
شرکت ملی حفاری ایران
انجام ۹۸۱ عملیات ویژه تخصصی حفاری در ۸ ماهه امسال
مدیر خدمات ویژه حفاری شرکت ملی حفاری ایران از انجام ۹۸۱ عملیات تخصصی ویژه حفاری در ۸ ماهه امسال خبر داد. رضا کبیری با قدردانی از مجموعه متخصصان این مدیریت در شتاب بخشی و ارائه به موقع خدمات به شرکت های متقاضی گفت: عملکرد امسال در مقایسه با پارسال ۱۹.۴ و نسبت به سال قبل از آن ۶۳.۲ درصد افزایش یافته است. وی افزود: خدمات ویژه حفاری که در قالب خدمات یکپارچه به موازات عملیات حفاری و تکمیل چاه های اکتشافی، توسعه ای، توصیفی و چاه های تعمیری و در حال بهره برداری ارائه می شود، شامل حفاری جهت دار، نمودارگیری، نمودارگیری سطحی، چاه پیمایی، عبور از جداره و مغزه گیری است. مدیر خدمات ویژه حفاری شرکت ملی حفاری ایران شمار خدمات ویژه از ابتدای فروردین ماه تا پایان آبان امسال را به تفکیک ۳۱۴ عملیات نمودارگیری، ۳۵۴ عملیات نمودارگیری سطحی، ۲۶۷ عملیات چاه پیمایی، ۱۰ عملیات مغزه گیری به متراژ ۹۵۲ متر و حفاری جهت دار و افقی روی ۳۷ حلقه چاه به متراژ ۱۵ هزار و ۴۴۵ متر عنوان کرد.
کبیری اظهار کرد: تقویت گروه های تخصصی، تأمین و روزآمد کردن تجهیزات با استفاده از ظرفیت های دانشگاه ها، مراکز علمی و پژوهشی، پارک های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان به منظور پاسخگویی به موقع به درخواست شرکت های زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران و سایر شرکت های بخش خصوصی فعال در عرصه صنعت حفاری در دستور کار این مدیریت قرار دارد و با جدیت دنبال می شود.
شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی کشور
افزایش ۴ میلیارد لیتری تحویل سوخت مایع به نیروگاه ها
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران از افزایش ۴۳درصدی تحویل سوخت مایع به نیروگاه ها نسبت به پارسال خبر داد.
کرامت ویس کرمی در خصوص تحویل سوخت مایع به نیروگاه ها گفت: امسال نسبت به پارسال، ۴میلیارد لیتر نفت گاز و نفت کوره بیشتری تحویل نیروگاه ها شده است و در مجموع ۴۲ درصد رشد داشتیم. وی افزود: در ۲۲ روز ابتدایی آذر ۱۴۰۳ به طور میانگین روزانه ۴۵میلیون لیتر نفت گاز به نیروگاه های کشور تحویل شده که این عدد نسبت به مدت مشابه سال های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ به ترتیب ۸ و ۱۴ میلیون لیتر افزایش داشته است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران تصریح کرد: افزایش تحویل نفت گاز به نیروگاه ها به پشتوانه افزایش تولید نفت گاز در پالایشگاه های کشور به حدود ۱۲۴میلیون لیتر در روز و اضافه شدن نزدیک به ۲۴۰۰ نفتکش به ناوگان حمل فراورده های نفتی در دولت چهاردهم حاصل شده است.
ویس کرمی با اشاره به برودت دما در روزهای پیش رو اظهار کرد: از هموطنان عزیز تقاضا داریم در مصرف گاز و برق صرفه جویی کنند تا تأمین انرژی مورد نیاز کشور به صورت پایدار انجام شود.
شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی
جلوگیری از هدررفت سالانه 3/1میلیارد مترمکعب گاز
مدیرعامل شرکت مجتمع گازی پارس جنوبی گفت: با اجرای طرح کاهش انتشار گازهای مشعل تا پایان امسال، از هدررفت سالانه 3/1 میلیارد مترمکعب گاز در پارس جنوبی جلوگیری می شود. غلامعباس حسینی در نشست با آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری، نایب رییس مجلس خبرگان اظهار کرد: تأمین پایدار گاز مردم در فصل زمستان به ویژه در مناطق سردسیر از اولویت های شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی است و تمهیدات ارزنده ای در این مسیر اندیشیده شده است.
وی یادآور شد: کاهش گازهای مشعل در پالایشگاه های سیزده گانه پارس جنوبی با دقت و حساسیت در حال انجام است و به نتایج مطلوبی نیز رسیده ایم. مدیرعامل شرکت مجتمع گازی پارس جنوبی با بیان اینکه ابتدای امسال انتشار گازهای مشعل در پارس جنوبی روزانه بالغ بر 7/8 میلیون مترمکعب بود که اکنون به روزانه ۷ میلیون مترمکعب کاهش یافته است، تصریح کرد: با تدابیر اندیشیده شده، مقدار هدررفت گاز ناشی از انتشار گازهای مشعل تا پایان امسال به روزانه 29/5میلیون مترمکعب کاهش می یابد. حسینی با اشاره به اینکه با تحقق این مهم، روزانه مقدار انتشار گازهای مشعل حدود 6/3 میلیون مترمکعب کاهش می یابد که سالانه بیش از 3/1 میلیارد مترمکعب از هدررفت گاز جلوگیری می شود، گفت: مقدار انتشار گازهای مشعل تا مهرماه سال آینده به 3 میلیون مترمکعب در روز کاهش می یابد که سالانه ۲ میلیارد مترمکعب از هدررفت گاز جلوگیری می کند.
امنیت و آرامش ارمغان شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی
آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری، نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری و نماینده مردم استان بوشهر در مجلس خبرگان گفت: کارکنان شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی توانسته اند با تولید بیش از ۷۵ درصد گاز کشور عزت، امنیت و آرامش را برای کشور به ارمغان آورند. وی افزود: استان بوشهر ظرفیت های بسیار بالایی برای توسعه و پیشرفت در عرصه های مختلف دارد و باید در سایه همدلی و خرد جمعی مدیران و مسئولان استان بوشهر بهترین عملکرد به ثبت برسد.
نماینده مردم استان بوشهر در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اقدام های شایسته شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی برای شکوفایی اقتصادی کشور تصریح کرد: مدیران و کارکنان مجتمع گاز پارس جنوبی با استفاده از فناوری های نو، استفاده از توان دانش بنیان ها و بهره مندی از استعداد نیروهای جوان توانسته اند گاز مورد نیاز کشور را در روزهای سرد سال تأمین کنند و آرامش را برای هموطنان به ارمغان آورند.آیت الله حسینی بوشهری با تقدیر از تلاش های مسئولان استان بوشهر بر لزوم پیگیری جدی برای رفع مشکلات مردم و توسعه زیرساخت های منطقه تاکید کرد: باید با استفاده از ظرفیت توانمند نیروی انسانی بومی در حوزه های مختلف شاهد پیشرفت گسترده در استان بوشهر باشیم.
تلاش برای تولید پایدار گاز
مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی با اشاره به اینکه کارکنان مجتمع باتمام توان برای تولید پایدارگاز در فصل زمستان گام برمی دارند، گفت: انجام باکیفیت تعمیرات اساسی، تولید پایدار گاز، همکاری با دانش بنیان ها و پروژه کاهش انتشار گازمشعل ها در پالایشگاه های سیزده گانه، ازشاخص ترین اقدام های این مجموعه از ابتدای امسال تاکنون بوده است. غلامعباس حسینی در دیدار با مهدی مهرانگیز، رئیس کل دادگستری استان افزود: پروژه کاهش سوختن گازهای مشعل ازمهم ترین پروژه های اجرایی ۱۴۰۳در بزرگ ترین شرکت مجتمع تولید گاز کشور است و امیدواریم با حمایت همه دستگاه ها این پروژه مهم و حیاتی به سرانجام مطلوب برسد. مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی با تأکید برهمکاری مطلوب بین دانش بنیان ها و بزرگ ترین مرکز تولید گاز کشور گفت: حمایت ازتولید بار اول، سازندگان داخلی و شرکت های دانش بنیان ازشعارهای شاخص شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی در سال های اخیر بوده است. حسینی ادامه داد: تاکنون قراردادهای مطلوبی با شرکت های دانش بنیان امضا شده و مجتمع اکنون با بیش از ۱۳۰ شرکت دانش بنیان فعال و باکیفیت تعامل و همکاری گسترده دارد و در ماه های پیش رو نیز گام های مناسبی در این حوزه برداشته خواهد شد. مهدی مهرانگیز، رئیس کل دادگستری استان بوشهر نیز در این نشست بیان کرد: حمایت از تولید، اشتغال جوانان و رفع مسائل نیروی انسانی، اولویت نخست دستگاه قضایی استان بوشهر است. وی تصریح کرد: اکنون تعامل و همکاری بسیار سازنده ای با مدیران مجتمع پارس جنوبی برقرار است و امید داریم این روند تعاملات به منظور پیشرفت مسائل مهم راهگشا باشد. رئیس کل دادگستری استان بوشهر گفت: ظرفیت های بسیار ارزشمندی در بزرگ ترین پایتخت تولید گاز کشور وجود دارد و باید از تمام توانمندی ها برای پیشرفت استان بوشهر استفاده شود.
پتروشیمی بندر امام
رکورد ۸ ساله دریافت خوراک شکست
پتروشیمی بندر امام با دریافت روزانه بیش از ۸۲هزار بشکه خوراک ان جی ال به رکوردی بی سابقه در دریافت خوراک در فصل سرما طی هشت سال گذشته دست یافت.
این مجتمع عظیم صنعتی در روزهای سرد آذر ۱۴۰۳ و محدودیت دریافت خوراک پتروشیمی ها توانست بیش از ۸۲ هزار بشکه در روز خوراک ان جی ال دریافت و رکوردی تاریخی در فعالیت های شرکت ثبت کند. افزون بر این، در روزهای ابتدایی مهر ۱۴۰۳ پتروشیمی بندر امام موفق به دریافت بیش از ۱۰۰ هزار بشکه خوراک ان جی ال در روز شده بود که این موضوع رکوردی کم سابقه در تاریخ این مجموعه و تحقق اهداف ترسیم شده به شمار می رود.پتروشیمی بندر امام همچنین با هدف افزایش دریافت خوراک و ارتقای ظرفیت تولید، اقدام های قابل توجهی ازجمله راه اندازی ایستگاه های بالادست ان جی ال ۱۲۰۰ شامل تقویت فشارهای یک تا ۴ گچساران و همکاری با مناطق نفت خیز جنوب را در دستور کار قرار داده و با تأمین متریال مورد نیاز برای راه اندازی ترین سوم و چهارم کارخانه های ان جی ال ۷۰۰ و ان جی ال ۸۰۰، بخش مهمی از برنامه های توسعه ای شرکت را اجرا کرده است.
به این منظور، تعمیرات اساسی مبدل های هوایی ایستگاه های گچساران و ساخت و نصب بیرنگ کمپرسور تقویت فشار شماره ۲ نیز انجام شده که نشان دهنده تلاش های پیگیر پتروشیمی بندر امام برای حفظ و ارتقای ظرفیت های تولیدی است.
پتروشیمی بندرامام در دو سال گذشته نقش مهمی در راه اندازی واحدهای ان جی ال ۱۲۰۰ و ایستگاه های بالادست ایفا کرده است و این ایستگاه ها که به دلیل کاهش تکلیف،حداقل چهار سال ازسرویس خارج شده بود ند، دوباره به چرخه تولید بازگشته اند. تعمیرات اساسی کارخانه ان جی ال ۱۵۰۰ در سال ۱۴۰۲ با تلاش متخصصان مجتمع از دیگر اقدام های انجام شده همسو با تأمین خوراک پایدار بوده است.
همکاری با شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با هدف تثبیت و افزایش دریافت خوراک، تعمیر و تأمین قطعات یدکی تجهیزات ایستگاه های بالادست ان جی ال ۱۲۰۰، راه اندازی ایستگاه های ان جی ال ۱۳۰۰ (که به دلیل تحریم ها بیش از شش سال از سرویس خارج بودند) و تعمیرات اساسی کمپرسورهای پروپان ان جی ال ۴۰۰ از دیگر اقدام های انجام شده است. پتروشیمی بندر امام همچنین در پروژه های تعویض خطوط لوله ۶ و ۱۶اینچ در غرب رودخانه کارون به طول ۱۰ کیلومتر برای تثبیت و افزایش خوراک همکاری می کند.
با اقدام های انجام شده، پتروشیمی بندر امام در ۱۴۰۲ بیش از ۲۴ میلیون بشکه خوراک ان جی ال دریافت کرده و موفق به تحقق ۱۰۶ درصد از اهداف خود و ثبت رکوردی تازه در تأمین خوراک شده است.
شرکت ملی گاز ایران
ضرورت نگاه ملی به مدیریت مصرف گاز
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: نگاه ملی به موضوع مدیریت مصرف گاز در کشور و در نظر گرفتن اولویت ها، یک ضرورت است.
سعیدتوکلی درسیزدهمین نشست هماهنگی سوخت زمستانی باحضور مدیران ستادی و مدیران عامل شرکت های گاز استانی در قالب ویدیوکنفرانس با اشاره به وضع تولید و مصرف گاز در کشور اظهار کرد: در مقطع کنونی، نگاه ملی به موضوع مدیریت مصرف گاز در کشور با درنظرگرفتن اولویت ها، ضرورتی انکارناپذیر است. وی افزود: حفظ جریان پایدارگاز برای بخش خانگی، اولویت وخط قرمزشرکت ملی گاز ایران در دوره سرد سال است. توکلی با مقایسه مقدار مصرف گاز نسبت به مدت مشابه پارسال گفت: با توجه به کاهش دما در هفته های گذشته، روند مصرف گاز بخش های خانگی، تجاری و صنایع جزء به طور چشمگیر افزایش یافته؛ به نحوی که مصرف گاز بخش های خانگی- تجاری در 18 آذرماه امسال130میلیون مترمکعب بیشتر از مدت مشابه پارسال بوده است، این ارقام حاکی از این است که مصرف کنونی آذر برابر با حدنصاب مصرف گاز در بهمن پارسال است.
توکلی درباره گازرسانی به نیروگاه ها گفت: پس از بخش خانگی، اولویت دوم شرکت ملی گاز ایران، تأمین حداکثری گاز بخش نیروگاهی است و از آنجا که هم اکنون ۷۰ درصد گاز کشور دربخش خانگی، تجاری و صنایع جزء مصرف می شود، این شرکت با حداکثرتوان، گاز نیروگاه ها را تأمین کرده است.
وی گفت: امسال، سال منحصربه فردی است و نباید با سال گذشته مقایسه شود؛ از این رو نیاز است که مدیران و مسئولان استان ها و هموطنان در سراسرکشور به مدیریت بهینه مصرف گاز در کشورحساس باشند و همکاری حداکثری را با همکاران ما در موضوع پایش دمای اداره ها و مراکز عمومی داشته باشند.
برگزاری رویداد حکمرانی در حوزه افزایش برداشت از منابع هیدروکربوری
رویداد حکمرانی مطلوب در حوزه افزایش برداشت از منابع هیدروکربوری به منظور حمایت از توسعه فناوری، ایده های نوآورانه و کار جهادی در صنعت نفت برگزار می شود.
رویداد حکمرانی مطلوب در حوزه افزایش برداشت از منابع هیدروکربوری با هدف حمایت از توسعه فناوری، ایده های نوآورانه و کار جهادی در صنعت نفت برای هم افزایی ذی نفعان کلیدی در سطوح مختلف سیاست گذاری ، اجرا و نظارت و تحکیم روابط صنعت با دانشگاه ، مراکز تحقیقاتی و شرکت های دانش بنیان با حضور مدیران ارشد وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران و مسئولان دانشگاه های برتر کشور ۱۸ دی ماه در مرکز همایش های کوشک برگزار می شود.