخازن ذخیره سه نیروگاه برق شاهرود، سمنان و سیکل ترکیبی نیشابور از ابتدای امسال تا پایان آبان خبر داد. حسین ابراهیمی با بیان اینکه از ابتدای امسال تا پایان آبان حدود ۲۱۵میلیون لیتر نفت گاز به سه نیروگاه برق شاهرود، سمنان و سیکل ترکیبی نیشابور انتقال یافته است، گفت: از این مقدار حدود ۱۲۱ میلیون لیتر به نیروگاه خیام نیشابور، ۵۹میلیون لیتر به نیروگاه شهید باکری سمنان و ۳۵ میلیون لیتر به نیروگاه شهید بسطامی شاهرود انتقال یافته است. وی با اشاره به اینکه بیشترین مقدار رسید نفت گاز در این بازه زمانی در مخازن نیروگاه نیشابور بوده است، ادامه داد: بیشترین آمار رسید نفت گاز ثبت شده در مخازن نیروگاه خیام مربوط به مهر با حدود ۳۴ میلیون لیتر، اردیبهشت با حدود ۲۹ میلیون لیتر و شهریور با حدود ۲۰میلیون لیتر است. معاون عملیات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال شرق گفت: نیروهای عملیاتی و فنی این منطقه برای انتقال سوخت به این نیروگاه ها با هدف ذخیره سازی زمستانه آمادگی کامل دارند.